- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
szaszlaci #2129 üzenetére
Én személy szerint nem nagyon bizok az ilyen tápokban. Most egy kis FPS tápom megy csökkentett ventifeszültséggel. Semmi hangja sincs. Sajnso fogysztásmérő hiányában nem tudom, mennyit ehet most a gép egy 3,5"-es vinyóval. Csak böngészek, meg torrentezek vele xp alatt.
-
Alex91
félisten
válasz
szaszlaci #1578 üzenetére
LAN-ra: Popcorn Hour NMT A-110
Bluepanther Syvio-200A média lejátszóMeg kell hozza egy NAS...
-
Honkydoo
őstag
válasz
szaszlaci #1559 üzenetére
Ne haragudj, ha összekavartalak. Én amikor megírtam a 720p-s hsz-t, a teszt videókra válaszoltam amit te küldtél, mert ugye azok is 720p-sek. Igaz ezt nem írtam meg ilyen konkrétan, talán ezért lehetett ez a kavarodás... Sorry
HDD
Már ez a második ház amiben így látom, úgyhogy szerintem igen. -
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1549 üzenetére
Tv még azért odébb van... mármint a családnak jó ez is. Én persze szívem szerint hd projektort vennék
Bár az is egy kategória... Persze nyilván figyelembe kell venni a szoba/táv, stb méreteket.
Svideó is csak addig lesz, amíg nem foglalkozok hd-val, meg igazából nem is szoktunk nagyon filmezni vagy ilyesmi, ezt inkább csak a magam szórakoztatására csinálomusb: hmm én viszont azt nem tudtam, hogy az irda és infra nem teljesen ugyanaz... irda tényleg nem jó, mint megtudtam. Ugyanakkor soros portra sajátot készíteni meg nem nehéz, ahogy néztem pl itt, aztán lehet más lesz belőle.
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1547 üzenetére
Persze fulHD-re gondoltam. De mivel hdmi és egy jobb hangkártya úgyis kéne ehhez (meg tv), ezért hd-t úgysem erről fogok nézni, jenleg egyszerűen nem lenne értelme. Bár a vga kimenet nem tudom milyen... na de az is csak analóg.
Hogy értve, hogy kétirányítú, melyik? Avagy melyik nem? Szerintem biztos mennie kéne, alapvetően nem csatlakozó függő, pl. [link] [link]
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1545 üzenetére
Noti táp alatt azt hittem a komplett szettre gondoltok, gépből bontott aljzattal meg minden hülyeséggel, azt tudom, hogy a pico psu szett egy adapter meg egy 12v-os belső egység. Hosszabb távon valószínűleg váltok is... bár nem tudom. Az a baj, hogy az atom HD-hoz azért szerintem kevés (bár nincs sok saját tapasztalatom), egy erősebb gépnek meg nem tudom elég-e egy 100-150w-os pico. De egyrészt talán igen, másrészt lehet kijön valami új nettop kütyü jobb teljesítménnyel és szintén alacsony fogasztással. Vagy lehet van már, annyira nem tudom.
Távirányítás: egy távirányítóm van, egy leadtek tv-tuneré volt, de vevőm nincs. Egy bármilyen infra megfelelne, igaz? 1k körül vannak más usb-sek, ilyet tervezek. De mekkora ezek hatótávolsága? ...3m?
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1540 üzenetére
Most jelenleg azért úgy van összerakva ez a kis gép, illetve az asztalim is, hogy elég hangtalanok, nagy dög bordákkal, nagy lassú ventikkel, szabályzókkal. Szóval lehet vele szöszölni, bár tény, hogy egy htpc kisebb...
Mindenképp 3.5" szabvány vinyó fog belekerülni, a tárkapacitás miatt. Még azt nem tudom, hogy egy, vagy több, de max. kettő.
RAM csendesViszont csak 1 giga, bár egyelőre elég.
Tápnál van olyan, hogy néha a venti valamiért mintha zörögne/súrlódna. Ez talán függ a terheltségtől, és, hogy milyen pozícióban áll (fekszik, lefelé, felfelé, stb).De egyelőre tényleg a szoftveres résszel játszok, aztán ha az ok, lehet barkácsolni.
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1538 üzenetére
Nem, egyelőre egy normál atx van hozzá (talán fsp 250W, 80% hatásfok, 12-es venti). Mindeképp 3.5-ös vinyó lesz benne, lévén sok adatot tervezek itt tárolni, mondjuk úgy 1TB körül. Mondjuk jelenleg egy 320-as van benne, de tervezem lecserélni idővel.
Szerintem léghűtéssel is hangtalan-közeli állapotot lehet elérni (nyilván nem 20cm-re a géphez hajolva, de mondjuk a szoba másik végében ne lehessen hallani). A táp csendes, ez a vinyó szintén, szóval eddig rendben, kérdés, mi kerül még bele.
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1532 üzenetére
Én szerintem ezt úgy oldom meg, hogy lesz egy 12-es venti a ház hátulján, aztán fújjon. Vagy két oldalt, és kereszthuzat... A táp ventije lefelé néz (vagy hátra, még nem tudom), így az nem nagyon játszik.
Igazából egy hangtalan gépet akarok összerakni, de nem feltétlenül passzívat. Még nem tudom, pontosan hol/mennyit fog üzemelni, de jó lenne, ha éjjel is mehetne, így szempont a hangtalanság. -
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1527 üzenetére
Ha teljesen kész lesz, majd biztos írok valamilyen beszámolót, csak még egyelőre én sem tudom, hogy lenne érdemes kialakítani.
Táv.: szintén nem tudom, jelenleg ugye nincs, így bármi szóba jöhet, de egy alap cucc elég lenne, 4 irányba nyíl, menü/exit, play, stop, pause, tekerés, hang, némítás... Azt hiszem, ezek a fontosabbak úgyis.
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1525 üzenetére
Hosszútávon egy saját készítésű, vagy legalábbis átalakított házat tervezek, bár még nem tudom mit, egyelőre szoftveresen szeretném összerakni, a többit majd meglátom.
Tegnap este sikerült egy 64bites debianra felrakni forrásból a vga drivert, bár még nem tökéletes (elsőre nincs kép, másodikra X rendben, de a konzol vibrál, fura), de haladok.Akik HTPC-t építettek belőle, milyen távirányítóval használják? Egyáltalán, milyen megoldások léteznek? Gondolom elvben nagyjából megegyeznek, USB-re egy infraport meg maga a konrollel. Mennyit érdemes erre rászánni, milyenek vannak? Néztem MythUbuntu kezel párat, pár ott talán konkrétan TV-tuner kártyákhoz írták, nekem csak a MythFrontend-hez kéne.
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1523 üzenetére
Hát, egy táp szív le róla, és jelenleg egy elég szellős (értsd: nagyjából összehajított, oldalak nélküli) házban van
Persze egy zsúfolt kis házban én is jobban hűteném. Mondjuk van egy asztali gépen nForce4 chippel, szintén passzív bordával, és bírja hosszú évek óta, noha némi légmozgás ott is van.
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #1518 üzenetére
Csak, hogy én is hozzátegyek ehhez a hűtőkkel való szöszöléshez: nálam a procin van a gyári passzív borda, az északi hídon meg egy sárga zalman tüske. Ennyi
Már bő fél éve.
Egyéb: egy openvz virtuális gépen felhúztam egy mythtv backend+frontend párost mysql-lel, tesztképp néztem egy videot a mythvideo pluginnel, úgy látom megy. Az asztali gépre is felraktam mythv-t, ami a távoli master backendre csatlakozik, tulajdonképpen megy, bár azt a filerendszert nem érem el, ehhez kell majd egy kis nfs szórakozás. Ami átgondolva, logikus, bár először azt hittem, hogy simán látom majd a szerveren lévő tartalmakat, bár hát megosztás nélkül ugye miért is.
Most azt próbálom kitalálni, hogy a fizikai szerverre kell-e (és hogyan) xorg / driverek, illetve, hogy az s-video kimenetet hogy látja majd a virtgép.
-
Honkydoo
őstag
válasz
szaszlaci #1516 üzenetére
Ezzel a bordával én üzemeltettem passzívan a gépet egy Modecom házban kb 1 hónapig, semmi baja nem lett.
Igaz akkor még nem volt nyár, szóval nemtudom ehhez a meleghez mit szólna a lap.
A házban a hőmérséklet elég magas volt, ezért kiegyeztem egy 8cmes venti mellett,félgázon így sincs semmi hangja.De mondom, ha feltétlen passzívan akarod, megoldható... És talán ha leveszed a ház oldalát akkor már a hőmérséklet se lesz olyan vészes. Ki kell próbálni.
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #1514 üzenetére
A modecom ház túl kicsi ahhoz, hogy passzívan mehessen benne a gép. Megállítom a ventit és a hőmérséklet elég meredeken indul felfelé, szóval nem játszottam vele tovább. Lehet egy nagyobb borda segítene, de akkor is ott van még a táp ami szintén bemelegszik hosszabb használat után. Porból jut nekem is: földutcában lakok én is...
-
wassermann
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz
szaszlaci #1330 üzenetére
Én kifejezetten örülök az említett portok elhagyásának (remélem tendencia lesz
): mivel szvsz a mai home userek nagy része nem használja ezeket, feleslegesen virítanak ott, csak foglalják a helyet (adott esetben más, "értékelhetőbb" csatik elől). Elfelejthetnék végre az IDE csatlakozót is, pár SATA oda férne a helyére... Akinek pedig feltétlenül szüksége van ilyenekre alaplapi tűkkel/átalakítókkal meg tudja oldani. Szenvedjen aki ilyen mazoista.
-
canniball
nagyúr
válasz
szaszlaci #1323 üzenetére
"Amikor megjelent (945GCLF2) , az a pletyka járta, hogy nem akar az Intel konkurenciát magának egy olyan lappal, amit linkeltél."
Lehet már meghozta az elvárt hasznot, így jöhet az újítás."...nem csak a csatlakozókat spórólták róla..."
Milyen csatlakozókra gondolsz?"...még az elemet is csak beforrasztották..."
Ez eddig fel sem tűnt. Akkor ha úgy alakul elemcsere helyett kuka? Ciki lenne... -
-
-
-
-
srph25
tag
válasz
szaszlaci #760 üzenetére
ezek szerint van 20 és 24 tűs verzió is... amilyen mázlista vagyok, biztos 24-eset fogok ki
főleg, mert most megnéztem, csak 1 db molex van szabadon (talán elosztókkal tudnék variálni, de nem tudom, hogy ez mennyire javasolt, gondolom nem igazán...).
EDIT: közben találtam itthon egy felesleges molex->PCI-express átalakítót, sztetek menni fog, ha ezt alakítom át? mert majdnem úgy néz ki, mint amilyen nekem kéne......
ilyen, csak 1 molexről jön az áram -
amargo
addikt
válasz
szaszlaci #740 üzenetére
De leginkább a lényeg, míg a mai CPU-k általánosabb számolási műveletre vannak kihegyezve, addig a GPU tartalmaz olyan egységeket is, ami hatékonyabb matematikai műveletek elvégzésére alkalmas. Konkréten a tömörítés is ilyen.
Hiába baromi nagy és gyors a CPU (persze azért van határ) csomó minden másra is kell neki az erőforrás, ami lényegiben elveszi tőle a számítási teljesítményt. Míg a GPU ott áll kihasználatlanul. A TopCoders ben is írtak ki ilyen versenyeket, hogy Vista alatt megfelelően támogatott kártyával, lehet annak erőforrását használni tömörítésekre.
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #741 üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszolni, de éppen zotya-nak írtam, hogy korábban én is tartottam a mega codec pack-októl, de nálam a k-lite codec pack vált be 1,5 éve használom, kb 10 gépre telepítettem fel eddig és senki sem szólt, hogy valami nem megy, ráadásul benne van az MPC. is, amit korábban a beépített x.264-es codec-jével használtam (libavcodec), de amióta htpc-zek azóta core avc, wma-nál csak a tekerés szar?
-
amargo
addikt
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #728 üzenetére
Akkor az 1.8.5-ös-nél nálam [ez] a fajta beállítás hozta eddig a legjobb teljesítményt.
Tudom ti nem MPC.-t használtok, de ez a beállítás másnak is hasznos lehet :
[MPC. output beállítások] -nál a "VMR 9 mixer mode"-hoz még kell egy pipa !!!
[MPC. internal filters] nálam így néz ki és az
[MPC. external filters] -nél pedig be van illesztve a Core AVC, amit sok mediaplayerbe be lehet illeszteni, de nem mindegy, hogy maga a player is mennyi erőforrást használ.
Hát nagyjából ennyi, várom a véleményeiteket. -
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #720 üzenetére
Azért most kipróbáltam a vidámparkos rövidfilmet, 720p-s ugye és a MPC-ben felgyorsítottam a sebességét 2x-esre na így akadt, pedig a proci terheltsége 70%körül mozgott, most nem tudom, hogy azért láttam akadozni, mert a player tekeri így, vagy azért, mert nem tudja leképezni a képet. Majd ki fogom próbálni a nagy gépen is ha ott is akad akkor a player tekeri így. Normál sebességnél a proci 25%-os és tökéletesen fut akadás-mentesen.
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #720 üzenetére
Na ez már jobb volt 95%-ra terhelte, de azért mert fel van gyorsítva a film egészen a robbanásig, utána normál sebességgel 17%, azután amikor lassítva visszajátszák a robbantást 25% a proci terheltsége. Ezt nem is gondoltam volna, hogy a film kicsi gyorsítása ennyire hatással van a rendszerre????? Akadás nem volt 4x játszottam le, viszont a jeges felület miatt a kép nem éppen gazdag, lehet, hogy egy részletesebb kép már akadást eredményezett volna nem tudom, ötleteket várok!!!
-
rankesz
veterán
válasz
szaszlaci #720 üzenetére
KMPlayer télleg a legjobb, én is azt használom, viszont a HD-nál jobban eszi a procit a beépített codek-je mint a CoreAVC. Azt se elég csak szimplán felrakni, KmPlayer belső videó dekóder fülénél ki kell venni a pipát az AVC és társai elől különben továbbra is sajátot használ.
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #715 üzenetére
Megcsináltam az SP2-es új installt, szépen sorjában ahogy kell, a Media Player Classic-al és az újabb Core AVC-vel megint pöcsöltem egy kicsit, hát mit ne mondjak egy ottfelejtett pipa bizony képszaggatást jelent, nagyon fontos mit kell és mit nem bejelölni!!!! Most megint szépen fut a HD film semmi szakadás nincs benne igaz 84%-os volt max a proci terhelése (korábban kevesebb), de meg vagyok vele elégedve. Azon gondolkozom, hogy hogyan lehet kivágni az mkv fájlból egy részletet? Ha gondolod szaszlaci küldök screenshot-okat a beállításokról .
-
balkoger
tag
-
balkoger
tag
-
Deathlon
csendes tag
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #686 üzenetére
De a proci hűtő alapján a másik is a 2 magos szerintem.
Egy gépet miért tuningolnak? Egyébként már korábban írtam, hogy egy projektben részt veszek, aminél kiváncsi vagyok mennyit jelent a gyorsabb proci. Valahol olvastam, hogy amire alapon nem jó arra tuningolva se. DE amire alapon jó arra tunigolva még jobb.
Most, hogy tudod a miértre a választ én szeretném tudni a hogyanra!
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #684 üzenetére
Lemaradtam...
A sima atom, hogy lehet magasabb? Ott a proci hűtő sokkal kisebb, mint 2 magoson. Nem hinném, hogy az északi híd hűtésén változtattak volna.
Megprobálom megint hátha most kapok választ: clockgen/setfsb-t probálta már valaki? Igaziból az órajel generátor érdekelne, hogy melyikkel mehet. Tervezem a tesztet és jó volna, ha a procin is tudnék húzni egy kicsit. Vagy sokat. -
mokar
csendes tag
válasz
szaszlaci #634 üzenetére
Az egyik haverom fejlesztő mérnök ( az egy hazánkban is ténykedő TV gyárnak). Én csak azt írtam le amit tőle tudok és a "saját bőrömön" tapasztalok......
holnapra hoz nekem egy csomó ilyen oda vissza alakítgatós apróságokat (s-video-scart , s-video-rca, s-video(4tűs)- 7tűs "valamire" átalakítót stb....... Talán szerdára meg lesz a megoldás, egy bizti sem a Panasonic TV-re, sem a Philips TV-re, sem a Samsung TV-re az a bekötés amit az elején belinkeltem NEM JÓ ! -
dorsy
csendes tag
válasz
szaszlaci #608 üzenetére
Koszonom szepen. Igyekeztem
Fogyasztast nem tudok merni, de sztem majdnem 100W abbol kiindulva, hogy ezek a tapok kb 60% os hatekonysaguak lehetnek.
Ha lesz ra keret majd beruhazok egy 'normalisabb'ba.VGAt en is 'lattam' 9xxxes nvidiat is, de forgalmazot nem talaltam, tobb europai viszontelado oldalt is megneztem pedig :S
elvileg ez a link, de nalam most nem elerheto: -
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #605 üzenetére
Nincs mit! Egy logoutos leírás alapján megnéztem és amiket beállítottak abban azt a progi is beállítja. (ha jól rémlik)
Én most azt probálom eldönteni, hogy egy 9250-es kártya dvi+hdmi kimenettel megér-e nekem 9k-t.Így használhatnám htpc-ként is a gépem, csak a 9k-t sokallom.
-
Hombár Jenő
csendes tag
válasz
szaszlaci #598 üzenetére
Igazából az elvnek kell utánanézni, mit is mérjen az ember vagy minek higgyen - az erősáram kicsit más terület ennyi év után is -, pedig akad itthon drágább váltóáramú ampermérő, szkóp meg minden, úgyhogy mérést akármilyet össze tudok állítani, csak hát ez kielégítőnek tűnik.
Azért hitetlenkedtem magam is, mert a 48-at ugyanolyan módszerrel mértem, mint most a 33-at, és más nem változott. Ha rá tudnám venni magam, hogy visszategyem a régi tápot, mint ahogy nem fogom, akkor le lehetne ellenőrizni.
Még a hő kivezetését a házból meg szeretném oldani, a teljes csendhez képest még az a kis ventillátorhang is sok. Gondoltam, kipróbálom a heat pipe-okat, de a Conradban természetesen fogalmuk sincs, eszik vagy isszák, hiába van az itthoni katalógusban: "meg lehet rendelni." Magyarország még mindig ilyen kicsi. Marad az alulemez, erre az is elég kell, hogy legyen.
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #589 üzenetére
NNaaaa. A nagy gépemnek van ilyen előlapi hang csatlakozója, csak magasítót kellett építenem, mert a nagy a földön, az atom az asztalomon van és rövid a hd audió kábel... A lényeg: működik az 5.1 + előlapra kötve a miki.
A nagy gép leírásából sikerült kideriteni, hogy az 1-3 lábak a miki csatlakozói: 1,3 a hang, 2 gnd. Viszont, hogy ne érezzem olyan jól magam a tv-tuner progi nem lát semmijen hang bemetet ahonnan vennie kéne a tv-tuner hangját. (magát a hangkarit látja, csak a bemeneteit nem.
) Még jó, hogy szétműtöttem egy kábelt emiatt. Majd egyszer is forrasztok a kábelre egy jack dugót és a line-inre dugva kiprobálom hátha megy. (a hátsó hangszórókról meg lemondok)
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #587 üzenetére
Igen olyan van. Csak foobar-hoz van egy plug-in amivel minden csatornát szépen be lehet állítani(késleltetés hangerő...) De ha azt mondod megcsinálja a leválasztását a mélynek kiprobálom. Most néztem a beállító progiját a hangkarinak, és külön rész van az előlapi és a hátlapi csatlakozok érzékeléséhez.
A nem használt részeket maga a proci kapcsolja le. Szerintem az acpi inkább a készenléti állapot/hibernáláshoz kellhet. Máshol ezt találtam rá: "Az ACPI az energiamenedzsment mellett széleskörű lehetőségeket kínál a wake-up funkciók megvalósítására is."
-
Hombár Jenő
csendes tag
válasz
szaszlaci #577 üzenetére
"Vigyázz ezekkel a mérésekkel, egyszerre csak egy eszközt mérj"
Nekem elég, ha csak a hatásos teljesítményt mérem - végülis az után fizetek. :-) De meg fogom nézni, látok-e különbséget. Szerintem ilyen kis fogyasztásoknál minimális lesz, ha egyáltalán észlelhető valami. Való igaz, a 48W-ot még külön mértem, a tegnapi 33-at pedig csak kivontam a többiből kikapcsolásnál, de szerintem a 48W is ugyanúgy kijött ezzel a módszerrel korábban, csak arra már nem emlékszem biztosan.
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #577 üzenetére
Nem rossz 5let! DE Ahhoz, hogy a mély/center is szóljon, ahhoz 5.1-re kell állítani a hangzást, és a mic-bemenetre kapcsolja rá a fenti 2 csatornát... Egyébként egy genius home theaterem van, tehát digitális bemenet, stereo felkonvertálás csak álom.
Még azt megprobálom, hogy a hátsó hangfalak helyére, ez elvileg a line-in, rádugok valamit, hátha észreveszi, hogy nem hangfal.
Vannak olyan progik amik elrejtik magukat, hogy ne látszódjon a taskmgr-ben, elősorban megfigyelő progik/vírusok használják ezt, de lehet, hogy a win is elrejt 1-2 dolgot
Giinos: msconfigban ki lehet lőni a szolgáltatásokat is!
Acpi szolgáltatást nem találtam. Bár ha szolgáltatás lenne, akkor az svchost kéne hogy futassa nem a system...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szaszlaci #577 üzenetére
msconfig,néha kevés
pl: ha a biztonságközpontba kikapcsolos a a windows tűzfalát,megnézed a vezérlőpult/feladatkezelő/szolgáltatásoknál,ott még mindig FUT!!! le kell állítani,majd az inditást is le kell állítani,na akkor nem fog futni.Ehez hasonló dolgokat lehet ott állítani,nézd meg hogy mik futnak,ha megy a gép...meg fogsz lepődni
szerintem ezt is ott kell kikapcsolni,hogy ne piszkálja a teljesitményt...
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #572 üzenetére
Ezek futnak: kép A kép jobb oldalán a system van megnyitva egy ablakban és ott látható, hogy mik futnak a system "alatt". (amiket említettél azok nálam nem is indulnak, nem tehetnek keresztbe) Másnak is van ilyen problémája: [link], elvileg a fejlett energia gazdálkodáért felelős a sys...
Nem írtam miért fontos? A hang 5.1-ben megy a hangfalszethez (ehhez a hátlapi panelen a microfon bemenetet is fel kell használni), viszont a tv-tunernek a hangját valahogy rá kell kötni a hangkarira. Más lapokon van cd-in, de ezen csak a mic bemenetet találtam, ahova rá tudnám kötni. Namost az előlapi panelek csatlakozói úgy működnek (tudtommal), hogy vagy a hátlapi vagy az előlapi van használva: magyarul ha a mikit rádugod az előlapon, a hátlapi bemeneteket némítja. (ami nekem most 2 hangfalat hajt meg)
Hombár Jenő: pontosan! Nálam a kikapcsnál, újraindításnál nincs semmi gond... Csak látható a fenti képen, hogy van 4 progi ami 1-1 magot kapna és azon számolna, de az egyik magot a system megeszi.
(ha valakit érdekel Spinhenge@home-ot számoltatok)
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #541 üzenetére
Akkor az lesz.
Hát jah az nvidia nem lesz olcsó, meg a dobozba nem fér bele szerintem vinyó.
Ezekkel a gyárilag összerakott cuccokkal az a gondom, hogy nekem csak a lap, ház kell. Vinyó, ram, tv-tuner, (táp), usb-s wifi már van, minek fizessek érte.
Privátban tudnál a dell gépről dobni egy linket? Kiváncsi vagyok rá.Más: az előlapi hangcsatlakozón nem tudja valaki melyek a mikrofon lábai? A matricán port1l/r ill port2l/r van csak írva. Ami még érdekel, hogyha 5.1es hangfalszet van rákötve a gépre attól még használható-e a mikrofon bemenet, hiszen az 5.1 miatt hátlapi mikrofont valamelyik hangfal megszólaltatására használja. (tv-tuner hangját kábelen kell rákötni a hangkari egyik bemenetére)
Peo1942: másik tuner progit probálj ki, hátha az segít! (én windvr-t ajánlom)
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #520 üzenetére
Köszi!
Jaja én keresek, bár se időm se kedvem nincs keresgélni. Elvileg viszik az atomos gépeket mint a cukrot és senkinek sem kéne bele dvi?
Mert mással nehéz magyarázni, hogy nincs semmi normális pci-os vga dvi-al. Vagy túl trágya, vagy matrox és 30-40k, de nem tud érte semmit amit használnék... Lehet betippelek egy s-video->s-video kábelt, hátha élvezhető képet ad, külföldről nem nagyon rendelnék, elég sok csomag tűnik el a postánál.
-
gt007
tag
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #501 üzenetére
Amíg 2 gb ram fér a gépbe nem értem minek a 64bit?
Plusz szívás a driverekkel a szarul megírt 64bites xp-vel... és érdemben csak lassabb lenne a gép. Core2 amikor kijött akkor úgy rémlik voltak 64bites tesztek is, de 32bites oprendszerrel ugyanaz gyorsabb volt. Atomba a 64 bit sztem olyan, mint az nvidia atom mellé szánt északihídjába sli.
-
harry
veterán
válasz
szaszlaci #497 üzenetére
Amennyire tudom 64... [link]: "Intel® 64 Technology - 64-bit memory extensions to the IA-32 architecture." Bár nem tudom pontosan ez mit jelent. A fícsöröknél ez áll: Intel® EM64T - magyarázat:
2 Intel® EM64T requires a computer system with a processor, chipset, BIOS, operating system, device drivers and applications enabled for Intel EM64T. Processor will not operate (including 32-bit operation) without an Intel EM64T-enabled BIOS. Performance will vary depending on your hardware and software configurations. See http://www.intel.com/info/em64t for more information including details on which processors support Intel® EM64T or consult with your system vendor for more information. -
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #480 üzenetére
Azt én is írtam, hogy elsőre nekem sem csinált semmit. Pontosabban első indításkor kiírta a progi, hogy frissebb bios-om van mint amit be akarok sütni.
Aztán reboot és utána már engedte frissíteni. Viszont újraindításkor kiírta, hogy check sum error, amiből azt gondoltam már meg is van, mivel más gépeken ezzel jelzi, hogy sikeres a frissítés. Viszont a biosba belépve nem az új bios fogadott. Ezek után sikeresen lefutott a wines "telepítő szerűség" újraindult a gép és írta is ki szépen, hogy éppen mit frissít.
Amúgy probáltam azzal az Intel integrator assistant-al, viszont ez sem a netről általa leszedett sem az általam leszedett biost nem nyitotta meg. (nem lehet megnyitni szerinte)
balkoger : nem kell parázni mert van elvileg egy backup bios is. Ha jól rémlik először besüti a normálisat utána meg a backupot. Elvileg, ha nem lesz áramszünet frissítés közben, akkor nem lehet elrontani. (uhhh, hogy lehet a házat így tervezni?
)
Akkor sajnos nem modecom házam lesz. Első körben egy tv tunert tennék csak be, annak meg elég az antenna kábelnek lyukat furni, de ~6 cm magas.
(ha egyszer sikerülne szerezni pci-os vga-t akkor meg azt)
Nézegettem az általam régebben linkelt nVidia Ion platformos cuccot és nekem úgy tűnt, hogy a dobozban nincs vinyó.
És hely sincs neki!! (kép, cikk hátha valaki nem látta volna az atomos topicban)
-
letix
senior tag
válasz
szaszlaci #449 üzenetére
Nos, úgy tudom, PAL-B szabvány biztosan működik magyarországon, a TV (PAL) és a VGA is erre van természetesen állítva. (mellesleg az összes többi variációt is kipróbáltam, hátha..
)
Nem vagyok elektronikában túlságosan jártas. A Scart csatlakozó gyári állapotában van, kivéve azt a kis drótot, ami a két pin-t összeköti. (Máshoz nem ér hozzá, ami fém.)
Van még itthon mégegy scart csatlakozó, nem tudom érdemes-e , de majd kipróbálom.
Köszönöm.
udv
letix -
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #427 üzenetére
0099-es bios-om van nekem is és a csipszet borda ilyen volt, csak lecseréltem a zalman-ra, illetve a déli hídra is raktam(ich7) .
Szerény véleményem szerint és a speedfant és az everest-et összevetve szerintem:
Ambient = alaplapi hőmérséklet, vagyis környezeti (egyezik az everest hőmérséklete)
Remote 1 = CPU átlaghőm. vagyis az 1 és 2 magok átlaga (everestnél ez a cpu)
Remote 2 = csak azért vacillálok, mert ez 4-5 fokkal magasabb az alaplapitól, tehát az északi híd kizárva, mert az kézre is melegebb. Bios-szal nem tudom összemérni, mert nincs rajta crt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- BestBuy ruhás topik
- Automata kávégépek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- OTP Bank topic
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest