Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsigeri
senior tag
válasz
promisz #6189 üzenetére
Erre sajnos nem tom a választ, de én úgy csinálnám, hogy mindig emelek valamelyiken, vagy a procin vagy a VGA-n és tesztelnék. Mondjuk 10% emelésekkel mennék a procnál, a VGA-n meg 6-8% és utána teszt. Aztán jöhet a következő emelés. Szerintem minden egyes emelés után jobb eredmény fog születni.
Igen a processzort is tesztekei, de nem olyan erősen veszi igénybe, mint a prime95. De lehet hogy ezekkel a szar tesztekkel stabil, viszont játékba meg kidob hogy öröm nézni. De mindez igaz fordítva is, Teszt elszáll, a játék meg akár napokig elmenne.
-
promisz
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen programmal tudom megnézni azt, hogy meddig kel húzni a procim ahhoz, hogy rendesen ki tudja használni a Geforce 9600 gt videókarim?Tehát végül is a proci limitet szeretném megnézni.
Nem gyári hűtőm van, szóval húzhatom akármeddig.Ha lehet akkor szájbarágósan, mert nem nagyon értek hozzá!
Persze tudom, hogy kell húzni a procit meg mindent, de nem tudom, hogy melyik programmal teszteljem stb...
Köszi! -
Nem is annyira rossz ez az 5200-es, alapon 8800GTS-el ad majdnem 9000 pontot!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#57833216 #6177 üzenetére
Gyári hűtővel 3,3Ghz-nél ne húzd tovább, főleg ne nyáron!
TJmax-ot így állítsd be: [link]A limitet pl 3dmark06-tal is ki lehet deríteni. Pl ha 2,5Ghz megy a proci és mellette van egy HD4770-es kártya, akkor meg kell nézni, hogy azon a proci órjelen mennyi pontot kap a GPU az SM2-re és SM3-ra. Aztán meghúzod a procid 3,3Ghz-re és úgy is megnézed az SM pontokat, majd 3,5Ghz-nél is. Aztán ha már a GPU pontszámok nem nőnek, akkor ott van a VGA limit.
De nagy felbontásban inkább VGA limit mutatkozik meg. A kisebb felbontások gyilkolják a procit. -
törölt tag
A Vista már nem érdekel, így, hogy minden maxos.
Arra gondolok, hogy még van a prociban is tuning potenciál és a karimban is (HD4770) és a Crysis Very Highon szaggat és ki akarom deríteni, hogy mi miatt. Hogyan tehetem meg ezt? Mert akkor azt tudnám még húzni.
-
törölt tag
BIOSban alapjáraton 30-33 °C-om szokott lenni, akkor gondolom a RealTemp mérője rossz.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
#57833216 #6177 üzenetére
De most ezt hogy érted hogy limites a géped??? Nem értelek, azt a vidkarit amid van, 3,3 környékén kihajtja a proci, tehát egyik se limites. Vagy most arra a szar pista pontokra gondolsz. Azzal meg mit foglakozol?
Az hogy limites az azt jelenti hogy nem lehet tovább tuningolni. Tehát egyik se, mert mindkettőt lehet tuningolni még.
-
törölt tag
Gyári hűtőm van. Azt, hogy tudhatom meg, hogy méri-e a RealTemp a hőmérsékletet?
A TJmax 18-20 szokott lenni.Hogy tudom kideríteni, hogy most éppen VGA vagy CPU limites a gépem?
-
törölt tag
válasz
darál0w #6147 üzenetére
A legmagasabb órajel amin stabilan járt a proci az 3.8 GHz volt (itt nem is emeltem feszt), 1000MHz-es mem órajellel. (9 óra Prime95-öt futattam.) Most 3.3-on járatom a procit 880MHz-cel.(Ennél is 9 óra teszt.) Most a maximum heatnél 85°C-ot érek el RealTempben. Az még jó? Mert amikor alapon megy 2.5GHz-cel, akkor terhelés nélkül 66°C-on megy.
Ui.: A Vista a merevlemez (5.5) kivételével mindent 5.9-re értékel!
-
válasz
lizakattila #6173 üzenetére
Erre csak annyi, hogy az aláírásomba hirdetett gépben a winyó 1x hagyta el a házat, akkor is becsomagolva mert partícionáltam és lementettem az adatiait, én nagyon nem szeretek kiszedni semmit senkinek.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Kolondrum #6172 üzenetére
Én most egy 19"-os wide FuSi monitort vettem. Netezni, programokhoz tökéletes, amennyit játszok, ahhoz is bőven jó, ha meg filmezni akarok, átdobom a képet a tv-re.
Nálam nem az a legfőbb gond, hogy döglenek az alkatrészek.
A probléma forrása párom két öccse. Mikor melyikre jön rá az idiotizmus, hogy passzoljam már át valamelyik alkatrészt a gépemből.
Én meg vagyok olyan jószívű, hogy normális ár feléért odaadom nekik, hadd örüljenek.
Én meg nem győzöm "drága pénzen" venni a cuccokat itt a PH-n. -
válasz
lizakattila #6170 üzenetére
Nekem is döglött és nincs miből újat venni, vagyis van, de nem akarok gagyit!
-
lizakattila
senior tag
válasz
Kolondrum #6169 üzenetére
Szükségmegoldás. Giga p35/p45-...-t akartam. De közben vettem/vennem kellett egy monitort és ez volt a max, amit a maradék keretből futotta. Mielőtt szó érné a ház elejét, hogy akkor miért nem p35-ös, egyszerű, ez olcsóbb volt, mint az lett volna.
Hát majd kiderül, hogy mit tud.
Bár amennyit én játszok mostanában, a 965-ös is bőven elég lett volna. -
válasz
lizakattila #6168 üzenetére
H h ennél a kategóriánál kötöttél pl te ki? Én ezt a P43-as gépet netre vettem (+ majd win7) le, fel se merült kb 1 héttel ezelőttig h játék is lesz rajta.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Kolondrum #6166 üzenetére
Hát majd megrángatjuk a bajuszát, csütörtökön vagy pénteken már itt lesz.
Ez egy P5QL-PRO lesz. Pont az általad írt lap lett volna a másik kiszemeltem, de ezt jobb árban kapom meg (garival, minden cuccával együtt), aztán majd kiderül mi lesz. Gyári hűtő helyett megy rá vissza a Hyper TX. Csodára nem számítok, de azért biztos lesz némi változás ramkezelés, esetleg tuning, stb... szempontjából.
Majd megosztom a fejleményeket. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
lizakattila #6150 üzenetére
nekem 1-2 fokkal alacsonyabb 3500 1.29Von
-
válasz
lizakattila #6163 üzenetére
Nekünk is P43-DS3L van, 1.3xxv-os viddel az E5200-es 37 idle!
Semmi cicó fel a paszta durván, rá a gyári hűtő és ON.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Háát, a tuninghoz nem lehet mit szólni, reméljük a legjobbakat, a hőmérséklet meg attól függ, hogy a lap hogyan olvassa ki a szenzorokat. Lehet, hogy magasabb értékek lesznek, de az is lehet, hogy nevetségesen alacsonyak.
Majd ha összerakod kiderül, az én PQL-E-m ebből a szempontból jól vizsgázott, talán csak az volt a meglepő, hogy egy kicsit más VID-et olvasott ki a prociból, mint a Giga P35.
-
syC
addikt
válasz
Szerintem az átlag az a 3.5 - 3.6 ghz és 60 fok terhelve, de ez csak becslés
-
lizakattila
senior tag
válasz
Kolondrum #6162 üzenetére
Amúgy gondoltam, hogy nem magas értékek ezek, de ha már úgyis újra felmerült a kérdés, véleményem szerint nincs abból nagy gond, ha erről a témáról is jön pár hozzászólás. Tudom, hogy volt már erről szó (nem is egyszer, sőt...
)
Kíváncsi leszek rá amúgy, hogy az hoz e valami változást (akár hőmérséklet, akár tuning szempontjából), hogy a jó öreg Giga 965P-s lapom helyett a héten jön egy Asus P43-as.
-
válasz
Indulj ki abból h a nagyobb cpu-k ezereszer melegebbek és mennek, le se merem írni én mennyivel megyek.
-
kriszbon
őstag
válasz
promisz #6157 üzenetére
Nem Pwm-es, ezért nem szabályozza, marad a potis megoldás, ha zavar! Ahogy nézem el lehet azt fordítani, ha nincs útban semmi a lapon!
Na megnéztem, és szerintem simán el lehet fordítani, hogy hátra fújja a levegőt, mert elég magasan kezdődnek a lamellák, de te jobban meg tudod ott állapítani! -
kriszbon
őstag
válasz
promisz #6155 üzenetére
Legjobb lenne ha hátrafelé fujná ki a meleg levegőt, nem pedig a tápon keresztül, mert akkor az is jobban melegszik, ez végett hangosabb lesz a ventilátora is! Lehet aztán még pluszba hátra is rakni egy ventit ami szívná kifelé a meleget
Ja igen én nem ismerem ezt a hűtőt, de Pwm-es(4 vezeték), vagy csak 3 vezetékes, mert ha 3-om akkor nem szabályozza a lap!
#6157: Nem tudom, mivel nem ismerem! -
promisz
aktív tag
Sziasztok!
Na, megvettem a hyper tx2-őt az e5200-asomhoz. Nagyon jól néz ki bár van egy pár dolog, amit nem értek.
Tudom olyan meleg van, hogy már izzadok, de:1. Miért pörög 2000-esen? (kicsit hangos)
2. Igaz, lehűti a procit 29 fok-ra, de nem lehetne valahogy visszavenni a forgási sebességet? Például annyira, hogy 40-45 fokig engedje melegedni. (mert az még elég jó hőmérséklet)
3. Ha nem lehet lejjebb venni a fordulatszámot, akkor ha húzni fogom a procit akkor még hangosabb lesz? Vagy ennyi a max fordulatszáma, és már csak a proci hőmérséklete fog emelkedni?Készítettem egy képet arról ahogy most be van téve a hűtő ventillátor a gépházamba. Kérdésem pedig az lenne, hogy nem lehetne a táp fele fordítani És akkor a táp 12 cm-es ventije szívná, a proci hűtő pedig pont belefújná a hőt, aztán kimenne a gépházból a meleg. Vagy nincs értelme, mert megzavarná a proci forgási sebességét a táp hűtőjének forgási sebbessége?
Ja és itt egy kép a venti jelenlegi állásáról: katt
A válaszokat előre is köszi!
-
lizakattila
senior tag
Kereshetek akármennyi adatot, ha nem tudom milyen körülmények között készültek.
IA kérdés pedig nem az volt, hogy ki hány hőmérséklet adatot talál, hanem hogy jelenlegi körülmények között kinél hogy alakulnak a hőfokok.
Nálam is melegebb van a szobába 4-5 fokkal, mint két héttel ezelőtt. És úgy vettem észre, hogy a proci is melegedett 2-3 fokot, ami főleg terhelés alatt jön elő - de akkor még ez is elég jónak mondható, mit ez előző hsz-ekből kiderült. -
Dave™
nagyúr
válasz
Van egy rakat hőmérséklet adat, csak használd a keresőt. Amúgy jó eredmény.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Szerintem ezek nagyon jók, pláne most. Függ a külső hőmérséklettől, a ház szellőzésétől, a hűtőtől, órajel és a fesz. Nekem kisebb órajelen és feszültségen ennyi, kb.
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #6149 üzenetére
Nah, itt mindenki írja az értékeket, hogy hány volt és hány GHz, csak éppen hőfokot nem tudtam még meg senkitől.
Tehát én 1,2v-on 3500-on használom a mindennapokban, így idle 35-37 fok, prime alatt volt 57-58 fok max, játék közben kb. 52-53. LINK
Ezek az értékek jónak mondhatók? Vagy akkor most mivan? -
fagy53
nagyúr
-
darál0w
Jómunkásember
így a nyár közeledtével hogy álltok a hőfokokkal?
kíváncsi vagyok rátok
nekem semmi változás, mert nálam télen is 25-30fok van
nembírom a hideget.
-
fagy53
nagyúr
-
rumkola
nagyúr
Bedobtam egy 5200-est a 7200-esem helyére (az 1.35V BIOS-ból ment 3800Ghz-t). Az 5200-es most 1.321 BIOS-ból megy 4Ghz-t (333x12). Ez a 370-es FSB-t már nem bírja. A 800-as ramjaim gátat szabnának amúgy is - a 7200-nél is ezért nem mentem feljebb.
Ezt nézem mindjárt feljebb is. Amúgy a VID nem valami jó, 1.2375, de 4 procit próbáltam ki, és ez alapfeszen vitte a 3Ghz-t, a többi be sem bootolt.
SLAY7, Q839B497, 2009.04.06, bár ez nem sokat számíthat, mert a többi is ebből a sorozatból volt... -
Stirbi
addikt
üdv mindenkinek
zoo8800 és darál0w kollégák mutatnátok képeket a gépeitekröl
? megnézném,hogy hogy is mutat a freezer extrem bennük
-
Zotya984
senior tag
sziasztok
van valakinek SLAY7-s e5200-ese?
tuning meddig ment vele? -
kriszbon
őstag
Én tudom hogy 3Ghz felett már nem sokat hoz a konyhára SM pontokban, csak az összpont lesz több, de hát ez a lista összpontszám szerint készül, és sokan csak azt nézik hogy mennyi is
Hát ha jól emlékszem van pár játék amiben számít hogy mennyit megy a proci, de hogy pontosan melyikben is azt nem is tom! Rémlik a GTA4, meg a GRID (Kendvencem) de biztos van más is!
A procim viszont akkor is szépen ment -
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #6118 üzenetére
az a pár pont, amit javított az SM2-n, az simán belefér a +-3%-os hibaarányba. Tehát lehet 3,5Ghz-en járatott proci mellett is ugyanannyit értek volna el a shader pontok. Sőt, sztem olyan 3,2Ghz mellett is annyi lett volna a két shader pont.
Összpontszám szvsz. hülyeség. Ha a proci 2700 pontot ér el, és már úgy is maxon vannak a shader pontok, akkor kijön x eredmény. Aztán megküldöd úgy a tesztet, hogy a procid már 3400 pontot tud elérni, de a shader pontok maradnak, viszont az összpontszám simán ugrik pár százassal, ami sztem nem jelent játékokban semmit.
De ha máshogy van ez, akkor javítsatok ki. -
-
kriszbon
őstag
Jah persze most nincs masinád! Hát az eredmény mondjuk nem rossz egy 3850-es kártyától, de a procitól sem a 3.8Ghz
de az igazság az hogy közel ennyit hoz 3.5-ön is, mert kb itt már vége a kártyának! Van már fent (Eredményem) az sem sokkal kevesebb!
-
kriszbon
őstag
Ahhoz minek feszt emelni? Ha már ehhez kellene akkor gáz van! Az enyémek 970-et mennek alapfesszel, pedig nem igazán tuning ramok
Szerintem nézd meg előtte a ram sebességet, meg egyebeket, és nézd meg utána, miután beállítottad!
Szerintem is azért hőblizett, mert így akarta menteni a hülyeségét!
Ja tényleg semmi reakció a trémárkomra? Na meg a frankó háttérképemre? Le se tudnám tagadni hogy milyen kártyám van -
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #6112 üzenetére
Végülis 825 simán belefér. gondolom feszt se kell emelni hozzá.
Sztem is a boltos hibázott, de eléggé ki volt kelve magából a kis kopasz, és nem akartam a fejére koppintani.(Valamiért mostanában vissza tudom magam fogni, ha valaki pampog nekem, és ez a boltos nagyon osztotta a hülyeségeit...)
darál0w: Hiányolunk már nagyon.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #6110 üzenetére
Ha nincs akkor a másik jó lenne szerintem 10*330 a ram meg 2.5 szorzóval, így 825-ön menne, ez még jobb is lenne!
A boltosról csak annyit, hogy simán hülyeséget beszélt, mert attól aztán nem történik ilyesmi, de annál inkább attól ha rosszul van összerakva, és fizikailag megsérült! Nem ők rakták véletlenül össze? -
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #6110 üzenetére
Nekem nincs 2,66-os ramszorzó. És nem azért, mert hibás a lapom, mivel darál0w-nak sincs. 2,5 után csak a 3-as van. Pedig jól jönne a 2,66-os.
Szerk.: Én elhiszem neked, hogy nem attól ment tönkre, de a boltos szerint valszeg hibásan került le a gyártósorrol a ram, és egy kisebb órajel meg feszültség emelés elegendő hőt termelt ahhoz, hogy ledobja azt a fél mm-es aranyozás darabot.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#57833216 #6107 üzenetére
Először próbáld így:
CPU Clock Ratio: 10
Fine CPU Clock Ratio: 0
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host frequency (Mhz): 300
PCI Express Frequency (Mhz): 100
System Memory Multiplier: 2,5A ramod így 750Mhz-en fog menni azért, hogy először a proci legyen kitesztelve, aztán a ram.
Progik amik kellenek: Cpu-Z, RealTemp, Prime95Amúgy ha húzod a procit, akkor tudja stabilizálni valamennyire az fps-t. Növelni meg egyértelműen fogja.
fagy53: Kösz a megerősítést. Számomra elég mindenhez annyi FSB is, mivel az E1400-asom alapon megy (200) és tökéletesen elég mindenre. Az E5200-as konfigot azért állítottam össze, hogy komoly VGA-val is elbánjon.
-
-
törölt tag
Szeretném húzni az E5200-asomat.
Környezet: GA-G31M-S2C; Sapphire HD4770 (ACC overclock-al); 2 Gb Kingmax TinyBGA 800 MHz.http://kepfeltoltes.hu/090515/48279307N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szeretném, a merevlemez lenne a legalacsonyabb.
(Nem az a lényeg, hogy a Vista mennyire értékeli, hanem teljesítmény szempontjából!
) Crysis-al, ha játszom ultra magason, kicsit laggol (lemegy 15 körülire az fps), ha processzor igényesebb dolgok vannak, a vidikarival egyelőre nincs gond (de majd azt is húzni akarom). Az lenne a lényeg, hogy kihajtsa a proci a karit!
Hogyan kezdjek hozzá? Mit kell tudni a tuningolásról? Milyen tesztprogramokat használjak?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
vzsryl
nagyúr
Ha 266-os FSB-vel meghúzom a procit 3,2Ghz-re, akkor ez a kevés FSB számít valamennyit játékok alatt? Vagy oda csakis a proci órajele és VGA számat? Én úgy gondolom, hogy a memóriakezelés sebessége nem fontos játékban, csak a memória mérete.
Szerk: Azért akarok 266-os FSB-t, hogy 3-as szorzóval pont belőhessem 800Mhz-re a ramot. Mivel most is elszállt a Kingmaxom, és nem akarom, hogy megint megadja magát, hisz nem profiram.
-
Norman M249
tag
válasz
bolcsodal #6081 üzenetére
Hy!
Én is kissé meglepödtem/örültem mikor stabilizálni tudtam 1000mhz-n(orthos-ban 16 óra stabilan) a ramokat,s igy tuti vok benne hogy nem annak az instabilitása végett nem megy az E5200 "normálisan" (3.6ghz lett volna a cél)
Még agyalok/feszelek/szorzok/osztok rajta,hátha......bár 4870 hez már igy is elegendö 800/3800 on.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Villanyszerelés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Metal topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest