- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
drsanya
aktív tag
válasz
Carlytoo #5571 üzenetére
Szép! Ugyanez van nekem is, esetleg segítenél majd abban, hogy mit hova állítsak egy stabil 4.0 beállításhoz? A cél a lehető legkisebb Vcore lenne, meg a lehető legkisebb idle fesz. Semmit sem állítottam még, így 0.767-1,269V az idle-load fesz. Egyszer próbáltam egy 40es szorzót, ahhoz Auto beállítással 1.293V ment, amit nagyon sokalltam...
Igazából az irányra lenne szükségem, hogy mit hova és miért, aztán elboldogulnék később.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Carlytoo #5499 üzenetére
Megnéztem kíváncsiságból. Nekem 2016 februárjában volt a proci 95K lap 125K ram 40K. Most váltanék és maradnék a 6 magosoknál akkor a lap lenne: 96K (asus sabertooth mark1) proci meg: 7800x 112K. és a ram 40K. Szóval nagyjából ugyanott lennék csak frissebb rendszerrel.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Carlytoo #5496 üzenetére
pont ffodi rakott ki egy sikeres delid hőfokokat egy 5ghz-n járó 7820X-ről. Azért elfogadnám. A lapok vrm részét kell hűteni és sztem sok baj nincs, leszamáítva h a procik nem forrasztottak de arra meg ott a delid.
A hőfokok teljesen jók sztem játék és render alatt is.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Carlytoo #5491 üzenetére
Nagyon hasonló a procink főleg tuning terén. Enyém is 1,3+V-ot kér a 4,5 ghz-hez viszont ahogy írták az a 100mhz nem oszt nem szoroz. Így nekem 1,27V-ot kap hűvösebb is (mondjuk túlnyomó részt csak játszom) de szvsz nincs értelme nyúzni azért a +100 ért.
+ ahogy subaruwrc írta mindennapi használatra jobb ha kicsit visszaveszünk a kiélezett tuningból a stabilitás miatt.
-
-
-
hash99
senior tag
válasz
Carlytoo #5460 üzenetére
A mostani platformodra sem érkezik már újabb téma és az x99 -re sem. Ha most a kettő között kellene vacilálnom az x99 -es a jó választás hiszen több magot kapsz ezek szerint azonos áron. Ha viszont felmerül annak a lehetősége is hogy az új hedt-re vagy 8-as intel szériára váltsál akkor persze az újabbal hosszú távon jobban jársz mert érkeznek még bele frissítések. Viszont ezért rá kell fizetned. Ha ez nem opció én a helyedben megcsinálnám a cserét és ha ez még mindig nem elég egy év múlva váltanék valami újabbra.
Esetleg még elgondolkozhatsz egy ryzen-re váltáson is valószínűleg nem kellene túl sokat ráfizetned egy 1700/1700x platformra ha eladod a jelenlegit. És ha munkára kell ott jobban jársz egy 8 magos ryzennel mint egy 6 magos haswell -e -vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged