- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- One mobilszolgáltatások
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Melu85 #22854 üzenetére
Az a baj, hogy a Q6600 és az E6550 között szinte semmi különbség nincs, ha alapon hajtod. Ezt elmagyarázták neked, akik azt tanácsolták, hogy cserélj procit?
Ugyanis az a szitu, hogy azokban a játékokban, amelyek nem támogatják a 4 magot, abban úgy viselkedik kb. mint egy 2 magos. Tehát szánalmasan kevéssel jobb. Egy 4870 kihajtásához már elég lehet 3,2-3,4 Ghz. Amint felhúzod erre az órajelre, már rögtön jobban jártál a 4 maggal, ugyanis rendesen ki lesz hajtva a kártya, de azokban a játékokban, amelyek már támogatják a 4 magot jelentős előnyre tehetsz szert.
Javaslom továbbá az adatlapod kitöltését, hogy adott esetben egy kicsit konkrétabb segítséget tudjunk nyújtani.
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TheDragon007 #20508 üzenetére
Úgy gondoltam, ha emelsz az órajelen, akkor adj neki plussz feszt, levekult....
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TheDragon007 #20504 üzenetére
Miért nem adsz neki +feszt?
24 óra? levakult.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TheDragon007 #20498 üzenetére
Gratulálok!
12+ óra már az elvakultak szerint (mint pl. én) is stabil beállítás. Feljebb nem próbáltad? Elég karcsú a fesz a procinak, abban még lenne tartalék...teszt terejéig a C1 mindig legyen OFF. Amíg ilyen stabilitásteszteket nyomsz, minden ilyen energiatakarékos izét ki kell nyomni, aztán majd használatnál, ami kell, visszakapcsololod...
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Bocs, az előbb meg akartam nézni, csak valamért nem töltött be. Néztem jó magas a VID... De most megnéztem. A valós fesz 1.432v. Ez bőven a tűréshatron belül van. Q6600 1.5v tényleges feszig lehet adni még Intel bácsi szerint is. Viszont a hőfok picit magas, de szerintem nem vészes. Elvileg 70 fok fölött már meleg, de ha prime alatt 74 fok, akkor normál esetben sose fog 70 fölé menni, úgyhogy szwerintem ez így 24/7-be simán jó.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Brumi˘ #20457 üzenetére
Nagyon sok ilyen van. De pl. haverom Q6600-osa 1 óra és 1 óra 5 perc között "szétesik" prime alatt. Jó, ott már 3,75Ghz-en ketyeg, de elvben akkor atomstabil, mert megvan az 1 óra...sokan használják így hosszú ideig a procit, és sose lesz semmi hiba. Én valahogy a 1000%-ra megyek. Nem sajnálom azt az X órát az életemből (főleg, hogy ilyenkor rendszerint alszom, vagy dolgozom...)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
zsolt1129 #20455 üzenetére
Erről most nem szeretnék vitát nyitni, de volt olyan beállításom, ami szinte percre pontosan mindig 5 és fél óra blendnél szarrá fagyott. Ha a 3 órát vesszük alapul akkor ez atomstabil. Ja, csak az volt a gáz, hogy egyébként is állandóan szétfagyott a gép random. Érdekes, mita olyan beállítással vagyok, ami 14 óra primestabil nem volt még 1 fagyásom se....
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TheDragon007 #20450 üzenetére
Szerintem meg ne! Nem igazából szereti, ha PÜ-ben zaklatják. Keresd meg, valamelyik topic-ba biztos megtalálod 5 után.
-
TazLeacher
nagyúr
Na, nem fért már bele a MOD időbe, de megvan. Itt vannak a vélemények.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
zsolt1129 #20443 üzenetére
Nincs mit megcáfolni, mert nem az én tapasztalatom. Asszem pont ebben a topicban érdeklődtem annó, amikor úgy volt, hogy lecserélem a 790i-t. Szóba jött ugye X38, X48, P45, és mondták, hogyha X48, akkor lehetőleg ne Gigát vegyek, mert az a széri nem sikerült a legjobban...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TheDragon007 #20439 üzenetére
Giga X48-ról sok jót nem hallottam. Ha X48, akkor Asus.
-
TazLeacher
nagyúr
Amikor én az SLi mellett tettem le a voksomat, sajnos konstatálnom kellett 1-2 dolgot. Persze, én is próbáltam minnél olcsóbban megúszni, de be kellett látnom, hogy:
-sajnos 1 db épkézláb SLi-s lap van, az pedig a 790i.
-sajnos ez a lap DDR3-as, így memót is kellett vennem,
-sajnos ennek a lapnak az ára, nem pont annyi, mint amennyire gondoltamHa valaki SLi-t akar, és ezekkel megbarátkozik, nem lesz gondja. Ez alatt esélytelen életképes rendszerre szert tenni. Sokat matekoltam rajta, de sajnos ez van.
Az a alegszebb, hogy egy ilyen (680i) lapból kiszállni is érdekes mutatvány lehet. Szerintem akkora bukta, mint a ház.
U.I.: azért egy eVGA 750i SLI FTW-t kipróbáltam volna...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
BraveHeart #20398 üzenetére
Én is így jártam! Nálam is olyan 330 körül volt a max FSB a Q6600-al.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Brumi˘ #20376 üzenetére
Ez nem feltétlen igaz. Akkorát szívtam a Q6600-ommal...neten körülnézel és vannak olyan Q6600-ok, amik 790i-ben 3,8-akat mennek. Ami nálam volt, az még 2,8-on se volt stabil, most meg simán ketyeg intel chipsetben 3,6-on. És utánanéztem, nem volt egyedi a problémám. Bizonyos procik egyszerűen nem hajlandók megmozdulni a lapban, míg máshol tökéletesen mennek. Azt hittem sz@r a lapom, lecseréltem a procit, és hibátlanül működik azóta. Nálam tökéletesen megy a Q9300, a régi Q6600-om most tökéletesen megy, de együtt valahogy nem akartak muzsikálni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TheDragon007 #20388 üzenetére
Lehet kell neki egy kis +fesz, ez megesik.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TheDragon007 #20385 üzenetére
Mi a gondá? Nem tudod húzni?
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Ez jól hangzik...nézted mennyi a 45nm-eseknél ez az érték? Abszolút max. 1.36v. Erre mindenki pakolja neki 1.4-1.45-öket, és nem igazán halnak meg. Persze, a % benne van, de ez egy ilyen játék. 1.5v van egyébként az intel honlapon a Q6600-nál, és ha megjkérdezel 10 embert, akkor 10-ből 9 itt azt mondja, hogy ne menj 1.5v fölé. 1.35-öt itt a legtöbben le se *ják. Aki tuningolni kezd legyen tisztában, hogy ez (ha vajmi kevssel is, de) kockázattal jár...persze 1.5v-n mivel hűtöd? Max vízzel...
-
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem tegnap előtt 6 óra után megfagyott. Bár inreális, hog ennyi ideig 100-on menjen a proci, de ki tudja, hogy használat alatt nem fog fél óra után fagyni? Szerintem 1 óra nem elég semmire. 50 perc - 1 óra primeeredményt még alulfeszelve is ki lehet préselni egy prociból. Én valahogy az atomstabil rendszerre esküszöm, és nem sajnálom azt a pár órát az életemből, hogy utána mondjuk fél-1 évig ne kelljen piszkálni a gépet. Ez az én véleményem...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kolondrum #19057 üzenetére
Tényleges 1.37? Mármint a CPU-z szerinti terhelés (prime) alatti? Így a 3,2 vagy a 3,6 nem stabil?
A ramhibát memtestel. Valahol megvan a link, minnyá' megkeresem...
Megvan: Innen töltsd le az ISO-t, írd ki CD-re, majd bootoltasd erről a gépet. Asszem magától elindul és célszerű 10-12 órán keresztül futni hagyni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kolondrum #19054 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy a feszt belövöm az elvi maxra. (aminél többet nem szándékozom, vagy nem tudok - mert felforr -adni) és onann megyek lefele.
Mondjuk ezzel megpróbálkozhatsz:
CPU: 1.45v (BIOS) szerintem a tényleges olyan 1.38 körül lesz
MCH + 0,1-0,2v
FSB: +0,2v
NB: +0,2-0,3v
RAM: +0,1vDDR szorzó 2.0
CIA: kikapcsolvaDe mivel nem igazán ismerem a lapot (illetve procim se sokáig volt, kevés sikerrel), így az NB és az FSB értékekre jó lenne rákérdezni...
Ha megvan a stabil érték, akkor vissza a feszből, és szépen lefele.
Én így szoktam.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kolondrum #19047 üzenetére
A gyártó szerint az 1.9v még belefér...de most mi a gond? 9-es szorzóval, 400-as FSB mellett kényelmesen tudod őket hajtani 800-on. 1.9v-n 800-on atomstabilnak kell lennie a ramoknak.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #19029 üzenetére
Mint tudod, nekem az XFX nem szerette a Q6600-at, 325 FSB felé nem tudtam vele menni. A Q9300-al semmi baja, 493-as FSB-t viszi, 480-on (3,6) primestabil.
Amikor gondom volt vele, utána olvastam külföldi oldalakon, és nagyon sok XFX és eVGA 790 nem komálta a Q6600-at, volt, amiben 1 MHz-et sem tudtak húzni...ez valahogy lutri...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18880 üzenetére
Pont azért. Az északi híd hűtése miatt (ez más az XFX-en) nem lehet rárakni a ventifelfogató fémfelfogatót, mert nem fér el. Nézd! Pedig már meg is rendeltem, megvettem a ventit, de le kellett mondanom. Csak olyan venti megy rá, mint a Xigmatek is, ami nem ilyen felfogatású. De nem bántam meg. Vettem hozzá crossbow-t, és úgy áll, mint "Katiba a gyerek".
-
TazLeacher
nagyúr
-
-
TazLeacher
nagyúr
Helyzetjelentés:
Nem kevés +feszt adtunk neki, már közelebb van az 1.4v-hez, mint az 1.3v-hez, pontosan 1.38v. De 10 perce stabil. Házban +2 db mini és +1 db 12 cm-es venti.
Az normális, hogy az 1-es mag nem mindig 100%-ra van leterhelve? Néha picit lentebb ugrik.
Lehet stabil lesz, csak nem azon a feszen, és atom hűtő kell felé...
Imádkozzunk együtt!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
schwartz #18847 üzenetére
Most csak 2 GB volt a gépbe, szinkronba volt hajtva. Ma lesz aktív hűtés (egy 12 cm-es S-FLEX). Terhelésre lett belőve az a fesz, asszem a lentebb lineklt képen a CPU-Z ablak látszik is, hogy pont ugyan az a fesz, mint amivel vitte a 3,6-ot.
A hűtéssel tisztában vagyunk, hogy gyenge, de ha csak a hűtés lenne a baj, akkor elkezdene melegedni, és utána újraindulna, megfagyna, stb...de indítás után 1mp-el hibázik, vagy kékhalál. Ha jó lenne a proci, akkor már vett volna rá haver hűtőt, de azt mondta (jogosan), hogy azért nem fog kifizetni +XK-t, hogy ugyan így sz@r legyen. Ha tudná, hogy jó, akkor megérné hűtésre költeni...
-
TazLeacher
nagyúr
Újabb fejlemény a Bagira01-es Q6600-al kapcsolatban.
Lehet én vagyok a paranoiás, de:
-nem mondott igazat a hőfokról és a hűtésről
-nem ment a proci nforcos lapban, elvesztette a 4. magot
-nem megy a proci P35-be se, vagy hibázik a 4. mag, vagy el se kezdi terhelni, vagy kékhalál, fagyásEzt így összefoglalva elég kaki a helyzet. És ha ehhez hozzátesszük, hogy én július 10-én vettem át tőle a Q6600-at, erre 15-én felkerült ez, amit az elutazása elötti utolsó nap UP!-olt...hmmm hogy mondjam. Semmit nem állítok, mert még nincs itthon, de kezd furcsa fordulatokat venni az ügy.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kolondrum #18837 üzenetére
Megnéztem (nem az enyémet, hanem egy linkelt képen), hogy a Q9300-asnak a Tj. max-a 105 C. Azt mondtad, hogy az alap 95 fok. Én ezt a tegnapi mérés alkalmával így hagytam. Akkor, ha nálam monjuk 60 fokot mér(t), akkor az ténylegesen 50 (tehát -10 fok) vagy 70 (tehát +10 fok) lenne a "kalibráció" után?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18829 üzenetére
BIOS-ban asszem így valahogy, de csak emlékezetből:
CPU: 1.475v (tényleges így lett 1.4v)
FSB: 1.45v.
MEM: Auto
SPP: 1.45v
MCP: 1.65v
GLT 0: -80 (ezt ő autóba beállította)
GTL 1: -100 (ezt ő autóba beállította)
GTL 2: 0
GTL 3: 0Minden a "biztosnságos" mezőn belül van, bár annak a teteje.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18800 üzenetére
Na. nálam is van már eredmény. A tegnap éjszaka erdményeiből 2 dolog biztos egyelőre:
1. 3,7-en sehogy se stabil.
2. 3,4-en primestabil.Minden feszt beállítottam "maxra", vagyis aminél többet nem fogok neki adni. Most elkezdem emelni az órajelet, és megnézem a végét, hogy hol primestabil, aztán elkezdem szépen visszavenni a feszt, hogy a lehető legkisebb feszekkel vigye stabilan a belőtt órajelet.
-
TazLeacher
nagyúr
Superman köszi az infókat, G4ga neked meg sok sikert! Megyek haza én is játszom egy kis prime-ot.
Reggel jövök!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18807 üzenetére
Ez megint egy másik kérdés, de sajnos úgy néz ki, hogy nem stabilitási gond van, hanem hol csak az egyik mag kezd el hibázni, hol meg nem terheli le az egyik magot. Szóval olyan, mintha az egyik mag hibás lenne. Meg a nem stabil, esetleg egy kicsit több fesz kell neki, meg a 8 mp után kék halál között azért van egy jó nagy szakadék. Persze agyon fogjuk tesztelni, hogy 100%-os legyen, aminek annak kell lennie, de egylőre eléggé hervasztó a helyzet.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18804 üzenetére
Bocs, hogy én válaszolok, csak közben hol telózunk, hol nem.
Szóval ez egy P35DS3-ba történik. Erre a procira 1.328v (terhelés alatt CPU-z szerint) 3,6 Ghz-et garantált Baira01, annó ezért vettem meg, mert a kép alapján úgy tűnt, hogy ugyan olyan mint Macka procija, ami nem volt egy rossz proci...
Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy nem igazán akarja az igazságot!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #18800 üzenetére
Én nálam? Én nyomom a melót...
Én csak éjszaka tesztelek. Tudod, nappal meló, éjszaka gép. Most jobban érdekel a Q6600, mert abban a reményben voltam, hogy működik, és nála minden rendben, de azóta rámcsörgött, hogy gondok vannak. Kezdem nagyon unni azt a procit. Egyre jobban érik, hogy érvényesítem az 1 hónap próbagarit.
Kedden leszek szabad, aztán 14 nap egybe (kiv. aug 20), reggel 8-tól eset 10-ig. Nálunk is mennek szabira. De cserébe lesz pénz szeptemberben a nyaralásra és az új moncsira.
Pont ezért gondoltam, hogy most kellene leadni a memókat gariba, mert úgy legalább ki tudnám pihanni magam.
-
-
TazLeacher
nagyúr
Kedves egybegyűltek!
Szeretném megköszönni az eddigi segítséget mindenkinek. Mint korábban írtam, a Q6600-al komoly problémáim akadtak, ezért kipróbáltam a lapot másik, yorkfield procival! És IGEN! Működik, az eredményt az alábbi képen mindenki megszemlélheti. Természetesen ez nem primeos eredmény, hanem egy kb. 5 perces beállítás eredménye, de látszik, hogy simán bírja a lap a magasabbb FSB-ket is.
Szóval szeretném megköszönni a sok segítséget és tanácsot Keldor papa, ^Boss, Beowulf_78, lbalog01, SzlobiG, Laraxior, Superman fórumtársaknak, akik idejüket nem sajnálva próbáltak segíteni nekem!
Csak, hogy legyen egy kis csavar is a történetben:
Már tegnap elött feltűnt, hogy 100%-on megy a 2. VGA hűtője. Próbáltam beállítani, de nem sikerült, mert valamiért nem tudtam beállítani, az SLI-t valamiért nem tudtam aktiválni. Pont ez volt a legkisebb gondom, úgyhogy kivettem az egyik VGA-t. Tegnap visszatettem, és ugyan az. Nagyon bosszantott, ezért megcseréltem a két kártyát. Semmi. Se kép, se semmi. Kivettem a másik kártyát, és megpróbáltam elindítani. Nagy sípszó, és nincs kép. Úgy néz ki megadta magát az egyik VGA. Szerencsére még több, mint 2 áév gar van rá, de akkor is vicces.Nagyon nehezen akar ez menni. Elküldtem egy haverommal garba, kíváncsi vagyok mit mondanak. Már nem árulnak ilyen VGA-t, nekem viszont van róla egy 80K-s számlám is...lehet még jól is járhatok.
Ja, és a memóriagondom továbbra is fenn áll, úgy néz ki az is garos lesz. Bármilyen órajelen járatom őket, amint 1.6v felé viszem a feszt, szarrá fagy, vagy nem bootol a gép. Ezeknek a memóknak a "hviatalos forrás szerint" 1.8v-vel kellene vinniük az 1600Mhz-t. Ez így elég nehéz lesz...
Szóval köszönök mindenkinek mindent, és innentől kiléptem a klubból, és csatlakozom a yorkosokhoz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #18760 üzenetére
Ha annál se bírja a 325 feltti FSB-t, akkor nyert ügyem van, mert visszab@szom gariba a lapot, hiszen a wolfok gyári FSB-je 333.
-
TazLeacher
nagyúr
Ha el tudom adni a lapot, akkor valószínűleg a már lentebb is ajánlott lap lesz, ami neked is van. Most még egy utolsó próbát teszek, hogy hátha megúszom olcsóbban a sztorit (közben azért árulom a lapot
) és belepróbálok egy 45-ös procit, ahhoz mit szól. Mivel neten elég sokat hallottam a Q6600+790i bajlódásról (persze csak így utólag
), addig a 45-ösökkel nem igazán hallottam, hogy gond lenne. Ennyit még megengedek magamnak, hogy egy ilyen próbával esetlegesen stabil rendszert tudjak építeni...
-
TazLeacher
nagyúr
Úgy néz ki az lesz a vége...
Nézd az aláírást...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
keIdor #18749 üzenetére
Ennyire azért nem vagyok otthon benne, tehát "mert nincs szávszél. a memók felé" annyira nem értem. Az ebből a szempontból nem számít, hogy én olyan memó órajelet állítok be, amit akarok, mert a 790i-be ez tök független az FSB-től? Vagy akkor is számít, mert rossz lesz az arányuk?
Igazából beteg árul egy QX6700-ast 34K-ért, én max erre gondoltam, mert azt olcsóbban megúsznám, mint lap+2vga cserét, és végülis ugyan ott lennék, csak nem +20-30K-ért, hanem megúsznám pár ezer forintból, és macera nélkül. Nem akarok most még vagyonokat ölni a gépbe, tehát, ha ez így jó, akkor így "megúsznám", és tudnám használni. De, ha még ezek után is azt mondod/játok, hogy sz@r lesz, akkor tényleg lecserélem a lapot, meg a VGA-kat.
Ja, és mit értesz ezen az elavult FSB-n? Egy 45nm-es már korszerűbb ebből a szempontból is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R5 2400G
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest