Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
McBJani
tag
Valaki M0-ás procival?
Egy kis ízelítőt?
-
zolka78
senior tag
válasz
McBJani
üzenetére
1,248V viszi akkor az nem +0,1V a vidhez képest, hanem 0,048V. A ramokat tényleg járasd a névleges értékük alatt amíg a procit belövöd. Utána mehet az 1100-s köré ha a proci jó. Ha vid valós feszre lövöm be a procimat akkor tényleg 6-8 óra között dob el a prime. IBT alatt meg olyat csinál, hogy egyszer 5 körből 5 jó, de utána meg 5 körből 1 nem jó. Kis idő után egy darabig megint jó egymás után többször, aztán megint 1 körnél hibázik. Tényleg kell neki az a +0,01V, Még ha NB-nek adok is +feszt akkor is így csinál, így NB marad alap feszen és a proci kap +0,01V. Utorrent nem hiszem, hogy bezavar, nekem is állandóan megy.
-
McBJani
tag
válasz
zolka78
üzenetére
Nekem csak +0,1V-al viszi.
Most én erre jutottam, majd remélhetőleg holnapra kész lesz a 266x12,5-ös teszt is.Összegzés:
277x12=3324
277x4=1108, cl6Bios:
1,28750V
Vcore: 1,248V
CPU-Z, Everest: 1,64VMagok max hőmérséklete Core Temp szerint:
Alap CPU: 28°C
Alap Magok: 37°C
IB teszt Max stress 5-ből 5 sikerült: 70°C
IB teszt Max stress 10-ből 10 sikerült: 67 °C
Everest System Szab teszt: 63°C
Prime95: 65°C
3DMark06: 60°C
2 óra Cod2: 57°CMinden jól ment, de a prime95-ön az egyik mag 5 óra után megint elszállt (bezavarhat neki az utorrent meg a core tremp?), de ez nekem így megfelel...

-
zolka78
senior tag
válasz
McBJani
üzenetére
Szia, közel hasonló prociaink vannak, csak az enyimének a vid-je 1,225 volt. Én is 3,3 GHz.re löttem be. 12x275-n és 10x330-n is csak a vid fölött 0,01 valós fesszel viszi. Ha pont vid értékre lövöm be akkor a prime 6-8 óra teszt között dobja el magát. Akárhogy állítom a gépet ennyit tud, viszont a ramok amik úgyan olyanok csak 2x2GB, mennek 1100-1115 között gond nélkűl 2 volton. Arra gondoltam, hogy nállam a chipset az ami vissza fog, de ezek szerint csak ilyen példányt fogtunk ki. Gondoltam ha tehetem kipróbálom a procim egy másik lapban, de már letettem róla.
-
McBJani
tag
Én 3300 körül szeretném használni, azért nem keresem meg a végét

Ramok: 1.8 +0.2=2V-on mennek
CPU-Z ezt írja és ezen is használom 554MHz 6,6,6,18:
Orthossal teszteltem 8 óráig 1.29375V-al és ettől akartam lejebb menni, de úgy látszik, hogy csak 1,28750-ig enged...
Majd meglátom, hogy 266x12.5-ön mennyire engedi lejebb a feszt 1066MHz-es ram beállításokkal, mert csak ennyi különbség van a kettő között:

-
Osynho
addikt
válasz
McBJani
üzenetére
Ram-feszt nem írtál. 2V biztos nem lesz elég 1108-hoz. Amúgy még mindig nem értem, hogy miért nem keresed meg előbb a cpu végét, ramokat visszaosztva és utána állítgatod a többit...
Esetleg adj neki nagyobb feszt, amin valszeg stabil lesz (pl 1.325V) és visszafelé menj, amig meg nem botlik. -
McBJani
tag
Akkor írok egy összegzést:
277x12=3324
277x4=1108, cl6 (2x1GB, 1066-os kingmax, de a szövegem alatt lehet olvasni a konfigom)Bios:
1,28125V
Vcore: 1,232VCPU-Z, Everest: 1,25V
Magok max hőmérséklete Core Temp szerint:
Alap CPU: 29°C
Alap Magok: 37°C
IB teszt Max stress 5-ből 5 sikerült: 72°C
IB teszt Max stress 10-ből 9 sikerült: 72 °C
Everest System Szab teszt: 64°C
Prime95 eredmény feljebb: 63°C
3DMark06: 61°C
2 óra Cod2: 58°C
4 óra X-men Origins: 58°CÉs most tesztelem ugyan ezeket 1,28750V-al és eddig minden ok, még a fokok is lejebb mentek(lehet a szoba hőmérséklete miatt).
A prime95-öt estére hagyom. -
kulerr
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
állj! pontosan milyen ramod van és milyen időzítéssel is teszteled? és ezek szerint 2V-ot kap most ugye?
zoo8800: azért nem értéket hanem a alapfesz(VID) mondtam...értelemszerű h az alacsonyabb VID-es kevesebbel a magasabb többel fogja vinni az adott órajelet de attól mindkettő a Vidjén viszi (hiába a feszkülönbség) már ha azonos tuningpotenciáljú prociról beszélünk.
-
McBJani
tag
Az északi híd feszültsége 1,25V
Most feljebb vettem a feszt 1,28125-ről 1,28750-re és így tesztelek.
Lehet a memóriák akadnak ki...
Majd letesztelem így is, hátha lejebb tudom vinni a feszt:
266x12,5=3325
266x4=1066Ezeket a feszültségeket tudom állítani Biosban:
Memória +0,2V-on van
FSB OverVoltage Control: Normal/+0,1V/+0,2V/+0.3V
FSB DeOverVoltage Control: Normal/-0,05V/-0,10V/-0,15V
CPU GTLREF Voltage Ratio: 0.67/0,65/0,63/0,615
CPU Voltage Control: 1,28750,Normal/0.5V-1,6V-ig
Normal CPU Vcore: 1,20000V (Fix)Nekem az alap 1,20000V-ot jelent

Zoo8800: De az egyik mag leállt 2 óra után...
-
Lacpac
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
Senkinek nem megy alapon 3300-at ez a proci, ahogy elnézem..
Az enyém 3100-on megy 1,040V-al, és 3600-at alapfeszen(1,2750V Step: R0). Tovább nem néztem az alapfeszt. Ez átlagos eredménynek számít.MOD:
Most néztem, hogy a tiéd M0-ás, 1,2000V a vid-del. Viszont a beállított feszültségek elég magasak. Lehet nem voltál szerencsés a cpu vásárlásakor. -
kulerr
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
az MCH az északi híd feszültsége...amit ha tuningolunk nem hagyunk auton. Az alap pedig a gyári minimum..., de nem azt tartom valószínűnek. Vannak értékek amiket fixálni kell ha tuningolsz de ezt gondolom tudod...
Emelned kellene a Vcore-n és h szavam ne feledjem nem is egy 5200-est láttam ami a 3,3-at alulfeszelve tudta

-
- nem indul, csak a ventik mennek, se kép semmi
- indul befagy a meghajtók keresésekor a cpu sebesség után
- indul fagy windows 7 töltéskor annak is a végén az üdvözöljük felirat előtt
- indul, bootol, spontán fagy (ezt láttam is), zene is beakad, csak reset gomb
- indul, bootol, game alatt fagy, csak reset gomb
-indul, bootol, de windows alatt fagy a gép, várunk és újra megmozdul az egér mintha nem is lenne baja
-indul, üdvözöljük felirat és megáll, reset gomb
-indul, bootol nincs net
-indul, bootol nincs wifi kari
-indul, bootol van net nincs net van net nics net (jel erősség jó)
-vga vetnije megáll spontán, akár dirt2 akár windows alatt...........
további fél oldalon keresztül mondhatnám!Most új van, a vga is visszakerült a gépbe, hibátlan, a net is folyamatos, gyorsan bootol stb.
-
kriszbon
őstag
válasz
Vyndree
üzenetére
Aham értem, én viszont eljátszottam a felbontással, hogy akkor %-ban mennyi lesz a különbség SM2-3 pontokban.

Nem a trémárkkal kell játszani, és akkor majdnem egálban lesznek.
"Én meg nem értem a te verziód"
Úgy hogy a szorzót már visszavette, mivel nem volt terhelésen 12.5x266 és ez vissza is vezethető a cpu pontból. Mint ahogy a többi pontból is visszavezethető hogy kb. milyen változásnak kellett történni ahhoz hogy ekkora legyen az SM pont különbség, ha adott az első eredmény.
-
Vyndree
őstag
válasz
kriszbon
üzenetére
Pont ilyen VGA-t akartam venni csak nem jött össze a csere, és milyen jól jártam.
Hajtod a procit (nem is kicsit) hajtod a VGA karit és így is csak 8800 a 3DMark score? Aztán ez lehet nem a 960GT >> ATI megfelelője, de valami ilyesmire emlékeztem.Hiába csinálok neked képet mindenféle adatokkal a tesztről, ha csalni akarok akkor úgyis vágok oda másikat. Nem erről szól ez a topic, ide tényleges eredmények kellenek. Mellesleg 640x480-ban (12740) sem volt látványos pontemelkedés az 1280x1024-hez (12490) képest, szóval lehetna a felbontással játszani, nem hozna ekkora különbséget. A VGA-t meg sose húzom, "rettegek" a fekete haláltól, szerintem így is elég gyors, a húzással csak megölném és a sebessége szintén nem lenne említésre méltó.
Én meg nem értem a te verziód
CPU: 1600MHz (266x6) = 8732 pont (CPU score 3031)
CPU: 3300MHz (300x11) = 8337 pont (CPU score 2990)
Ahogy látom, a VGA kártya ugyanaz (3-4%-os hajtás), felbontás ugyanaz, minden más ugyanaz, akkor hogy lehet fele akkora órajelen gyorsabb a proci, illetve 400 ponttal több? -
kriszbon
őstag
válasz
Vyndree
üzenetére
Nos lefuttattam ahogy te egy 4670-es kártyával(most az van a gépben) [link] van egy régebbi eredményem 301MHz Fsb [link] gondolom látod hogy mennyi a különbség.

Ahhoz hogy te trémárkban SM 2-3 pontokban 8xx-11xx pont különbséget tudj felmutatni, ahhoz nagy változás kell (pl. kártya húzás/felbontás váltás) mert ennyi pontot nem akármiért osztogat már.
Ha belinkeled így mint én, akkor elhisszük, amúgy ....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Találtam egy másikat is, ahol a kártya alapon van [link]! -
fagy53
nagyúr
válasz
Vyndree
üzenetére
A procipontok közel azonosak, tehát az összpontszám a 3D pontok miatt ugrott meg. Ez a viszonylag nagy ugrás nem a proci miatt volt, a VGA vagy a felbontásváltás képes ekkora változást okozni.
Próbáld meg a képeket feltölteni és csak belinkelni, így akár nagyítható is és a teljes asztalt látni, ahol a proci beállítások és a teljes 3DM06 ablak is látszik. -
Lehet, hogy megvan miért nem ment nekünk a tuning. Ma kaptam új alaplapot garba! P43-DS3L-ről P43-ES3G-re váltottam, ezerszer más a gép, a boot már dupla olyan gyors. Eddig lenéztem h ennyire lassan bootol!
-
Vyndree
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
3DMark06-tal kétféleképpen teszteltem, hozzávetőleg ugyanazon az órajelen csak a szerzóval,, és a memóriákkal játszva. (VGA: Gigabyte GeForce 9600GT, Memo: Kingstone 2x1GB 1066MHz)
CPU: 10x333
Memo: 333x2,66
(a CPU órajelet itt hibásan írja ki a 3DMark, mert ő 12,5-tel szorozza a 333-at)CPU: 12,5x266
Memo: 266x4=1066
Ne csak a kiemelt számot nézd, hanem a SM2.0 és az SM3.0, sőt a CPU Score is számít!
Szerintem lényegesen jobb az utóbbi verzió!A 12x277-en nekem hibázott (programfutási hibával 3x is kidobott), szerintem a RAM-om nem bírta.
-
Vyndree
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
Nekem 10x333-on megy, de a 12x277-et ki fogom próbálni, összevetem a jelenlegivel 3DMark06-on lemérem. Holnap valamikor megcsinálom és beszámolok az eredményről.
Jelenleg CPU-Z szerint 1,200V-on van, eddig stabilnak tűnt, majd a teszt után ezt is megnézem, elvileg mennie kell.
Köszi a tippet előre is!
-
McBJani
tag
Egész nap nyomtam a teszteket, nagyon sokat csináltam, de még csak 3DMark06-al teszteltem és ezek az eredmények voltak stabilak és erre jutottam végül 1.29375V-al BIOS szerint (CPU-Z szerint 1.264V):
10x330=3300 3x330=990 3DMark06=5284
11x300=3300 3.33x300=1000 3DMark06=5285 FSB
AM=3:5
12x277=3324 4x277=1108 3DMark06=6114 FSB
AM=1:2
12.5x266=3325 4x266=1066 3DMark06=6107 FSB
AM=1:2A memória és a proci, írásban, olvasásban, másolásban, minimálisan térnek el, de játékban nekem 829 pontot jelent a 3DMark06 szerint az 1:2-es arány és a nagyobb memória órajel, ezért inkább azt választanám a magasabb FSB és a 3:5-ös arány helyett.
A hőmérséklettel rendben vagyok mindenhol, de a stabilitást még csak 3DMark06-al teszteltem, de már nem nagyon szeretnék feszt emelni, inkább lefuttatok egy primet és egy IB tesztet mondjuk a 12x277-nél, mert én ezt választanám és megpróbálom csökkenteni.
Várom a megjegyzéseket. -
McBJani
tag
Tudom hogy a legjobb arány az az 1:1-hez, de ha 1:2-höz volt eddig és mondjuk 10:6-hoz lenne most, akkor melyik lenne a jobb vagy mindegy?
-
Vyndree
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
Valamiért 1,275V-ra volt állítva, nem nem tudom miért. Visszavettem én is 1,225V-ra, de hagytam 333x10-en, meglátjuk mennyire lesz stabil.

Egyébként a korábbi 1,275V is jóval a maximális érték alatt van, nem melegedett 100%-os terhelésnél sem 42 fok fölé, terhelés nélkül (WinXP) pedig 25 fok.
Mondjuk ezzel a hűtővel nem is lehet több

-
-
McBJani
tag
1,2V fix 333x10 = kékhalál
-
kriszbon
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
Ja ahogy látom elég faca gyerek ez az intel hogy mindenhol mást fírkál.

Egyébként amit te néztél az nem biztos hogy reális, mivel nagyon sok procinak jóval magasabb a Vid értéke. Nemtom mit kutyulnak itt ezekkel az értékekkel.
Ha nem akar menni 3.3-on stabilan, akkor adj neki +feszt és kész, nem hal az meg olyan könnyen, és a proci Speckó leírásban amit olvastam 1.36v-ra emlékszem max vid értéknek, de ami adható neki az ha jól emlékszem 1.45v.(ez nem bizti)
L:http://prohardver.hu/dl/upc/2009-12/30/191453_zi6u8svxncqxkrfd_spec.jpg][link] -
kriszbon
őstag
-
-
Vyndree
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
Nekem alapbeállításokkal megy a 333*10, pedig

Érdemes a "Performance Enhance"-t Turbo-ra, vagy akár Extreme-re tenni?
Ha stabil marad, akkor érheti károsodás a memóriát, vagy az alaplapot?
Mekkora gyorsulás várható ettől a RAM olvasási sebesség növeléstől?
"Gigabyte G31M-ES2C" alaplapom van és "Kingston DDR2 1066MHz 2x1GB Dual Symmetric" memóriám.A memória beállításain változtassak, vagy jó így?

-
McBJani
tag
Sziasztok!
Gondoltam csinálok everestel egy rendszer stab tesztet, hogy megtudjam, hogy mégis mennyi most a maximális hőfok a procin és 5 óra után ez lett az eredmény:
Balra a teszt, jobbra pedig teszt után, lehült állapotban:
Elég érdekes eredmények
Az alaplapom elolvadt, a CPU nem kapott áramot, a ventim 12.000-res fordulattal elszállt és egy darabig semmi sem kapott áramot
, de ezt eddig is tudtam, hogy ez az everest valamiért nem jól írja ki a dolgokat.Egy 5 perces teszt jobb és hitelesebb eredményeket adott:

Van a házban egy hőmérséklet érzékelőm, azt kézzel "hozzászorítottam" egy pár dologhoz az 5 órás teszt közben és lehülés után. Természetesen körülbelüli értékek:
Alaplap felső hűtőborda: Közben: 52,5°C Utána: 44,5°C
Alaplap alső hűtőborda: Közben: 37,5°C Utána: 33°C
Memóriák: Közben: 37°C Utána: 33°C -
McBJani
tag
Akkor azt mondjátok, hogy a ramokat hagyjam alapon, ameddig a proci nincs stabilan húzva, de nálam mi az alap?
1066Mhz-es kingmax , most 4x266-on megy 2V-al 6.6.6.18-on...
Minden normálon van a fesznél kivéve a GTLREF-nél, ott 0.67V
Nem hagyhatom normálon
A mostani beállításaimat feljebb olvashatjátok és ha a szorzót még egy féllel feljebb veszem, már a 3DMark06-nál is újraindul a gép...
Érdemes lenne az EIST kikapcsolni? -
Osynho
addikt
válasz
McBJani
üzenetére
Cpu feszt tedd nyugodtan 1,2V-ra, nem lesz semmi baja hosszú távon se, ez még nagyon alacsony érték. Viszont egyáltalán nem biztos, h ennyin tudni is fogja a 10x333-at. Az 1,2V-ból még droppol a lap, szal kevesebb lesz a valós. Próbálgasd, hol a határ. Nálam 1,14V idle, valós feszen megy 10x333-at, passzív TX2-vel.
Ramok mennek annyin, de csak plusz fesszel (2-2,2V), ezért is érdemes inkább "underclock-olni", addig, amíg nem stabil a proci tuning.
24/7 = "24 hours a day, 7 days a week"Too slow...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
McBJani
üzenetére
Nyugodtan állíthatod normal-ra, mert az a VID: 1.2V nálad. Ilyenkor visszafogja a feszt is venni a lap, ha az EIST funkciót engedélyezed a bios-ban. A félreértések elkerülése végett, az órajelcsökkentés változatlan fesz. mellett semmit nem okoz, csak felesleges.
24 óra 7 napon keresztül, így kell érteni a 24/7-et.
Egyelőre hagyj mindent normal-on, amit lehet. Még a procit is, a CPU GTL ref-nél ha nincs auto akkor 0.65V-ra állítsd! -
McBJani
tag
3. Persze, nem is akarok Ram tuningot. Fent is írtam, hogy 3,33x333MHz. Tehát ezt hagyom a 1110MHz-en, mert elvileg ennyit tud... (Kilőve)
4. A hőmérsékletet majd meglátom mennyi lesz... (Kilőve)
5. Akkor a voltot nyugodtan állíthatom 1,2-re, mert 6-os szorzónál sem lesz semmi baja a procinak?
6. Az R.G.B-t és a P.E-t hagyom is... (Kilőve)
A 24/7 üzemet az arányra értetted?
Tehát még maradt az egyes, kettes és az ötös kérdés
-
fagy53
nagyúr
válasz
McBJani
üzenetére
Ha normal-ra teszed a CPU Voltage Control-t, akkor működik az EIST funkció ami visszavesz a feszültségből a 6-os szorzónál. Nem normal esetén csak a 6-os szorzó működik, a beállított CPU fesz. marad.
1.36V-ig nyugodtan használhatod 24/7 üzemben, az Intel max: 1.45V!
R.G.B - hagyd auto-n, állítólag Giga VGA-val működik, nekem azzal sem.
Performance Enhance - Standard - a RAM olvasási sebességét növeli, intabilitást okozhat.
Intel: 71°C a tok max. középponti hömérséklete. Én a magokat sem engedem eddig, csak rövid ideig.
A RAM-ok húzása, tuningja csak a procituning után jöhet szóba, ezért törekedni kell a névleges RAM órajel betartására. Ézért a növekvő FSB esetén alacsonyabb RAM szorzót beállítani. A RAM mindenkori órajelét látni lehet a biosban, miközben az FSB-t növeled!Tudni kellene a proci VID feszültségét, ami a gyártó által garantált fesz mellyel stabilan tartható a proci névleges, esetünkben 2.5GHz-es órajele. Core Temp ezt letöltöd és megnézheted a VID-et, meg mást is.

-
McBJani
tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem, mert én is kedvet kaptam egy kis tuninghoz
Láttam itt egy tagot, akinek ment a procija 1.2V-on 3333-at és én is ezt szeretném elérni (CPU:10x333=3333MHz, Mem:3.33x333=1109MHz).
Most így megy az enyém BIOS szerint max 1,168V-on (azért max, mert be van kapcsolva az energiatakarékos funkció, hogy ha nem dolgozik a proci, akkor leveszi a szorzót 6-ra és a voltot is kevesebbre):
Kérdések:
1.Ezek a beállítási lehetőségek vannak, min állítsak?:
Gondolom, csak a CPU Voltage Controlt kell 1,2V-ra, de azért megkérdezném...
FSB OverVoltage Control: Normal/+0,1V/+0,2V/+0.3V
FSB DeOverVoltage Control: Normal/-0,05V/-0,10V/-0,15V
CPU GTLREF Voltage Ratio: 0.67/0,65/0,63/0,615
CPU Voltage Control: Normal/0.5V-1,6V-ig
Normal CPU Vcore: 1,20000V (Fix)2.Mennyit veszít a proci az élettartamából a fenti beállításokkal 1,2V-al, mert még szeretném vagy 2-3 évig használni és utána odaadni tesómnak vagy pedig eladni (gondolom, hogy nem okoz neki nagy problémát az 1,2V és menni fog még min. vagy 8-10 évet, de azért itt is megerősítést kénék
)?3.A ramok bírni fogják a magasabb FSB-t (elvileg 555-ig bírják)?
4.Melyik hőmérsékletet ne engedjem 70°C felé, a CPU vagy a magok hőmérsékletét

5.Ha beállítom a CPU Voltage Controlt fix 1,2V-ra, akkor is megmarad az energiatakarékos funkcio és ha leveszi 6x-osra a szorzót, akkor valami leszabályozza a voltot is? Mert ha nem, akkor megsül a proci... Vagy hogy is van ez

6.A BIOS-ban ezek mit jelentenek (gondolom másnak is van ilyen beállítás benne):
Robust Graphics Booster: Auto/Fast/Turbo
Performance Enhance: Standard/Turbo/ExtremeAzthiszem mindent megkérdeztem, már csak egy jófej tagot kell találnom, aki mindezt elolvassa és még ráadásul válaszol is rá

Várom a megfejtéseket
-
nTom
aktív tag
A 4890-esem alap 2,5GHz-en 3dmark06-ban 11ezer pontot ad, a vantage 4GHz-en 10ezer.
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv. Látott már valaki olyat, hogy az XP csak egy magos prociként ismeri, és kezeli is az E5200-ast? Mert nálam ez a helyzet állt elő.
Felismeri az eszközkezelőben hogy E5200, sőt, 2 proci is van ott. De mint a feladatkezelőben, úgy az everest ultimate edition is csak egy magosnak látja,. A cpu-z is 1 magosnak látja. KÉP
A legdurvább az, hogy az everest cpu queen-ben is csak 1 magos eredményt produkál.
A windows 7-nél persze minden rendben van. (párhuzamosan használok 2 oprendszert)
Újratelepítés előtt esetleg csináljak még valami benchmarkot érdekességképpen?

-
csdm
senior tag
Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplappal sikerülne elérni a 4Ghz-et? úgy értem birja a magas FBS-t?
-
csdm
senior tag
3,8- 4 GHz-en ha szeretném stabilan járatni a procit, akkor melyik hűtő lenne a legmegfelelőbb?
-
insane5
csendes tag
-
McBJani
tag
válasz
insane5
üzenetére
Halgass Osynhora

Mivel gondolom 800-as ramjaid vannak, ezért ez elég jó eredmény!
Teszteld le primmel vagy 5 órán át és mondjuk 3dmark06-al és, ha minden rendben megy, akkor hagyd így (nem árt a teszt előtt és után a ramot kézzel megnézni, hogy nem-e forró). Ha valami gond van, akkor 5-ösével vedd lejebb az fsb-t és teszteld újra és állj meg ott, ahol nem hibázik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron / Western Digital 256GB M.2 NVMe SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Volt itt, ami alapfeszen 4ghz-et ment...

AM=3:5
![[B]Tehát a fenti második kérdésemre is várom még a válszt...[/B] 3. Persze, nem is akarok Ram tuningot. Fent is írtam, hogy 3,33x333MHz. Tehát ezt hagyom a 1110MHz-en, mert elvileg ennyit tud... [B](Kilőve)[/B] 4. A hőmérsékletet majd meglátom mennyi lesz... [B](Kilőve)[/B] [B]5. Akkor a voltot nyugodtan állíthatom 1,2-re, mert 6-os szorzónál sem lesz semmi baja a procinak?[/B] 6. Az R.G.B-t és a P.E-t hagyom is... [B](Kilőve)[/B] [B]A 24/7 üzem az arányt jelenti? Maradt az első, második és az ötödik kérdés[/B] :) [B]Tehát a fenti második kérdésemre is várom még a válszt...[/B] 3. Persze, nem is akarok Ram tuningot. Fent is írtam, hogy 3,33x333MHz. Tehát ezt hagyom a 1110MHz-en, mert elvileg ennyit tud... [B](Kilőve)[/B] 4. A hőmérsékletet majd meglátom mennyi lesz... [B](Kilőve)[/B] [B]5. Akkor a voltot nyugodtan állíthatom 1,2-re, mert 6-os szorzónál sem lesz semmi baja a procinak?[/B] 6. Az R.G.B-t és a P.E-t hagyom is... [B](Kilőve)[/B] [B]A 24/7 üzem az arányt jelenti? Maradt az első, második és az ötödik kérdés[/B] :)](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2009-12/29/175471_i5yvbeytmcc8fdwo_core_temp.jpg/800)