- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samanbacsii
őstag
Elnézést, az én cuccomból indultam ki. De 1.4re feszelt 3600 vagy fölé húzott B3-at szerintem nem lehet alapfordulatokkal kordában tartani, úgy gondolom.
Más: Ha vki azt mondja : stabil a gépem, hozzá kéne tennie mivel és mennyi ideig tesztelte, úgy pontos az állítása.
Én is fél-egy órákat futtattam a gépem prime95-el, nem jelzett hibát és már csűrtem is feljebb feszeket meg a hertzeket...de alkalmazások alatt néha újraindulgatott. Ekkor kezdtem éjszakákat futtatni és már alacsonyabb beállításoknál jelentkeztek a hibák igaz 3-4 óra után. Tehát, minimum addig fusson ameddig használod terhelés alatt... ha 2-3 órát játszol akkor addig, ha dolgozol, renderelsz akkor egy nap...
-
Samanbacsii
őstag
Szia!
A helyzet az, hogy léggel még nem tuningoltam de ránézésre nem ölnék bele pénzt. A többiekkel egyet értve hagyd az eredetit. Ha léggel csinálnám akkor olyan hőcsöves tornyokat tennék rá, ventivel. + füldugók. (nálam ezért lett víz) Azt hiszem az ASUSnak is van.Vannak itt profi "szelesek" is biztosan segítenek.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Kolondrum #22053 üzenetére
Azért gondolom hűvösebbnek mert azon keresztül hűtöm a magokat (ill. az egész cpu-t). Furcsának tartom, hogy a magok termelik a hőt, azokat lezárják a kupakkal (közöttük van vmi hővezteő anyag) és sikerül úgy lehűtenem a magokat a kupakon át, hogy az melegebb marad mint a hűtendő belsőrész? Már amennyiben helyes az okoskodásom...
Szerintem a magok légmentesen le vannak zárva. (Mikor políroztam tiszta víz volt a proci és végén a kád fölött zuhanyoztam leHa lenne rés a magokig akkor már kampó lenne...) Nem lehet bejutni anélkül ne vennénk le a kupakot. A kis résen (szerintem) még mindig csak a kupakot mérted és nem a CPU "közepén" levő magok melegét ezért egyezett a két hőmérséklet.
Most néztem a blogod, látom polírban otthon vagy. -
Samanbacsii
őstag
válasz
Kolondrum #22049 üzenetére
Érteni vélem...
A Realtemp Tjmax 85 volt eredetileg és annak állítgatása közben jöttem rá, hogyan számol. DE! A CPU milyen értéket mutat az Everestben? A kupakét, nem? Akkor miért magasabb a kupak hője mint a magoké? A HW monitoron ez jó lenne... ott legalább magasabbak a magok a kupaknál... csak túl magasnak tartom az eddigi tapasztalatom alapján az értékeket. (teljesen jobbra görgetés) -
Samanbacsii
őstag
Ennyi hőmérséklet uralkodik a gépben...
Elnézést, amatőr feltöltés, túl nagy lett... következőnél igyekszem jobban. -
Samanbacsii
őstag
...és hogyan lehet, hogy az EVEREST ultimate-ben a CPU 3-5 fokkal hidegebb mint a magok?
-
Samanbacsii
őstag
Köszönöm a segítséget printscreen ügyben de vmi gyíja van a gépnek mert lenyomáskor villan a kurzor de nem jelenik meg semmi és az ismertebb folderekben sem találok semmit. Ezen téma felvetése rendkívül kellemetlen számomra és mindenkitől elnézést!
Más: Létezhet, hogy a MCH 0,5v emelése megzavarja a hőmérést? 18 fokos szobában átlag 20 fokos maghőt mutat 2138Ghz-n (Eist bekapcs.) 1,328v (CPUz) -on. Emelés előtt minden rendben volt...
Esetleg tudja vki, hogy mennyi a Q6600 B3nak a Tj.Max-? RealTemp2.9 és CoreTemp0.99.4 mást mutat alapból. Passzív vízem van - igaz elég hatékony, de ennyire? -
Samanbacsii
őstag
Estét!
Hogyan lehet a legegyszerűbben képet csinálni a desktopról?Print screen nem megy...
Van négy féle hőmérő proggi de mind mást mutat.
Real Temp, CoreTemp, EverestUltimate, HWMonitor (na ez a leghülyébb...)
Melyiket szeressem? -
Samanbacsii
őstag
Qru, menalcas:
-
Samanbacsii
őstag
Akkor szerintetek érdemes egy p35-s lapba még "beleölni" egy q9550-t vagy sem? (Egy Q6600 B3 helyett) Pont ilyesmin rágódom... Teljes rendszert a víz miatt nem cserélnék...
-
Samanbacsii
őstag
Köszönet... Megyek próba.
-
Samanbacsii
őstag
Esetleg ha van tippetek másfajta ramra szívesen veszem, 2gb modul.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Pubszon #12289 üzenetére
Automatikus újraindulást, ...a biosban? (Bocs, nem vágom rögtön
) Mert az oprendszer szóhoz sem jut az újrainduláskor.
A memora már gyanakodtam mert többen írták, hogy négy modult rosszabbul kezel a lapom mint kettőt. Elvileg 1066-os de csak 890-en megy most. Eddig memo gondnál kék halál volt és kiírta. Ezért is vettem vissza...
Esetleg vmi memteszt kimutathatja? Pl. a Vistáé boot előtt? -
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
A következő "jelenségnek" nem találom az okát:
Gép bekapcs után, Vista felállása alatt vagy közvetlenül utána minden hibaüzenet nélkül pillanat alatt újra indul a gép. Jelenleg 3200Mhz 1.35v-on megy a B3, 500w táppal. Majd Prime95 1,5 órát simán, 3d mark simán lefut, 3D max használat, utána napokig megy egyfolytában. Nem tudom merre induljak keresni az okát...
Előreisköszi a tippeket. -
Samanbacsii
őstag
Estét!
Az tünt fel, hogy Vista64 alatt a Coretemp az 1-2 és 3-4 mag egyforma meleg, Vista32 alatt pedig 1-4 és 2-3. Az eltérés ugyanakkora a párok között: 3-4 fok. Ezek szerint másképpen dolgoztatják a magokat...
Még jó, hogy nem kezdtem el rángatni blokkot rajta. -
Samanbacsii
őstag
válasz
Geller72 #12037 üzenetére
Nekem volt ilyen lapom, 500W Zalmannal ment+ Quad.
Eladtam, 400w-os 20pin-es! táp ment rá, 7900Gt, 4x1GB Kingmax, 1 hdd + Core2 Duo.
Összerakom, meg se nyikkan. Tápra gyanakvás, csere 24pinre, semmi. Táp vissza. Félnap szétszedés, stb...
Este újra próba és elindul. A DUALBIOS volt az oka. Várni kellett volna kb. fél órát az újra bekapccsal a sikertelenségek után. Ezt mondta a "szaki"... Részleteket nem tudtam kicsikarni belőle.(Nekem csak 20km-be került.
)Úgyhogy ha nem rossz a lap ab ovo, lehet Neked is ilyesmi gond lehetett...
-
Samanbacsii
őstag
AirBoom-Jorus
Megvilágosodtam. -
Samanbacsii
őstag
Jó estét Mindenkinek!
Mondjátok, mi jelentősége van annak, hogy 9-es vagy 8-as szorzóval érem el u.a. a Mhz-t?
8-al stabilabb? -
Samanbacsii
őstag
Estét!
Anno belinkeltem a coretemp vista64 alatt futó verzióját. Hogyan tudnék rákeresni a topicban? Vkinek nincs meg a link véletlenül? -
Samanbacsii
őstag
Hali!
Most tettem egy p35c-ds3r -be g0-t és 8x szorzót ad alapból. Miért teszi ezt?
Mikor 9x szórzóval ment ua. Mhz-n lefagyott a Vista64... lehet véletlen? -
Samanbacsii
őstag
Tudom régebben már ítátok de ha megtennétek mégegyszer: a G0-t dobozon miről lehet felismerni és vannak-e egyéb ismertetői a jobb szériáknak?
-
Samanbacsii
őstag
Napot mindenkinek!
Nálam nem (sem) megy 3,2 felett a b3-as
Ha auto-n hagyom (v)a biost akkor 1,36-ad kapásból (1,325 az alap) a VID végig 1,325 (?) ekkor 3.1Ghz-ig semmilyen preciz beállítást nem igényel.
E fölött manual, 1,38-1,40v a 3.2-ig. 3.2 fölé nem megy. Volt próba 1,41v - de nagy villanással újraindult és bios alapra vissza... magok 56-58 fokok. Lehet ennyi a procc? Vagy a mosfetek melegszenek túl? Memok alapon direkt, ne zavarjanak... 500w Zalman... -
Samanbacsii
őstag
válasz
Benkeszabo #6575 üzenetére
Azért az off kemény volt.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
zolee0307 #6490 üzenetére
Azóta - mint feljebb olvasható - feltettem a legújabb biost és most már kezd tűrhetően menni a gép. Most (csak
) 3000 Mhz-n megy még, (tegnap már késő volt) de 1,325 v alapfeszen, (drop 1,24) és terhelve 48-48-45-45 fok a mag, prime95 hibátlan!
Tudom, ez még nem VB...
Nekem úgy tünik, amíg a procit nyúzom érdemes a memokat jóval gyári max. alatt tartani mert egy-egy Mhz emelés után (nálam) az alaplap rossz (túl alacsony) időzítéseket és egyebeket állított be "titokban"a ramnak (nem vettem észre), emiatt boot után 3-4 perccel kék halál és rögtön a procira gyanakodtam. Most először magas ram időzítések mellett belövöm a procit, aztán a ram. Hát ez a terv. Bocs mindenkitől, a harminc vesszős mondatért...
-
-
Samanbacsii
őstag
Itt a Vistax64-re a Coretemp095.4
Kikapcsoltam a C1E-t látszólag semmi nem változott (CPUz ugyanazt mutatja), majd kikapcs a EIST is és itt már látni a biosban beállított Mhz-t de mintha lassabb lenne a működés...Többször kerregő vincsi, lassabban nyíló ablakok, a négy mag folyamatosan kb 15% terhelésen... Ez biztosan jó így?
-
Samanbacsii
őstag
-
Samanbacsii
őstag
Jó éjt mindenkinek...
Létezhet, hogy ha biosban (9x300) 2700Mhz re állítva (CoreTemp0.95.4 is ezt jelzi vissza) Prime95 100% terheli a 4 magot, akkor a CPUz 1.41 miért 1800Mhz ír ki? Ez vmi takarékos mód? Ha igen miért 100% a teher?
Még vmi: Honnan lehet tudni, hogy a magok hogyan helyezkednek el? Mivel 54-54-50-50 a core hőfok szeretném tudni merre "lejt" a block? -
Samanbacsii
őstag
Üdv egen!
Sajna le "kell" cserélnem a lapomat mert nagyon körülményes a mosfat blokk rászerelése. (A többi cuccom maradna.) Milyet javasolnátok? Gigában gondolkozom... -
Samanbacsii
őstag
Polírozott proci veszti a gart. kapásból, ugye?
-
Samanbacsii
őstag
Egyébként hidegebb procinak kevesebb fesz. kell adott Mhz-hez?
-
Samanbacsii
őstag
Köszi, érdekel, elolvastam.
A rugós probléma nálam nem állt fenn, a rugóba helyezett csavar pont elkapta a papát. De, ügyelni kell az ellenoldal felfekvésére mert két szélén a mosfet lábak nálam bő 1mm kilógnak a nyákból. Ezt a "másik" két szélen alátétekkel korrigálni kell különben meghajlítja a lapot!
A leírásán tökéletesen el lehet igazodni, én először raktam össze ilyen cuccot, értelme 1 volt.
A mérésekkel sajna nem tudok vitázni, elfogadom mint infot...
Én is várom Zoli eredményeit! -
Samanbacsii
őstag
A blokk gyárilag tükör. [L:http://www.koolance.com/shop/product_info.php?cPath=29_44&products_id=402][/L]
A procit. Az is tükör lett és sík. Négy rugós csavar fogja, nem nagyon lehet elbillenteni. a 3276 hoz kellett 1,45v -t állítani a biosban ez lett teher alatt 1,392v (CPUz). 9x364. Én is úgy gondolom, hogy nem akarom a nagy feszt annyit nem ér... Legalábbis ennyi fesszel
Igen, látom. (már) Hát ez van.
Na, most tényleg éjt! -
Samanbacsii
őstag
válasz
vazimódó #4463 üzenetére
Igen, nagyon tetszett ezért is választottam...
Hát a topikot olvasva szerintem is hűvösebbnek kéne lenni.
A blokk stabilan rajta a cpu-n, felpolíroztam, szerintem nem ott a gond. 3,2 felett 1 cpu fsb emeléshez kellett emelni kb 0,006v-ot és akkor nem hibázott a prime. Az easytune5 el csináltam. Nem volt kedvem annyit bootolni...
B3.
Most látom a G0 4160-at... -
Samanbacsii
őstag
válasz
vazimódó #4455 üzenetére
1,45v - 1,392v terhelve 3276Mhz. Ekkor 70-70-72-72. CPU 58 fok. Prime95 fut. Ennél nagyobb feszt már nem adnék, félek tönkremegy a cpu ha nagyon nő a hő. (szerintem) Csak EVEREST, CPUz, prime95 és a Gigabyte bazári Easytune5pro -ja fut vista 64 alatt. Ezekkel tudom ellenőrizni. De ellentmondások vannak, külünböző értékeket mutatnak.
-
Samanbacsii
őstag
Mert az Everest 10-12 fokkal többet mutat a BIOSnál...
-
Samanbacsii
őstag
Vista64-re működő Temp mérő prg. tud vki? Everesten kívül.
-
Samanbacsii
őstag
Van-e arra lehetőség hogy a számunkra fontos hozzászólásokat megjelölhessük, hogy ne keljen mégegyszer megkérdezni vagy visszakeresgélni sziszifusszal... Már unom a cetliket.
-
Samanbacsii
őstag
Nagyszerű! (Mármint, hogy korrekt a mérés.) Ha abból levonom az LCD+modem akkor marad a gépre kb. 250 watt. Ha emeljük 3,4Ghzre, 1,4V és terheljük mondjuk Prime95-el akkor az lehet 150w növekedés?
-
Samanbacsii
őstag
Szerintetek mennyire hiteles egy konektoros fogyasztásmérő?
Mert 3DMark2006 alatt, alap beállításokkal (2,4Ghz-1,325v) stb., 24'LCD, ADSL modemmelszóval összesen 330W-ot mutatott!
-
Samanbacsii
őstag
Csak a felesleges feszültség emelést szeretném elkerülni azért hasogatom a szőrt. De már a vége felé járok, igérem!
-
Samanbacsii
őstag
Krosszfráge: A CPU alapfesze 1,325V?
Régebben volt egy link egy biosról (talán overclocker jóvoltából) beállításokkal. Esetleg vki tudná újra?
[Szerkesztve] -
Samanbacsii
őstag
válasz
Dare2Live #3161 üzenetére
A RAM foglaltság nem zavar. Sőt pont ezt üdvözlöm, hogy végre megpakolja ha lehet. XP-n soha nem értettem minek a 2giga (norm. felh.mellett) 400 megát használt átlag. A HDD kerregés ''mögött'' meg nem mutat semmilyen proc.haszn. időt... Csak nem idegi alapon dolgozik?
-
Samanbacsii
őstag
Azt is érdekesnek találom, hogy megy a Terratec 400 TVtuner, utorrent és átlag cpu használat 18%! Mind a négy mag mozog. Nem sok ez egy kicsit?
-
Samanbacsii
őstag
válasz
feka007 #3140 üzenetére
3Dmark2006 alatt valóban 75 fok volt, (a proc. teszt alatt 84!) Igaz, kikapcsoltam mindent, csak a hővédelem maradt 80 fokra állítva. Erősen gondolkodom vízhűtésen... Itt írtak néhányan 40 fok körüli alapot is. Ez nálam 58-60 fok húzás nélkül. Persze a Ninjám a mag felett levitál... innen a meleg helyzet.
-
Samanbacsii
őstag
Új emberként Üdv Mindenkinek!
A lenti konfigból sikerült alapfeszen 3GHz-et kihoznom, de sajnos Az Everest (Orthos alatt) 85fok mutatott 20 perc után és ezért nem mertem tovább nyúzni. De stabil...
MÁS: Úgy vettem észre, (legalábbis nálam) hogy VISTA64 alatt a CoreTemp, P95 el sem indul, Orthos is csak két magot pörgetett 100%on(?) a másik kettő csak szédelgett utána. A Winrar 3.7 kb csak 80%on hajtotta de legalább egyformán a négyet. Nálatok is ''ilyen'' a 64bit-es op.rendszer?Vagy bénázom...
Egyébként a Ninja bírná jobban, de nem a gyári felfogatással! Most keresem a megfelelő rögzítést. (Hátoldalon vmi fém keret) Ha Vkinek van Ötlete hol tudok venni ilyesmit előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Napelem
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- Google Pixel 9 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest