- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Sokat szívtam a következővel:
Intel 945gclf + video driver + win 7.
Indulás után nem akarta betölteni.A megoldás a következő: a videó memóriához rendelt 128 MB-ot kell 256 MB-ra állítani.
Köszi a tippért Billu!
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Egy címben szereplő lapot (gclf2) használok én is már jó ideje, egy darab 3.5-ös merev lemezzel. A táp hozzá a Modecom Feel 302-esé, aminek a DC-DC része 90 Wattosnak hirdetett.
Namost kapott időlegesen (nem először) egy második 3.5-ös vinyót, aminek hatására 1-2 nap alatt megadta magát. Egy lemezzel 40 Watt alatt volt a fogyasztása konnektor felől.Ugyan megpróbálom megjavítani, de sok reményt nem fűzök hozzá.
Kérdem, mi a véleményetek erről a 80 Wattosnak (de egy nyákos igen szerényen kinéző) pico tápról?
Ja igen, szállításra azt írja ingyenes és nem egy hónapig tart, ahogy kivettem.Esetleg van ilyen teljesítményű, de csak 12 Voltot igénylő alaplap, ami megérné a cserét? Nem kell gyorsabb, nem kell nagyon drága, de lassabb se legyen.
Köszönöm a segítséget!
-
szaszlaci
addikt
"nem a vga játszik nagy szerepet hd-nál"
Az attól függ. CoreAVC pont ezért jó, mert a VGA-val (is) tömörítteti ki a videót. Lehet hogy órajelre kevés a GPU, de ilyen feladatokat nagyságrendekkel gyorsabban lát el, mint egy CPU.kingabo: linkelnéd a wdtv-s topikot? Jó volna tájékozódni róla..
-
szaszlaci
addikt
Milyen HTPC-t találtam?
El tudom képzelni, hogy nemsokára ezzel fog kommunikálni a számítógép wifin, ez meg a tv-re lesz kötve egy dokkolóval vagy akár vezeték nélküli adatfolyammal...vagy valami hasonló..
-
szaszlaci
addikt
-
szaszlaci
addikt
válasz
Honkydoo #1553 üzenetére
"a coreavc codec elviszi a fullHD filmeket is."
Ezzel vitatkoznék. Nem a felbontás számít ugye, és 6-8 MBps felett -ahol vannak a FHD-k- gondok lesznek az integrált VGA teljesítményével. H264-nél mindenképp.
Ezekkel szoktam próbálni. Még a második videó sem megy rendesen, ami HD.
(Van állítólag Lunixra is CoreACV.) -
szaszlaci
addikt
Hát, házimozis cuccokról tudnék írni oldalakat, de nem ide tartozna, még ha össze is függ. (Értékesítőként melóztam nem túl régen még, volt időm bőven mindent megvizsgálni.)
Csak felületesen a felvetéseidre, hogy szerintem milyen úton kezdj nézelődni:
-TV-ből nem kell túl nagy, nálam 3,5 méterre 82 centi a jó.
-Ekkoránál nincs sok értelme a FullHD-nek, de nagyobbnál sem, ha nem nézed túl közelről. Tapasztalat ezt mutatta. Lehet meglepődsz, de TV-n ki lehet hozni egy okos BluRay 1,4 gigás (2 Mb/sec alatti) SD ripből HD minőséget, de csak TV-n.
-VGA: kompatibilitási gondok vannak. Nem megfelelő képarány, nem jó freki, nem látja, borzalom mit kell kínlódni hogy menjen. Amúgy jó minőség ha hajlandó működni. Amit kerülj: S-Videó.
-hangkártya: digitális kimenet kizárólag. Van is a lapon csak ki kell hozni. Akkor nem számít milyen a kártya, mert nem kerül sor D-A konvertálásra.Nem portfüggő, persze, PIC-el meg lehet csinálni USB-re is gondolom. Hanem az IrDa amivel nem hiszem hogy megy, félreérthettem amit írtál. Írd majd le mire jutottál.
-
szaszlaci
addikt
HD: nálam eddig minden HD ment simán. Core AVC volt a legjobb hatásfokú. FullHD-vel már voltak gondok, kevés ilyen ment csak nézhetően.
Olyan 6 MBit asszem amit HD-nél még le tud játszani H264-ben.Amit USB-re teszel infrát, az 90% hogy csak telefonhoz, ilyesmihez lesz jó. Ez egy kétirányú cucc.
Távirányítóhoz csak egy infra érzékeny vevő kell, általában soros porton. Ezt figyeli egyfolytában egy program. De lehet megy az USB-s, meg kell nézni. -
szaszlaci
addikt
"Noti táp alatt pico psu-ra gondolsz, vagy bármilyen notiból bontott tápra?"
Ööö. A noti táp az 230 AC-ból csinál 12 Volt egyenáramot.
A Pico pedig ezt a 12 Voltot alakítja tovább a PC-nek szükséges többi feszültségre.
(Bocs ha félre értettem.)Hogy okoskodjak még kicsit, 4 ezerért nem sokat kapsz. Egy noti táp is külön a duplája, a pico meg még egyszer annyi. De nincs is 1-2 Wattnál több vesztesége és hangtalan az aktív hűtés szükségtelensége miatt.
Modecom ház ezzel a két táppal olyan 17 ezer asszem. Nekem azzal sose éri el a 40 Wattot.
Hogy írjak az új hűtésről: nagyon jó, a HDD 36 fok fölé nem igen megy a mostani nem kánikulának nevezhető, de meleg időben.
-
szaszlaci
addikt
Mármint a TV-ben lehet noti HDD, gondolom a vázra szerelve. Ilyen időcsúsztatós cucc, boztos ismered. Na így kb annyi hangja van, mint nekem a rendes 3,5 Collos PC habra téve.
Léghűtés tényleg hangtalanra megoldható. (Esetleg ha gazdag vagy, akkor SSD.)
Ha peched van, sercegni fog a RAM. Régi gépemnél zavaró tudott lenni, mert szakaszosan csinálta. Pedig az sok ventis-vizes cucc volt, és még úgyis.
-
szaszlaci
addikt
Pico + noti táp? -ha már hangtalant szeretnél. Szeritem az egy venti a nyerő, mert akkor nem fogják egymást rezonáltatni, zavarni. Nekem is 24/7-ben megy, annyi hangja van kb, mint a TV (gondolom) noti HDD-nek, nem zavaró egyáltalán.
kingabo: bizony hogy segít (valamennyit), régen nekem is úgy volt. De most nincs neki hely..
-
szaszlaci
addikt
Arra jutottam, hogy lehet a gépet passzívan is meg aktívan is hűteni.
A chipeknek nem feltétlen szükséges légmozgás, de azért nem árt egy kézzel nem érezhető, minimális.
A HDD viszont muszály hogy hűtve legyen. Szerintem sokkal fontosabb, hogy normális hőfokon legyenek, mint a chipek. Azok úgyis jól bírják.
Ilyen csináltam:
Ezzel 28 fokos szobában:
CPU (vagy VGA*) 65 fok alatt marad, 80 fok alatt a melegebb mag is.
VGA+SB (vagy CPU*) 50 fok alatt.
Aux (NB gondolom) 60 fok alatt.
HDD: 40 fok alatt.**
Mindez nem hallható hűtéssel (kb 500 rpm lehet), csak portalanítani kell időnként.[OFF]*: SpeedFan-al mértem, de a bordákat lemérve külső hőmérővel úgy sejtem, a zárójelben feltöntetett chip lehet az, mégha a BIOS szerint is a program írja jól ki. Maghő: CoreTemp.
**: úgy vettem észre, nem mindegy, hogy csak valami légmozgással hül a HDD, vagy fújva van normálisan. Ugyan pár fok az eltérés, de előbbi esetben az egész forró, főleg a mechanikánál, jóval több hőt tárolhat ilyenkor. Mégha az érzékelőjénél nem is sokkal melegebb.[/OFF]
-
szaszlaci
addikt
Ha sikerül valami használhatót készítened, várjuk ám a tapasztalatokat, képeket!
Nekem ment passzívan, de a CPU mag 87 fokig is felkúszott, a HDD-t meg muszály hűteni. Az úgyis teremt egy kis légmozgást, a semmi is elég, 20 fokkal hidegebbek a chipek máris.Távirányítóra én annyit tudok mondani, használhatod egy tunerkártyáét, be lehet állítani, hogy mást is vezéreljen. Régen használtam sokat, nem volt rossz. Vagy kész desktop media-playeres cucc is van, szépek és gondolom jók. Vagy egy mezei akármilyen távirányítóhoz csinálsz egy egyszerű kapcsolást pár alkatrészböl a vevőnek, és kész.
-
szaszlaci
addikt
Na de neked van még venti is, ami mozgatja a levegőt, nemde?
Vagy ha mégsem, akkor milyen házban van?
Mert nálam ennél komolyabb borda van, és hát igencsak forrósodott amig nem volt légmozgás, nyitott háznál is:
CPU: olyan 70 és 60 fölött asszem (gyári lamellákkal)
GPU: 45-50 fokot írt, de megmértem külső hőmérővel a bordát, és 60 fok felett volt az is.Egyszer egy Inno3D Gif. FX 5200-es gyárilag passzív bordás cuccom volt, marha forró volt, nem lehetett megfogni. Fél év után meg is sült egy chip a kártyán. (Nem a GPU)
Légmozgás a kártyánál nem volt, de a házban nem volt forró a levegő, voltak erre ventik. -
szaszlaci
addikt
válasz
Honkydoo #1519 üzenetére
Simán zárt házban szerintem is nagyon melegszik, passzívhoz komolyabb ötlettel kell előjönnöm.
Észrevettem viszont valami aggasztót, a CPU gyári bordájánál.
Gondoltam lecserélem valamire, mert nem egy mestermű..
Ekkor vettem észre, hogy nem túl egyenes a borda alja. (Nem csak nem sima, nem is egyenes szerintem.)
Elég kevés hővezetőt használok, annyit, hogy pont kitöltse a réseket. És ekkor vettem észre, hogy nem mindenhol ér a bordához a két mag. Ahol homályosan látszik a két mag, ott nem ért hozzá, az eredeti bordába dörzsölt paszta van, a magra tett kevéske paszta nem ért hozzá! Ahol fényes, ott volt kapcsolat. -
szaszlaci
addikt
válasz
kingabo #1515 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a ház tetejét egy fastagabb fémből kellene megcsinálni, és ahhoz kivezetni a két chip hőjét a lapról. A HDD-t szintén bordázni és nyílást hagyni neki a ház tetején.
Az korrekt lenne, főleg ha sikerül is megvalósítani szépen és jól.
Valahogy meg kéne oldani, nem igaz, hogy senkinek sem jutott eszébe még! -
szaszlaci
addikt
Szevasz kingabo!
Látom a hozzászólásaidon, nem tétlenkedsz, senior tag vagy már
Sikerült már megoldanod teljesen passzívra a gépet? Úgyértem hogy egyetlen venti se legyen benne. Már ha próbáltad..
Nekem tiszta por lesz (főleg vidéken), így még azt az egy 12-es ventit is jó lenne mellőzni, hogy ne kelljen tisztítani.. Meg hát teljesen passzív gép, az milyen már, csak a HDD, az is purhab-szivacs nemtommin(Az 1.0-ás verzióban.)
A kérdés természetesen másnak is szól, ha tud valamit segíteni, hogyan ne akarjam megcsinálni.
-
szaszlaci
addikt
válasz
canniball #1327 üzenetére
945GCLF2-vel hasonlítok, márha a VGA-t leszámítva hasonló a chipset-je:
+1 USB (oda fért volna, ráadásul a N.B. 6 v. 8-at támogat)
-csak egyetlen audió kimenet (meg az optikai, ahhoz mindkettőnél szarakodni kell)
-Nyomtató port !!! Én pl nem rég vettem egy jó kis HP 6L-t, azon nincs USB
-Soros portok..Elemnél egy kis csatlakozó van, meg lehet oldani azért a cserét.
De ne tévesszen meg a pesszimizmusom, jó kis lap ez, pláne, ha 10-nél nem lesz nagyon több.
Az, hogy csak 12 Volt kell neki, nagy előny!Chaser: köszi a lapokat, elmentem, ha kell valami szét tudjak rajtuk nézni!
-
szaszlaci
addikt
válasz
canniball #1309 üzenetére
Határozottan tetszene, ha két magos lenne
Amikor megjelent (945GCLF2) , az a pletyka járta, hogy nem akar az Intel konkurenciát magának egy olyan lappal, amit linkeltél.
Remélhetőleg olcsó is lesz majd: nem csak a csatlakozókat spórólták róla, de nézd meg, még az elemet is csak beforrasztották..Ez a rendszer már elmenne a TV beltéri egységének tápjával, az elvileg 30 Watt-ot tud.
-
szaszlaci
addikt
A VGA rész, ami állítólag sokat fogyaszt. (Intel 945G) Ez szerintem úgy 20 Watt lehet.
+CPU : kb 6-8 W
+HDD : 8-10 WEgy noti tápon meg jah, nem eshet több, mint 2-3 Watt (valós, átlagolt,..) mert különben melegedne már nagyon.
Az a ház akkor is 17-19 körül volt, legalábbis ahol én néztem kiskerben, e-bolt pl.
Szerk.: hülye vagyok, nem írtam, én az Intel Dual Atom 330 lapról beszéltem most, mint alternatíva.
-
-
szaszlaci
addikt
válasz
Neil Watts #1262 üzenetére
Ja, komolyabb VGA-t úgy értettem, az alaplapinál legyen komolyabb.
CoreAVC ugye azt használja videó kitömörítésére.
Így a 400 MHz-es GPU (meg a többi még lassabb része) is kicsit jobb eredményt hoz, mint a 2x1,6 GHz + HT.Ubuntu alatt nekem katasztrófa volt, CoreAVC-t ott nem raktam. Gondoltam azt is ilyen hatékonysággal használja, mint a többi kódeket, persze elképzeéhető, hogy tévedek.
De ezek szerint megy akkor a HD ott is.
Nálam Win alatt a 6-8 MB/sec-os H264-nél kezd akadozni. (Ugye a felbontás nem sokat számít, de ilyenek már FHD-sek szoktak lenni.) -
szaszlaci
addikt
Mind a négy magot terhelte, látszólag jobban is, mint a win.
Érdemes egyszer megcsinálni, hogy fennt van mindkét rendszer, és konkrét dolgokat tesztelni rajta. Alacsony meg magas bitrátájú HD videókat, H264 meg más kódolásban is. Meg olyanokat, amik fontosak.
Azonkívűl a gépen ment gördülékenyen az Ubuntu. (330-as proci)De maradjunk a feltett kérdésnél, Linux vs Win topik van már. Win alatt keveset fogyaszt és gyors, amiket írtál core2:, azoknak megfelel.
Diditális műsor kódolásánál (gondolom ezért nevezted Set Top Box-nak) nem biztos, hogy minden progi jó lesz neki, legalábbis ha játszik a HD.
FHD videókhoz meg kell egy komolyabb VGA + CoreAVC, úgy menni fog, úgy gondolom.
Linux változat alatt már lehetnek gondok, de ki kell próbálni különböző progikkal, én csak néhánnyal néztem meg. -
szaszlaci
addikt
válasz
Neil Watts #1258 üzenetére
Ubuntu 8.10: ezzel kiteszteltem a videókat, ott is különböző lejátszókkal.
Linux disztribúciók egyszerűen nem videóra valóak (nem én mondtam, de egyetértek vele)
A "legbénább" Win Media Player + ACE Codek-el is sokkal-sokkal jobban ment.Mikor gondoltam átállok rá, csináltam felvételeket is róla, mennyire rossz a helyzet, de sajnos nem rakták ki a videót, mert zene szól alatta..
-
szaszlaci
addikt
válasz
Neil Watts #1256 üzenetére
Ubuntu alatt mindentől kifekszik, a leg kisebb bitrátájú HD-től is.
Win alatt KM Player-el eddig minden HD-t vitt, FHD-knél már baj volt általában (CoreAVC-vel a leggyorsabb).STB? Ha a gép csinálná a számítást, ami ha H264-ben jön, akkor gondolom a HD megy normális programmal.
-
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #832 üzenetére
Mindenkinek szólt igazából, csak a te tippedből kiindulva mentem tovább.
Nyáron meg én is kíváncsi leszek rá, remélhetőleg nem lesz baj.. -
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #830 üzenetére
Miért nem vesztitek a M. 202/302-őt, újonnan boltban sem túl sokkal van 60 dollár felett az ára.
És ez egy jó ház szerintem, teljesen passzív tápokkal.
( Én 13 rugóért vettem 1 hónapot használtan. )Vagy a már linkelt Dell ház, 1500 Ft-ér is megérhet egy próbát. ( A lenti kép a hirdetésben az nem azt ábrázolja! )
-
szaszlaci
addikt
Van itt elég jó kinéző és kicsi Dell ház 152 W-os táppal, 1500 Ft-ér.
-
szaszlaci
addikt
Ez a proci odaver egy 2800+ Barton-nak. Viszont a VGA igencsak súrolja a padlót. Milyen HT? Simán túl gyors egy 3DMark00,01-nél a CPU, a videó kártya meg lefogja.
Amikor ezeket csinálták nem voltak ilyen komoly processzorok, és a VGA teljesítményét hasunálják. Nem kell CPU teljesítmény, ennyi. -
szaszlaci
addikt
Jól látod, ez tényleg 20 tűs. De az én GCLF2-öm 24-es.
Viszont nem nagyon szoktak ez miatt problémázni, elindul 20-as táppal is.A P4 +4 viszont kell. Nem mintha 6 W nem menne át a NYÁK-on, de akkor sem indul el nélküle.
Próbáld ki, bajt nem csinál.Billu: ?? mert hogy nem muszáj?
-
szaszlaci
addikt
Ez érdekes! Kipróbálni sajnos nem tudtam a linkelt oldal tesztjét, gondolom valami fejlesztői verzió, de CoreAVC ha jól értem, így működik. És működik!
Érdekes lenne, ha a CPU-ba is tennének ilyen számolási műveletekre alkalmas részeket. Illetve valószínűleg bele/ez szerint fogják építeni. Akárcsak ezt a konverter programot az egyéb alkalmazásokba. (vagy oprendszerbe rutinként) Remélhetőleg.
balkoger: igazából semmilyen videó kodeket nem rakok gépre (kivéve CoreAVC, meg most a wma kodek), pont ezért (is) jó a KMP, mert nem koszolja a rendszert.
Videót nem nagyon vágok gépen, szóval nem szükséges a kodekpak. K-Lite-ot néztem már, elég jónak látszik, meg más is mondja, hogy bevált neki.Wma-t lejátssza, igen, csak tekerésnél nagyon lelassul. Gyanítom, hogy ACE meg a többi régebben felrakott kodek miatt lehet.
Új Win majd. -
szaszlaci
addikt
Ha már elkanyarodtunk a témától, hadd tegyek fel egy kérdést, sehol sem kapok rá választ.
Szóval nálatok a KM Player viszi a wma-kat rendesen? Mert nálam baromi lassú a tekerés, használhatatlan. Raktam fel külön wma kodeket is.
Aztán lehet a korábban használt Ace Mega Borzalom miatt van.. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #731 üzenetére
Próbálgattam én is a beállításokat, ez tűnik a legjobbnak, amit te is linkeltél. Így már tényleg játszik mindent.
Pedig egy másik topikban hogy kiröhögtek, mikor azt mondtam, Atom-on FullHD.
amargo: egy 400 MHz-es videó proci jobban gyorsabban tömörít ki, mint egy 4*800-as?
Vagy ez csak a komolyabb kártyákra igaz? Bár még azok sem túl gyorsak. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #731 üzenetére
Köszi a képeket! Holnap meg is nézem, mit hoz nálam a beállítás.
VGA teljesítmény meg tuti hogy nem kell a videólejátszáshoz, hisz ez nem 3D-s teljesítmény, hanem csak egy sima képmegjelenítés, amit ki kell tömöríteni, az meg CPU. (Szerintem.)
Egyébként nem lenne annyira rossz ez az Intel VGA: 400 MHz, 4 pipeline, 1 vertex, 4 pixel, 1600 M texel/sec.
Radeon 9500 szint lenne kb, hogyha nem rendszermemóriát használna retek sávszélességgel. -
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #724 üzenetére
Bizony érdemes, CoreAVC kíséretében..
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #719 üzenetére
Filmekkel nincs gond, az normális bitrátát használ.
Fényképekkel ne fáradj, van itt egy demó-videót, ha ráérsz, ezt nézd már meg légyszíves!
Ez a cím, és a második 720p videót kellene valamikor megnézned. Híd van a képen, jeget robbantanak.KMPlayert használok egyébként, saját kodekjei vannak, rendszerre nincsenek is feltelepítve.
Nagyon jó lejátszó, és erőforrás kihasználásban a legjobb, amit valaha láttam. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #712 üzenetére
Win 7 beta (második) 500 mega ram-ot eszik alaphangon minden nélkül.
Az ablakok mozgatáskor nem igazán mennek szépen, fehér csík marad utánuk.
Véglegesben ez biztos ki lesz javítva, és nem a VGA gyengesége miatt megy így remélhetőleg.
Amúgy gyors, mégiscsak egy 4 magos CPU és 1-2 giga RAM...
Mondjuk nálam XP is gyors, semmi baj nincs vele. -
szaszlaci
addikt
A felbontása nem sokat számít, a tömörítés fajtája és bitrátája eszik erőforrást.
Amit pár hozzászólással feljebb linkeltem videót, FHD-s, az nálam nem megy jól, 0099-es BIOS-al sem (most próbáltam). Másik topikban a hozzászólásomra, miszerint mennek rajta a HD videók, azt mondták, hogy nem igazán lesznek nézhetőek a komolyabbak.De emberibb bitrátájú meg titkosítás nélküliek szerintem mennek rajta. De majd megmondják, akik használják ilyesmire.
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #687 üzenetére
Milyen bitsebességű, milyen kódolású 1080-as videók mennek nálad ??
És milyen lejátszót használsz?Azért kérdem, mert én megkaptam a leoltást egy másik topikban, mikor azt mondtam, mennek ezen a lapon ilyen videók. Nekem nem sikerült összehozni ezt komolyabb demóvideókkal.
Én innen szedtem le ezt "The most interesting scenes from the movie called" 1080p-s videót, és KMPlayer-el bizony nem mondanám, hogy nézhető. -
szaszlaci
addikt
Pedig de!
Illetve lehetséges csak.
GCLF2 NF hűtője
GCLF NF hűtője elvilegTuninggal mi a célod egy ilyen gépnél?
-
szaszlaci
addikt
válasz
parandroid #649 üzenetére
Én úgy mondanám, hogy kell legyen légáramlás a házban egy 7-800 Ft-os Zalman-al.
Hővezető ragasztó az jól működött nálam műanyag tetejű chip-eken, alig lehetett leszedni. Épp ezért jobban szeretem a szokványos rögzítést sima hővezető pasztával..
-
szaszlaci
addikt
Azt írod, nem S-Video.
Pedig az S-Video kábelt bele tudod dugni és működik is.
Ezenkívül tudsz még speckó kivezetést is csatlakoztatni, ami kompozitot csinál belőle vagy kihasználja azt.
Ezen kívül egyes VGA-kon van VIVO (video be-, kimenet), erre is jónak kell lennie a csatlakozónak.Tehát, ha az S-Video 4 érpárjával át tudom vinni a képet TV-re (szín, fényesség és két föld), akkor nem lehet más szabvány, ugyanis:
-kompozit: egy szálon megy a szín és a fényesség
-komponens: szín, szín, fényerő, 3x föld
-scart: kompozit vagy RGBTudomásom szerint más nem lehet, de ha tudsz ilyenről, akkor azt türelmetlenül várom!
-
szaszlaci
addikt
Ezen lapon az S-Video-n 7 csatlakozás van. Pont annyi, mint az S-V / TV-out Radeon kártyákon.
Ehhez kell egy "átalakító", ami a kompozit kimenetét vezeti ki, és lehet, hogy ezt tudja is a lap.
És nem lesz rosszabb az S-V-nál. ( utóbbi nem jobb úgy is mondhatnám )Ha linkelsz, használd a "link" gombot a gyorslinkért, mert nem sokan fogják így másolgatni a sorokat böngészőben.
-
-
szaszlaci
addikt
válasz
Hombár Jenő #599 üzenetére
Állítólag jók ezek a mérők, bár ha csinálsz egy normális, pontos mérést, esetleg előtét ellenállással 12 V-nál vagy hasonlóak, akkor annak örülünk. Bár valószínű akkor jól mér, ha az előző 48 W volt.
Hőcsövekről meg annyit, hogy olvasta, valaki vett a Conrad-ban ilyet, elég szép áron.
Lehet amúgy csinálni (szintén csak olvastam) : felforralod a vizet egy barázdás belsejű csőben, és leforrasztod. És ennyi. Azért ez mégse egy alulemez, ami hát ehhez képest, khm.. -
szaszlaci
addikt
válasz
Hombár Jenő #596 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy hülyeség amit írsz, csak pontos legyen a mérés!
32 W elég jó, nekem 40-42-t fogyaszt, a Feel 202-es eredeti tápjaival.
Mérések persze ki tudja mennyire pontosak.
Megmérem majd valamikor villanyórával is, az elég pontos. -
szaszlaci
addikt
Lehetne amúgy egy sima 12 V fölötti bontott trafóból is csinálni egy adaptert. Mondjuk én félve dugnám rá, de nem hiszem hogy bajt csinálna. És szinte ingyen van.
Pico PSU-t is simán össze lehet dobni, az tényleg semmiség és ezres alatt van így.
-
szaszlaci
addikt
Out: 12 V, 8 A = 96 W
Néztem pár progit az induláshoz, bár kissé off:
Egész jó startup manager, többet lát valamivel mint az msconfigIndításkésleltető, sokkal gyorsabban és várakozás mentesebben betölt vele a win.
-
szaszlaci
addikt
???
Lehet, hogy félre értjük egymást. Erről, vagy valami hasonlóról van szó, ha jól értem.
Sztereó bemenetére kötve muszáj, hogy kiszedje a mélyet és rátegye a "nagy dobozra".
Legalábbis nálunk (osen) volt ez is meg hasonlóak is, mind zenére volt kötve, és még jó, hogy szólt a mély..
acpi: tehát lekapcsolja a proci nem használt részét, meg ilyesmi!? Ennél a rendzernél ez nem hiszem, hogy sokat számítana... Vagyis értelme akkor nem sok. -
szaszlaci
addikt
válasz
Hombár Jenő #582 üzenetére
Heh?
Ezt én nem így tudom. Leírnád, hogy érted ezt pontosan?Ugye a villanyóra az átfolyó áramot méri kizárólag, tehát ha csökken a feszültség, többet kell fizetni, mert egy PC felveszi a teljesítményt mindenképp, csak esetleg több áram kell neki.
-
szaszlaci
addikt
Az az a fadobozos 30 körül, ha nem tévedek.
Azon állítani is lehet, de ha nem az van, kellett, hogy kapj egy elosztót ilyen esetekre.
Ha meg azt se, akkor csinálsz egyet.Amúgy nekem külön erősítőm van, mégis egy olyan hangzást használok, ami sztereó 5 csatornán. (illetve javít még a tömörítésen, de ha nem volna ilyen, akkor 5-ös sztereót használnék)
Ez az acmi mi is pontosan? Meg ha már itt vagyunk, akkor az scvhost mit csinál? -
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #578 üzenetére
Néztem, rengeteg minden, fogalmam sincs róla mik lehetnek
Viszont hogy lehet az, hogy összeadom a futo progik memóriaigényét, és mégis jóval kevesebb, mint amennyi memóriát elvesz a win? Nekem ez nem nyilvánvaló.Benne van tán a windows is, ami nem "külön futó program"?
-
szaszlaci
addikt
Hmm.. Én úgy szoktam, hogy Futtatás -> MSConfig és minden olyat kiszedek az indításból, aminek nem látom értelmét. (lehet helytelenül teszem persze)
Gondolom analóg 5.1-es rendszert kötöttél rá, tehát a sztereó jellel nem sokat tud kezdeni.
Én ebben az esetben a következőt tenném:
-ha nem nézek rajta 5 vagy 6 hangsávos DVD-t (nem st.+PL2)
-nem játszok rajta térhangzással (nem valószínű)Akkor az első két front-ra és két hátsó surround-ra ugyanazon jeleket adnám, így csak a sztereó kimenet lenne igénybe véve. (a mély / sub-ot meghajtja úgy is)
Ennyi ötletem van.
Vagy veszel ProLogic2 képes erősítőt, az szétszedi a filmet sztereóból is 5 irányra, ha támogatott meg a TV adást is.
Hombár Jenő: Vigyázz ezekkel a mérésekkel, egyszerre csak egy eszközt mérj, mivel ezek így mérnek: feszültség x áram x fázistolás. Utóbbi minden eszköznél más, és ez az eszköz nem a felvett áram, hanem az eszközök száma szerint írja ilyenkor. Tehát több eszköznél hülyeséget mér ÁLTALÁBAN.
-
szaszlaci
addikt
HTPC-nek ajánlom EZT ITT!
Merevlemez nélkül kapható, 25-30 ezer, és a WD gyártja, tehát nem lehet rossz.
HDMI, optikai, USB , távkapcs amit lényegesnek tartok. -
szaszlaci
addikt
Egyáltalán mi az az acpi.sys? Én ezeket a szarokat el sem szoktam indítani, mint RTHDCPL, ALCMTR... (most mennek, de általában letiltom őket)
Mikrofonra: nézd meg a nyákot, hogy hova van kötve. Vagy mérd ki, ha vanmultimétered! Miért fontos amúgy?
Az 5.1 a hangchipben külön van a mikrofonétól, csak úgy kapcsolja, hogy a kimenetre menjen. Tehát az előlapi szintén külön van, biztos hogy mennie kell. Próbáld ki, kárt nem tehetsz benne!
Vagy optikai kivezetés, igaz játék 5.1-hez az nem jó. -
szaszlaci
addikt
válasz
Hombár Jenő #567 üzenetére
Bizony nem.. Támogatás meg kitudja.
De mondom, nálam gyorsabb lett, nem elhanyagolható módon! -
szaszlaci
addikt
Proci teljesítmény kétszeres, fogyasztás szintén, ár meg majd 3x.
HDMI miatt előnyös, de értelmét nem látom..
gt007: szedd ki egy kicsit az elemet és húzz le MINDENT a lapról. Aztán próbáld meg egy régebbi HDD-vel, ha így is hülyül, én már esélyt adnék rá, hogy valami rossz esetleg.
Ha meg garis, vidd vissza, max megmutatják, hogy mégis működik. Probléma megoldva. -
szaszlaci
addikt
Ja, Pinnacle nekem is volt. 1800+ -on valamikor megakadt a felvétel. 2800+ -nál soha. Ez a proci meg erősebb annál is.
Saját hardveres videó kódolásnál meg nem kéne akadnia. Ha szoftverrel teszed ezt, és a kép jól átjön, akkor kódek hibád lesz. (mert tuner és kapcsolat rendben, proci szintén, marad a tömörítőszoftver)
Lehet valami tunerkártyás topikban több segítséget kapnál persze. -
szaszlaci
addikt
Nagy áruházba bemész, és kifogsz egy olcsóbbat. Mondjuk 10 méter 3 ezer, vannak ilyenek mindenhol.
Vagy megvárod az nvidia cuccát, biztos nem lesz olcsó.
Mondjuk nekem nem is kellene DVI, mert csak monitoron nézem. Ez szerintem arra lett kitalálva.
Mondom amúgy, láttam ilyen pici dobozt, kb mint a Dell mini PC-je, és direkt filmezésre találták ki (DVI, komponens,.. , távkapcs, 3,5ös hdd) és 40 rugó volt az egész. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #527 üzenetére
Akkor csak én vagyok közülünk szerencsés, ugyanis:
0099->0138
A HD videó (ugyanazon filmnél) eddig egy magot 25%-ra terhelt, most frissítés után, csak 13-16%-ra terheli.
Ezenkívül a memóriatesztek átlageredménye is rengeteget javult.Környezet:
video: 14.32.4.4926
chipset: 9.0.0.1009_PV_Intel
LAN: 5.694
hang: 5657WinXPProf SP2
SM Player, képeldobás kikapcsolva -
szaszlaci
addikt
kingabo: ha jól emlékszem, te kerestél alacsony DVI kártyát.
Fölső sor, középen esetleg?
Sazabi kolléga árulja.
szerk.:most látom, lehet AGP-s. -
szaszlaci
addikt
Nem tartom valószínűnek, hogy a 20 tű miatt ilyesmiket írna ki. Inkább BIOS beállítás lehet a gond.
Ha elindul, akkor nincs vele gond.
-ATA merevlemez, akkor jumper / BIOS beállítás jó?
-Native, ... módokat próbáld meg átállítani,nekem olyankor problémázott induláskor (nem így)sazabi: ahhoz képest, hogy az elején le lett oltva, hogy nincs rá szükség..
-
szaszlaci
addikt
Nekem átlagosan pont hogy JOBB LETT!
Az összes memória és proci teszt 5-10%-al lett lasabb Everest 4.5 alatt, kivéve a másolást.
Eddig a 3000 körüli írás és olvasás mellé 1000-es másolás párosult.
Az új BIOS-al (0099->0138 asszem) viszont a másolás teszteredménye is 3000 körüli.
Mint ahogy bármely másik PC-ben. -
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #512 üzenetére
Nem ide tartozik ugyan, de mióta én úgy fél éve rászántam magam egy konzolra, többé soha az életben nem fogok PC-n játékokkal szenvedni. Ez 100%, mert számomra nincs előnye egy konzollal szemben.
-
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #508 üzenetére
Nem kezeli 2 giga fölött?? Emlékszem 128 giga fölötti HDD-vel is volt baj, mert ahhoz is SP1 kellett legalább. Most meg a memória.
Bár hozzá kell tenni, hogy én nagyon sok ideig nem akarok gépet váltani, a mostani 2 giga pedig elég jó azért netre. Majd ha Firefox nem indul csak 8 gigán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged