Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
akkor meg ugy oldd meg, h számoltasd be vkinél

-
HUNNIA1920
őstag
Próbálom eladni, de mindenkinek ingyen kell. Ha én is ingyen kaptam volna, szívesen elajándékoznám.

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
nemrossz ötlet, hamár budaörsi

vagy add el

-
zoo8800
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
ha pesti lennél, felőlem mehetne a teszt a gépemmel, vagy akár a csere
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de messze lakol ám
a postaköltséget meg nem éri meg.add el és vegyél egy másikat.
-
zoo8800
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Éppen lehet, hogy nálam jobban menne a tied, mint a sajátom
a technika ördöge ott van mindenhol 
-
zoo8800
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Szerintem is add el a 4770-est.
De én nVidiát ajánlok
GTS250 a tuti szvsz -
HUNNIA1920
őstag
4830 vagy 4850 lesz helyette. Az 5750 - re megint csak sokat kéne rádobni (min. + 10k).
Mindenesetre köszi srácok a segítséget és a sok - sok ötletet.
Majd csak lesz valahogy.
-
fagy53
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Változatlanul nem hiszek az összeférhetetlenségben, de lehet, hogy meg kellene szabadulnod a VGA-tól, ha ennyire keresik még, akkor add el és vegyél némi ráfizetéssel egy jobbat, 4850, 4870, 5750!

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
asus p5q se2t vettem 1 honapja. 19ért és az p45

vannak olcso lapo biza.
és mire cserélnéd szegényt?
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Én is kipróbálnék, de sajnos nagyon ritka egy darab. Itt a ph! - n is kb. havonta ha felbukkan 1 példány. Sokan az ilyeneket vadásszák. Én is örültem neki, hogy találtam erre tessék.
Jobban járok ha ezt elcserélem, mintha vennék egy új lapot. Ha vennék az legalább P43 - as lenne, de azok is 20k körül mennek, annyit meg nem adok most ki lapra. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
hát mindenesetre érdekes dolog. de lehet , h csak ez az ASUS féle 4770nel csinálja ezt. én kiprobálnék egy másik gyártot is

-
roti86
őstag
Sziasztok.
(Lehet, hogy nem jó helyre írok). Vettem egy ismerősömnek Socket775 lapot, és hozzá egy CPU-t. Utoljára kb. 5 éve raktam össze PC-t.
A kérdésem az lenne, hogy a hűtő és a cpu közé kell hővezető paszta, mint a s478-as cpu-k esetén vagy már ezekhez nem kell használni?
A hűtőt hogyan kell rögzítenem a CPU-hoz? valami csavar fogja vagy rá kell pattintani?
Köszi előre is.
Roti86
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
hogy érted, h nembírja?
nem csípi netán?
-
fagy53
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Emlékszel, két esetet említettem. A VGA problémája a másik. Próbáld ki egy másik gépben, vagy a tiedben egy másik VGA-t!
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
A proci alapon 2.5GHz - en megy (12.5*200), amin megy minden gond nélkül. Viszont ha felhúzom pl.: 12*266 - ra, akkor már POST előtt újraindul. Gondoltam rá, hogy feszt. emeljek vagy lejjebb veszem az órajeleket, de ez sem segít. 2.6GHz - en már nem indul. Ati 2600XT - vel ment stabilan 12*266 - ot.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
semennyire nem megy?
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Na megjött az új tápom (FSP 400-60HLN) és sajnos ezzel sem megy a tuning. Egy hibalehetőség kilőve.

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
StevieWonder
üzenetére
ahogy stribi írta. és sztm alapfesz, ha bírja, akkor meg még veheted lentebb is

-
Stirbi
addikt
válasz
StevieWonder
üzenetére
10x300 V 10x333

-
StevieWonder
tag
konfigomba E5300 került nemrég
rev.: R0 , step: aolyan 3- 3,3ghz -en szeretném járatni
írnátok egy jó (takarékos) szorzót és esetleg egy proc feszt ahonnan indulhatnék felfelé a próbákkal?
köcce -
szekra
addikt
Köszi a segítséget
Akkor amint tehetem beszerzek először is egy jobb tápot, aztán próbálkozom. -
nTom
aktív tag
Valid 4716MHz
-
darál0w
Jómunkásember
-
zoo8800
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
csá

én még jóó sokáig meghagyom ezt a konfigot. 10 pontos választás volt
A vgaról ez nem mondható el. gtx260 lesz a 4770-ből jó eséllyel.egyébként nemrég mintha olyat olvastam volna a tápos topikban, hogy vannak FSP beles 400-as, minőségi Codegenek

szekra
ld. feljebb, tudni kéne hogy valójában milyen tápod van. nem biztos, hogy fos.
De ha fos, akkor cserélj, egy 350-es FSP kb. 6eFt.meg azt is tudni kéne, mennyi a procid VIDje

-
nTom
aktív tag
Most 4716 MHZ-n van a gépem

-
HUNNIA1920
őstag
-
szekra
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
Hát nem szeretném tuningolni, csak 3 / 3.5GHz-re felvinni, mármint ez sztem nem számít olyan nagy tuningnak
+ sajna most nincs is pénzem jó tápot venni. Szóval nem tuning céljából, de 3GHz-et azért ugye bírni fogja ez a codegenny? Amugy futtattam rendszer stabilitás tesztet Everestben 10percig: CPU 65-67 C, CPU Core1 70-72 C, CPU Core2 66-68 C -
darál0w
Jómunkásember
válasz
kovacsroli
üzenetére
nekem pont 3at vitt.

nade ez függ a VIDtől is. ha van neki egy 1.28as VIDje ,akkor még a 3500is meglehet neki
-
fagy53
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Nem hiszek az összeférhetetlenségben, de az igaz, hogy ahány gép annyiféle. Ami az egyikben jó az nem biztos, hogy a másikban is ugyanúgy elmegy. Mivel nálad a VGA csere után vált instabillá az egész rendszer és a probléma már a boot-nál kezdődik, szerintem két eset lehetséges:
1, a VGA hibás, túl nagy terhelést jelent a 12V-os ágra. Működik ugyan, de iszonyúan terhelhet.
2, A táp hibás, eleve elégnek kell, hogy legyen a VGA-hoz és a konfighoz, de lehet, hogy gyengélkedik, szárad ki valamelyik kondija. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800
üzenetére
nocsak.
régen beszéltünk már

én is most váltottam karit. nvidiárol atira

na meg procit és lapot is, de ez mellékes

szvsz nekem jobban bejön az ati mint a vidia. első karim még egy mx440es volt talán, de lehet rosszabb. azota nvidiával tolam

de ez az ati most nekem nagyon bejött. még a végén AMDs leszek
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Ezzel szerintem csak az a gond, hogy pl.: egy játék fut 60FPS - el és te bekapcsolod az "antirecét", akkor játék mindjárt 30FPS - el fut, ami egyes játékokban elég irritáló tud lenni. Meg szerintem a legtöbb játékban nem is a recét figyeli az ember. Persze sokfélék vagyunk, attól még hogy nekem nem tetszik, másnak tetszhet.

-
zoo8800
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
ezzel nem értek egyet, szvsz rengeteget dob a látványon, hogy kevésbé (vagy nem) recés a kép.

-
zoo8800
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Nekem a tuninggal nincs bajom, de legalább 5 mp-cel tovább tart a bootig eljutni a gépnek, mióta 4770-esem van. Meg néha 0, azaz zéró élsimításom van, akármit állítok.
Drága jóó NVidia, miééééért adtalak el

(#9628) szekra
gyári hűtővel, alapfeszen 3-3,5 GHz a reális elképzelés. -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen ide kapcsolódik, de leírom, hátha találkozott már valaki ilyennel.Egy olyan gondom lenne, hogy vettem egy Asus EAH4770 Formula 512MB GDDR5 - ös karit, és a gépem nem úgy működik, mint előtte tette a Sapphire Ati 2600XT - vel.
Miután bekapcsolom a gépet, csak villog a monitor LED-je, majd kb. 20 - 30s után kezd el boot - olni. Tuningot egyáltalán nem engedi, már + 100MHz - nél is boot közben újraindul. Előtte a Giga P31-DS3L lapban az Intel E5200 - ast alap feszen tudtam használni minden gond nélkül 3200MHz - en. Most meg 2600MHz - en se indul a gép.
Két dologra gyanakszom, az egyik a táp, a másik a hardverek összeférhetetlensége lehet. Előbbire mindenki azt mondja, hogy nem valószínű, utóbbira meg én mondom ezt. Pontos konfig az adataimnál. -
szekra
addikt
Sziasztok.
Adott egy E5200@2,5GHz. Alapfeszen gyári hűtéssel meddig húzhatom? (3GHZ?)
ASUS P5KPL-AM
Codegen 400W ( :S )
2x1GB Kingston 800MHz -
nTom
aktív tag
ha 1,36-ig van a vid, akkor a 4200MHz is belefér. Az IBT-nél levettem a memóriatesztet, arra úgysem vagyok kíváncsi.
-
McBJani
tag
Írtál dúrva hozzászólást?
Nemtudom min húztad fel magad, én nem okoskodtam csak eredményeket közöltem, kérdeztem és válaszoltam.
Min tudja egy ember felhúzni magát egy fórumon
Én pár napja kezdtem el a tuningot, azelőtt nemnagyon foglalkoztam vele, mert nem kellett, ahogy most sem, csak ha már van ilyen lehetőség, miért ne használjam ki?!?
Ha elolvastad egy pár hsz-omat, akkor kiderült volna, hogy betudom állítani a dolgokat, csak a biztonság kedvéért kérdezgettem és elvileg, ezért is van ez a topik...
Ha nincs kedved válaszolni a kérdésekre, akkor inkább ne tedd, mert utána ezt kapja tőled az ember...
Amúgy meg szinte csak én vagyok a topikon, akinek kérdései vannak, mert különben állna...
És eddig mindenki nagyon rendes is volt, tanácsokat adott és segített.
Ha pedig téged felhúztalak valamivel, ne haragudj, nem állt szándékomban.És itt be is fejeztem, maradok ennél a beállításnál:
277x12=3324 1,28750V
277x4=1108 2V cl6Köszönöm szépen mindenkinek a türelmét!

További szép napot és topikozást!
Üdv.: Jani -
fagy53
nagyúr
válasz
McBJani
üzenetére
Megírtuk már egy páran, én is, hogy az Intel max. Vcore: 1.45V, a VID max 1.36V. A VIDmax az a feszültség, amelyiken bármelyik E5xxx procit 24/7-ben használhatsz! Az már procifüggő, hogy ezen a feszültségen mekkora órajellel üzemel stabilan.
A procid 1.20V-on orrvérzésig használható, különösebb degradáció nélkül, ezért döntsd el végre mit akarsz: 3.3GHz-hez mekkora feszültség kell, vagy 1.20V-on mekkora órajelet bír?
Bármelyiket is választod a stabil működéshez tesztelned kell. A legjobban leterhelő tesztprogram az IntelBurnTest, 10 ciklust futtatva biztos lehetsz a stabilitásban és félórán belül kész vagy, ami más programokkal több óra. -
zolka78
senior tag
válasz
McBJani
üzenetére
Egy kis +fesztől még nem nyiffan ki a proci. Egyébként ha jól emlékszem a gyártó max 1,45V-nak adja meg a végét. Mint írtam az én M0 procim is csak vid fölött +0,01V-val stabil több órás teszt alatt 3,3GHz-n. Ha csak fél óra prime vagy orthos megy, akkor mehetek a vid értéke alá bőven, nem fekszik meg egy se. Valószínűleg soha nem látnák hibát általános felhasználás alatt, ha megelégednék a kevesebb fesszel és a fél óra tesztel. De engem megnyugtat ha több óra teszt alatt stabil a cucc, még ha ehhez egy kis +fesz kell. Se hőmérsékletben sem fogyasztásban nem nőnek nagyon az értékek számottevően.
-
emre
veterán
válasz
McBJani
üzenetére
Kicsit durvább hszt akartam írni, mert qrvára felhúztál az okoskodásoddal. Egyébként meg annyit tesztelsz amennyit akarsz. Elolvastam 1-2 hsz-ed a topikban, azért az elmúlt közel egy év alatt valami ragadhatott volna rád. Ha nem tudod beállítani olvasgass többet, vagy vegyél másik procit.
-
-
McBJani
tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Te is egy fél órás tesztel jösz?

Figyelj:
277x12=3324MHz 1,28750V CPU-Z: 1,64V
277x4=1108MHz 2V
Prime95 5 órát bírt...
Ez alatt a fesz alatt 2 óra után hibázik...
Akkor én mit rontok el
Linkeljetek olyat, ami ment min 6 órát Prime95 alatt és ha úgyis megy ennyi volton, akkor elhiszem, hogy stabil, mert ennyi ideig lehet nekem is menne 1,2000V-on... -
emre
veterán
válasz
McBJani
üzenetére
Persze tudom hogy meleg, ezért is nem ment tovább, de fekvő házban, vacak hűtővel csináltam. De nem linkelem mégegyszer ami már itt van a forumban.
12,5x266 = 3,3Ghz @ 0,99volt -
emre
veterán
-
kriszbon
őstag
válasz
McBJani
üzenetére
Hmm nem tom milyen (ízelítőre) gondoltál, vagy (még +3MHz Fsb és villany leó) és (finító) naja, csak ennyit tud az enyém!

-
zoo8800
veterán
válasz
kovacsroli
üzenetére
kicsit pontosítva, pl. az MSI-nek létezik ilyen "auto-tuning" programja P55-ös lapon, az OC GENIE, de Te azzal nem sokra mész

Win alól finoman tuningolhatsz Easy Tune 6-tal. Feszt és órajelet tudsz állítani vele.
Jahh, és a Giga lapokat egy LQrt beállítás után nem kell resetelni, maguktól visszatesznek mindent auto beállításra. -
zoo8800
veterán
válasz
kovacsroli
üzenetére
nincs.
-
kovacsroli
senior tag
Valami olyan szoftver nincs ami megmondja hogy fesz emelés nélkül meddig lehet tépni?
Lusta vagyok mindíg az elemet cserélgetni a lapba ha túlhúzom.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen routert?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Gumi és felni topik
- NVIDIA® driverek topikja
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Indul a ChatGPT Health
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) átugorhatnál hozzá a saját 4770eseddel és akkor kiderülne mi is van pontosan

meg az inteles mesemaci mi ?