Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Az érdekes, akkor elég antituningos lenne a procid? Nálam alapfeszen megy 3,3-on (10 x 333 is és 12,5 x 266), pedig ennek 1,2750V a VID-je, feszt Normalon hagytam, BIOS-ból így 1,2750V-ot kap, de valójában 1,23V körül kap és stabil. Lehet, hogy 1,3V-on meg kellene próbálnod, hátha megy.
Nem azért melegebb a proci? Nekem ez tűnt ésszerűnek.

-
válasz
üzenetére
Hidd el nem azért melegebb.

Ez a 3GHz-t se viszi alap fesszel, 1.2xx V a VID-je.
Megnéztem! Prime95 az első 2 percben összefossa magát. Több problémát is látok miért nem, amit idővel orvosolok és nekiállok felhúzni, nagyrészt csak netre van használva, kis részt játékra tehát nincs értelme piszkálni.
Netre raktam össze nem játékra csak tesóm úgy gondolta játékra is jó lesz!
-
törölt tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nekem is P43-as lapom van, E5200-zal (1,2750V VID, R0 step), nálam alapfeszen viszi a 3,3-at (12,5 x 266 és 10 x 333 is), stabilan (10-10 kör az IBT-ben), Freezerrel eddig max 55 fokos volt (10 x 333-nál, másiknál 48-52). Szerintem 3,5-3,6 kijön belőle alapfeszen, én megnézem majd 11x333-on is, alapfesszel.
Szerintem azért melegebb a nagyobb VGA-val a proci, mert nagyobb a kártya, nagyobb a GPU, többet fogyaszt idle, több hőt termel idle, mint a kicsi, emellett a kártya mérete "lefojthatja" a ház szellőzését.
kriszbon: Köszi az IBT v1.9-et, tényleg jobban leterheli a procit, 2-3 fokkal magasabbra ment fel.

-
A bizonyíték a CPU hőfokokra! Mindkét kép indítás után készült, a gép már üzemmeleg volt mielőtt elkezdtem szétszedni.
[8400GS-el]
[8800GTS-el] -
kriszbon
őstag
válasz
Qwertrt
üzenetére
Rosszul gondolod te
A legjobb az ha nem csak a proci van tesztelve, hanem az egész rendszer is utána, és ha a kettőn nem hasal el akkor már jó az egész
Például én nagyon csodálkozom hogy sokan írják hogy ilyen meg olyan kékhalál, hát én még nem találkoztam vele az biztos(utoljára PIII-as korszakban), pedig próbálgattam a tuningot rendesen
Max merevre fagyott, reset és minden hiba nélkül feláll a rendszer, és megy tovább! Mondjuk én amit beállítottam magamnak bioszban 24/7-re azt le is teszteltem rendesen, mert ennek tuti jónak kell lenni, tovább meg ringyóz alól tuningolok, és nincs semmi gáz ha villanyoltás van a túlhúzás végett
Amúgy itt az (IBT tesztem) és ennyi volt a (Hőfok) Azért van értelme a biztosra menni 
SybianOS: Inkább a kártyádat rázd gatyába, mert a proci így is kikergeti a világbol szerintem
-
-
Érdemes!
Az AMD 3200+-os gépemnél is megfigyeltem ezt 2003-ban, MX 440 után ATI 9600XTG és pápá alacsony idle hőfok....vzsryl! hány órát nyomtad a blendet és a small fft-t? Én 7-et, és csontra kifagyott! kis finomhangolás és ment 8-at is. Na ott lett elegem stabil és kész, ez volt kb egy éve!

Idővel biztos nekiállok az E5200-nek is, 3GHz a minimum, majd kap egy nagyobb hűtőt és hagy szóljon!
Ma még elég az alap is, szinte minden játék 1680-ba szinte fullon, meg is lepett. Nem az enyém, de jó tudni h nem **r! 
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nemsokára kipróbálom, hogy 9500GT után egy HD4xxx mit művel a CPU-val.

Qwertrt: Én pont ezért nem próbáltam még IBT-t. Megbízom a Prime95 blend tesztben is. 1 hónapig nem volt kékhalál meg fagyás. Csak a COD4 fagy ki, ha sokszor leteszem tálcára, hogy írogassak közbe ide PH-ra.

-
Nem, erre én is gondoltam! Minden gépemnél így volt, amint nagyobb vga-t kaptak melegedtek a cpu-k! Tökéletes példa volt erre az akkori E6420-asom, amikor a 8600helyett kapta a 8800GTX-et a magok szépen idle melegedtek x fokkal. Itt valami sunyulás van a háttérben. Hidd el hideg v meleg start, 3-4 fokkal magasabban vannak a magok, de load már nem! Ott elvan 50-en mint régen! Aki nem hiszi próbálja ki, a nagy teljesítményű vga helyett tegyetek be egy kicsit és lássatok csodát.
A 8400GS-el idle cpu hőfok, most ez 40: [link] <<nektek mint mond a cpu tuningba menne? 1.2xx V a vidje!Qwertrt! Sokszor van az h pl a prime95 fél napig oké, de a win 7 nem települ a tuning miatt, vagy kiakad egy game alatt, tehát érted.....
Hála ég nekem nincs gond a tuninggal! -
Ahhoz mit szóltok h a VGA kari csere után (8400GS>>8800GTS) a CPU magok hőfoka 3-4 fokkal nőtt idle. Nem értem mire fől! Így idle 40 fokosak kb!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
simii16
üzenetére
Szia!
E5300 csak R0-s steppinggel lett gyártva és 100Mhz-el több alapjáraton.
E5200-t eleinte M0-s steppinggel gyártották, de most már azt is R0-val.A vége mindkét procinak kb. ugyanott van. Az E5300 nem éri meg a felárat.
Lapból inkább Gigabyte-ot vegyél. Ha nagyon olcsó kell, akkor G31. Ha kicsit drágább szóba jöhet, akkor P31. És ha a legjobb lapot akarod választani alá, akkor P35-DS3 vagy P45-XXX.
-
promisz
aktív tag
--- törölve ---
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet rakok össze. Egy E5300-as prociban gondolkoztam. Miben másabb ez mint az E5200 (jobb, rosszabb, ugyan olyan?). Valamint egy Asus P5KR lapot néztem alá, szerintetek ez jó lenne?
Előre is köszi! -
promisz
aktív tag
A RAM-okat érdemes húzni? 800-ról 1066-ra? Ezért érdemes plusz feszt adni?
-
törölt tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Elvileg mindkettő ugyanazt, ugyanúgy csinálja, csak az amit használok GUI-val bír. Megnézem, hogy ebben engedi-e a Maximum stress levelt. Nálam a 3,3 GHz már megvan (12,5 x 266), IBT 2.1-gyel majdnem Maximum stress levelen (a maxra nálam 2047-et ír ki, de valamiért nem jó, mert "azonnal" lefut és stabilt ír ki, ezért Custom és 2000 MB) lenyomtan 10 kört és stabil. 11x300-at megnézem, remélem 12x300 is menni fog. Bár egy 10x vagy 11x333 jó lenne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kriszbon
őstag
válasz
üzenetére
Használd (Ezt) inkább, mert a másikat én sem ismerem! Elindítod utána egy yes aztán 1-est és gyorstesztre 5 kört, ha biztos akarsz lenni benne hogy jó e, akkor 15 kör! Itt nincs menekvés, ha nem stabil a cucc, amúgy nem fagy le meg hasonlók csak a végén megmondja hogy lópikula az egész! De mint ahogy már mondták próbáld ki pl. 10*300-at v. 11*300-at(én ezen használom), és ha stabil akkor ezt állitsd be a bioszba, majd rakd fel az Easy Tune progit ami a lapodhoz van, és abban a többit ki tudod tesztelni a maximumra, a fesz és Fsb téren! Ha nem oké akkor lefagy vagy újraindul, de azzal a beállítással indul a gép ami a Bioszban van beállítva, és biztos hogy jó! A Winnel való együtt indulást kapcsold ki benne. Hajrá

Szerk: Ja (A progi) -
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére
Eddig a 12,5x266 olyan, mintha alapon lenne, nagyon stabil és még 50 fokos sincsen, pedig már 4 kör lement (10-et állítottam be), közben netezek, zenét hallgatok... Az jó, hogy ha még magas terhelésnél sem melegebb 50 foknál? (Vagy az AC Freezer 7 Pro ilyen jól hűt?)
Nem fut le rendesen Maximum Stress Levelnél az IBT, kiírja, hogy 2047 MB-nál többet nem használhatsz és ilyen 0.2-0.3 másodperc alatt lefut... Pedig bőven lenne még neki RAM.
-
South Velen
addikt
válasz
üzenetére
Passz, nekem nincs probléma feles szorzóval se (ott is ugyanolyan szarul megy.
)De szerintem ne kínáld meg ilyen nagy tuninggal rögtön, menj szépen, lépcsőzetesen felfelé, mondjuk először nézd meg, megy -e 11x300-on Normalon, és ha megy, akkor az már elég jó, illetve szerintem jó is lesz 24/7-re, mindennapi használatra.
Vagy állíts be egy olyan órajelet, amilyet szeretnél, és ha stabil, lehet fokozatosan csökkenteni a feszt.
szek.: na látom, haladsz.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Igen, 1,2750V a VID, Everestben megnéztem.
americanidiot: Feles szorzóval lehet tuningolni, vagy maradjon egész? Normalon a 12,5x300-at kipróbáltam, lett is belőle egy kékhalál bootkor. Most 12,5x266-on van a proci, IBT-ben 2000MB-n a teszt (a Maxra 2047-et ír ki), eddig két kör lement, a proci alig 43-47 fokos.
-
törölt tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Sejtettem, hogy azért ugrál kicsit a fesz, mert valami a háttérben picit birizgálja a procit, nem zavar, mert csak egy pillantra ugrik fel. Akkor kb. 0.04-0.06V-ot droppol a lap? IBT-nél nem engedi a Maximum tesztet (~2047MB), illetve engedi, de ilyenkor azonnal le is fut <0.2 sec), ha Custom, 2000 MB-re van rakva, akkor megy szépen a teszt, ennek a néhány MB-nak van jelentősége?
americanidiot: Magasabb VID-es proci esetén nagyobb mértékben kell növelni a feszt, hogy jobban menjen, mint egy alacsony VID-esnél?
-
B4MbOo
tag
defaultra rakta, 1.104V feszt ír a CPU-Z.... nyugodt vok

-
vzsryl
nagyúr
Auto-n így adja a feszt a lap, ha nem hiszed, akkor csúnyán porul járhatsz.

EAndrew: Nagyon jó példányt fogtál ki.
És nem szúrtál el semmit, mivel ilyen magaslatokba már irreálisan sok feszültséget kell adni, hogy menjen még feljebb az órajel. Nekem pl 3,5Ghz-hez kell 1,296V, de a 3750-hez még az 1,35V is kevés volt, feljebb meg már nem akartam emelni. -
B4MbOo
tag
szellőzéssel meg nemhinném h gond van, aeroengineII-t direkt azért vettem mert "jól szellőző ház". najó igazából azért azt vettem mert iszonyatosan megtetszett
de attól függetlenül "jól szellőző ház" -
EAndrew
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Na vettem egy e5200-t én is
. Próbáltam kicsit az erejét, ment is meg nem is.
Szerintetek a 3,75Ghz 1,275v mellett jó? Próbáltam a 4Ghz-t is de szerintem valamit elszúrtam, mert csak 1,35v mellett vitte volna.
Olvasgattam a hozzászólásokat, de elég sok változat van. Szerintetek mi az ideális beállítás az 5200-nek? -
B4MbOo
tag
válasz
Hunter2
üzenetére
Biosban csak a szorzóhoz, FSB-hez, és a feszhez nyúltam. Ha a ratio-t állítottam, h a ram 800-on menjen (ez asszem 333-as fsb-nél 1:1,2) akkor "csipogáshalál" volt, a képernyőn semmi nem jelent meg és az alaplapból folyamatos csipogás jött, tehát 667Mhz-n megy a ram 1:1-es aránnyal. de most bratyo levette a szorzót a biztonság kedvéért. (8-ra)
az nem lehet h a CPU-Z szarul írja ki? mert most 8x333-on megy és a fesz 1.456V CPU-Z szerint.. ez nem túl reális h ha auto-n lenne a fesz, akkor miért adna magasabb feszt alacsonyabb szorzónak ugyanannyi FSB mellett?
-
vzsryl
nagyúr
"A TjMax a mag azon maximális hőmérséklete, melyen még biztonságosan üzemel."
forrásA Cpu-z azért írt ki 1,4V-ot, mert Bios-ban a system voltage control-od auto-n van. Más magyarázat nem lehetséges. Mindenképp állítsd Manual-ra!
Everest Home felejtős. Rakd fel a legújabb ultimate-t. A windows saját gépe mindig a legmagasabb szorzóval számolja ki a proci órajelét. Tehát ha te 10x300@3000Mhz-en járatod, akkor a windows az azt hiszi, hogy 12,5x300@3750Mhz.
-
B4MbOo
tag
viszont van még egy olyan tényező is, h régi BIOS van jelenleg, és pl. a CPU-Z ~1,4V feszt ír ki a procira, miközben a biosban 1,25 van beállítva... sajátgép>tulajdonságoknál pedig 4,17Ghz-t ír a cpura, de ami a legjobb: EVEREST home editionban a procim Intel Pentium III Xeon 4,17Ghz
-
B4MbOo
tag
Az a gond, h gyakorlatilag 2 helyen lakok, min 1 hét mire nekieshetek újra

Ha jól emléxem a TJmax 25 körül volt...
de ha azt mondjátok h para így hagyni a gépet (bratyonak meghagytam az utasítást h ügyeljen a letöltésekre), akkor rászólok az imént említett bátyámra h vegye vissza a szorzót. -
South Velen
addikt
-
kriszbon
őstag
válasz
üzenetére
Azért ugrál a fesz, mert visszaveszi neki terheletlenül (energia gazdálkodás) de néha mégis kell neki, mert a háttérben valami fut olyankor. Terhelve meg kell neki az összes, és azért ugrál mert nem egyforma a terhelés, és azért kevesebb mint 1.275 v. mert annyit droppol a feszből! Az eredeti Vid-et a biosnak mutatnia kell, a legalsó szokott lenni amit nem lehet állítani. Ha normálon van akkor rendesen működik az energia gazdálkodás, mert visszaveszi a feszt is nem csak a szorzót! IBT-ről annyit hogy a Max Stress Tesztet szoktuk futtatni 10-15 körben, ha tuning van, hogy stabil e

-
vzsryl
nagyúr
Ha RealTemp-ben a TJmax 100-ra van állítva, akkor jó hőfokot ír ki. Esetleg a szenzor lehet rossz, és amiatt ad ki ilyen magas hőfokokat. Vagy még az is előfordulhat, hogy nagyon rosszul szellőző házban van az egész. Meg persze gyári hűtővel nyáron nem igazán ajánlatos 3Ghz fölé húzni, főleg ha ilyen hőfokok jönnek ki. Ezen a hőmérsékleten szvsz. már degradálódik.
-
B4MbOo
tag
Amúgy Realtemp-nek mennyire lehet hinni? IBT alatt most éppen ~85fokosak a magok... E5200 -ról van szó, 10*333-on, ~1,25V fesszel. maxra 88fokot ír..
-
törölt tag
Kipróbáltam alapon a procit, alapon, idle 1,1000V és 1,2750V között urgál a VID, most akkor mennyi is? Terhelve marad 1,2750V a VID, de 1,216V és 1,232V között ugrál a CPU-Z által mutatott fesz. BIOS-ban "Normal"-ra van állítva és melette 1,2750V-ot ír ki. (Gigabyte EP43-DS3L, F7 BIOS) IBT 2.1-gyel terheltem, lement mind az öt, hát még szép, hogy lement alapon...
E5200 @ 2,5GHz, idle
E5200 @ 2,5GHz, load
IBT még nem írt ki semmit, de leterhelte rendesen, a hőfokok nem mentek följebb, mint ami a képen látszik. IBT-vel hogy érdemes tesztelni? 5 "kör" és Standard terhelés?Ha nem Normalra kell raknom a feszt, akkor mire, 1,1000V-ra vagy 1,2750V-re? Idle állapotban a Core Temp szerint 1,1000V és 1,2750V között ugrált a VID, CPU-Z szerint 1,056V volt az idle fesz.
-
-
emre
veterán
válasz
promisz
üzenetére
Gorneck23_P35 tuning oldal
Tessék nézegetni, sokat lehet tanulni a beállításokból.
Ez meg egy eccerű áttekintő táblázat, az alapvető tuning beállításokról:
Az MCH nem tudom pontosan mi, de az FSB emelésével szokás hogy adjunk neki kis feszt.
Elég kell legyen, 0,1v- 0,15volt, Stabilabb lesz a cucc, alacsonyabb vcorral (általában igaz)800-as kingmax ramok általában +0,15-0,2 voltal mennek 1066-on
a bios alapból asszem csak 1,8voltot ad a memóriáknak, nézd meg a speckót, mennyi kell az 1066-hoz és küld meg vele, autó késleltetésekkel. -
andorra
őstag
Köszönöm a választ. (A legutolsót is, feltéve, hogy nekem szólt :-)) Konkrétabban rákérdezve: pl. a 9*400=3600 nem jobb-e mint 333*11=3660? (Feltéve persze, hogy vannak ilyen szorzók.)
A RAM időzítése elég rossz CAS7, de olyanokat olvastam, hogy ezek nem jelentenek látványos különbségeket, ez igaz? Eredetileg ugyanis egy Geil U.D. 800-as CAS4 volt betervezve, majdnem ugyanebben az árban. -
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Annak a Giga lapnak simán vinni kell az 1066-os ramot, a proci szorzó nem számít a ramnál hogy mennyi, ha arra gondoltál, csak az Fsb. Ha azt emeled akkor megy fel a ram is(bioszban látod is mikor növeled) Ha a ramot 2.66-ra állítod akkor 300-as Fsb mellett megy 800-on, tehát ha 10*300-on megy a proci, ha tovább növeled az Fsb-t kb. 330-ra azt még a 800-as ram is tudja! Ha jól tudom játékok alatt nem veszed észre ha nem 1066-on mennek!
Na látom már van más is aki segít
Ne izgulj nekem is kellett hozzá! -
promisz
aktív tag
Megnéztem kezeli az 1066-osomat
Valamit akkor nagyon elnéztem a múltkor...Nem. Még nem adtam plusz feszt a ram-oknak.
Proci húzásál mindig le veszem a ramok szorzójt szóval sztem nem azért kékhalálozott.
Hanem azért mert kevés volt a VID.Szerk: nekem is plusz fesz kellett a 3ghz-hez.

-
vzsryl
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
A 9600GT-nek még 3Ghz is elég.
Az FSB nem számít játékok alatt, tehát a 3dmark se fog nagyobb FSB-re a +-3%-os hibaaránynál több/kevesebb pontot adni.Az meg nekem furcsa, hogy egy P35-ös lap ne kezelne 1066-os ramokat. A ramoknak még eddig semmi feszt nem adtál? Mert valszeg azért kék halálozik a géped. +0,2V sztem elkéne oda.
(#6318) andorra: Az a lap úgy 400-as FSB-nél wall-os. Valszeg a proci adja előbb fel.
A 3500-3600Mhz az mindegyikkel mehet, ha AC Freezer 7 pro hűti. Törekedj minél nagyobb FSB-re, hogy gyorsabb legyen a memória kezelés. 333-at biztos fogja bírni.
Azt, hogy hol a határ, azt nehéz megmondani, mert nagyon nagy a szorás. Volt már olyan is aminek 3Ghz-hez kellett feszt emelni, de volt amelyiknek még 4Ghz-nél se kellett. -
promisz
aktív tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Értem és ki kifogom próbálni.
A RAM-okkal kapcsolatban: az alaplap gyártói oldalán azt írják, hogy a Kingmax-ból 1066-ot már nem képes felismerni/kihasználni tehát álítólag csak 800 mhz-n képes hajtani. Szerintetek a 800-as ram-ot adjam el és vegyek egy ugyanolyan kingmax ram-ot?
Honnan tudom meg, hogy kihajta e az 1066-ot magasabb szórzóval (persze ugy ha a 800-ast kiveszem)? -
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
A proci 3.1-3.2-re húzva simán elég a kártyádhoz szerintem! Az adatlapodon az van hogy 1066-os és 800-as ramod van, ha ez így van akkor a 800-as nem biztos hogy megy már 960 felett. A procidnak a Vid-je 1.225 viszont a lapod elég sokat droppol, adhatsz neki egy kicsit többet mint 1.296v. a ramot osszad vissza előbb, mondjuk 2.66-ra, hogy ne zavarja a proci húzást, és próbáld ki először a 10*300-at, utána a 11*300-at, ha megy a rammal ráérsz utána foglalkozni. Az MCH gondolom nálad az északi híd, annak adhatsz 0.1-et!
-
andorra
őstag
Beleolvastam több korábbi hozzászólásba is.
Gigabyte GA-EP43-DS3/ 4GB/1066MHz DDR2 RAM Corsair XMS2 kit /E 5200 +Arctic Cooling Freezer 7 Pro - nemsokára kézhez kapom.
Kérdésem, hogy milyen lehetőségeim lesznek, ebben a felállásban, a szorzók, és fsb tekintetében? Egy két belinkelt állapot ábrán ugyanis azt látom, hogy 12-es szorzót viszonylag alacsony fsb mellett alkalmaztok többen is. Feltételezem, hogy 3500-3600 Mhz amit talán elfogadható hőmérséklet mellett ésszerűen ki tudnék hozni a rendszerből, ha jól gondolom, de milyen szorzók és fsb melllett?
Kb. hol a határ, ahol már feszültséget is kellene emelni? (Tisztában vagyok persze azzal, hogy processzora válogatja.) -
promisz
aktív tag
oliba: állítólag (azt mondják), hogy a procim (E5200) még így se használja ki teljesen a videókártyámat (geforce 9600gt).
Kipróbáltam a 12,5x266-ot de nem akar elindulni (kék halál win betöltésnél). A VID-et felemeltem 1,33-ra de így se.

Amúgy teszteltem egyet úgy hogy beállítottam magasabb szorzót kissebb FSB-t (ugy hogy kijöjjön a 3,15 ghz) de kb. ugyanannyi pontot ért el 3dmark--ba mint nagyobb fsb-vel és kissebb szorzóval.
Aztán persze próbáltam húzni az FSB-t magasabbb szórzóval, de nem ment 3,15 ghz-nél tovább (blue screen).
Viszont a Vcore meg -0,1xxx -et nem tudom beállítani mert akkor a 3,15 ghz se menne. (És ha nem menne akkor nem lenne értelme tuningolni mert nagyo kevés lenne a gyorsulás.)
További kérdéseim:
Az MHC az mire szolgál? Miért jó ha plusz feszt adok neki?
A RAM-oknak adhatok több feszültséget?
Ha igen, akkor tovább tudom húzni mint 960 mhz? -
promisz
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem!
Találtam végre egy optimális BIOS beállítást ami így néz ki:CPU-Z, 3DMARK06, CORE TEMP eredmények.
Na, most ennél tovább csak akkor tudom húzni a procit és/vagy az FSB-t, ha a VID feszültséget 1,3 V fölé emelem.
Jelenleg a BIOS-ban a VID: 1,29V-on van. A CPU-Z mégis azt mutatja, hogy 1,216V-on megy a VID. Tehát akkor még húzhatom a BIOS-ban 1,3 fölé és az a lényeg hogy a CPU-Z nem mutasson 1,3 V-nál többet vagy pedig ez már a plafon a procimnak?És még kíváncsi lennék arra, hogy hova kell még + feszt adni, hogy gyorsabb legyen a gépem?

-
Curse
tag
Hi emberek.
E5300-nak mi a gyári fesze.Sima oem-et vettem és arra nincs ráírva.
-
emre
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
-
Giggles
tag
megvannak a beállítások 24/7re
még az lenne a kérdésem hogy az jelent valamit hogy a worker #2 3-4 tesztel le van maradva?
amúgy kösz mindenkinek a segítséget
-
oliba
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
Erre gondoltam. Ez elég tetszetős nekem
Csak ez a hülye EP35 DS3
Miért kell 100 fokot mutatnia? Utána meg -27-től számol -10-ig...Ez normális?
Most nemtdom, hogy lehet-e attól, hogy swiftech blokkot tettem fel rá és a szivacsos hátlap valamit megnyírbált ott, vagy nem-e...Ezért adtam el, mert nem tetszett, hogy ilyen értékeket kapok. Azt hittem, hogy ennyire szar. Mondjuk E2180-assal voltam így. Visszamegyek albiba és szerdán megpróbálom leszedni az ottmaradt szivacsdarabkákat, hátha... -
Bagira01
veterán
Nekem eddig kb 1db e5200-am volt azt se bontottam ki hanem eladtam. e7400 viszont jól ment

-
oliba
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
Nézegettem a tiéidet is és mintha neked lett volna ennél kisebb fesszel is 4ghz-ed
Mondjuk a hőfok nem ér semmit, mivel láttam, hogy eléggé szórja, hogy kinek mit ad. Nálam pl az alaplap olyan kókányságokat ír, hogy nevetek rajta
Most is kiakad a CoreTemp úgy hajtom a cuccot, de tudom, hogy nem annyi az annyi 
vzsryl: köszi, rá is néztem egyből

-
vzsryl
nagyúr
Jó bolt.
syC hozzászólásai közt keresgélj. Ő nagyon jókat fogott ki. Asszem mindegyik ment 4Ghz-et.
-
oliba
őstag
Na megint én. Egyszer már jöttem a gigaantitning E5200-essel. Boltba mondták, hogy kicserélik amilyen E5200-esre szeretném, csak mondjak nekik FPO-t és olyat kérnek. Mondanék én, csak adjatok tanácsot, hogy melyiket is mondjam

szerk.: 4ghz minimum az álmom

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- További aktív témák...
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A legjobb az ha nem csak a proci van tesztelve, hanem az egész rendszer is utána, és ha a kettőn nem hasal el akkor már jó az egész
Például én nagyon csodálkozom hogy sokan írják hogy ilyen meg olyan kékhalál, hát én még nem találkoztam vele az biztos(utoljára PIII-as korszakban), pedig próbálgattam a tuningot rendesen
Max merevre fagyott, reset és minden hiba nélkül feláll a rendszer, és megy tovább! Mondjuk én amit beállítottam magamnak bioszban 24/7-re azt le is teszteltem rendesen, mert ennek tuti jónak kell lenni, tovább meg ringyóz alól tuningolok, és nincs semmi gáz ha villanyoltás van a túlhúzás végett
Amúgy itt az 
45 percet akármilyen beállítással elmegy! 7 óra körül érdekes!
Max 45 percet ment. Elég annyi neki, stabil az.