- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ironskin
csendes tag
válasz
balkoger #1002 üzenetére
Lehet hogy átköltözik egy EMKO142-es házikóba és rákerül egy Levicom cool spirit NB hűtő. Eddig a VIA EPIA MII-10000-em lakott benne, de mivel annak az összes TDP-je 4W, így nem fogja zavarni a Feel kis légtere. Szóval ha más nincs, akkor költözés lesz.
Kérdés:
Ha beszélek az EMKO gyártójával és tudok szerezni 90W-os AC/DC adaptert, az érdekelne valakit? (KZM házikó is használhatóvá válhatna...) -
Ironskin
csendes tag
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
balkoger #981 üzenetére
Köszi, a számtech koboldja
,untam azt a csontvázat.
Az alaplapért hogy tudjon vmit is,muszály pénzt kiadni,ha nem is kisebb vagyonra gondolok,de cirka 30 belefér,főleg hogy jönnek az új procik.Ez lesz majd húzos: x58-as lap+proci+ddr3as mem. Nem is számolom a végét,de ez még nem most lesz hogy ilyet veszek.Nekem ez luxus,de azért ez az intel atom lapért 20-at megér.
Elég érdekes kinek mi a sok v mire ad ki pénzt,én pl. cigire és piára sajnálom,de új alkatrészre simán adok ki lóvét. -
qky
tag
válasz
balkoger #955 üzenetére
Elismerem egy HD, Full HD tv-n nézni a 720p-t vagy még inkább az 1080p-t az élmény tud lenni.
Nemrég én is tartottam egy Mátrix-maratont hd-ben.De nekem most leginkább egy számítógép kell. Egy csendes számítógép.
Pont ezért is gondolkodom ezen a lapon és egy kb 19 colos monitoron. (plussz persze a többi hozzávalón)
Nem akarok vele játszani a legújabb játékokkal, játszottam már eleget.
Na jó itt jegyezném meg, az én szívem a stratégiákhoz húz. Azon belül is a jó öreg C&C sorozathoz. Szóval arra azért kíváncsi lennék, elmennek-e ezeken a gépeken.
Persze nem ez alapján fogok dönteni.
Full hd sem annyira izgat. Mostanában a filmeket csak "bealvósra szoktam elindítani" -
tlac
nagyúr
válasz
balkoger #950 üzenetére
Nekem 47e.-be sikerült összehoznom úgy, hogy volt 300 gigás hdd-m és még nincs benne ODD.
én is ekörüli összeget számoltam
ezen már gondolkoztam, nekem is vannak kimaradt vinyóim, viszont eléggé melegednek hűtés nélkül
jól gondolom, hogy a modecom házban ez még nagyobb problémát jelentene bezsúfolva arra a kis helyre?Ha veszel egy vinyót 15-ért és egy slim ODD is 10 körül van akkor ott tartunk a 72- nél.
ennyiért már kész megoldásokat lehet venni
A kolléga megtámogatja egy vez. nélküli bill.-el (10e.), meg egy kikapcsolós-bekapcsolós távrecsegővel az még 15 mindjárt 97.
azt gondoltam, hogy csak magáról a gépről beszélünk
-
Membrán
tag
válasz
balkoger #796 üzenetére
Köszönöm a választ. Elnézést ezért a láma kérdésért. Nekem ez a lap még új. Meg kell tanulnom a BIOS-át. Még egy nforce2-es alaplapom van 2600-os Sempronnal. SATA vinyót is most vettem először.
A CD-ROM volt elsőre állítva a boot sorrendnél. A SATA is natívon volt, ezt is átállítottam.
Most jó.
A fórumban sokan panaszkodtak a hűtőbordákra. Valóban kicsik. Mondjuk kár, hogy az intel ezt a régi chipsetet rakta az alaplapra. Nem hiszem el nem fért volna rá egy picivel jobb, kevésbé melegedő. Maximum 1-2 ezressel többe került volna. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger #790 üzenetére
Akkor a jelenlegi táp marad házon kívülre. A picopsu-hoz is kéne a 220/12v, ami együtt annyi, mintha megvenném a modecom házat meg a tápját.
Az xboxba akárhogy is néztem leginkább egy noti vinyó férne bele kényelmesen. Lehet marad ház nélkül az egész.
Köszi az infókat! -
DarkByte
addikt
válasz
balkoger #731 üzenetére
Ez azért egy kicsit önámítás. Totál kikapcsoltad a deblocking szűrőt, ilyenkor az erősebben tömörített filmeknél ronda blokkosodás jelenhet meg, főleg a homogén felületeken amelyeknél a H.264 ezzel sokat tud nyerni. Ha tudod mérd újra "Skip when safe" beállítással, ez az igazán mérvadó. Gyanítom így már nem lesz annyira rózsás a helyzet.
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #731 üzenetére
Próbálgattam én is a beállításokat, ez tűnik a legjobbnak, amit te is linkeltél. Így már tényleg játszik mindent.
Pedig egy másik topikban hogy kiröhögtek, mikor azt mondtam, Atom-on FullHD.
amargo: egy 400 MHz-es videó proci jobban gyorsabban tömörít ki, mint egy 4*800-as?
Vagy ez csak a komolyabb kártyákra igaz? Bár még azok sem túl gyorsak. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #731 üzenetére
Köszi a képeket! Holnap meg is nézem, mit hoz nálam a beállítás.
VGA teljesítmény meg tuti hogy nem kell a videólejátszáshoz, hisz ez nem 3D-s teljesítmény, hanem csak egy sima képmegjelenítés, amit ki kell tömöríteni, az meg CPU. (Szerintem.)
Egyébként nem lenne annyira rossz ez az Intel VGA: 400 MHz, 4 pipeline, 1 vertex, 4 pixel, 1600 M texel/sec.
Radeon 9500 szint lenne kb, hogyha nem rendszermemóriát használna retek sávszélességgel. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #719 üzenetére
Filmekkel nincs gond, az normális bitrátát használ.
Fényképekkel ne fáradj, van itt egy demó-videót, ha ráérsz, ezt nézd már meg légyszíves!
Ez a cím, és a második 720p videót kellene valamikor megnézned. Híd van a képen, jeget robbantanak.KMPlayert használok egyébként, saját kodekjei vannak, rendszerre nincsenek is feltelepítve.
Nagyon jó lejátszó, és erőforrás kihasználásban a legjobb, amit valaha láttam. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger #712 üzenetére
Igen sp3as xp, semmi sebesség beli különbséget nem látok az sp2shez képest (eddig sp2 volt 1-2 hete tértem át sp3-ra) A hiba amiről többször is írtam, hogy a system az egyik magot teljesen leterheli, az sp3 alatt eddig nem jött elő, pedig ugyanúgy használom a gépet.
Ha valaki megmondja melyik pll-el működik a setfsb, akkor lehet szó sp2 vs sp3-rólA radeon tuning is érdekes lesz, mert xar a gyári hűtés és atitool pillanatok alatt túlmelegíti.
(teszt erejéig kapni fog egy ventit, csak az összes kis ventim qrva hangos
)
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #712 üzenetére
Win 7 beta (második) 500 mega ram-ot eszik alaphangon minden nélkül.
Az ablakok mozgatáskor nem igazán mennek szépen, fehér csík marad utánuk.
Véglegesben ez biztos ki lesz javítva, és nem a VGA gyengesége miatt megy így remélhetőleg.
Amúgy gyors, mégiscsak egy 4 magos CPU és 1-2 giga RAM...
Mondjuk nálam XP is gyors, semmi baj nincs vele. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger #709 üzenetére
Hát nem tudom valóságban mennyit nyersz vele/mivel használod ki. 32mb-ről, 128mb-re állítva 3dmark2001se-ben ~300ponttal kapott többet, ram négyszerezve, a pontszám ~15%-al nött.
(emiatt nem veszek 2gigás ramot, hogy ki tudjam probálni mennyit javít a helyzeten a 256mb)
-
kingabo
őstag
válasz
balkoger #707 üzenetére
Nálam 128mb a max biosban, illetve van a dinamikusan változó... 1gb ramom van pagefile nélkül. 512mb-vel az ff hamar megtöltötte a ramot, egyébként 2-300mega szabad volt mindig.
Jövő héten vége a vizsgaidőszaknak, akkor kiprobálom, hogy teljesen szűz win-en tesztelek, hogy a 2 vga driver ne akadhasson össze. Más okát nem tudom a cpu pont visszaesésének. (megnéztem process explorerrel és a procit akkor valami rendszer cucc elég rendesen lefoglalta: a fele a terhelésnek piros volt, persze a másik 3 mag üresjáratban ment) -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #687 üzenetére
Milyen bitsebességű, milyen kódolású 1080-as videók mennek nálad ??
És milyen lejátszót használsz?Azért kérdem, mert én megkaptam a leoltást egy másik topikban, mikor azt mondtam, mennek ezen a lapon ilyen videók. Nekem nem sikerült összehozni ezt komolyabb demóvideókkal.
Én innen szedtem le ezt "The most interesting scenes from the movie called" 1080p-s videót, és KMPlayer-el bizony nem mondanám, hogy nézhető. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #527 üzenetére
Akkor csak én vagyok közülünk szerencsés, ugyanis:
0099->0138
A HD videó (ugyanazon filmnél) eddig egy magot 25%-ra terhelt, most frissítés után, csak 13-16%-ra terheli.
Ezenkívül a memóriatesztek átlageredménye is rengeteget javult.Környezet:
video: 14.32.4.4926
chipset: 9.0.0.1009_PV_Intel
LAN: 5.694
hang: 5657WinXPProf SP2
SM Player, képeldobás kikapcsolva -
balkoger
tag
válasz
balkoger #526 üzenetére
Hát nem vagyok elragadtatva az eredményektől, bizony a HD videók lejátszásánál legalább 25%-al megemelkedtek az eredményeim, most így hirtelen .
Senkinek nem ajánlom a biosfrissítést, legalábbis nálam ez az eredmény, pedig frissítettem utána a drivereket is, de ugyanúgy magasabbak az eredmények így is!
Ki milyen vga-driverrel használja a lapját????? Azért újra átnézem a beállításaimat is! -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #488 üzenetére
Nem, látszólag semmi..
Aki meg bővíteni akar, mindenképp a kocka házat vegye, elég jónan tűnik kép alapján.
Tápot pedig lehet úgy is meg lehetne oldani, hogy 12 V-os laptop táp + csinálni hozzá egy pico tápot. Ugyebár a többi feszültségnél nincs fogyasztás, csak 12-nél.
Vagy le is lehet másolni a Modecom házét, nem nagyon bonyolult. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger #486 üzenetére
Lejárt az 5 perc szerk idő, szal erre már külön
A pci riser igaziból fel sem merült, mert nem maradna hely a hűtésra, ahogy Te is írtad. Igaziból csak úgy beraktam volna a tunert, ha befért volna, de "túl magas". (azért vicc, hogy a félmagas tuner is túl magas...újabb tervezési hibája a háznak??
) Az annyira nem zavarna, hogy csak állítva lehetne használni, amúgy is úgy szerettem volna. Mondjuk most nagyon se kedvem se időm nincs szétvágni egy házat. Akkor úgy érzem marad a hangos -szerintem- rondább hangos tápos kocka... A tápot mondjuk meg tudom oldani, mert találtam itthon egy lite-on 90w-os mini tápot 8cmes halk ventivel, csak a + tápcsati(2*12V) hiányzik róla, de az könnyen pótolható. (van is egy tápom amiről le lehetne vágni, csak ha hoznak egy "ránézésre" táphibás gépet, akkor nem lesz pót tápom amivel ki tom probálni
)
Mind1 nem sűrgős annyira a ház vétel, elfér így is az asztalomon.Ja és köszönjük a tesztet!
-
kingabo
őstag
válasz
balkoger #478 üzenetére
Először is BÚÉK mindenkinek!
Nem nagy szám pedig!
Leszeded az intel oldaláról az exe kiterjesztésű bios filet (elvileg a 3.) elindít egy telepítőt, next-next-finish, újraindítja a géped, post után megcsinálja a frissítést, megint rebbot és kész is vagy.Egy régebbi hsz-edre: azért mégis szerencsés vagy mert összejött a hdtv-vel az összekötés.
nem zavar az álvány mögötti kábel dzsungel?
Ja egy kérdés: akinek modecom feel 202/302 háza van: jól látom, hogy nincs hátul a bővítő kártyának hely kivágva? Mondjuk ez még orvosolható
, valaki le tudná mérni, mekkora távolság van a pci slot és a tető között?
Előre is köszi a válaszokat!
-
harry
veterán
válasz
balkoger #408 üzenetére
Nem fogok routert használni, minek, ott a szerver. Fix időpontos bekapcsolást BIOSból be lehetne állítani, de az sem jó - akkor kapcsoljon be, amikor egy kliens is.
Most próbaképp a kliensemet egyből a szerverre kötöttem, amin be van állítva, hogy fizikai aktivitásra ébredjen, ezzel kapcsolatosan itt már írtam: [link] -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #456 üzenetére
Igen, úgy használom kizárólag.
Egy másik alaplap optikai/koax (Gigabyte asszem) kivezetését szereztem hozzá. (Kicsit reszelni kellett.)
Optikai kimenetek: pozitív, nulla, adat. Ezt valahogy rákötöd és megy. A koax meg ha minden igaz, nulla és adat.Neked is BUÉK!
Azt csak halkan mondom:
720HD: 1366 x 720
HD: 1366 x 720 vagy 1360 x 720
FHD / 1080: 1920 x 1080 -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #432 üzenetére
Ha valamit kiír a TV, akkor az a kapott jel, ez szinte biztos. Különbséget nem nagyon fogsz látni, mert a TV a videókat felkonvertálja szépen, ahogy kell. Számítógépes játékokat nem tudja rendesen, mert nem arra van optimalizálva az elektronika.
Jó HD-s tévénél DVD és HD videó között nincs igazából különbség képfelbontást illetően látványra.
Full HD-d TV-n elég ronda lesz a DVD, viszont ott a HD és FullHD videó közt nem sok különbséget látni. (ezért is javasolt talán a HD TV mellett dönteni)
CRT TV-t meg el kellene végre felejteni mindenre..Chipset bordád olyan volt, mint a képen? Mert nekem nem. Ez esetben elképzelhető, hogy egyikünk alaplapja újabb, és rátettek/levettek valamiket róla..
Azt meg tényleg jó volna már tudni, mit is mérünk..
-
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #436 üzenetére
El foglak keseríteni.
Ne vegyél képcsöves TV-t, ha azon akarsz szöveget olvasni. Azoknak 720*576 a felbontása, azon nem lehet rendesen elolvasni a magasabb felbontásból összenyomott képet, illetve azon a szöveget, csak a nagyobb méretű betűket (mondjuk filmfeliratot, de azt én is igyekszem még nagyobbra állítani az ffdshowban). -
rankesz
veterán
válasz
balkoger #415 üzenetére
Hello!
Neked gond nélkül megy az 1920x1080as felbontás? Nálam sajna ahogy leokézom csak kb 5 másodpercenként van kép egy pillanatra... Viszont érdekes hogy az 1920x1200as felbontást meg elvileg lekezeli csak a TV infójában 1600x1200at ír.
... igen, próbáltam már Powerstrip-el
Semmi eredmény -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #426 üzenetére
Ismerős
(más lapnál volt ilyen). Asszem itt is lehet figyelmeztetést kérni, de használtan volt, nem problémázott.
Amúgy lehet hogy ez egy kicsit más alaplap: szóval az enyémen nem ilyen bordák voltak gyárilag, hanem alacsonyabbak. 0099-es BIOS van, próbáltam frissíteni, de nem ment..
Neked a hőmérők hogy vannak, mi a véleményed róla? (előző hozzászólások) Jó volna tudni, hogy mégis mit mérnek. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #415 üzenetére
Naná, hogy jól megy!
Én sima HD videóval próbáltam, na ott egyetlen magot terhelt csak úgy 90%-ig.
Ha valakinek újdonság, érdemes még kikapcsolni a képeldobást, mert az is csak ront a teljesítményen, holott javítania kellene..Turorudi:Elbeszélünk egymás mellett. Persze, hogy jobb hatásfokú az oldalsó ventid, de én a hdd-t is hűteni akarom.
Viszont a SpeedFan-os megjegyzésedet nem értem. Ugyebár egy üres kivezetés termisztor nélkül (gondolom itt is ez van) nem változik és valami irreális értéket mutat, nálam pedig mégis.
Itt átneveztem az érzékelőket, és a négy magot sem mutatja. Szerinted mi az oka a változásnak?(Ami reálisnak tűnik hőfokok alapján)
-
Zotya984
senior tag
válasz
balkoger #415 üzenetére
Hali
Nagyon szépen köszönöm a tesztet. Ez döntötte el bennem hogy ilyen lapot kell vennem. Semmi másra nem lessz használva csak net, filmnézés, szövegszerkeztés, na meg winrar (bár erre lehet hogy kicsi lessz az atom330). 2 kérdesem lenne még: mennyi ram van a kicsikén?
Ha majd megjön a cucc segítessz beállítani core avc-t? -
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #364 üzenetére
Nem azt jelenti, mert az csak a proci kupakjának a hőfoka. Az lényegében csak az, hogy mennyire veszi át a magokat védő alumínium lapka a magok hőjét, tehát semmire nem jó ez az infó (a Core Temp is csak a magok hőmérsékletét mutatja és be lehet állítani, hogy az értesítési területen csak a legmelegebb magot mutassa)
A legmelegebb magot kell nézni tehát, az a lényeg, hogy a legmelegebb mag ne melegedjen túl. A több magos prociknál nincs olyan, hogy a processzor hőmérséklete, külön a magok számítanak. Szóval ez is azt mutatja, mint a CoreTemp. -
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #354 üzenetére
Úgy értettem, hogy a Core procikat méri ez a kis alkalmazás.
Szóval igen, ezek a reális értékek. A kérdőjel az semmi, csak úgy kb. 30C alatt tesz egy kérdőjelet, mert az már hihetetlenül hűvös. De mivel az a második mag, az általában mindig is jóval alacsonyabb hőfokon lesz az elsőhöz képest. Ezek egyébként sokkal jobb értékek, mint a gyári hűtéssel, úgyhogy megérte a csere. Esetleg odapörkölhetnél neki Prime95-tel, hogy mondjuk 10 perc után meddig kúsznak fel az értékek. -
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger #352 üzenetére
Nem akartalak semmilyen módon megbántani. Még egyszer SRY, az előzményekért.
Nem a te szavahihetőségedet kérdőjeleztem meg hanem a programét. Nem kell elhinni mindent amit egy program kiír, fenntartással kell kezelni a falsnak látszó méréseket. Szerintem ebben az esetben a program olvassa ki rosszul a hőmérsékleti adatokat a prociból. A proci hőmérője szerintem nagyságrendileg jól mér.
-
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #348 üzenetére
Szia,
tudok. CoreTemp. Ez direkt erre az architekturara van kifejlesztve, az a realis ertek, amit az mutat. Es nem mutat 4 magot, ha csak ketto van. Egyebkent az Everest a 4.6 verziotol jol mutatja az Atom procikat.
A CoreTemp INNEN toltheto le (free).
ha tudsz, ezzel is kuldjel legyszi a reportot. Koszi -
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger #347 üzenetére
Nem süllyedek le a szintedre hogy nem tudom leírni a neved rendesen. Ennyi vagy és nem több.
De ami ott van Core hőfokok azt te elhiszed?? Hogy Idle, meg a terhelt hőfokok között nincs különbség? Folyamatosan 17 fok? Gondolom a tiéd is terhelve tartja a 15 fokot.
Én elhiszem hogy igazat írtá, legalábbis annak véled, szerintem tévesen. Csak magadat vered át senki mást.
-
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger #343 üzenetére
Ember, gondolkozz már a fejeddel, mert tudniillik azért van.
Te honnan veszed hogy ez teljesen reális érték??
15 fokos proci maghőmérséklet egy 25 fokos szobában?? Elhiszem hogy nem volt az udvaron ha iglu-ban laksz.
ÉN sajnálom hogy te elhiszed ezt.
Már találkoztam hozzád hasonló emberrel a P4-es topikban, az ő procija 22 fokos volt nyáron.
-
rankesz
veterán
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #318 üzenetére
Giinos: Egy slot1-es procihűtő bordájáról levágtam a két szélét. Simán az eredeti rugóval fogattam fel. Annyi, hogy egy tüskét ki kellett törni, hogy elférjen a felfogató drótjában a hajlítás.
Nálam a procihűtő a legmagasabb, így ha jól látom, egy 2 cm vastag venti elférne épphogy.
A 2,5 már tuti nem.
A venti az gyárilag szabályozható, a potit ráragasztottam az oldalára (a ház háta felé van egy csillanás, na az az. Ezen kívül egy poti+tranzisztorral is meg lehet oldani sebességszabályzást.
Az elejét kell lenyitni, és alatta van az ODD, de nálam külön vastag fajta PC-s DVD van rákötve.
Hogyha valamiről esetleg kellene kép, akkor szólj! -
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #290 üzenetére
A remote1 az a proci kupakjának a hőfoka (ez egy teljesen használhatatlan info, de más analizáló progi is méri). Viszont ha megnézed, a speedfan maghőmérsékletekre teljesen marhaságokat ír ki, ráadásul 4 magot számol, holott fizikailag csak kettő van. Nálam ilyen hőfokokat mér a proci magokra: 2, 17, 3, 18 - teljesen irreális, pláne, hogy CoreTemppel megnézem a normál értékeket.
A remote2-re az Everest azt írja, hogy Aux, ami szintén nem nagyon jelenthet semmit (az utolsó Everest sem teljesen jó még ezzel a lappal), de ezek szerint tényleg lehet valami érzékelő még a lapon. Csak tudtommal a chipsetre nincsen érzékelő.. Szerintem ez egy beköthető érzékelő volna a lapon - de megkérdezem az Everest topicban a fejlesztőktől. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #277 üzenetére
Hmm.
Nálam a 2800+ Barton a "szokványos" kodekkel igen rendesen szaggatta a HD videót.
Felraktam egy a fórumon ajánlottat, és 20-30%-ra terhel, pörgetésnél is villámgyors. Talán érdemes kipróbálnod ! -
GeeF
csendes tag
válasz
balkoger #258 üzenetére
Engem is érdekelne,hogyan lehet lehalkítani
Ilyen fogyasztásmérőt honnan lehet szerezni ?
Egy rövid kis review a KMZ mini itx házról, hátha érdekel valakit:
Eboltból rendeltem, mivel éppen raktáron is volt, másnap kihozta a futár. Első benyomásaim nagyon pozitívak voltak, nem tűnik gagyinak a ház.Az előlap fényes fekete műanyag, ami meglehetősen vonzza a port. Előlapon 2 USB csatlakozó van, bekapcsoló gomb, működésjelző, illetve merevlemez aktivitás led, reset és a fejhallgató/mikrofon csatlakozók.
Az előlap felső része billenős megoldású.A beépített DVD meghajtó tálcáját a kis oldalt levő ezüst színű műanyagrúd megnyomása adja ki. Ilyankor az előlap előrebukik (a tálca kinyomja), majd a tálca bevonásakor egy kis rugó visszarántja az előlapot, így alapállapotban takart a meghajtó.Nekem bejött ez a megoldás, teljesen olajozottan jár, nem akad, nem fejt ki ellenállást. A led és a kapcsolók is mind négyzetes kialakításúak, ami megy a ház dizájnjához.Külső *5 -s. Lássuk a belsőt.Első ránézésre itt is minden rendben van. Szereléskor már történtek apróbb malőrök. A ház eléggé sorjás, sikerült egy vágást beszereznem, utána már jobban ügyeltem erre. Amire vigyázni érdemes, hogy a házhűtő 9cm-es ventit kifejezetten csak utoljára szerelje be az ember, mert nem fér el tőle a DVD meghajtó a beszerelésekor, azt ugyanis előlről nem lehet becsúsztatni, csak hátulról. Az előlapi USB kivezetések csatlakozója nem egyben van, hanem szálanként, elég nehézkes odaszurkálni egyenként a tűkre, de végülis annyira nem vészes, nem volt vele gond. A tápegység apró, oldalt található.Ránézésre egy 4centis ventillátor szívja ki belőle a forró levegőt, meglehetősen zajosan. Hangja a korai CD meghajtók porszívószerű hangjára emlékeztet.A tápból kijön 2-2 sata illetve molex csatlakozó, tehát annyira sok mindent nem tudsz rádugni. Az atomos alaplappal adott a hátsó csatlakozók elő jövő fémplatni beillesztése se ment zökkenőmentesen, igen meg kellett vele küzdeni, de csak a helyére ment. Nem tudom ez a ház kidolgozottságának köszönhető e.
A ház alján kétoldalt vannak a szellőzőnyílások, ami igen praktikus, mert a házhűtő által keltett vákum, pont az alaplapi hűtőbordákra szívja be kintről a levegőt.
Az összerakott gép elsőre gond nélkül elindult, és igen elégedett vagyok a duplamagos atomproci teljesítményével. Az everest tanulsága szerint üresen 45 fokos a proci (25 fok szobahőmérsékleten), kis terheléssel 47 fokos (böngészés, torrent+ winamp a háttérben).
Nagyobb terhelésen is eddig 51 fok volt a legmagasabb amit sikerült elérnem. Én nem nyugtalankodnék a cpu passzív hűtése miatt, teljesen megfelelő, nem is javasolnám cserélni. A chipset hűtés hangjáról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert a táp hangja elnyom mindent, legyen az chipsethűtő, vagy házventi. Ettől eltekintve nagyon jó kis rendszer, elégedett vagyok vele. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #214 üzenetére
Ezt a házat nem láttam itthon, viszont én ezt fogom venni. Kb ugyan az, csak egy CD-nyivel magasabb.
Más: minőségben a komponens elég jó, kicsit több a zaj benne, mint egy hdmi esetén.
VGA-n meg SZERINTEM be lehet állítani 1366*720-at, PowerStrip segítségével. Régen én is használtam valami 1320x1024-et, vagy milyen felbontást. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger #229 üzenetére
Tényleg a tv-tunner.
Csak nekem úgy rémlik, hogy inkább a high end vidkarikra rakott az ati annó tv-tunnert is, a low endekre nem. (remélem tévedek
) Mondjuk nálam az is megoldás, hogyha a monitoromon használom a gépet, akkor a tv-tunnert rakom bele, ha átviszem a tv-hez meg a dvi-os vidkari kerül bele. Esetleg egy usb-s tv-tunnerrel nem kell cserélgetni.
Lehet vga terén érdemes ide átlesni... -
harry
veterán
válasz
balkoger #209 üzenetére
Ez azért kicsit fura, nekem 43W az idle fogyasztása
Mondjuk arra nem emlékszem, hogy bejelentkeztem-e (ubuntu - nincs rákötve monitor), azt hiszem csak annyit csináltam, hogy rádugtam mérőre, és vártam úgy egy percet, akkor lehettem a login screennél. Ez csak azért számíthat, mert pl. egy vindózos üdvözlőképernyőnél többet evett az egyik gépem, mint bejelentkezés után (ráadásul nem kis különbség volt). Hmm.
A gép amúgy egy d945gclf2 lap, 1giga 800as ram, 320 sta vinyó, 250W-os 80+os FSP táp. Ami kicsit furcsa, hogy kikapcsolt állapotban is valami 10W-ot fogyasztott (az X2es gépem meg 38at).
-
sazabi
aktív tag
válasz
balkoger #209 üzenetére
turorudi kábelkötegelő lol
azzal a megoldással kérhetnénk hőmérséklet adatokat?saját megoldásom:
gyári bordák fölé lógatott 8centis 1500rpm, adatok speedfanból:
idle:
ambient 28C
remote1 40C
remote2 33C
hdd0 36C
core0 1C
core1 17C
core2 1C
core3 17C4 óra diablo2
ambient 28
remote1 46
remote2 35
hd0 37
core0 7
core1 17
core2 7
core3 172 óra orthos+720p film+webböngészés+winamp+mindenmás
ambient 31C
remote1 53C
remote2 36C
hdd0 37C
core0 17C
core1 17C
core2 17C
core3 17C -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
balkoger #205 üzenetére
Hejhó!
Nem feltétlenül gyorsabb. Ráadásul, ha IDE-> konvertert használsz, akkor 50% az esélye, hogy menni fog egyből. Általában nem szeretik az UDMA módokat, PIO-ba kell átkapcsolni az alaplapi vezérlőt.
Egyetlen feltétlen előnye viszon van. Nem lóg ki a házból, hanem benne van.ps: most látom csak, hogy ez egy sata-s cucc. Ilyet még nem is láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest