Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G4ga
őstag
Nincs nagy angol tudásom nekem se. egy két tippet azért irnak.
De hátha akad egy guru aki probálkozott már ilyen lappal és procival.Miért nem kérdezed meg a cimbid neki hogy sikerült? Hátha Ö is tud tanácsot adni.
Ha nem megy nem szereti egymást a két cucc. -
Lujgi
tag
Ha arról van szó akkor hajlandó vagyok többet is áldozni hűtőre!!!!
A 10-11K-t csak kiinduló árnak határoztam meg!!!A polír valószínű nálam is kell majd és lehet,hogy akit ajánlottál őt fogom ez ügyben megkeresni!!!!
Nagyon köszönöm a jó tanácsot,több mint valószínű TRUE 120-at fogok venni és azt polírozni persze!!!!
A hűtőt azt én is fel merem polírozni,de a procit szerintem tuti nem merem!!!
Úgy,hogy azt majd valami tapasztaltabb emberre bízom!!!! -
Myers
senior tag
G4ga
Nekem nincs quad-om, csak beleolvasgattam a topikba.
"mint már emlitettem megvan a netezös profilom is 1.6Ghz 6*266 1.080V -ennél lejjebb nem tudok menni a lapom miatt!"
Ez mit jelent? Ez valami szoftveres dolog? Alaplap függő?Visszaolvastam sokat, de nem értem a végére, és igazából nem tudom miről beszéltek.
Mondanál (vagy bárki) erről pár szót, hogy mik ezek a profilok?
-
Qru
MODERÁTOR
1,5V az nálam is BIOS 1,5V. Load feszek és max hőfokok így alakulnak 9x390-en:
BIOS: 1,500V -> Load: 1,456V -> 71 fok
BIOS: 1,525V -> Load: 1,472V -> 73 fok (bár itt már kivágott a Prime 10 perc után)Nálam egyértelműen a proci fogy ki a karaftból, mert hűteni még tudnám de vhogy nbem sikerült tovább húznom még.
A full stabil beállításom: 9x390 1,500V@1,456V.
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam 1,5V-nál 71 fokos a legmelegebb mag 3,51GHz-en 1 óra Prime small FFT után, pedig nem is TRUE-m van csak "mezei" TRU-m.
mod:
TheDragon007: A magok hőfoka a mérvadó. A proci maga mindig hűvösebb mint magok mert a kupak nem olyan forró mint a magok (van közben egy hőátadási felület ahol ugye nem tökéletes a hőátadás).
-
-
Qru
MODERÁTOR
Háát, az a gond, ha nagy lesz az ugrás feszben a minimum és a maximum között az nem tesz jót a procinak.
Mert ugye van kilengés is a fesz váltásnál és terhelés váltásnál is. Nem egyből csontra a beállított feszt kapja, ami erősebben feszelt proci esetén...
Na de van loadline calibration (nem tudom Asus-nál is így hívják-e), szóval azért nagy gáz nincs. Tessék használni.Az egészgép étvágyát? Fogyasztásmérővel.
Az egész gép étvágyát szoftveresen csak durván lehet(ne) megbecsülni, ezért nem is érdemes szoftveres megoldásokra hagyatkozni. VGA tesztekben szoktak mérni fogyasztást itt a ph!-n. Az tájékoztató jellegű de meg lehet nézni, hogy egy hasonló konfig mennyit eszik.
mod:
TheDragon: Kívánságod számomra parancs.
A második kép már nem oda lett felnyomva.
-
G4ga
őstag
ez a fogyasztasa a procinak akkor?
hmmm... rosszat nézek? erre a fogyasztásméröre rámegyünk
de már csak holnap!
-
Qru
MODERÁTOR
1,6GHz-el tuti nem ártasz, az Intel C1E meg EIST is 1,6GHz-re veszi vissza meg nem toom pontosan mekkora feszre (csak nem elég kicsire azt tudom
).
mod: Sajnos a procim nem megy 3,5 GHz felett.
Most 9x390 a stabil beállításom este megnézem 8x440-el. Az csak +20MHz de a QPB-m sokat gyorsulna (és mint tudjuk C2Q esetén is ez a szűk keresztmetszet).
-
HSM
félisten
Az FSB downgrade-et nem szokták szeretni....
Bár asszem elindult egyszer a Quadom 6*200-on... Kicsit elgurult a gyógyszerem mikor hozzámkerült a fogyasztásmérő, és sikerült egy 12,5W-os fogyasztást kicsalnom a Quadból Prime95 alatt....
Bár lehet, 6*266-on volt... Nem emlékszem....
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, mitha a végét keresnéd csak itt a feszt csökkented nem növeled. Feszeke leveheted nyugodtan, ártani nem árthatsz vele, max nem lesz stabil a lap. Ki kell tesztelni. Én lusta voltam és csak a magfesz csökken(t), a többit auton hagytam.
Sikerült a procit 3 fokkal lejebb vinni idleben (terhelve még nem néztem): G92-es 8800GTS és 8600GT vga-k helyett csak egy HD4850 van benne.
mod: Nekem már régen újra kellett volna tennem a win-t de nehezen szánom rá magam. Leginkább azt utálom, mire mident felteszek amit használni szoktam.
-
-
HSM
félisten
Hát nálam a rekord 1,6ghz, a lapom minimális feszültségével, ami talán 0,9V, ekkor prime95-al tesztelve 12W-ot fogyasztott a cpu! Viszont miután kikapcsoltam, már el se indult....
Amúgy nálam ami a min fesz volt, amivel stabilan ment az 1,6ghz, az a BIOS 1,05V-volt, bár nem sokat vacakoltam vele...
Amúgy 2,4ghz-en is ment a cuccom 1V Load fesz alatt prime stabilanAmúgy a szoftveres fogyasztásmérésben hittetlen kollégáknak: ezt konnektoros mérővel mértem ki, sőt, bebizonyosodott, hogy a lap jól mér.
Szerk: itt a kép, Q6600 1V-on, smallfft-teszt: [link]
És igen, 38W a fogyasztása a 75 helyett....
Sajnos ezen a feszen nem volt stabil, de egy komolyabb, 8+ fázisúban sztem már az lett volna.... 1,08V Load fesz-re belőve ment nálam sokáig... -
lbalog01
tag
Szia!
kíváncsi vagyok a 3dmark06-eredményedre: nekem 3,7Ghz-en a 88GT 15,5K-t tolt, ez már simán VGA limit, mivel 3Ghz-en meg 14K-t ad / csak mellesleg jegyzem meg, hogy a régi X2 4600-om 3Ghzen 9K-t adott ezzel a kártyával/, szóval ide csak akkor érdemes húzni a procit ha van komoly vga is hozzá, persze csak játékok esetében, egyébként sirály ahogy zúzza a tömörítést vagy a film kódolást
L -
Beowulf_78
addikt
VCORE Prime load max. 1,5V, de annyit úgysem fog bírni a léghűtésed. Úgy csináld, hogy 80-85 foknál ne legyenek melegebbek. De inkább 80 fok környéke legyen!
PLL Max 1,65V
FSB TERM Max 1,5V
DRAM Max 2,2-2,25V aktív hűtéssel 2,3V, 2gb modul esetében max. 2,2V.
NORTH BRIDGE Max. 1,6V de 1,5-1,55V is elég kell hogy legyen.
SOUTH BRIDGE Hát ez nehéz ügy.Valamelyik konfig kéri valamelyik nem. SATA, E-SATA eszközök számától, PCI és PCI-E karik számától függ. Nekem mindenből sok van, szóval én adtam neki, de sokat nem szabad.Azt hiszem 1,150V kap nálam.Remélem kielégítő volt a válasz.
-
-
-
DigitXT
félisten
Mennyit számit ez a "szinkron hajtás"?
(Én úgy vettem észre, hogy nem sokat.)
3DMark05-tel néztem, mert eléggé procilimitált: 333x9 és 429x7 ugyanaz volt, sőt,
utóbbi még kicsit lassabb is, kivéve a GT2, ami kemény 1 FPS-sel lett gyorsabb...
Szerk: mondjuk az első esetben a RAM-ok 1000-et mentek, a másodikban 858-at. -
proci985
MODERÁTOR
nekem akkor volt ilyen problémám, amikor bohó módon a hatpines csatit dugtam rá az alaplapra (mentségemre szóljon, hogy 3 órányi megfeszített szerelés után már azt se tudtam kb, hogy fiú avagy lány e vagyok). szóval a kábelezést nézd meg, szerintem azzal lesz a para.
a pittyhez kell egy pc speaker, valamelyik régi gépből szedd ki a hangszórót. elvileg a biosnak ha nem indul kell tolnia post msgt, hangjel formájában. asszem a három rövid pitty volt a leégett a vidkari/ram
-
Qru
MODERÁTOR
Gép szétszed és újra összerak. Havernak ugyan ezt csinálta a gépe, alapon volt minden csak egy hűtőcsere volt a cpu-n. BIOS reset, elem kivétel egy egész éjszakán át, semmi sem segített. Aztán kivette a procit visszarakta és azóta is megy gond nélkül a cucc.
Az egy ramos indítás meg csak akkor segít ha a bios-ban nem stabil a mem beállítás, és nem képes visszaállni alapra (ez inkább a 965.ős deszkáknál meg az újabb Asus-oknál okozhat gondot) de itt nincs erről szó ugye...
-
proci985
MODERÁTOR
4 pines csati rá van dugvaa lapra? a hűtő mellett annyira nem feltűnő, ha elfelejtetted... én anno emiatt órákat szívtam egy hasonló konfiggal. 4850re hatpinest rádugtad? kábelezés okés? tápot nem a zárlatvédelme vágta le?
dugj rá az alaplapra egy pc speakert a megfelelő portra... pittyeg valamit? ill mit pittyeg? abból meg lehet tudni, mi a hiba.
-
NFree
addikt
Probáld meg 1 db memoval,.esetleg szedd szét ujra, meg összerak szépen nekem videokarival voltak hasonlo problémák, ha nem volt benne rendesen, el se indult volt már olyan is egy picit megdöccent a ház vga elmozdult, szedhettem szét meg össze az egészet és mindíg ugy kellet beletuljam, hogy nyomni kellett hátrafele, hogy bemenjen a hejjére rendesen, aztán meg mint a hímestojással úgy kellett bánni vele nehogy elmozduljon.
-
DigitXT
félisten
Memória kap elég feszt?
Nekem akkor csinált ilyet (elsőre nem indult tök hasonló tünettel), bár igaz, másodszorra indulni szokott még ekkor is.
(A végtelen újraindulási ciklust túlhúzás esetén csinálta, de az sem volt végtelen, mivel egy-két próbálkozás után a lap visszalőtte az FSB-t alapra.
) Mondjuk 0 tuning mellett az alap BIOS beállításokkal indulnia kéne (a RAM-ot olyankor 800-ra rakja, az meg megy 1,8V-on).
-
DarkByte
addikt
Nagyon fura amit írsz, mert elkezdtem kutakodni egyéb fórumokban a neten és több helyen is 48-50°C -ot írnak idle hőmérsékletnek és 70 °C körüli hőmérsékletet maximumnak G0 stepping esetén gyári cooler -el. Egyébként megtaláltam az Intel specifikációs oldalát: [link] E-szerint 71 °C a thermal specification, gondolom ezután kezd el throttling -ot használni. (Jéé a mostani D0 stepping -es Prescott -om is kb. ennyire melegszik [link])
-
Beowulf_78
addikt
-
-
^Boss
őstag
valami beallitas? kb lehetetlen amit irsz.. 700mb/5mp az meg mindig oriasi sebesseg, nincs az a vinyo, ami azt konstans tudna
szerk: ok, varom, mert neha engem is zavar, hogy tul lassu egy-egy kitomorites, szoval erdekelne 1-2 trukk, ha van
viszont ez kevesnek tunik, amiket irsz, tul kevesnek
-
Ugye fűt a gépem! Hát aplikáltam a hűtöben a hűtő összeállítást! Ezt [link], működési elvet kérnék tőletek!Van előnye meg hátránya is! (porra nem kell figyelni
Pár fokot biztos jelent! Nekem ezekkel a beállításokkal 3.6 is betölt blend is elindul de hát meleg nem tudom stabil lenne e!
Gorneck23! Hát alakulgat!
-
Tud ez többet is de nem léggel! Win alatt merném használni 3.6 v a felett is de amint terhelést kap 50-80-.... fok! Így még épp belefér!Összel ez csak javul majd!
Hát vélemény? KáVéA problémás egy lap, a biosfrissítés a driver ez az amaz, de már összebarátkoztam vele! Én a legelején rontottam el! Egy quados kolega leírta nekem h keressem meg az fsb wall-t a ram határait stb, szépen ától cettig! Én elkezdtem, érted a gép bekapcsolásáig se jutottam el! semmi! Türelmem elfogyott megnéztem az ő beállításait egyből 3.6-tal kezdtem! Pöccre ment, csak a core feszt nem arra állítottam mert az ennek a darabnak sok! Jó de fűtött ettől függetlenül! És elkezdtem finomítani, de csak fagyott csak fagyott! Odáig jutottam h csak a core-t meg a ramot emeltem meg, ami nagyban javított a stabilitáson de csak fagyott még órák múlva! És ekkor szintén ez a kolega felhívta a figyelmem a cpu feszre, h adjak még neki! Hát adtam! Voala megy! Azaz ott bsztam el h minden feszhez hozzányúltam, nálam nem kell csak 2-höz! Nem tom mien a p35-ös abban h mennek a quadok de a 965-höz képest a p45 sokkal jobb tuning szempontjából, de csak abból! A 965p sokkal egyszerübben kezelhető volt, nem voltak "betegségei"!
Bagira procija ritka darab 1.2 es a vidje!gazfickooo! pár napos tapasztalat h fél, egy, kettő órát alulfeszelve is kipréselek én a prociból! fél óra nem mérvadó! sőt! 7 óra se nagyon! De ha abból indulok ki h minden full forró volt nyomta a meleget és így elment ennyit akkor azt mondom h stabil! Ekkora terhelést soha nem fog kapni!
-
HSM
félisten
Nekem P35-ben simán CVPU VCORE, MCH VCORE, EIST OFF, RAMbeállítás, és már megy is szépen a tuning, ahogy a nagykönyvben meg van írva.... P45-ben meg alapból annyi opció van, hogy nem is mondok semmit... Egyszer próbáltam tuningolni benne, nem ment jól a memória, aztán fagyott, pedig csak 3 gigán jártam. Aztán idő hiányában hagytam alapon. (Ismimnél volt ez.) A többiek biztos többet tudnak erről mesélni, bár voltak páran, akiknél szépen ment a tuning...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest