Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grampy
aktív tag
Igen éreztem valahogy hogy VGA limitem lesz

Alapvetően szépen megy a játék, csak kíváncsi lettem volna rá hogy ha meghúzom hogy muzsikál, de akkor lehet hagyom. Jó kari a 4830, de most nincs pénzem másikra.
No mind1, lehet megpróbálom majd, esetleg ha lesz egyszer jobb VGA-m.
Köszi srácok! -
darál0w
Jómunkásember
-
nevo
aktív tag
memóriákkal nem kell foglalkoznod, csak beállítani hogy ossza vissza 1066MHz-re.
tuning az teljesen lap és proci típus függő, így rajtad áll hogy milyen értékekkel tudod kihozni belőlle a kívánt értéket, ami sok-sok teszteléssel tökéletesíthető, először az fsb-t próbáld növelgetni, amíg stabil a rendszer utána mehet a cpu-nak egy kis fesz,
de ha visszaolvasgatsz akkor láthatod hogy ki milyen beállításokkal érte el az adott értékeket, melyek jó támpontot fognak jelenteni részedre, úgyhogy hajrá!
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy E5200-es procim, ezt szeretném 3Ghz-re feltornászni, ez nem lesz nehéz, hiszen az olvasottak alapján, bírni fogja
Viszont még nem húztam soha, szóval el kellene egy kis segítség. Alapon van minden, tehát 2,5Ghz, illetve 1.104V, és ha jól gondolom 3Ghz-en alapfesszel nem fog megfeküdni, igaz?...
Alaplap egy Gigabyte P35-S3, memók Kingmax 1066Mhz-esek(2x1GB) Hűtő pedig CoolerMaster Hyper TX3. Szerintem ezek megfelelnek alá.
Na most ha húzni akarok rajta (tényleg csupán csak 500Mhz-et), akkor a BIOS-ban mit kellene átállítanom? Memóriákat feltétlenül húznom kell hozzá? -
rvn_10
senior tag
hnap tolok egy primot 4 ghz-n, ahogy igértem.
-
hastala
csendes tag
Hát elég érdekes volt, mert nem mindig bootolt be a rendszer. De ha egyszer elindult akkor meg se lehetett állítani( Nem kapcsolt ki).
Furcsa volt hogy az everest stabilitás teszt és a Superpi sem dobott hibát. Lehet hogy a lapnak van valami energiagazdálkodási problémája nem???
Amúgy meg stabil volt, Passmarkos performance testet futattam rajta, az szinte minden környezetet leszimulál.Nem nem emeltem rajta még ezeket a feszeket de igazság szerint nem is tudom hogy mire jók. Az mch a motherboard chipset?????
Azért ezt elmondhatná valaki mert még csak pár hónapja tuningolok. -
hastala
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis tuning E5300 Procival.Csak költséghatékonyan
.(Az egész konfig újonan 55k volt)
Lehetne ezt még feljebb tornászni?
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=875007 -
Most nézem, neked is ilyen hűtőd van?

Hát nem tudom, én hosszú távra nem adnék neki annyit -> nagyobb melegedés, nagyobb fogyasztás. Annyit nem ér pár 100 mhz. (tesztre, 3dmark-ra oké.) Inkább ezen használnám: 1,3575V-al van meg a 395*9.
szerk.: ja hogy ez 3.7Ghz, nem 4
De akkor is inkább alacsonyabb fesz-en használnám, 3.5Ghz elég 24/7-re. -
LLKobe
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Most nézem, neked is ilyen hűtőd van? Mert nekem is pont ilyen van
Akkor aszondod az 1,45V hosszútávon nem vágja haza a procit? Viszonylag rendes hűtőm van mint látod, és a C1E meg EIST is be van kaccsolva. -
darál0w
Jómunkásember
-
rvn_10
senior tag
Melyik jobb? Az alacsony szorzó-magas fsb, vagy az alacsony fsb-magas szorzó? Vagy melyik miért jó?
-
LLKobe
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
És tartósan mennyi a max fesz amin még szabad járatni?
Nekem 1,3575V-al van meg a 395*9 (mondjuk a drop-ot még hozzá kell venni, a CPU-Z csak 1,312V-ot ír). A 389*9 megvolt 1,3500V-al is stabilan, egyébként lehet hogy meglenne ennyi fesszel most is, de a biztonság kedvéért adtam még neki egy kicsit.
Én úgy hallottam VID+10% ami még belefér hosszútávon, az enyémnek 1,2375 a VID-je, uh a jelenlegi 1,3575-el még bennevagyok a +10%-ban.De mondjuk örülnék egy 395*10-nek hosszútávon, stabilan
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahhoz vajon mekkora fesz kéne?Ja mégvalami: érdekes módon vmiért a lapom nem méri jól a proci hőmérsékletét, alapállapotban mindkét magra 53 fokot ír. Ilyenkor a CPU hőmérséklete általában ~32 fok.
Terheléskor a magok hőmérséklete megy felfelé, de 53 fok alá sose esik
-
-
rvn_10
senior tag
Ma megdöntöttem a rekordom
3,875 mhz 1,35 ös bios feszel a 4 et már nem bírta. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
bolcsodal
üzenetére
látom már kaptál választ...és ha jol látom a ramokkal volt gond.

én ehhez az xp-win7 tuninghoz csak annyit tennék hozzá, h előző lapomnál (asus p5q se2)
max FSB amit el tudtam érni 480 volt és 450esnél volt stabil, win7 alatt ugyanakkora fesznél(alapfesz) a 450ből 430 lett és a max FSB meg 450
. persze a lap sem volt tuningbajnok...de a különbség látszik így is.szal egyenlőre még kicsit nehéz kezelni ezt a hetest

-
bolcsodal
addikt
Igaz, csak szívás. A RAM-ot nem akarnám bántani, majd ha lesz proci, amivel szinkronban lehet majd hajtani megnézem mit tud.
Eddig Xp alatt 1160MHz CL5 volt a csúcs amit mentek Prime stabilan.
De ez a Win7 keresztbe tett nekik rendesen. Xp stabil beállítások azonnal elhasalnak itt. Teljesen más lehet a memóriakezelése...
Mind1 CL5 880MHz, 330x10 CPU-ra 1.2V-on. Nekem megfelel. És még a VGA-hoz is elég.
[link]Az OCCT meg majd kipróbálom, köszi a tippet.

-
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal
üzenetére
Az IBT remek CPU tesztelő progi, de a RAM-okhoz nem elég a futtatása. Prime95 nagy fájlokkal már jobb megoldás, de én az OCCT használom, mert ebben minden lényeges stabilitás tesztelő funkció benne van, még a GPU-é is, ráadásul az eddig ismert legkeményebb!

A tuningnál meg válaszd külön a CPU és a RAM tuningot, mert egyszerre csak szenvedés!
-
bolcsodal
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
Adtam a VTT-nek, VCore-nak is egy 0,02V-ot. Most 1.5 óra Bioshock ment rendesen...
Win7 alat cseszekszik egyébként csak. Xp alatt nem ilyen kényes....
(#9924) ll-kobe: Eléggé határon van tény. 1,2V-on Xp alatt stabil az FSB330. FSB333 már be sem bootol...

Most 1,23V-al stabilnak tűnik...amíg el nem száll megint. 10x330-on használom, itt nem kell őrült fesz neki. VID 1,17 és 1,2-n viszi ezt a beállítást.
-
Rover623
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Azon nem csodálkozom...

-
LLKobe
veterán
Én úgy vettem észre hogy a procim 3600Mhz-nél limites. Annál feljebb sehogy se megy, se alacsony FSB-magas szorzó beállítással, se fordítva. Onnantól már instabil akárhogy állítom be. És ha kb 3,5Ghz-en van a határ, akkor inkább a magas FSB-t választom

bolcsodal: érdekes... Kis plusz fesz?
-
bolcsodal
addikt
Az mitől lehet, hogy egy beállítás 30perc (kb 15 ciklus) IBT stabil, maximum "stress level", és néha boot közben elszáll BSOD-al.

Melyik komponens terhelődik legjobban boot közben? Win7...
-
Rover623
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Akkor nem jól mérted...egyszerű...

-
belaazallat
addikt
válasz
Rover623
üzenetére
A neten persze lehet találni tesztet, de én végig arról beszéltem, hogy nálam nem volt, amíg a memóriákat fel nem húztam 1200MHz-re.

Szerk:
"a plusz cache pozitív hatását még szintetikus tesztben sem sikerült kimutatni, az E7200 majdnem minden tesztben az E5200 alatt végzett nálam."Csak végig kellett volna olvasni...

Kötözködni én is tudok.
-
Rover623
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
a plusz cache pozitív hatását még szintetikus tesztben sem sikerült kimutatni
Azért aki akarja (és tudja
), az kimutathatja a különbséget a cache méretben: [link]
Van még egy rakás ilyen teszt a neten, mindegyiknél látszik: több cache, gyorsabb működés. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
hát nemtudom.
vmi különbség kell hogy legyen....és+ba az e7x00a felé.
de mindenesetre érdekes.
-
belaazallat
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
a plusz cache pozitív hatását még szintetikus tesztben sem sikerült kimutatni, az E7200 majdnem minden tesztben az E5200 alatt végzett nálam. E5200 (12*266) vs E7200 (8*400), viszont már az E7200 és az E8200(8*400) [minden más ugyan úgy volt beállítva] között van különbség és nem csak szintetikus tesztben. Pl a FC2 benchmarkban csak +2FPS-sel nőtt a minimum és a maximum FPS 1680*1050 kétszeres élsimítással DX10-ben. Vagy a Shift ben csökkent a néha-néha megakadás.
szerk: apróbb kiegészítések.
Szerintem ennek oka az volt, hogy egy E5200 12*266-on kiegyensúlyozottabb(memória, proci, FSB terén), mint az E7200 8*400-on.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
és az az FSB miatt lehetett? esetleg a + cache?
-
belaazallat
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
"normál ember nem érzi a különbséget, sőt szvsz nem is látszik, csak tesztek alatt.
"Tehát, ha csak szintetikus tesztekben van különbség, akkor minek? A procinak is jobb ha nem feszegetjük a határokat. Mint korábban írtam a ramok is könnyebben állíthatóak 800/1066 MHz-re.
400-as FSB-nél már érzékeltem a különbséget, mikor az E5200-t egy E7200-re cseréltem. Nálam jelentősen csökkent az online FPS-ekben a lag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
355el is meg lehet oldani.

normál ember nem érzi a különbséget, sőt szvsz nem is látszik, csak tesztek alatt.

-
nevo
aktív tag
Ma kicsit tesztelgettem:
E5400: 1.224V 350FSB @10 = 3,5GHz
FSB : DRAM = 1:12 órát ment az orthos hiba nélkül, a proci pedig 47fokot ért el maximálisan
Próbáltam 355-ös FSB-vel de ott már nem bírta az orthos 10 percnél tovább és kékhalál
majd próbálok finomítgatni ha lesz egy kis időm

-
belaazallat
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
Szerintem egy E5200-n nem érződik különbség, hogy 266MHz vagy 355az FSB. Akkor már inkább 12,5x266, mert jobban skálázhatóak a memóriák, a proci meg biztosan viszi alapfeszen.
Véleményem az, hogy ismerje meg a delikvens a két nézőpontot, tesztelje ki, hogy nála melyik a jobb és használja azt. -
zoo8800
veterán
hammer1
Én az FSB-t emelném, ameddig lehet.
eddig átlagos eredmény(ekkora képet vagy linkbe szúrj be, vagy thumbnail-be, de így ne
) -
hamizoli
tag
Sziasztok!
Szereztem egy e5200-ast első próbálkozásra alapfeszen ez lett:
Ez az eredmény jónak mondható ,vagy csak átlagosnak? Szerintetek merre tovább: több fsb, nagyobb szorzó...
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bár a 2600XT mellé tán elég alapon is. Szerezz be olcsón egy 4830-at, amíg lehet kapni szvsz.

Alaplap egy Gigabyte P35-S3, memók Kingmax 1066Mhz-esek(2x1GB) Hűtő pedig CoolerMaster Hyper TX3. Szerintem ezek megfelelnek alá.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én is úgy gondoltam hogy ami szarul megy 3,55Ghz-en, az 3,75-ön se fog sokkal jobban menni