Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
m4rc!
őstag
Hali all!
Ma beléptem a klubba egy E5200-vel, sajnos egyenlőre csak a beszerelésre jutott idő, majd este jön a tuning
Addig is pár adat:
FPO:3912A508 -
belaazallat
addikt
Hali!
Az mitől lehet, hogy az M0 -ás 5200-esemet nem tudom 1,056V alá feszelni? Bios-ba beálítom az 1V-ot, 1,056-ot kap CPU-z szerint. Hiába veszem lejjebb biosban nem megy lejjebb az érték. A lapom meg nem droppol még kikapcsolt loadline-nál sem. Vid 1,12V
-
Chaser
legenda
Egy screent prime-mal megtámogatva ha lehet
1ébként 0.975 alatt gyakorlatilag semmit nem jelent fogyasztáasban és hőtermelésben, direkt kimértem.#7582 Lacpac: Passz, akár lehet is

#7584 fagy53: Azért írtam hogy beállított értékekről volt szó, nem a többé-kevésbé valós cpuz által írt dropposról.
-
oliba
őstag
válasz
CHIPman
üzenetére
De valamiért 1,28V-on még úgyahogy stabil 4ghz-en, de 4,2ghz-en már sehogy nem tudtam stabillá varázsolni
Jött már azóta új lap, de nem segít
1,45V-re se reagál
Tápcsere is lesz nemsokára, hátha. Mindent megteszek, hogy biztosra menjek 
(#7579) vzsryl: tudod hova kívántalak a nagyon tuningos első E5200-esen után?

-
fagy53
nagyúr
-
Chaser
legenda
Az is változó

#7570 fagy53: Volt pár M0 tavaly nálam, idén ez a 2. R0 procim, mind2 jobban alulfeszelhető mint az M0-k, azoknak 1.15V a VID ha jól emlékszem, ezeknek 1.2750 és 1.2625, utóbbi az tényleg nagyon fasza, 0.97 beállítotton még stabil a gyári órajel, 1.2625 beállítotton mint nemrég mondtam stabil 3.5G, tényleg jó lenne egy komolyabb lap, megnézni hogy mit tud.
szerk: #7571 ll-kobe: Nálam is volt ilyen régen
1 egység fesszel többet adsz és valszeg jó lesz. -
LLKobe
veterán
Hát ez érdekes.... Egész nap volt hogy nyúztam a gépet végig 100% prociterheléssel és semmi gond, erre simán a win desktopon kifagyogat

-
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Végre valaki kimondta!
Egy dologban, az alulfesz. tuningban valószínű az alacsony VID-es procik jobbak. A névleges órajelet ők viszik a legalacsonyabb feszültségen, de ezzel a problémával kevesen foglalkoznak így ez nem igazolt, bár a VID meghatározásából ez következik. 
-
fagy53
nagyúr
válasz
Logic83
üzenetére
Tulajdonképpen kriszbon-nak igaza van a játékok szempontjából, más esetben viszont nem mindegy. Nálad ez igaz. Azt viszont nem értem, hogy a 1066MHz helyett miért járatod 800MHz-en? Ha elbírja az 5-5-5-18-as időzítéseket 1GHz-en, akkor azokon érdemes használnod a gyári névleges beállításokkal. Bár valóban a játékoknál édesmindegy, de az 1GHz még a lazább időzítésekkel is gyorsabb mint a 800MHz a szorosabb időzítésekkel.
-
Logic83
csendes tag
Sziasztok!
A következő a konfigom:
GA-EP45-UD3
E5200@300*10
GeIL DDR2 2048Mb/1066 KIT Ultra Series @ 800MHz 4-4-4-12
Asus 7950GT 550/700@600/800
Ezeket az értékeket saját elgondolásból állítottam ennyire.Minden alapfeszen megy.
Van esetleg valami ajánlatotok, hogy mit állítsak/finomítsak még a nagyobb teljesítmény érdekében?(VGA limites a gép, úgyhogy a proci talán így jó).
A memóriáknál érdemes lejjebb venni a késleltetéseket akár külön is, ha csak úgy bírja(pl. 3-4-3-10 vagy 4-4-3-11)?Vagy jobb a nagyobb késleltetés nagyobb frekvenciával?
A gépet játék+internet-re használom.
Köszi előre is -
jagada
addikt
tuningpotenciál szempontjából melyik a jó proci aminek magas a VID-je vagy amelyiknek alacsony??

-
Chaser
legenda
válasz
CHIPman
üzenetére
Majd ha meglesz, ma még nem volt benn. de lehet ki se próbálom, nagyon jó ötkettest fogtam ki /nem teszteltem elő, csak belenyúltam
/ 1.2625 VID-es és alatta megy 3.5G-t, csuklóból benne lesz a 4G, kérdés mekkora feszen, csak nincs külső vga-m meg unom a tuningot. Előbbit lehet holnap megoldom egy vásárlással, utóbbit akkor is unom már
-
Chaser
legenda
Amit ma hoztam procikat, már más rajtuk a matrica mint eddig, ez vajon mitől lehet?
Design váltás az intelnél, vagy más oka van? Az FPO-k is elég érdekesek. -
törölt tag
Amennyiben megdobsz mindenkit egy XBOX360-al, úgy szívesen játszunk rajta.
Mellesleg nekem az adatlapomon lévő konfiggal 1280*1024-ben minden highon, view distance 30-on, a többi maxon, kivéve az árnyékot, mert azt kikapcsoltam, megy 37 átlag fps-el, ami már nagyon is az élvezhető határ fölött van.
-
bogarfx
aktív tag
Én csak azért kérdeztem mert a GTA 4 ha eldöcög rajta akkor a többi egyenesen hasitani fog
Amúgy meg mostanában én sem szoktam játszani csak mivel anno a San Andreas nagyon tetszett és végig is toltam gondoltam az uj Gta biztos jó lehet
Amúgy tényleg optimalizálatan vacak kipróbáltam a mostani(adataimnál lévő) konfigon hát akkor én is szidtam a rockstarosokat hogy hogy lehet ilyen játékot kiadni 
@racis Nekem sem az a lényeg hogy csili-vili 186AA meg 576AF-va menjen egy játék. Élsimitást meg szürést nem is szoktam használni(na persze egy 2600XT-vel nem is ajánlott
) -
racis
tag
válasz
bogarfx
üzenetére
Ritkán szoktam játszani és akkor sem zavar, ha esetleg a minőségből vissza kell vennem. A GTA 4-et ki se próbáltam.
Eddig 4670-es vidkarim volt és csak azért cseréltem le a minap, mert a héten jön a Full HD-s monitor.
Játékok terén nem rendelkezem nagy tapasztalatokkal, ilyen irányú tapasztalatokkal nem igazán tudok szolgálni. -
fagy53
nagyúr
válasz
bogarfx
üzenetére
Ne a VGA-hoz lődd be a procit, hanem a játékokhoz ill a felbontáshoz. Ez utóbbi feltétel már idejétmúlt, mert senki nem játszik 800x600-ban, de a játékok komoly meghatározók.
Ha multizol akkor számít a proci is, magas FPS- eknél sokszor akadály a proci, de single-ben ahol a full grafika fontos, a VGA a döntő tényező és ilyenkor a 3.0-3.3GHz közötti tartomány a CPU órajelnek elég, bármilyen VGA-val.
-
bogarfx
aktív tag
Feljebb azt irták hogy 3,3 kell neki. Mondjuk 300Mhz nem sok de ha elég 3GHz is a 4830-nak akkor felesleges eröltetni a procit 3,3-on. Ha meglesz a konfig akkor lehet kicserélem a hütőt egy jobbra de egyenlőre legyen meg amit elterveztem igy is nehezen gyülik össze a pénz az alkarészekre

Amúgy az én konfigom is szinte ugyanolyan lesz mint a tied
GTA 4 hogy megy vele? -
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Múltkor egy elég csekély feszültségről volt szó amikor számolgattunk. De Chaser amit múltkor mért, akkor asszem 2,5k jött ki különbségül az alulfesz és az 1,35V között. Pontosan nem emlékszem a feszekre. Most kb. annak a fesznek a feléről lehet szó, tehát a 2,5k-t is meg lehet felezni, és akkor kijön az 1-1,5k.

-
bogarfx
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lecserélem a régi konfigomat és ezekre a cuccokra esett a választás:
E5200 gyári hütővel egyenlőre
Erről annyit tudok hogy gyári hütővel alapfeszültséggel megyen 3 ghz-en, a tulaj kipróbálta és megy 3,4-en is(milyen hütővel és fesszel azt nemtom )
Giga P35 DS3
2x1GB Corsair XMS2 800mhz cl4<--ezt beszamitasbol kaptam
Ati 4830
A konfig főleg játékra kell. Azt szeretném kérdezni hogy a procit meddig kell húzni hogy kihajtsa a 4830-at. Gondolom a 3ghz az még kevés de a 3,4 az már csak elég kell legyen.
Ezen kivül még arra lennék kiváncsi hogy a 3,4 esetén elég-e a gyári hütő vagy mindenképpen vegyek egy jobbat(ház oldallapja mindig le van szedve). És az utolsó kérdésem az lenne hogy mennyi plusz feszültséget lehet adni a procnak ami még biztonságos.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Márton
nagyúr
Hi.
R0-ás E5200-öm jelenleg 3,3gigán (12,5x266-on) üzemel egy olcsó Asrock viiv lapban
Nagyon stabil, orthos, memtest több órán át hibátlan, hőmérséklet max 60 fok egy passzív Ninja alatt!
Ez eddig OK, de mivel 3D hd videókat szeretnék nézni shutterglass szemüveggel, néha még így is meg-megakad a lejátszás, a prociterhelés 85-95% között mozog.
Mit tudnék még kihozni a prociból?
300-as FSB-vel már xp boot nem jön össze, 280-nal meg a memtest akadt ki.
Valószinü azért mert az időzitést elég fura módon tudom csak állítani.
Ramjaim 400-asok 5-5-5-18-as időzítést mond rájuk a CPU-Z.
266-on már 4-4-4-12-t is tud.
A biosban a memóriát 3 módon tudom állítani:
400 (1:2) vagy 333 (5:3) vagy 266 (4:3)Most ez utóbbin van, és így csak 354MHz-n üzemelnek.
De az időzítéseknél az utolsó értéket nem engedi 18-ra tenni, pedig az kéne.Lehet állítani a szorzót a biosban csak a speedstepet kell kikapcsolni! Micsoda alaplap!
Próbálkoztam így a nagyobb fsb, 3,3GHz-cel de még mindig kevés az erő.A legjobb lenne mondjuk 12,5x300 és az 4:3-as leosztásban pont 400-as ramot jelent.
CPU feszt emelni azt hiszem nem tudok, csak VDDQ, VCCM beállítás van low és high.A 300-as fsb nagyobb terhelést jelent az alaplapi chipeknek és jobban melegszenek?
Mert hűtő az nincs rajta, bár az alap 200fsb-nél is elég forró egy idő után. -
vzsryl
nagyúr
Gondolom azt tudod, hogy ez a drop miatt van. Ha így stabil a géped, akkor az nagyon jó, mert ekkora feszültség csökkentéssel szinte semmit nem fogyaszt a procid. Ha van fogyasztásmérőd, akkor lemérheted, hogy mennyit fogyaszt így a géped és aztán 1,2V-al is. Abból már ki lehetne számolni a megtakarítható pénzösszeget is. Én úgy 1000-1500Ft-ra tippelek.

-
racis
tag
Érdemes kipróbálni, hogy melyik az a legalacsonyabb fesz ahol stabil és azon használni?
-
racis
tag
Van érzékelhető különbség, ha a procit 12,5x200 helyett 10x250-en használom?
-
Bocaa
senior tag
sikerült jól belőnö ma cuccost 3500mhz-re 1.26 voltot kapa cuccos
ez így nem sok feszültség neki?
ekkora órajellel meddig lehet kihúzni procicsere nélkül???Mondjuk 1680*1050 be elég egy GTX 260-nak is????? -
-
calzbra
csendes tag
Sziasztok! Most akarom lecserelni 2180-as prockomat e5300 v 5400-ra. Ti melyiket ajánljátok? 5200-ast azért nem vennék, mert itt nálunk Szerbiában még tuti nem az R0-s steppingesek vannak forgalomban... Szóval szerintetek melyiket, és miért? Előre is köszi a válaszokat...
-
zoo8800
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

1ébként 0.975 alatt gyakorlatilag semmit nem jelent fogyasztáasban és hőtermelésben, direkt kimértem.
Jött már azóta új lap, de nem segít
Tápcsere is lesz nemsokára, hátha. Mindent megteszek, hogy biztosra menjek 

Na, annak a procinak jár a taps!
1 egység fesszel többet adsz és valszeg jó lesz.