Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Hi all!
BIOS frissítés utáni tapasztalatom.:
Everest 4.6-al, a memória olvasás, BIOS frissítés előtt 35xx körüli értéken volt, az intel oldalán a legfrissebb BIOS-al pedig ez az érték lecsökkent 26xx-re.
Ugyanígy az összes memóriával kapcsolatos mérési eredmény visszaesett.
Nem mintha olyen fontos lenne a dolog, de azért érdekellne, hogy más tapasztalt e ilyet.
Gyári BIOS-t hogyan lehetne visszaállítani? Az oldalukon nem találtam.
udv
letix -
letix
senior tag
balkoger!
Neked sikerült ubuntu alatt az s-video -t belőni?
Ha igen, és nem nagy gond, tudnál mutatni egy xorg.conf ide vágó részt?
Valahogy én nem boldogulok vele.
xrandr -q nál látható a második csatoló és winfos alatt is működik szépen.
udv
letix -
letix
senior tag
Apropó, használja valaki eme kis lapot Debian GNU/Linuxszal?
Próbáltam r3, r5-el is, egyik sem kedveli az r8169-et.
Mindkét rendszeren elszáll a háló link down-al.
Valakinek tapasztalat?
udv
letix -
letix
senior tag
Nos, megszületett a megoldás, amire nem is mertem volna gondolni.
Korábban írtam, hogy egy S-video kábellel, (4pin mindkét oldal), összekötöttem a tv-vel a gépet.
Találtam itthon még egy ilyen kábelt, viszont ez vastagabb. Tökéletesen, színesben ad képet ad tv-n.
Erre nem mertem volna gondolni, de hálisten realizálódott a dolog.
Köszönöm a segítőkészséget urak!
udv
letix -
letix
senior tag
válasz
szaszlaci #449 üzenetére
Nos, úgy tudom, PAL-B szabvány biztosan működik magyarországon, a TV (PAL) és a VGA is erre van természetesen állítva. (mellesleg az összes többi variációt is kipróbáltam, hátha..
)
Nem vagyok elektronikában túlságosan jártas. A Scart csatlakozó gyári állapotában van, kivéve azt a kis drótot, ami a két pin-t összeköti. (Máshoz nem ér hozzá, ami fém.)
Van még itthon mégegy scart csatlakozó, nem tudom érdemes-e , de majd kipróbálom.
Köszönöm.
udv
letix -
letix
senior tag
Nem Scrat hanem Scart.
udv
letix -
letix
senior tag
válasz
turorudi #401 üzenetére
Nos uraim, ezt már tényleg nem értem.
Amit találtam, illetve a kolléga is linkelt, scart csatlakozó bekötési sorrendje, (15-20-as pinek összekötése), megtettem, igaz kicsit gány módon, csak a teszt erejéig, de még mindig fekete fehér.
Van esetleg még valakinek ötlete? Próbáltam már másik Scrat-al is, másik TV-n is, de ezek sme segítettek.
Köszönöm.
udv
letix -
letix
senior tag
-
letix
senior tag
Tiszteletem az uraknak!
A problémám a következő lenne.:
-Adott egy 945GCLF2 tipusu S-VIDEO OUT-os alaplap. (7pin)
-Adott egy másik gépben, 9pin-es S-VDIEO OUT-os ATI vga (9pin)
-Továbbá egy TV, amin hátul 2 scart, elöl S-VIDEO OUT (4pin) + RCA.Az ATI vga-ra rákötöttem egy SCART csatlakozót, a megfelelő kábellel, gond nélkül színes képet kapok a tv-n.
A 945GCLF2-es lapra rádugva ugyanezt a kábelt (SCART-al), fekete fehér képet kapok.
Találtam itthon egy 4pin-es S-VIDEO kábelt, direktbe PC-TV közé bekötve szintén fekete fehér képet kapok, az integrált lappal.
Van itthon egy olyan kábelem is amely egyik végén RCA + S-VIDEO (4pin) van, a másik végén 7pin-es S-VIDEO. Ezzel szintén fekete fehér. (7pin gépbe, 4pin tv-be.)
A TV PAL-ra állítva. (de próbáltam NTSC, SECAM-al is.)
A VGA konfigjában próbáltam PAL-B , PAL-G vel is, ha jól tudom ezek a magyarországi szabványok. (de az összes többit is végignéztem)
Elméletileg, a SCART csatlakozón a 15-20-as pin-eket összekötve színesnek kéne lennie, de ezt csak legvégső esetben alkalmaznám.
Van valakinek ötlete?
Köszönöm.
udv
letixps.: Erre a topicra későn találtam rá, a tv-out-ba írtam korábban ezt a post-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged