- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid #2137 üzenetére
Gyakorlatilag amit egyedül látnod kell ezeken a kábeleken, hogy a Foxconn gyártotta-e vagy sem. Ők az ámítástechnikára *sic* specializálódott gyártó, hosszú évtizedek óta. Ők nem szoktak szart gyártani, nem is engedhetik meg maguknak. Mert a presztízs sokat nem ér a szakmában ha más olcsóbban tud gyártani, de még jobbat is.
-
válasz
parandroid #2135 üzenetére
Tudsz képet mutatni arról, hogy milyen sata kábelt milyenre? Hdd-ről hdd-re másolásnál volt csak lassulás a "rossz" sata kábellel? Foxconn gyártója mindkettőnek?
-
-
válasz
marcias #1887 üzenetére
Amit adnak hozzá kábel, amúgy is csak két eszközre jó. De ha találsz olyan átalakítót, oszthatod tovább. Akkor járnál a legjobban, ha te is egy pata, egy sata kábeleset kapnál, és patát leosztod két satára.
Az univerzális táp is működik, ha épp 12V-ot sikerül polaritáshelyesen kicsikarni, megfelelő csatlakozóval. VAGY, adhatsz neki atx tápról energiát, a procikábelen át.
-
válasz
marcias #1879 üzenetére
Nem 12V-os notebooktápról fogod hajtani. Főleg amiatt, mert eddig én még 12V-os notebook tápot nem láttam. Jellemzően magasabb feszültségűek, úgy 15V és 19V közt. Ha már használt tápot akarsz keríteni hozzá, akkor régi tft monitorok tápja jöhet szóba. Szinte mind kivétel nélkül 12V-os volt ahogy láttam. Persze ez még nem garantálja azt, hogy a csatlakozó is stimmelni fog.
A kérdésedre válaszolva: az alaplaphoz kapsz egy kábelt, ami molex egyik végén, és sorosan fel van rá fűzve két db tápkábel. Egy sata, és egy pata táp. Utóbbin értetlenkedek kissé, mivel a 44 pines pata tartalmazza a tápot az alaplapon, viszont két sata dugható rá.
-
válasz
wassermann #1859 üzenetére
F10 a boot order
F12 a hálózati boot
F2-őt remélhetőleg ismeritek -
-
válasz
solarix45 #1755 üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt win alatt az inteles driverekkel. Semmi extra, de működnek.
Linux alatt ahogy az újabb és újabb driverek jöttek, egyre lassabb lett. Ez is leginkább flash videóknál látszódott nálam, meg a 3d-s alkalmazásokon mint stellarium. linuxon úgy 5fps, winen 25-30fps. -
válasz
wassermann #1734 üzenetére
Deinterlace nélkül se? Tv majd megoldja...
-
Közben azt a választ kaptam pclandéktől hogy amint lesz nagykernek gsejt, lesz náluk is.
-
válasz
Ironskin #1701 üzenetére
Felejtsétek el ezeket az olcsó játékokat. Maximum indikátornak felelnek meg, mérőműszernek már nem. A relatív hiba akár több 100%-os is lehet ami a röhejesség és az abszurdizmus határát súrolja.
És mi miatt van ez?
Mert a teljesítmény- / fogyasztásmérés egy méréstechnikailag relatív nehezen kivitelezhető dolog. A már mindig, mindent kellő pontossággal mérő műszerek a még épp megfizethető kategória határát súrolják (egy szkóp ára pl.) -
válasz
turorudi #1692 üzenetére
A dvi csatlakozó meglétének jelentősége felülről korlátos a nullával, mivel csak a telepítés idejére lenne rajta monitor.
Majd ha beköttetem a digit (vagy ha addig ideér, az optinetet) akkor új torrentkliens kell mert a mostani nem fogja bírni. Erre viszont tökéletes a gsejt a 15wos fogyasztásával (fele annak ami kb. elérhető gclf2vel), és a gyárilag passzív hűtésével.
De ez még messze van. Viszont ha már most kivonták a forgalomból, akkor szomorú leszek -
válasz
Zotya984 #1682 üzenetére
Ezeknél a ~2.5w rendben is van. Az alacsony fogyasztású 3.5-ös wd greenpower fogyaszt kb 5w-ot maximum.
Az ssd 10w-ja nem stimmel azok miatt amiket írtam. Működési elvből kifolyólag hatalmas szakadék tátong az ssd és hdd közt. Ki kéne mérni igazándiból a különbséget, de az ssd-k maximum 1-2wot fogyaszthatnak szerintem. Nem is hallottam még olyat senkitől hogy nem szoba hőmérsékletű lenne az ssd-je. Sajnos nekem még nincs itthon, de remélhetőleg nemsokára lesz. Már tervben van egy ideje
-
válasz
Zotya984 #1680 üzenetére
"Olvasgattam SSD körül. Olykor megeszi a 10W környékét."
Nem tudom hol olvastad ezt, de ez eléggé kamu érték. Ugyanis ma a technológia nem tart ott, hogy a felvett teljesítményt tökéletesen hasznosítsák, így melegednie is kéne erősen akkor annak az ssd-nek. Már pedig ezek szobahőmérsékletűek a vezérlő ic kivételével. Ott talán érezni kézzel eltérést.
A hdd-k úgy fogyasztanak 10w-nál kevesebbet hogy egy 3 fázisú szinkron motor pörög sok-sok ezret, és relatív nagy áramokkal van mellette rángatva a fej. Plusz itt is van elektronika ami a fejet vezérli, ami feldolgozza az adatot, és ami a motort "bldc-síti"."Cél a kis fogyasztás 24/7-re (50W alatti kellene)"
Ezt egy gclf2 is megteszi neked. Picopsuval, egy hdd-vel kb 30w kihozható. Ez itt a reklám helye -> ha érdekel nekem van egy fullos eladó -
válasz
canniball #1669 üzenetére
Ezt automatán meglépi a bios. Természetesen csak akkor, ha nem csak 800mhz-hez hanem a többihez is meg van adva spd-ben a javasolt időzítés. Nekem a 800-as 1gb-os legolcsóbb csx memória alapból 5ös körüli időzítésekkel működik (5-5-5-12 vagy hasonló). Bios kiírja az aktuális értékeket is, ott valami 3-ast írt végig (3-3-3-9 talán).
Ezen te még tudsz finomítani, kérdés hogy az esetleges instabilitás és megnőtt fogyasztás (ez persze valószínűleg minimális) megéri-e a szinte kimutathatatlan sebesség növekedést. Bár nem próbáltam ezzel szórakozni atomnál, de nem hiszem hogy ez lenne a szűk sávszél. :-| -
"Ezt meseld el a melegben kirugyezo kondijainak."
Ezek a "kirügyező" kondenzátorok nagyon ritka esetek. Gondolom te tudod jól, de az egész hátterében az áll hogy az elko egy relatív drága alkatrész. Így igyekeznek (de inkább csak igyekeztek) bizonyos gyártók úgy csökkenteni ennek az árát, hogy az elektroliton spóroltak. Egyesek még az is állítják hogy egyenesen hamisított volt sokszor az elektrolit. Ilyen, olcsó kondenzátorok kerültek anno a késői p2, korai p3 lapokra amikor is sikongatva visítottak az emberek mikor döglöttek sorba a lapok. De ettől a ~selejtes kondenzátoroktól eltekintve a "hagyományos" elkok ha nem spóroltak rajta akkor jó minőségű alkatrészek.
(pl. ismerős legalább 30 éves beo készülékeiben eredeti elkok vannak mai napig úgy hogy alig kapcsolja be őket és tökéletesen mennek.)
Persze bizonyos lowcost noname tápok gyártói is használhattak ilyen kondenzátort. De ez évek óta kiment a divatból, és ma már ráadásul kifejezetten odafigyelnek ilyenekre olyan helyeken amik nem a tömegcikk kategóriába tartoznak.Én nem tartanák attól hogy külső behatás nélkül tönkremegy egy ilyen táp. Legfeljebb ha bezárjuk egy kis műanyag dobozba max terhelés mellett amíg bírja. De ez már kimeríti a rendeltetésszerű használatot szerintem
-
Csak én nem értem honnybear hozzászólását az 1. postra?
-
Ez most teljesen szubjektív lesz természetesen...
Én 5-7k felett nem árulnám.
1. Lásd amit előbb írtam: valamennyit még hozzárak az ember és újonnan megkapja házzal együtt
2. Használt. hiába tesztelted csak, már akkor nem tudod új áron eladni ha csak épp frissen kihoztad a boltból. Ilyen a számítástechnika sajnos
3. Ez egy speciális eszköz. Lehet tévedek, de szerintem nem lehet akárhova felcsavarozni mert nincsenek meg neki a rögzítési pontok bármilyen házon. Viszont ha megveszed a házat kapod hozzá a psu-t is. Tehát az vesz ilyet pl., akinek a sajátja tönkrement. De nem kopó alkatrész, tehát nem gyakori hogy tönkremegy.Tételezzük fel a példa kedvéért, hogy odaadod ingyen. Akkor sem tudnám anyám gclf lapjához felhasználni, mert a szabvány atx házban szerintem nem tudom rögzíteni. Emiatt jó a picopsu, mert ott ilyen gond nincs...de most még egy olyanra nincs pénzem, így marad a szabvány atx táp.
Ha szerencséd van akkor épp saját házat épít valaki és keres hasonlót, vagy fiókba van bedobva vkinek miniitx lap, ami mellé dobva a tápot a fiókba jó lenne neki, stb. Ha szerencséd van találsz ilyen embert, és ha még nagyobb, akkor pali madár módjára fizet neked érte pl. 10khufot.
-
Ami kimaradt hogy ez gclf lapon
-
07.29-es biosra express bios update működik másnál? Nálam azt dobja ki hogy vagy a rendszer nem jó a bioshoz (mást töltöttek fel intelék?) vagy incompatible alkalmazás fut (lényegiben semmi).
-
válasz
wassermann #1642 üzenetére
Én két db noctua chipsethűtőt raktam rá. Nem volt olcsó, de megérte. Annyi levegő kell a heatpipeoknak, amennyivel egyáltalán megmoccan a ventilátor. Hangja nagyon minimális. Most 29°C van a szobámban, és ezeket az értékeket mutatja a sensors. Tegyük hozzá szerintem bőven többet mutat mint kéne az összes gclf(2) lap. Tapintásra szobahőmérsékletű mindkét borda.
smsc47m192-i2c-0-2d
Adapter: SMBus I801 adapter at 2000
+2.5V: +2.55 V (min = +0.00 V, max = +3.32 V)
VCore: +1.16 V (min = +0.00 V, max = +2.99 V)
+3.3V: +3.28 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+5V: +5.00 V (min = +0.00 V, max = +6.64 V)
+12V: +12.19 V (min = +0.00 V, max = +15.94 V)
VCC: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+1.5V: +1.58 V (min = +0.00 V, max = +1.99 V)
+1.8V: +1.77 V (min = +0.00 V, max = +2.39 V)
Chip Temp: +36.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
CPU Temp: +49.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
Sys Temp: +42.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
cpu0_vid: +2.050 V
smsc47m1-isa-0680
Adapter: ISA adapter
fan1: 1019 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
fan2: 0 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM -
Nah igen, a fő kérdés hogy mi lesz vele. Mivel a cpuba beleintegrálnak pár dolgot még, nem valószínűsítem hogy az ion mellé fognak ilyet rakni. Esetleg ha a gyárban letilthatóak lesznek ezek a részek, és az ion visszaveszi ezen funkciók feladatát. Ekkor viszont oda minden előnye, mert az órajel növekedésből adódó különbség elhanyagolható.
Viszont fenntartásaim vannak a gma500 gyorsításával is. Én alapvetően linuxot használok, így nem valószínű hogy ki tudnám használni. Sajnos linux alá az intel driverei annak ellenére hogy opensource, borzalmasak. Az sem elhanyagolható hogy win alá is sokkal terjedtebb már a cuda gyorsítás, jóval több programmal tudom kihasználni, pedig intelnek is vannak már hd gyorsított igp-i régóta. És akkor még nem is számoltam azzal hogy grafikus teljesítményben így is megalázza az ion a gma950-et. A gma500 meg jóval alatta van 3d teljesítményben a 950nek (stellarium majdnem szaggat). Ez az ára annak hogy a gma500 + észak és déli híd kijön 2.5w körüli fogyasztásból inteles sheet szerint.
Szóval egyelőre úgy látom amiben jobb lenne mostani ion+atom párossal szemben, az a fogyasztás. De legjobb esetben is 5-10w lenne a differencia. Igaz, ez már arányaiban jelentős.
Ugyebár intel lesz az első aki majd alaplapon bemutatja az új atomot. Illetve az is szinte biztos, hogy abszolút mércével az ő lapjuk lesz a legolcsóbb. Félő, hogy ez az olcsóság megint úgy fog adódni, hogy a raktárkészlet kiürítését fogják folytatni. Így utólag azt mondom, szomorú hogy kb. semmi idő alatt elkoptak a kis ventilátorok csapágyazásai, illetve hogy muszájnak érezték ezeknek a kis bordáknak az erőltetését. Ha esetleg tényleg így alakul, akkor hiába várok rá, lehet rajta megint hűtést modolni, stb. És lehet megint egy évet kell várni ahhoz hogy ár/szolgáltatás arányban egy jó lap jöjjön mint most a felkapott zotac cuccok....
Én szerintem nem várom meg új atomot
-
Az a +27k ami a kettő közt van:
+16k a picopsu + adapter
+2*3k a normális hűtés (én ennyiért vettem rá)
+3k minimum a wifi+pigtail (nem tudom milyen kártyát adnak hozzá, a pigtail kb 1k körül van)
Én a picopsut és a hűtést megvettem a gclf2-őmre, így lassan jobban jártam volna ha korábban jön (pl. 1 évvel) a zotac. De nem baj, némi veszteséggel túladok rajta és annyi.Tehát azon kívül hogy egálban van a kettő, ezen felül ajándék a _SOKKAL_ jobb igp, a dvi és spdif kimenet (amit sokan hiányolnak gclfékről), hogy dualchannel ddr2, és még gondolom pár dolog ami nem jutt eszembe.
Akinek nincs szüksége a gclf2-nél jobbra, az ne vegyen iont, ennyi. Én megveszem, mert jobban járok vele. Csak a cash nincs még meg
-
válasz
wassermann #1595 üzenetére
Az zotac ion a pl. kifejezetten olcsó a szolgáltatásaihoz képest. gclf(2)-k bár abszolút értékben olcsók, de relatív nézve már drágák. El se merem képzelni intel mit kaszál így az egyébként eladhatatlan chipsetjeivel együtt
-
válasz
canniball #1587 üzenetére
Az rendben van, hogy atom nem fog 120w-ot fogyasztani, de nem mindenki atomhoz vesz ilyen picopsu-t. Már pedig csak a 120w van reklámozva, és a kapcs.üzemű tápnál van külön feltüntettve hogy bizony az egyik csak 60w-os, másik meg 80w.
Ettől függetlenül ennyi pénzt bőven megér. Ha más nem amiatt hogy passzív a hűtése. Hogy az árát mennyi idő múlva hozza vissza nagyban függ a kihasználtságtól is. -
Bár én linux alól nyúzom a cuccot, de értelmeset nem tudok mondani se a sok.kevéshez, se a halk előlapi mikrofonhoz. Nekem rá van kötve egy sztereo erősítő + hangfal, és ennyi. De a problémákra a megoldás az alsa.conf és társai környékén kereshető. Ahhoz meg ott a man és a google.
-
Kinek mennyire van már kikopva a kimeneti jack aljzat? Meglepő módon nálam már eléggé, pedig nem dugdosok ki-be semmit szinte, illetve nincs jelentősebb súly a kábelen, így a csatlakozót se húzza semmi.
-
válasz
canniball #1480 üzenetére
Ez a nem tudja elvezetni a hőt, meg a nem veszi át a hőt érdekes teóriák.
Tökéletesen illenek arra ha fémbevonatú műanyagból lenne a hűtő, vagy intelék papírzsebkendőt raknának a borda és a chipset közé.
...de én azért nem vetném el azt se hogy simán a létező legrosszabb szenzort alkalmazzák intelék....hogy pl olcsó legyen...hiszen ez az atom legnagyobb előnye. -
Ezt a szenzoros dolgot én nem erőltetném. Felesleges. Hatalmas mérési hibával dolgoznak, inkább csak tájékoztató jelleggel használhatóak.
Jobb helyeken (pl hdd sentinel) lehet offsetet állítani rajtuk, miután megmérted pl lézeres hőmérővel. Utána már kb. jó valamire.Az ősi gyógyítási módszerrel (aka. kézrátétel) való mérés sokkal pontosabb. Pl. 50°-ot mér a szenzor állítólag cpura....hahahaha...ehhez képest szoba hőmérsékletű a borda.
ez minimum 20° eltérés. Persze a szenzor nem a cpu külsején van, hanem a magon belül, de ez nem produkál ekkora különbözetet. Tehát a mért eredmény defektes...kb minden gclf(2)-nél. -
válasz
canniball #1440 üzenetére
A manual sem említi hogy melyik kell kell hozzá. A technical informaton, vagy mi a pdf neve ami említi. Intel honlapján ez a másik pdf. Bár méretre kisebb, jóval több infó van benne, és minden benne van ami a manualban is.
A kombó ott van benne, ahol írják hogy pontosan mi tudja honnan felkelteni a gépet táblázatos formában. Utána egy másik táblázat másik megközelítésből. Ott van note-ként említve a táblázat alatt.És a kombó nem megváltoztatható. Mondjuk nekem ezzel semmi bajom. Anyám meg húgom tudja bekapcsolni a másik gépet billről...ez a lényeg számomra.
-
Ha most meg kéne tippelnem hogy nálad mi miatt nem megy jól, akkor kapásból azt mondanám hogy a 0.63-as dosboxra utaló konfig már kissé elavult (lassan 5 éves). Jelentős sebességnövekedés történt azóta. Ez azon a gépen lévő dosbox konfigja ahol próbáltam a h2-őt. Ez wines gép szemben a tiéddel, így ddraw a megjelenítő. Plussz mivel ez legújabb dosbox még sok minden más a konfigba. Tégy egy próbát szerintem legújabb verzióval, és ne duplabufferold a képet meg a window size-t rakd originalba...persze csak ha engem kérdezel. Másik gépen ubuntu alól az output nekem surface..szerintem gyorsabb mint opengl.
-
válasz
parandroid #1413 üzenetére
"saját gépem meg akkoriban egy 166MMX volt, 32MB RAM-mal, nem volt gyors rajta a H2, észrevehető volt a sebességnövekedés, amikor 366MHz + 128MB-ra váltottam"
Komolyan úgy érzem magam mintha egy másik univerzumból jöttem volna, vagy épp ellenkezőleg. Mindenki más onnan jött.
A Heroes of Might & Magic II egy dos + win9x rendszerekre kiadott 1996-os játék, amivel anno még én is játszottam egy 386dx40 + 387 coproc kombón. Na EZEN a gépen már nem ment jól, de még játszható volt. Élvezhető már kevésbé.
Anno 166MHz körüli gépen heroesiii-aztunk multiba...366MHz körüli gépen 2001 nyarán azt hiszem meg gta3 volt az újdonság, amivel nyomtam. Bár lehet hogy ekkor már 450MHz-re kellett húzni a celeronom gta3 miatt. A lényeg hogy a kettő játék követelménye nincs egy szinten. Nem értem. -
[Moderálva. No warez. - peterkeT]
De a lényeg: az 1.6ghz-es atom procin, ami már órajel alapján is fele olyan gyors mint a te core2őd (nem számolva azzal hogy azonos órajelen mennyivel lassabb) hibátlanul fut. Természetesen nem vagyok meglepve. Valami nincs nálad jól beállítva.
[ Módosította: parandroid ]
-
Te valamit nagyon elcseszel akkor. Egy core2duo egy pentium3 sebességét hozza dosboxban, ami nem az én véleményem, hanem hivatalos info az oldalán (ami elég messze áll a heroes2 minimumától, ami egy 486dx2-66).
A valami amit meg elcseszel az a mágikus 4000 lesz. Tessék megismerkedni a readme-vel, ami kifejti mi az a cpu cycle, és hogyan kell használni. Feltéve ha nem a c2d órajelét érted 4000 mhz alatt pl....az meg már dupla pebkac.
-
Csak úgy érdekességképpen nagyobb, aktív hűtést igényel, és ha nem is sokkal, de drágább.
Az ssd -10W-jával meg ne nagyon számolj, kivéve ha raptorod van a gépbe.Meg a mérésed se értem...45w az egy 80+os táppal mért gclf2 fogyasztása. A két platform elfűtött teljesítménye (és a vele arányos fogyasztás) pedig nem összevethető. Az északi-déli hidak kb azonos hűtést igényelnek, de az e5200 nem éri be egy kb. 2cm*2cm*1cm-es bordával mint pl 1magos atom (amit kommersz műszerrel mértem 45wra). Ismerős gépe hasonló tiédhez, az eszik 90w körül.
Szóval csak úgy érdekességképpen kb 3x annyit fogyaszthat mint az én picopsuról hajtott passzív gclf2őm, cserébe kb. 2x lehet gyorsabb általánosságban. Ha játszol rajta akkor persze nagyobb a különbség de engedd meg hogy ezzel ne foglalkozzak amikor dosboxból játszom csak ;-]
-
-
-
válasz
Honkydoo #1364 üzenetére
Az a durva, hogy az Atom procira mindenhonnan azt hallottam, hogy alig melegszik, erre tessék. Amikor megláttam a hőfokot nem hittem a szememnek.
Amúgy lehet hogy ez is a Modecom háznak tudható be, mert sajnos nagyon pici és úgy látszik megreked benne a levegő.Az atom proci tényleg alig melegszik, és ahogy mondod, a kis légtér hamar átforrósodik, megreked a levegő, akkor meg már nincs hova leadni a hőt. Ez ellen nincs mit tenni, vágjál rajta lyukat. Nekem egy gép van szellőztetés nélkül zárt házban, de az kompletten eszik 6w-ot és fém az egész burkolat hogy át tudja venni a keletkezett hőt. Így is meleg/langyos a külseje.
-
-
-
válasz
Skyhigh #1227 üzenetére
Cat5 kábel tökéletesen elég a gigabithez, csak legyen benne bekötve mind a 4 érpár (láttam olyat amiben csak a 100mbithez szükséges 2 érpár volt)
Mikor egyszer próbáltam gigabites switchen keresztül meghajtani másik gigabites kártyával, nekem 22mb/s sebességgel másolt. Ez valahol a gyakorlati maximum körül lehet atomnál. A másik gép, egy c2d biztos tudott volna gyorsabban is másolni.
-
válasz
canniball #1171 üzenetére
a 100+ tabbal induló Firefox pl. megpörgeti a jelenlegi gépet is, nem tudom az atom hogy viszonyulna hozzá
Én speciel 160+ tab körül használom a kétmagos atomon a ffoxot. Nem mondom hogy el vagyok szállva a teljesítménytől, de ha úgy döntök, akkor megnézek mögötte egy 720p-s epizódot egy sorozatból. Mindezt linux alól.
Photoshopot nem próbáltam, lévén nincs linux alá, wine-t meg nem szeressem (vagy natívan, vagy sehogy). Ott lehet fpu miatt elveri, sőt valószínű. De nem is írtam hogy többszálasnál mindig jobb, hanem hogy jobb lehet
-
Én ubuntu alól használom amióta megvan, 1440*900-as felbontást elsőre vitte nekem, anélkül hogy sokat szórakoztam volna vele. A probléma inkább az hogy csak a lassabb videógyorsítással megy rendesen (xaa), a gyári alapértelmezett, elvileg gyorsabb videógyorsítással valamiért lassabb (exa).
Van valami 915video, vagy valami 915* nevű csomag, elsősorban inteles gpuk felbontásának állításához. Próbáld meg azzal. -
Én meg speciel egy konkrétabb kérdésnek örültem volna ugyanis nem mindegy erőforrások szempontjából hogy streamet állítasz-e elő vagy továbbítasz. Úgy látom egyszerre szeretnéd mindkettőt egy gépről, ami azért ritka mert amíg a szerver fut egy gépteremben 100mbites net alatt legalább, addig a csóka/csókáné a műsort/zenét otthonról tolja fel a szerverre.
Emlékeim szerint az 1ghz-es p3am már 3-4 külön encodera épülő streamet lekezelt simán, de egy kétmagos atom megbírkózik 10 folyamatos on-the-fly encodeal szerintem. Ennyit meg nem támogat a legpopulárisabb megoldás.
A maximális hallgatók számát a readme jól leírja. Valami 100mhz-es p1-et írnak mint alap, x kb memória indulásképp, és hallgatókként y kb többet ram és z konfigurált sávszél. Ha teszel bele "csak" 1gb ramot, akkor is jellemzően a sávszél fog előbb elfogyni.
Jah és ha line-inről szeretnéd tolni, akkor szerintem felejtős a sok.kevés hangkártya, bár konkrétan nem tudom milyen kártya. De valamiért úgy sejtem hogy nem túl neves, softwareből ökörködő termék. Én erre egy komolyabb, akár max sztereo kártyát használnák, ami nem fogja a cput.
-
válasz
balage25 #819 üzenetére
Én is tapasztaltam hasonlót. Be is voltam szarva amikor a friss lap nem indult. Majd jumpereket nem állítva másik cdromot dugtam rá xp install kapcsán. Ment pöpecre. Nem véletlenül van a cable select lehetőség az eszközökön. Bár gyakorlatban sokszor mindenki úgy dug rá a kábelre mindent ahogy akarja, elméletben azért meg van szabva hogy a master és slave hol foglal helyet a kábelen. Hackelgesd kicsit a hdd jumperét. Kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény, egyszer majd én is akarok egy slim meghajtót, de még nem jutottam el oda.
-
720p-t simán visz még linux alól összehegesztett codecekkel is. Xp alól legújabb coreavc mellett a tartalommal is bíró 1080p videók nagy része nézhető (tartalommal is bíró -> nem techdemo). Bár ha nem fontos, szerintem várd meg az új atom generációt. Szomorú, mert azt suttogják még mindig a gma950 kerül bele, pedig annál már kisebb fogyasztással is van intelnek gpuja úgy hogy hd-s gyorsítást bír. Viszont gyorsabb lesz mellette a cpu és kisebb fogyasztású lesz a lap összesen.
-
Én próbáltam passzívan hűteni az eredeti bordákkal úgy hogy kint volt az asztalon. Kb egy perc alatt olyan hőmérsékletre forrósodott a chipset és a cpu, hogy visszaraktam a leszabályozott 8cm-es silentblade ventit rá. Ez történt úgy, hogy maximális terhelésen volt s gép. Az a szomorú, pont azon a határon van a hűtése a cuccnak, hogy passzívra már nem merem bízni...főleg nem ha berakom egy házba ahol a levegő hamar átmelegszik. Sőt...ez a házba helyezéses dolog lecserélt hűtésnél se biztos hogy jó móka ha passzív lesz. Legalábbis nem abban a miniitx házban amit majd egyszer meg akarok venni. Ezt majd ki kell kísérleteznem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Linux kezdőknek
- Overwatch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest