- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
Stirbi #11388 üzenetére
Bezony-bezony!
Szeretem látni a 160/250 core/mem órajeleket
Mindig az jár a fejemben,h "óhhh, mennyit spórol nekem ez a kis aranyos"
(#11387) EarL 007:
Néha és is megcibálom a frekiket 575/900-ról simán fel lehet húzni 700/1200-ra, és furemark szerint nem is hibázik.
Mivel tudnám tuvább húzni? traytool? -
törölt tag
válasz
Stirbi #10959 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy mikor az E8200-at vetted, akkor kb ugyanilyen áron lett volna Q9400 is, nem?
Q9550s meg szerintem piszok drága.
Szerintem egy LGA1156 lap, i3-mal kijönne az árából, akár DDR3-mal együtt, szerintem már nem nagyon éri meg LGA775-ben fejleszteni. Persze, egy jó procival még mindig nagyon jó teljesítményt nyújt, de nem olyan egyszerű nagyon jó áron (nagyon olcsón) kapni egy Q9-et.
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10929 üzenetére
"mondjuk futtattam az e5200at alapórajelen mielött kivettem egy fél napig , és hát eléggé lassunak tüntek ugy a dolgok, e8200as alapórajelen is ment,mint állat"
Ez azért sántít picikét, mert E5200-nak 200 MHz az FSB-je, ill. 2 MB az L2, míg E8200-nak 333 MHz FSB, 6 MB L2. Az E8200 nem(csak) a magasabb órajele (2500 MHz vs. 2660 MHz) miatt lett gyorsabb, hanem mert magasabb FSB-je és több L2 cache-e van, ami megdobta a memória hozzáférést, ez lehetett a nagy löket.
Azt viszont nem vitatom, hogy gyorsult, csak úgy lett volna igazán fair az összehasonlítás, ha az E5200-at is 8x333-on kipróbáltad volna. Az E5200-at lefogta az alacsonyabb FSB-je.
Nekem is tetszenek az E8-ak, de csak akkor volna értelme E8-ra cserélnem, ha jó áron be tudnám számítattni az E5200-at, úgy, mint ahogy Te is tetted, másképp nem sok értelme lenne, bár ez minden más procinál is érvényes lenne.
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10726 üzenetére
Nekem 1 órás LinX teszt után (ami megterhelőbb mint a Prime) is simán kifagyott, úgyhogy én ezeket a tesztelő progikat, velük eredményt erős fenntartással kezelem.
Én akkor mondok valamit stabilnak, ha legalább egy-két hétig azon beállításokkal mindenfélére használt gép nem fagy.
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10635 üzenetére
Megnézem, hogy stabil-e, de ahhoz vissza kéne tenni a ventit, lusta vagyok.
És csak a procinak kell feszt adni, vagy kell VTT, MCH-nak is? Nálam lehet, hogy proci wallos, 380 még megy, de 381 már nem... De a 9x380 alapfeszen simán megvan.
darál0w sem bír nyugton maradni.
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10631 üzenetére
Hmm, ugyanolyan lapunk van.
Nekem 1.344V valóson eddig 3.85 GHz jött össze, lehet, több is lett volna. 415 FSB, akkor nem a lapom wallos, hanem a procim? 380-as FSB még alapfesszel simán megy, 381 semmi áron nem akar menni. Akkor mégsem olyan vérszegény ez a P43-as. Szvsz még egy E8400-nek is jó, mert pl egy E8400 @ 9x400 azért elég jó.
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10396 üzenetére
Én is valami ilyesmit akarok összehozni, Coolink SWiF2-1200 ventik (800 rpm, <10 dbA) a házba , tápba Scythe Slipstream venti (SY1225SL12M 1200rpm*) VGA-ra meg jó kis S1 + Coolink SWiF2
* Azért ez mert alacsony feszről indul (gyári Yate Loon ~2.9V, ez a Scythe ~2.4V), a tápok feszültséggel szabályozzák a ventiket, alacsony indulási feszt igénylő ventiket raknak beléjük. Ez a venti emellett kellő légszállítással bír, ha terhelve van a gép. Gyári Yate Loon 2200 rpm / ~85 CFM, ez a Scythe 1200 / ~65 CFM, de ennek csak nagyon komoly konfignál, full terhelésen lenne nagy jelentősége, mert csak abban az esetben kell nagyon szellőztetni a tápot. Az én konfigom meg nem terheli annyira a tápot.
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10390 üzenetére
Még a kisebb Freezer 7 Pro is elbírja az alapfeszen tuningolt E5200-at, 3500-on. Én is így használom, csak a táp, meg hátul egy 12cm-es venti 7V-on szellőzteti, ugyan 1-2 fokkal melegebb lett, de legalább nem hangoskodik, ha meló van.
Egy Freezer Xtreme, 212 Plus simán vinné passzívan.
Sőt, egy haveromnak is Feezer 7 Proja van, E6550 társaságában (7x500, 3.5 GHz-en, magasabb fesszel, mint egy E5200), neki is venti nélkül megy, csak a táp 12cm-es ventije dolgozik neki.
-
bzs73
őstag
válasz
Stirbi #10280 üzenetére
Hát nekem volt jó pár e8xxx procim,aztán váltottam Q9550-re,aztán vissza e8xxx-ra,mert 2 mag pihizett állandóan.Feszelni jobban kelett,fogyasztás nőtt,feleslegesnek tartottam.Aztán a 8400 procim így ment,de ált 3.6ghz-n használtam.Mondom ha kell játékoknál majd felteszem 3.6-ról 4ghz felé,de lusta voltam rá,na meg ment is minden játék.Aztán most lett e5200 amit 9x400-on használok ati 4770-el,és tökéletesen megy minden.Semmi gondom nincsen,és elvagyok egy 12k-s procival.
Tanulságot levonhatod,én is voltam úgy hogy semmi nem volt elég,de most úgyérzem kinőttem a dolgot.Túl van ez lihegve nagyon.Szerintem.
Azt kell eldönteni dolgozni is akarsz rendesen a géppel,meg hd-t konvertálni stb...Akkor kellhet a 4 mag.Játékok miatt felesleges váltani. -
darál0w
Jómunkásember
by the way
(#9787) tzsolesz
dedurva. ilyet még nem is láttam
(#9792) Stirbi ha így ment volna az enyém is, tuti megtartottam volna
-
- nem indul, csak a ventik mennek, se kép semmi
- indul befagy a meghajtók keresésekor a cpu sebesség után
- indul fagy windows 7 töltéskor annak is a végén az üdvözöljük felirat előtt
- indul, bootol, spontán fagy (ezt láttam is), zene is beakad, csak reset gomb
- indul, bootol, game alatt fagy, csak reset gomb
-indul, bootol, de windows alatt fagy a gép, várunk és újra megmozdul az egér mintha nem is lenne baja
-indul, üdvözöljük felirat és megáll, reset gomb
-indul, bootol nincs net
-indul, bootol nincs wifi kari
-indul, bootol van net nincs net van net nics net (jel erősség jó)
-vga vetnije megáll spontán, akár dirt2 akár windows alatt...........
további fél oldalon keresztül mondhatnám!Most új van, a vga is visszakerült a gépbe, hibátlan, a net is folyamatos, gyorsan bootol stb.
-
nTom
aktív tag
ez inkább csak olyan általános érdeklődés. Ebből a 775-ös cuccból csak egy alap konfigra volt pénzem a 478 foglalat után, úgy voltam vele, innen már könnyebb részenként cserélni. Először p31-es lap volt, most p35 van, ma vettem volna egy ud3p-t, erre visszamondja az eladó. A memó már 8 giga lett. A hd4830 egy héten belül (gondolom) le lesz cserélve hd4890-re. A processzor lesz (majd valamikor) utoljára bővítve. Mivel alapon viszi a 4Ghz-t, ezért kérdezném hogy mi lehetne a következő lépcsőfok, ami szintén hasonlóan jól húzható. Megérné jobbra cserélni? Néha játékra kellene a konfig. Két mag vagy négy mag? Nem tudom
-
Dikk
tag
hát alapfeszt én kicsit emeltem 1,2-re ha 3,33-on van. de a cél az hogy 3,5-öt mennyen 1:1-es ram fsb aránnyal. ezeket a ramokat tervezem lecserélni valami 1066-os kingmaxokra amin van hűtés abból is már akkor 4x1g-t a 2x1 helyett. azok már jobban mennének 1:1 arányba meg valószínűleg többet is. azért köszönöm a válaszod
-
-
Csorosz
aktív tag
Azért mondtam h tudta a régi lapom a 480-at is, az új meg 500 fölé is mehetne.
Bár abban igazad van, h ezek a procik nem a high end kategória.
Rgó nem épp a legtutibb lapokban vannak üzemre fogva. De szerintem ez a fílingje is. Szutyok lapban simán 4 ghz. Azért az komoly. És egy alacsony szorzós, magas alapfsb-s, drága procit kenterbe ver. (na jó, behozza)
Ez az 5200-es szépsége. -
pernyehuszar
csendes tag
Hello!
Tuning nincs tutommal, auto pozícióban hagytam a dolgokat.
Felismerte a procit, a frekvencia is jó (1333 Mhz)
A memóriáknak a feszültsége, időzítése is jó.
A CPU voltage: 1,125 V. amit nem tudok, hogy jó-e.
Sajnos most nincs előttem a gép, de holnap melózom és megnézek/felírok mindent.
Köszönöm az eddigi segítséget is, ha pontos adatok birtokában leszek, jelentkezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest