Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- CES 2026: Van pár Dolog, amiről beszélnünk kell
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vidori
aktív tag
A probléma csak az, hogy ez nem egy tuning alaplap.
A BIOS-ban szorzót nem tudok állítani, csak CPU, RAM és NB feszeket.
És CPU Frequency-t és RAM időzítéseket.
De van egy Windows-os program az AsRock-nak OC Tuner, ami már elég jó.
Itt lehet szorzót és a többi BIOS-os értéket állítani és monitorozni.
Csak így elég macerás, így maradok a BIOS-os állítgatásnál.
Max. mikor csak este letöltök veszem vissza a szorzót.
Mivel olvasgattam, hogy felesleges P45-ös lapot venni alá kinéztem két olcsóbb lapot:
AsrockP965
ez 14.500 Ft és
GigabyteG41
ez 18.000 Ft. -
Vidori
aktív tag
Hali all!
Én is beléptem a klubba egy Intel Dual Core E5200 procival.
Egy AsRock 945GCM-S lapban járatom egyenlőre.
Mennyin érdemes hajtani folyamatosan egy MSI RX3850-T2D256E-OC RADEON 3850 256MB-os videókártyával?
( ilyen félmagas stock hűtőket adnak már tiszta aluból? ) -
simii16
aktív tag
Hála és köszönet. Mindekettőtöknek.

-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Ma raktam össze az új gépemet és nézegetem a CPU-Z progit. Azt látom, hogy a szorzó és a sebesség felezi egymást és így ugrál folyamatosan. 13x/6x, 2.6ghz/1.2ghz. Ez természetes dolog? Mi ez egyáltalán?
Köszi! -
lizakattila
senior tag
Hali Mindenki!
Keresnék egy olyan fórumtársat, aki Budapesti és esetleg szokott az Aqua Computer környékén járni. Ha van itt ilyen "kollega" és rámdobna egy privit (részleteket is elmondom ott), azért nagyon hálás lennék.
-
Márton
nagyúr
speedfanban mi a különbség a core1-2 és a cpu hőmérséklet között?
ez utóbbi 5 fokkal több. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt
üzenetére
Röviden, tömören a Wolfokon finomítottak kicsit, és attól gyorsabb. De ha már E6550-ről van szó, akkor az már visszaszerzi a lemaradást, mivel dupla akkora cache van benne. De azt meg az E7xxx veri azonos órajelen.
(#6880) zoo8800: Én is 3,3Ghz-en használom a HD4850-em mellett, de a 3Ghz-es mérés után már nem kaptam sokkal több SM pontot 3dmark06-ban.
-
-
törölt tag
Az E5200-am kihajtaná a HD4870-t, ugye?
-
Godimodi
tag
Hogy ne csak offoljak megszeretném kérdezni hogyha az E5200est berakom a lapomba akkor kell Biosfrissítés.Mert rá van írva hogy 45nanosokat is támogat(rev 1.0),de mintha olvastam volna valahol hogy nem megy ilyen egyszerűen.
-
Godimodi
tag
válasz
CHIPman
üzenetére
Köszi láttam már,de egy olyan 3éve amikor még nem foglalkoztam ilyen gépes dolgokkal elkövettem egy nagy hibát.Vettem egy Avixe(hö?) márkájú 6600gt-t.Szép volt minden.Egy év gari.Egy év 1 hét után megadta magát szegénykém,és akkor még 14-15évesen nehezen összekuporgatott 22ezer forintomnak is annyi lett.Azóta mindennek elrakom a számláját ,a legkisebb apróságig,és a garanciákra ha kell akkor áldozom,ezért sztem Ipon lesz.Tudom hogy nehezen halnak meg az ilyen procik,max hő vagy túlfesz,magától nem sok,de 1500at megér plusszba.Főleg hogy amikor továbbadom még valószinűleg lesz rajta egy kis gari.
mégeccer köfi. -
Godimodi
tag
Üdv az én konfigomban kb mennyit menne egy E5200as?(EP31-DS3L,2gb 4-4-4-12 geil@800,Asus triton 70)
-
törölt tag
Én most néztem meg, hogy 1,4V-al (azért ennyi, mert többen is írták, hogy ennyin stabil, de ha meglesz az új hűtőm, akkor megakarom majd találni a legkisebb stabil értéket), (ami ténylegesen 1,36) Prime stabil a gép, most már csak keresnem kellene egy hűtőt a gyári helyett.
Esetleg nincs valakinek jó, eladó hűtője a procira? -
zoo8800
veterán
Mindjárt elsüllyedek.
Everest memóriateszt- és játékstabil 1,4V-n, Prájmhoz ennyi kell, és ez csak 9 perc. -
oliba
őstag
Közben csináltam egy ilyet

Persze ez nem stabil, de fejlődés ahhoz képest, hogy valamiért ha eddig biosba 1,4V alá vittem a feszt 4ghz-en, akkor elszállt egyből. Hazahoztam a gépem albérletből és 1,35V-nál se szállt el, hanem 3 percnyi orthos kellett, hogy kidobja a hibát. Ez a jó kis keszthelyi levegő

-
DuplaZso
aktív tag
válasz
CHIPman
üzenetére
Chaser pajtástól és az árujától ne fossál ! Nem ő az az ember, aki bárkit át akarna verni.
Az én R0-som és az övé pont egy hete lett egyszerre véve (igen, az enyémet is ő, ugyanakkor, ugyanonnan szeválta). Azt hiszem, csak ezt a kettőt vette akkor.Nyugodtan rendeljetek nála ! Megbízható ember, és az aprón lévő kupecekkel ellentétben nem az itteni kótyavetyéből akar megélni, ezért normálisak az árai. Nem kell nála buktatót keresni.
Garanciáról annyit, hogy mivel tudtam, hogy újat veszek, meg sem említettem egyáltalán a kifejezést, amikor megbeszéltük, hogy hozzon nekem is egyet. De akinek fontos a "gáránciá", valamint a szutyok kis gyári hűtő (amivel persze normál körülmények közt bőven elketyerész), az felejtse el, hogy látta a hirdetését !Persze ti nyilván nem ismeritek Krisztiánt, ezért vannak bennetek kétségek. Ezt megértem. Viszont ezek esetünkben teljesen alaptalanok.
Proci amit nekem hozott egyébként 1,275-ös VID-del rendelkezik, ezen a feszültségen nekem 12x333-on (3,6GHz) pöccre indult.
-
mirrmur
aktív tag
R0 E5200-ast szereztem ,és a Foxconn X38A deszkámban két 1600MHz-es Corsair DDR3 társaságában 1.3 V-on Prime stabil 4GHz. Ez jónak számít vagy annyira nem? (nem vagyok tisztában a mostani Dual Core húzhatósággal)
-
oliba
őstag
Tesztelgettem, hogy mit megy a procim alapórajelen. 0,895V (bios 0,95V) orthos stabil volt. Állítottam 0,925V-ra, de boot közben elszállt. Anyniran me rossz eredmény ez 2,5ghz-en

-
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli
üzenetére
Ha ennyire nem vagy képbe, akkor olvasd át (Ezt) kezdésnek megfelel, és ha átrágtad magad rajta, akkor már talán el lehet kezdeni a dolgot. Ha közben nem tiszta valami, akkor jössz és kérdezel, és csak válaszol valaki. Ha már átolvastad akkor bocs!
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
köszi mindenkinek a képeket, most mégjobban látom hogy roppant nagy a különbség, csak az a helyzet, hogy egy mindössze 10k-s MSI lapom van, és úgy tudom, hogy ez lényegesen korlátozza a tuning lehetőségeket. na meg nem rendelkezem mindenféle hőmérő programmal meg bios ismerettel satöbbi satöbbi, és nem is nagyon látom át őket..angolul jól beszélek, de az infos szakkifejezésekről gőzöm nincs
tehát le vagyok rokkantosítva tuning részen. nemtudom hogy így mennyire van értelme belevágni... 
-
kriszbon
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Akkor éppen itt az idő, hogy te is szétnézz egy kicsit a (phtoplista ati) részlegen

-
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli
üzenetére
Ha már SymbianOS kolléga annyira lusta, akkor kezdetnek esetleg a PH. lista szerintem jó lesz. Ez van (Ha alapon van minden) ez meg (Ha húzva van) ha az eredményre kattintasz, úgy általában megvannak a képek, és meg tudod nézni, hogy mit nyersz vele

-
válasz
kovacsroli
üzenetére
A vége így van, sokkal többet. Hát én még elégett cpu-t nem láttam tehát érted. Ahhoz h valaki elégesse nagyon balféknek kell lenni. Nem is gondolkodtál el rajta? Valaki linkeljen be egy képet mennyivel gyorsítható számokban mutatva.
-
-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Wow!
Próbáltad már a tuningot komolyabban?
-
-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Pl a dropra gondolsz? A dropról nekem elsősorban a transzformárot %-os rövidzárási feszültségesése jut eszembe, és csak utána a számítógép.

kriszbon! Felvetettem itthon j kaphatna egy nagyobb hűtőt és akkor lehetne tuningolni.
-
kovacsroli
senior tag
Vazze E5200-am van nekemis, tuningolni akartam, de ami szakzsargont ti itt lenyomtok, teljesen elrettent

-
kriszbon
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Aztán miért lenne az kaki? Ha nem adsz neki elég feszt, akkor ne is várd el tőle, hogy menjen. Ahogy néztem annak a procinak is 1.225 v. a Vid mint az enyémnek. Ahhoz hogy 3.3-at stabilan menjen Bioszban 1.293-at kelllett beállítanom 11*300-nál, és így kap belőle Dropp után 1.264-et! És ettől egyáltalán nem melegszik jobban!
-
-
törölt tag
Milyen hűtőt rakjak az E5200-asomra, hogy 3,6 GHzen vagy akár 4 GHzen sem legyen forrófejű?
Most a gyárival 3,3 GHzen megy 69°C-ot terhelve, fesz emelés nélkül. -
rvn_10
senior tag
1 kérdés mi a külömség az Ro és az M0 as között?
-
rvn_10
senior tag
válasz
The Lord
üzenetére
Ugyan ez a lapom van nekem nem áll vissza pedig 3,33 on jár a proci. Lehet neked azért áll vissza minden mert a ramok nem birják és a ram szorzót nem állitod visszább h alap vagy alap közeli értékben legyenek. Nekem is ez volt a gond az első próbánál ha zt elfelejtetem levenni a 800 ramok meg nem birták a lépést a procival

-
Hmm... Chaser nyitott egy hirdetest az apron[link], ahol igen olcsopenzert arulja az 5200-akat. Most, hogy megvan ra a penz, beneveznek eyre, csak kivancsi lennek, hogy mi benne a buktato. Amiatt tudja 4kUval olcsobban adni, hogy nincs huto(ez nem baj), mas a posta(szinten kisebb baj), es nincs gar(miert nincs?)?
Valaki vilagositson fel.
Ui: volt antituning R0-s E5200-as? Egy 1.4V 4ghz azert mindenkepp jo lenne, ha nem megy ennyit, akkor nem erdemes lecserelnem az E2160at.(foleg, hogy az a nyakamon marad) -
Zotya984
senior tag
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
és ez a drop ez gáz? továbbá fölfelé is ugorhat?
-
The Lord
tag
válasz
Qwertrt
üzenetére
Értem.Azért emeltem az északi híd feszültségét mert azt tanácsolta egy ismerős..Azért mondta mert mikor bekapcsoltam a gépem akkor a kezdőképernyő megjelenése előtt újraindította magát és visszaállította CPU-t gyári frekvenciára!!
Esetleg van más megoldás a problémámra????Mitől csinálja ezt a gép??Tudsz nekem tanácsot adni?
-
Qwertrt
tag
Nem található valahol a neten E2180 és E5200 összehasonlító teszt? Guglival nem találtam, nem tud valaki konkrét weboldalt?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Na nem baj
meg aztán ez játékfüggő is.

mert én most kezdtem ezt a tuningos témát)