- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
balkoger
tag
válasz
rankesz #1025 üzenetére
Én ilyen nagy változtatást még nem csináltam a házon és a jelenlegi venti is sokkal kisebb, ráadásul visszavettem 1700-körülire a ford.számát. A problémám egyenlőre az, hogy a bejuttatott levegő most is a keskeny oldalán keresztül távozik a tápnál, illetve a másik oldalán a proci mellett, ami teljesen jó, de előrefelé (hdd-odd) nem jut semmilyen szellő sem.
Ezen úgy akarok változtatni, hogy a hdd oldalán ahol most hozzáér a házhoz, ott ki akarom vágni a ház oldalát a hdd teljes nagyságában, a hdd-re pedig rakok egy alubordát amit ugyanúgy lefestek feketére és a ház síkjáig ér (nem lóg ki) a ház formáját nem változtatom meg, a levegő pedig "elindul" előrefelé is ráadásul a külső levegő is közvetlenül éri.Már csak egy jó "vizesvágót" kell keríteni, aki kivágja utólag is a házat. -
balkoger
tag
válasz
Ironskin #1023 üzenetére
Tegnap azt találtam ki, hogy megfordítom a hdd-t, úgy hogy a nagy teteje hozzáérjen a ház oldalához. Kicsit átfurkáltam a HDD - ODD közös tartóját (Modecom feel) és be akartam rakni, de a ház belső felén ki van hajtva egy pár fűl amiért a hdd lapos teteje nem ér hozzá (nem fekszik rá) ezért kerestem egy olyan vastag alumínium lapot ami legalább akkora, mint ez a fül (4mm). Ezután gyakorlatilag teljesen fix kapcsolat lett a ház oldalával és sikerült levinnem a 22 fokos szobában 40 fokra a hdd hőmérsékletét (2 óra használat után is). Természetesen hdd terhelése után elértem a 46 fokot is, de ezt az everest hdd tesztjével, illetve winrar kitömörítéssel értem el, kb 15 percig futtatva a dolgokat. Legközelebb képekkel is szolgálok, de kicsit továbbgondoltam a tervet és egy alumínium hdd-odd tartóra gondolok, bordával és egy kis háztuninggal.
-
balkoger
tag
válasz
Ironskin #994 üzenetére
Azért én megbizonyosodnék másképpen is arról, hogy biztosan olyan magasak az értékek!!!!
"Kézrátétel" az sokat segít, de van sok más lehetőség is, sokszor van az, hogy félremér az alaplap, esetleg próbaképpen egy bios-váltás, hogy az újabbnál is ugyanolyanok az értékek!! -
balkoger
tag
válasz
WhiteWalker #976 üzenetére
Egész jó a új képed! Hirtelen nem tudtam ki vagy.
-
balkoger
tag
szerintem nem kell olyan nagyon túllihegni a hdd választást nem fog sokkal kevesebbet enni a green és eco elnevezésű hdd sem mint egy normál, na persze a 2.5-nél más a téma azok tényleg kevesebbet esznek és halkabbak és hűvösebbek is, de itt a pénztárca és a tárolni kívánt adatmennyiség a mérvadó! Én egy viszonylag régi 3 éves vinyót használok hozzá, ezzel volt terheletlenül 35w-os fogyasztásom.
-
balkoger
tag
egyáltalán nem melegedett a hdd , köszönhető annak, hogy bár jól el van rejtve, teljesen fém ház és a hdd keret nagyon jól leadja a hőt, nekem csak 9cm venti van a rácson belül, de kellőképpen hűti az egészet. A hdd 41-45 fokos volt, de talán kitértem erre is korábbi tesztjeimen.
-
balkoger
tag
válasz
normenprice #947 üzenetére
olvass vissza van jópár fórumtárs aki publikálta az eredményeit különböző helyzetekben (terheléssel)
-
balkoger
tag
Nekem 47e.-be sikerült összehoznom úgy, hogy volt 300 gigás hdd-m és még nincs benne ODD. Ha veszel egy vinyót 15-ért és egy slim ODD is 10 körül van akkor ott tartunk a 72- nél. A kolléga megtámogatja egy vez. nélküli bill.-el (10e.), meg egy kikapcsolós-bekapcsolós távrecsegővel az még 15 mindjárt 97. Ha igazi htpc-nek kell akkor ezek az eszközök még kellenek hozzá! Akkor még nem beszéltem arról a billentyűzetről amiben benne van az egér is az 15-20 körül .)
-
balkoger
tag
válasz
WhiteWalker #938 üzenetére
A nyári melegedésre én is kiváncsi leszek, de nem mindegy milyen környezetben!
3 és fél éve a panellakásunk 30!!!! fokra melegedett fel és sosem tudtam normálisan hűteni a gépemet sem nyáron, most a házunkban tavaly 25 fokra melegedett fel a nappali a dolgozósarkomban még 1-2 fokkal hűvösebb voltezért nálam most már nincs hűtési probléma ilyen téren.
-
balkoger
tag
válasz
Ironskin #936 üzenetére
A sata-s slim beüzemelésére kíváncsi vagyok, mert én nem mertem megvenni, mindkettő csati túl kicsinek tűnt a boltban (nem volt nálam kábel), ha sikerül tápcsatit szerezni hozzá szólj mindenképpen, még nem vettem meg az ODD-ot én sem és az ata kábelt baromira nehéz elvezetni szépen, főleg úgy hogy ne takarja el a hdd-t a beérkező friss szellőtől!!!!
-
-
balkoger
tag
válasz
Ironskin #894 üzenetére
Én hasonló problémába ütköztem amikor a ModeCom házba sata-s slim-et akartam venni, de amikor kezembe fogtam akkor nekem úgy tűnt, hogy nem csak a tápcsati, hanem a sata csati is keskenyebb ezért inkább maradok az ide-s verziónál, mert ahhoz még átalakítót is adnak a házhoz.
-
balkoger
tag
válasz
parandroid #793 üzenetére
Nagyon jók az eredményeid, ebből is látszik, hogy az egymagos atom kevesebbet fogyaszt. Nekem nem sikerült ilyen eredményeket elérni, de kikapcsolt állapotban lévő fogyasztás kicsit fura, mert nekem a 300w-os codegen táp is 3,5w-ot fogyasztott kikapcsolt állapotban.
A másik amit tényleg nem kötekedésképpen írnék a hozzászólásodra, hogy a múltkor néztem meg az ELMŰ-s számlámat és a kwh-hoz tartozó ár az egy nagy átvágás, mert nyugodtan megszorozhatod 2x .Ugyanis az én fogyasztásomhoz pont ugyanannyi járulék társul összegben!!!!!!!!!!!!
Vagyis nézd meg ezeket a tételeket:
- Szénipari támogatás (mert hogy ne szénnel üzemeljen az erőmű???)
- Elosztói veszteség (ezt is én fizetem szegényeknek)
- Kapcsolói díj (mint a telefontársaságnál)
- Kedv. árú vill. energia támogatás (ez vicc)
Nálunk ugyan nem 42 forint, hanem 35, de ez felháborító volt, lehet hogy leszkennelem, ha megtalálom!!!! -
balkoger
tag
Biosban átállíthatod, hogy miről bootoljon nekem pendrive-ról is bootolt, még van külön opció is erre, sőt usb eszközök közül van vagy 4 fajta amit beállíthatsz neki.
Illetve kellene még pár infó, milyen rendszert használsz, mert ha native sata-ra van állítva a hdd, akkor win telepítésnél kell neki a sata driver, ha legacy, akkor úgy kezeli a sata-s hdd-t mintha IDE lenne, nem kell külön driver. Sajnos amit írtál abból nem derül ki, hogy most az oprendszer nem akar betőltődni, vagy valami másról van szó???? -
-
-
balkoger
tag
A ModeCom ház tápjának gyártójával én már felvettem a kapcsolatot, a megadott contact person már nem dolgozik ott, pedig cseteltem vele, most ott akadtunk el, hogy szól a kollégájának, na ennek 1 hete, de lassan felfrissítem vele a kapcsolatot. A gáz az, hogy lehet, mint magánszemély nem fognak velem foglalkozni, csak 100 db-os nagyságrendben, de ha "összemelegedtünk" talán lesz valami a dologból, ha nem drága, márpedig nem drága, csakhát a postaköltség.
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #741 üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszolni, de éppen zotya-nak írtam, hogy korábban én is tartottam a mega codec pack-októl, de nálam a k-lite codec pack vált be 1,5 éve használom, kb 10 gépre telepítettem fel eddig és senki sem szólt, hogy valami nem megy, ráadásul benne van az MPC. is, amit korábban a beépített x.264-es codec-jével használtam (libavcodec), de amióta htpc-zek azóta core avc, wma-nál csak a tekerés szar?
-
balkoger
tag
Ja mindenki jegyezze fel az eredeti beállításait, én is azért csináltam róla képeket, hogy nehogy elkavarjak valamit. Tehát eredetiről mehet a kép és utána lehet próbálkozni!!!
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #728 üzenetére
Akkor az 1.8.5-ös-nél nálam [ez] a fajta beállítás hozta eddig a legjobb teljesítményt.
Tudom ti nem MPC.-t használtok, de ez a beállítás másnak is hasznos lehet :
[MPC. output beállítások] -nál a "VMR 9 mixer mode"-hoz még kell egy pipa !!!
[MPC. internal filters] nálam így néz ki és az
[MPC. external filters] -nél pedig be van illesztve a Core AVC, amit sok mediaplayerbe be lehet illeszteni, de nem mindegy, hogy maga a player is mennyi erőforrást használ.
Hát nagyjából ennyi, várom a véleményeiteket. -
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #720 üzenetére
Azért most kipróbáltam a vidámparkos rövidfilmet, 720p-s ugye és a MPC-ben felgyorsítottam a sebességét 2x-esre na így akadt, pedig a proci terheltsége 70%körül mozgott, most nem tudom, hogy azért láttam akadozni, mert a player tekeri így, vagy azért, mert nem tudja leképezni a képet. Majd ki fogom próbálni a nagy gépen is ha ott is akad akkor a player tekeri így. Normál sebességnél a proci 25%-os és tökéletesen fut akadás-mentesen.
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #720 üzenetére
Na ez már jobb volt 95%-ra terhelte, de azért mert fel van gyorsítva a film egészen a robbanásig, utána normál sebességgel 17%, azután amikor lassítva visszajátszák a robbantást 25% a proci terheltsége. Ezt nem is gondoltam volna, hogy a film kicsi gyorsítása ennyire hatással van a rendszerre????? Akadás nem volt 4x játszottam le, viszont a jeges felület miatt a kép nem éppen gazdag, lehet, hogy egy részletesebb kép már akadást eredményezett volna nem tudom, ötleteket várok!!!
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #715 üzenetére
Megcsináltam az SP2-es új installt, szépen sorjában ahogy kell, a Media Player Classic-al és az újabb Core AVC-vel megint pöcsöltem egy kicsit, hát mit ne mondjak egy ottfelejtett pipa bizony képszaggatást jelent, nagyon fontos mit kell és mit nem bejelölni!!!! Most megint szépen fut a HD film semmi szakadás nincs benne igaz 84%-os volt max a proci terhelése (korábban kevesebb), de meg vagyok vele elégedve. Azon gondolkozom, hogy hogyan lehet kivágni az mkv fájlból egy részletet? Ha gondolod szaszlaci küldök screenshot-okat a beállításokról .
-
balkoger
tag
Maradok az sp2-nél eddig bevált és nem volt vele gondom, persze, ha gondom lenne én is keresnék alternatívát. Anno kipróbáltam a vistát is szépen párhuzamosan használtam az xp-vel, de a csiricsáré fjúcsőrökön kívül semmit nem találtam benne, ja és persze zabálta a gépet, szal lassabb volt ez zavart a legjobban, pedig semmilyen kompatibilitási problemmel nem találkoztam, minden ment vele flottul. na majd a win7 talán jobb lesz.
-
balkoger
tag
Értem, nem is kell venned ramot nem azért írtam, csak akkor már értem miért engedi nekem a 256 ramot a biosban.
MÁS ... SP3-as wint rakod fel? Kíváncsi lennék, mert nekem eddig sp2-es van fennt és érdekelne mennyit változna (jó-rossz irányban) az sp3, esetleg win7-el egy kis próba, mennyire eszi az erőforrásokat? -
balkoger
tag
-
balkoger
tag
-
balkoger
tag
Sziasztok!
Egy kicsit el voltam mással foglalva és nem olvastam a topicot, de a bios-szal variáltam egy kicsit. Sikerült megtalálnom a korábbi biosokat [itt] és letöltöttem a 099-es eredetit iso-ban. Na persze nem akart felmenni, de recovery módban igen. Ha kiírod a cd-re az iso fájlt abban benne van a recovery-hez szükséges ".bio" kiterjesztésű fájl is. Na ez pont elég is, kikapcsolod a gépet, kihúzod a tápkábelt a konnektorból és leveszed a bios jumpert. Vissza tápkábel, elindít, no para nem lesz kép, tök sötét minden, persze a cd a cd-rom-ba berakva. A cd/dvd meghajtódon, ha van lámpa látod, hogy villog, kb 2 perc múlva elalszik feljön a képernyő, megmutatja, hogy mi sikerült neki megvárod, majd kiírja, hogy kapcsold ki. Kikapcsolás után tápkábel kihúz, jumper visszarak (1-2 pin) aztán táp vissza és beindít.
Nekem sikerült így és megint tökéletesen mennek az 1080p-s filmek 70%-os cpu terheltséggel. Ha valaki más biost is ki akar próbálni a fenti linken még fel van sorolva egy pár, mindenesetre én mindegyiket letöltöttem!! -
balkoger
tag
válasz
balkoger #526 üzenetére
Hát nem vagyok elragadtatva az eredményektől, bizony a HD videók lejátszásánál legalább 25%-al megemelkedtek az eredményeim, most így hirtelen .
Senkinek nem ajánlom a biosfrissítést, legalábbis nálam ez az eredmény, pedig frissítettem utána a drivereket is, de ugyanúgy magasabbak az eredmények így is!
Ki milyen vga-driverrel használja a lapját????? Azért újra átnézem a beállításaimat is! -
balkoger
tag
Helló mindenkinek!
Na én is megcsináltam a bios- frissítést a win alól, nekem tökéletesen lefutot.
Az volt az érdekes, hogy egy pendrive-ra lementettem(egy másik géppel) és onnan nem indult el, hanem amit közvetlenül előtte töltöttem le saját vinyójára!
Újraindítja a rendszert és dos alatt csinálja az egész folyamatot, utána újra betölti a win-t ennyi. Egyébként nem azért féltem tőle, mert még nem csináltam ilyet,csak vannak rossz tapasztalataim (amikor még a recovery is elég bonyolult műveletnek számított, ha nem jól flash-elt a floppy). -
balkoger
tag
Én is méregettem egy PCI riser kártya lehetőségeit, de csak vágással lehetséges és a oldallapon nem fér el, mert úgy betakarja a lapot, hogy a szellőző nyílásból befelé álló ventilátoromat ha kiraknám akkor is beletakarna a csipszetbordába. Én a helyedben (ha a háznál döntesz) akkor bővítést egy pci flex riser kártyával csinálnám és átvezetném a túloldalra,(az alaplap és a tápegység között van annyi hely, hogy elférjen a szalagkábel) a másik oldalon szép "domborulattal" pedig eltakarnám a felrögzített kártyát. Természetesen ebben az esetben is ki kell vágni a ház oldalát, de nem azon az oldalon ahol hozzáférsz a gép belsejéhez és ezután már fektetve nem tudod használni, csak állítva.
-
balkoger
tag
USB mizéria elött azért volt időm fogyasztást mérni. Az everest-et használtam, illetve videolejátszást, mert ezek terhelték le igazából a rendszert
.
A lefényképezett értékek persze ingadoztak, általában megpróbáltam a mérési alap maximumát lefényképezni, ezért próbáljátok az értékeket +0.5w, -1w-os tartományban elképzelni.
[everest cache&memory]
[everest HDD teszt]
[everest stability teszt]
[Fogyasztás firefox-szal]
[Fogyasztás 720p (háttérben marad a firefox)]
[Fogyasztás 1080p]
[Fogyasztás Everest stability teszt közben (HDD nélkül)]
[Fogyasztás Everest stability teszt közben (HDD-vel)]Talán ezt a fogyasztást még egy dvd-rom-mal lehet űberelni, (jelenleg nekem az nincs)
Én 46,5w-nál nem láttam többet. -
balkoger
tag
ModeCom Feel tulajok FIGYELEM !!!!!!!!
Az előlapi Usb/ Audio panel hátsó része, ami a gép belseje felé néz, az nincs semmivel sem eltakarva, ezért a forrasztási pontok szabadon állnak.
Nálam sajnos előfordult az az eset, hogy a szabadon maradt molex csatim hozzáért az egyik kiálló lábba, és amikor előre egy usb-s kártyaolvasót dugtam, akkor rövidre zárta sajnos!!!!!
A kártyaolvasónak annyi, meg a panel nyákján is elsült az egyik átvezetés, azóta megoldottam és átkötöttem, de mindenkit arra kérek, hogy a nyákot takarja le szigetelje el a ház belseje felöl, hogy nehogy komolyabb baj történjen!!!!!
[ahogy a panelhez hozzáért a molex csati( piros karika a kiálló forrasztásnál)]
[Usb/audio panel sérülése]Nagy képek, lassan töltődnek (türelem)
-
balkoger
tag
pont azért hagytam félbe a projektet, mert nem csak a második kijelző nem jött, hanem a core avc-vel sem boldogultam, meg az mplayer linuxos változatával sem, nekem meg elsősorban ezért kellett. Egyébként még annyira kezdő vagyok linux terén, hogy csak sejtem , hogy mit kértél az előző hozzászólásodban
-
balkoger
tag
az alaplapi csatlakozó úgy néz ki mint egy audio csati, csak az a baj, hogy nekem 4 pin-es audio kábelem van, elképzelhető, hogy van 3 tűs is?
másik kérdésem, hogy az alaplapi leírásban: 1. tű VCC
2. tű SPDIF out
3. tű Ground
na most a fentebb beillesztett képen akkor a VCC = a +5V os paneles tűvel? -
balkoger
tag
Valaki próbálta már az alaplapi S/PDIF csatlakozón keresztül kikergetni a hangot? Van egy asus hátsó panelem(coax csatis), igaz van rajta bemenet is, de azt ezen a lapon úgyem tudom használni, szóval ha faszán megy akkor csak azon kergetném az audió jeleket.
-
balkoger
tag
Nagyok a képek ezért idő kell míg betöltődnek, türelem !
A full HD-s teszt később lesz ott írok fogyasztásokról is, illetve összevetem miben változik fogyasztásilag/cpu terhelésileg a helyzet, ha lemezről játszom, le. Megérkeztek a DL-es lemezek, illetve Anyukám laptopjában a slim DVD meghajtó letudja játszani a DL lemezeket is ezért jött az ötlet, mert jelenleg HDD-ről ment az egész. Átrakom a ModeCom-ba, ideiglenesen -
balkoger
tag
Mindenkinek BUÉK !!!!!!
-
balkoger
tag
eppen most probalok egy ibm t43-as laptopot (1.86ghzCentrino,768mbram) 33w-ot fogyaszt most, hogy netezek, de mivel dolgozik a felesegem rajta ezert nem bantom tovabb !
-
balkoger
tag
Ja itthon meg figyel egy fenti szobában, mert nem tudom nézni a szar tv-men. Ezt az s-video átkötést én is kipróbálom, mert a kép nekem is f.f. volt, de a betűket nem látom 1024-es felbontáson, csak homályosan, tehát másik tv lesz, csak nem tudom, hogy képcsövesbe van é olyan aminek van d-sub bemenete (lehet ez nagyon láma volt), úgyhogy nem is vagyok olyan mázlista.
-
balkoger
tag
a következő alkalommal ezt a műveletet is végigkísérem és leellenőrzöm talán a Sony könyvében is találok valami hasznos infót, csak annyira kevés időm volt, mert a gyerek sokáig aludt, Anyámhoz későn értem oda és 10 percem volt az egészre, mert jött a fontos sorozat amit nézni kell!
-
balkoger
tag
Ez most érdekes, mert nekem jelenleg 1024/768 -ba van állítva, mivel vnc-vel használom és kényelmesebb az asztali gépen megjeleníteni ami 1280/1024. Viszont amikor a full HD-s Sony-ra rákötöttem akkor a Sony a sarokban mutatta a pillanatnyi felbontást (bios-nál 800/600, a windows jelnél 1024/768) amikor bejelentkezett akkor viszont automatice felment 1920/1080 -as felbontásra (pillanatra elment a kép is) és azt tudom hogy a tv-n a képigazítás smart-on van. Nahogy ez most hogy csinálta nem tudom. Nem elképzelhető, hogy valami nincs jól beállítva a tv-n? Egyébként én utána leraktam 1600/1200-ra mert sokkal jobban láttam a betűket is a neten, és a hd videónál sem láttam különbséget, vagy kellett volna?
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #427 üzenetére
0099-es bios-om van nekem is és a csipszet borda ilyen volt, csak lecseréltem a zalman-ra, illetve a déli hídra is raktam(ich7) .
Szerény véleményem szerint és a speedfant és az everest-et összevetve szerintem:
Ambient = alaplapi hőmérséklet, vagyis környezeti (egyezik az everest hőmérséklete)
Remote 1 = CPU átlaghőm. vagyis az 1 és 2 magok átlaga (everestnél ez a cpu)
Remote 2 = csak azért vacillálok, mert ez 4-5 fokkal magasabb az alaplapitól, tehát az északi híd kizárva, mert az kézre is melegebb. Bios-szal nem tudom összemérni, mert nincs rajta crt. -
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #424 üzenetére
Neked rádugott venti nélkül is megy az alaplap? (Fan Speed 0000)
Azért kérdezem, mert engem a zalman ventiszabályzó eléggé megviccelt az elején, amikor még padláson volt a kicsike, ugyanis abban is van egy hőszenzor, ami leállítás és lehülés után nem akart bekapcsolni, így a lap sem indult (kicsit para volt) most, hogy szobában van ezzel nincs gond. -
balkoger
tag
válasz
turorudi #419 üzenetére
Jó kérdés, nem tudom. Nekem olyan értelemben szerencsém volt, hogy szüleim most vettek és mindkettőnek volt, de a Samsung az nem egy drága széria (150papír volt), tehát nem elképzelhetetlen, hogy a kisebb kijelzős tv-nek is van d-sub bemenete.
Az biztos, hogy most már én is csak olyat fogok választani amin van ilyen bemenet, arra viszont kíváncsi volnék mit szólna egy dvi bemenetes tv dvi-dsub átalakítóval, mivel azt legtöbb videókarihoz kapsz ezért lehet alternatíva egy dvi bemenetes tv is. -
balkoger
tag
Egy másik infó, nekem az Mplayer (MPUI) nem játszotta le az x264-es konténereket, mindíg error üzenetet kaptam, míg a Media Player Classic Home Cinema (MPC HC) elsőre, ezért én nem próbáltam mással.
-
balkoger
tag
Sazabi kolléga 162-es hozzászólásában van link a core avc beállítására, viszont az általam használt core avc-nek kicsit más volt a felülete, mint amit leírtak ezért én elkezdtem kipróbálni különféle beállítással ua. a 1080p trailer hogyan viselkedik (prociterhelés/eldobott képek száma ) aztán a legoptimálisabb is 100% terhelést mutatptt és sajnos az eldobott képek számát is csak a felére tudtam levinni, de ezt mind lanon keresztül néztem/ellenőriztem VNC-vel mivel nincs két monitorom és a gép önmagában letöltött egy szobában. Ezért volt meglepetés amikor tegnap este élesben egy full hd-s tv-n tökéletesen működött max 90% prociterheléssel!!!!
-
balkoger
tag
Hello mindenkinek!
Megvolt a LCD TV-s tesztem egy 40" Sony Bravia és egy 32" Samsung társaságában, mindkettőn van sima d-sub bemenet, így nem kellett pöcsölnöm semmivel. Hozzá kell tennem, hogy nem tudtam részletes tesztet csinálni, mert fiammal voltam, aki mindíg a nyakamban lógott és kevés volt az idő is ezért sajnos a hőmérsékletet és a fogyasztást sem mértem, illetve kétkedő kollégáknak sem tudom bizonyítani fényképpel amit tapasztaltam, de megteszem hamarosan!
Három szóban: Le vagyok nyűgözve!!!!!!!
Minden HD film tökéletesen fut röccenés nélkül, a MPC (MediaPlayerClassic) statisztikájában is 0 eldobott kép volt, tehát nem csak a szemem nem csal ez a kis lapocska teljes (a Sony full HD-s) felbontásban lejátsza a 1080p videókat is!!!!!!!!
A proci terhelése néha elérte a 90%-ot, de 75-85% között mozgot, tehát nem volt 100%-os terhelés alatt. A korábban készített képeimet VNC-vel készítettem (hálózaton keresztül) elképzelhető, hogy ez már sok volt a gépnek ezért volt korábban 100%-os terhelés.
De igérem képpel is alátámasztom állításomat, illetve ha valakinek segítség kell core avc finomhangolására, azt is szívesen leírom, bár egy forumtárs linkét megnézve csináltam én is meg. -
balkoger
tag
nekem eddig annyi furcsaságom volt a lappal az elején, hogy minden bekapcsolás után rossz időt írt a biosban, aztán 1 nap használat után már nem felejtette el az időt, talán a gombelem nem volt tökéletes és azóta feltöltődött, de ilyennel csak öreg 8-10 éves lapoknál találkoztam és egy kicsit furcsa egy új lapnál.
-
balkoger
tag
Még így is langyos, tehát nem félek attól, hogy túlhevül, viszont a "nagy" gépembe lévő csipszetborda olyan forró, hogy éppen csak meg tudom érinteni (Amd780G) erre viszont éppen egy hőcsöves hűtést alakítok, mert nem szeretném, hogy emiatt legyen gondom a lappal. Eddig semmi nem volt vele szerencsére, biosban is csak 40 fokokat ír, de ezt én nem hiszem el neki
!!!!
-
balkoger
tag
mindjárt megnézem everest-el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kerékpársportok
- Béta iOS-t használók topikja
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nintendo Switch 2
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest