Új hozzászólás Aktív témák
-
sazabi
aktív tag
válasz
solarix45 #2112 üzenetére
Érdemes lenne lecserélned egy nagyobbra azt a pici ventit.
---
Látom eljárt az idő a fórumtéma, és a lap felett.Szerintetek lenne értelme újabb generációra váltani? 720p hd-t ez is elviszi, szerver célokra tökéletes, media centernek szintén. Gondolkodom rajta, hogy mielőtt lejár a gari, túladok rajta, és felfrissítek valami újabbra.
Ellenérv: megbízhatóan hang nélkül 100%ot nyújtva igényeket kielégítve megy a cucc.Mire lenne értelme váltani erről?
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #2104 üzenetére
Nekem is már megvolt a gclf2 amikor jött a htpc láz, de nekem csak egy ati 9250et sikerült nagy nehezen beszerezni, de mivel még dx9et sem tud, emiatt aerot sem, így elég hamar megváltam tőle. Jobb pci-os vga-t nem találtam, ionnal meg drágábban jöttem volna ki mint egy wdtv-vel és még a gépet hurcolásznom is kellett volna... 1 éve volt ez, vagy itt beszéltünk róla, vagy az atomos topikban, vagy a zionosban.
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #2100 üzenetére
"Amúgy nem mindenáron kötöszködni akarok, csak megvitatni."
Ez visszafelé is igaz."Viszont az Asus többet is nyújt.
Az lenne 33 + ~10k a 2GB ram, a Zion 36, és marad az 1GB ram, viszont csak 1x PCIe van rajta, illetve aktív a hűtése."
Nyilván a Te elvárásaid a fontosak, nem az alapján döntesz, hogy én melyiket választanám.Én annó vagy 10 lehetőséget vizsgáltam meg, hogy melyik lenne a legjobb végül lemondtam a htpc-ről és vettem egy wdtv-t
"Azért a legjobb mégis az lenne, ha olcsón tudnék 8400GS-t szerezni."
Ha nem kell a pci slot semmire, és sikerül halk hűtésűt találnod, akkor tényleg."Mondjuk integrált SATA csatlakozóval
"
Zion a Mátrixban volt, az egyetlen emberek által lakott város.
-
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #2091 üzenetére
Ilyet találtam annó én is, azóta is várom a választ, hogy mikorra tudják beszerzni.
Elvileg ez a vga már tud dxva-t is, nem muszáj Cuda-s dekoder beszerzésével/beállításával szenvedni.
Ennyi plusszal meg már ott vagy mintha egy ionod lenne, viszont befér kisebb házba is, vagy mehet a pci-ba egy jó kis tv-tuner. -
nyunyu
félisten
válasz
solarix45 #1864 üzenetére
Nem tudja valaki, honnan lehetne olcsón szerezni valami audio előlapi panel kivezetést? Olyat, amit a lap tüskéire lehet rádugni.
Tetszoleges bontoban?
Jut eszembe, van itthon par Morex 2699-bol kioperalt 2xUSB+Mic+Line-out+FireWire kivezetes, par sorert elcserelheto Budan.
De hogy Azalia kompatibilis-e, vagy oldschool kiosztasu a hang resze, azt ne kerdezd -
-
wassermann
addikt
válasz
solarix45 #1822 üzenetére
A jelenlegi RAM-ommal én is belefutottam a "nem boot-olásba" - szánalmasan összevissza rohangásztam, mert nincs kinyomtatva a kézikönyv és nem tudtam milyen állásba kell tenni a jumpert : ) . Aztán több próbálkozás után sikerült. A CPU-Z szerint most ezzel pörög - a legjobb amit el tudtam érni : 533 3 3 3 9
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #1774 üzenetére
"9250 nem támogatott Vista/Win7 alatt! "
Persze, hogy nem mert nem támogatja a dx9et, ami azokhoz alapkövetelmény.Egy fél éve én is játszottam egy ilyen kártyával, de állandóan szét kellett hozzá szedni a gépet, mert a modecom házba nem fér be...
(#1770) wassermann : a nagyágyukra írtam, a 10k-s (használtan én a feléért vettem) megfelelő házban segíthet.Bár nekem kényelmesebb a wdtv, mint mindig átvinni a gépet a tv-hez, kikapni a lapot, hogy a vga-t tudjam használni (indok ld. fenn), aztán filmnézés után mindezt visszafele...
-
harry
veterán
válasz
solarix45 #1755 üzenetére
Hogy tudná? Egy átlag felhasználás, ami mondjuk netezés, dvd filmek, iroda, zene, stb. kb semmilyen 3d-t nem használ, és semmi sem indokolja, hogy az integrált vga ne lenne elég. Esetleg ha naaagyon nagy felbontású monitort kötsz rá... de ezt is kétlem.
Amúgy én akkor már nem pci vga-t vennék, hanem leváltanám a lapot egy c2d mini itx-re erősebb procival, szintén integrált vga-vel, aminek a teljesítménye még mindig elég az átlag grafikus cuccokhoz, hd videóhoz meg ott a proci. -
wassermann
addikt
válasz
Na próbálkoztam egy kicsit, de úgy látom semmi értelme. A 945 belső órajelét hiába pörgettem fel 400MHz-re, nem sok minden változott. Valószínűleg a lassú memória kezelés (a videokártya is a rendszermemóriát használja) ennek az oka. A 945 hiába végzi a számításokat gyorsabban, ha az ahhoz használt memóriát iszonyú alacsony sávszélességgel éri csak el és emiatt mindig sokat kell várnia.
Ezt a lapot nem video lejátszásra predesztinálták. : (
-
wassermann
addikt
válasz
Korábban még az MSI Wind-es topikban olvastam egy tunning programról, ami a 950-hez jó. [link]
Én feltettem és a grafikus mag órajele állítható (166/200/250/400). Tapasztalataim nincsenek még, de nem kell félni, mert feszültséget nem emel és a magban állítólag van túlmelegedés elleni védelem. -
válasz
Nekem semmi gondom nem volt win alatt az inteles driverekkel. Semmi extra, de működnek.
Linux alatt ahogy az újabb és újabb driverek jöttek, egyre lassabb lett. Ez is leginkább flash videóknál látszódott nálam, meg a 3d-s alkalmazásokon mint stellarium. linuxon úgy 5fps, winen 25-30fps. -
wassermann
addikt
válasz
solarix45 #1753 üzenetére
Remélem, hogy boldogulsz! - egyébként +10e Ft-ért van megoldás: Sapphire Radeon 9250 128MB PCI
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #1139 üzenetére
Erre csak egy kérdéssel tudok válaszolni: miért használja mindenki az lcd monitorját natív felbontásban? Nyilván pont azért szeretném is. (natív felbontás alatt iszonyatosan ronda lesz a kép, pláne, ha 4:3-at húzol szét 16:9-re...)
@Skyhigh: nem értem ezt a bios frissítés dolgot. Ez van már egy jó ideje besütve nálam és mégsem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest