- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
válasz
proci985 #19442 üzenetére
De ha eleve Yorkfield-et szeretne, nezd mit irnak az AnandTech-nel.
Clearly, removing Vdroop gains us nothing and only serves to create problems that are more serious... No Vdroop means the VRM circuit must work harder at maintaining a constant voltage Link.A DFI-rol mar linkeltem egy par hsz-el elobb. Kentsfield 520FSB
-
schwartz
addikt
válasz
proci985 #19435 üzenetére
csak 4 fesszabályozója van, akkor inkább giga p35-ds4, mint minimum;> 9600gtt még egy 3870 is agyonveri
De oda vagytok azzal a DS4-el.
Megsugom, az en DFI-m is csak 4 fazisos, megsem esik hasra egy kis tuningtol. Az meg, hogy a HD3870 mit ver agyon azt mashol kene kitargyalni.
-
schwartz
addikt
válasz
#68216320 #18954 üzenetére
Na alljunk csak meg egy kicsit. Nem biztos, hogy sz@r az a proci. Attol, hogy megjelenik egy-egy igazan szep tuning eredmeny a topicban (vagy barhol a neten) nem kell rogton foldhoz vagni a sajatunkat ha epp elmarad egy par Mhz-el.
3.6Ghz nagyon szep eredmeny. (ha olykor viccesre is veszem a dolgot, ezt most tenyleg komolyan mondtam.) -
schwartz
addikt
Kezdek bepoccenni. Itt mindenki 4G-n gyorsul? Csak nekem nem jut egy normalis quad...
-
schwartz
addikt
Ertsd meg, hogy 65nm-es tuningolt quad ala kell a bazi jo hutes. Nem vonom ketsegbe PeachMan kollega hozzaerteset sem, de hallgasd meg inkabb a tapasztaltabb usereket. (nem magamra ertem, pedig egyszer mar volt Q6600-am. Aztan lecsereltem s most lehet megint lesz. De nem HyperTX2 meg hasonszoru hutot fogok rapakolni ha szempont a tuning)
Laraxior, elado a procid?
-
schwartz
addikt
Quad ala mar jol jon a nagyobb FSB. Tobbet profitalhat belole mint a kisebb ram timingokbol. (ha olyan programot futtatsz ami ki is hasznalja mind a 4 magot)
Lapot csak akkor cserelj ha mar biztos lesz a ket kartyas rendszer. (Penzt felre lehet tenni hisz sorozni nem szoktunk...)
-
schwartz
addikt
450x8 osszejohet MCH fesz emelessel. A 450x9 is, de ahogy az a proci melegszik minimum kompresszorral.
(ambar Kentsfield-el ritka a 450-es FSB)
P35-os CF felejtos, remelem a DS4 mas lapot takar.
4x1Gb jobban megerolteti a memoria kontrollert. 2x2Gb-ban gondolkozz, abbol is valami tuningosabb kit-ben. A Mushkin-jaim pl. 1100-on is stabilak. -
schwartz
addikt
válasz
#68216320 #18892 üzenetére
Ahoz kepest, hogy alairasodban 3600-on futkos a quad, jokor kerded...
A VID az alapfesz. (konyhanyelven). Lenyegeben egy VID voltage range van, terhelestol es energia managementes beallitasoktol fuggoen. (C1E, C0 state stb) Klasszikus ertelemben vett VID ertek, az a terheleses. (amit altalaban meg szoktak emliteni egy procinal).
Max feszrol nem nyilatkozom... -
schwartz
addikt
Helyedben lapot nem cserelnem. Nem eri meg. Az NB aktiv hutes sem kotelezo. (bar nemtudom mekkora feszt nyomtal az MCH-nak). A DFI P35-os lapom 1.5V-on hajlando stabil 500-as FSB-re. Borda tuzforro volt kezratetelre, de Prime futott orak hosszat. A lenyeg egy jo procihuto es jol szellozo haz.
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18877 üzenetére
Akkor maradjon az a Xigmatek. (A Scythe-ok is joval dragabbak)
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18875 üzenetére
Xigmatek S1283-nak annyit lehet felhozni a rovasara, hogy a 45nm-es procikkal, valami vegett csokken a hatasfoka. (a tobbi csucs hutohoz hasonlitva). Velemenyem szerint, a Tuniq jobb vetel. Ha az ar nem fontos, akkor a TRUE egy jo ventivel parositva verhetetlen.
-
schwartz
addikt
Leghutobol, ha nem szeretnel mellenyulni, TRUE-et vagy Tuniq Tower-t vegyel. (az utobbit nem tudom hogyha forgalmazzak nalunk). A Scythe Ninja (Cu), Mugen, Zipang is szoba johet, de azok hatasfoka nem sokat javul a legaramlat noveles hatasara. (ha alap venti kevesnek bizonyulna)
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18865 üzenetére
Az FSP tap eleg kene legyen. Everest-el nem lesz gond. Nem kell futtatni a stabilitas teszteket, csak legyen nyitva az ablak. A throttling-ot csak monitorizalja. (ha lesz)
Mod: A throttling vegig 0% kell legyen. Ha a terheles megis visszaesik az egyik magon, akkor lehet probalkozni a prioritassal, de legalabb tudod, hogy nem a tulmelegedes a gond. Viszont tul magas fesztol is beindulhat a throttling.
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18860 üzenetére
Azt nezzetek meg még, hogy nem-e throttlingol a proci Prime kozben. (hatterben Everest--->Tools--->System Stability Test ablak legyen nyitva) Ez megmagyarazna az ingadozo mag terhelest. A tapos kerdesemre valaszolsz?
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18848 üzenetére
Tapegyseg?
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18846 üzenetére
Ha olyan forrofeju a proci, meg kene emliteni a hutot is ami rajta van. 400as FSB-t NB fesz emeles nelkul kene vigye a DS3. Viszont jol jonne aktiv hutes arra is. (csak mint proba). Ha jol lattam 4X1GB ram van abban a gepben. 2 modult kivennek s laza idozitesekkel szinkronban hajtanam a ramot. Terhelesre legyen meg a hirdetett fesz s ne BIOS-ban allitsatok annyit. (valoszinu oda tobb kell). Ha igy sem lesz stabil lehet dobalozni...
(Egy TRUE vagy hasonszoru leghuto sem artana) -
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18794 üzenetére
A Q6600-al vegul mi lett?
Eladtad? Mas lapban se ment annyit mint ahogy hirdettek?
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18595 üzenetére
Sok helyen panaszkodnak, hogy olykor gyengen muzsikal a lap.
Why did I take a Q6600 G0 ? I took it because I heard this processor is nice for OC, but I am having a lot of issues at the moment, even increasing it a bit the system became unstable and need to reset the bios [link]
EVGA 790i Ultra Overclocking Guide
Amugy Bagira01 kollegat kerdezted? Nem lehet, hogy egy masik procit adott veletlenul? Mert atveresrol vagy szandekossagrol szo sincs szerintem...
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18595 üzenetére
Hat, ha nem szemely szerint WiZARD-tol vetted, akkor nem tudom mit mondjak...
Hagyj alapon mindent, majd tolts fel egy MemSet screent, lassuk milyen idoziteseket es osztot rak default a lapod. Majd nezd meg a ramok SPD-jet s ird meg azt is.
Van itt egy topic, nezd at azt is.
FSB-ben mennyi a max amit elertel? -
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #18584 üzenetére
Beneznek a lap topicjaba is (ha van) majd ott kerdezoskodnek az emberkektol. Kizart, hogy a proci a gond. (a feltoltott kep szerint sejtheto kitol van. Atbaszasra nem sok esely, a legregibb userek egyike...)
Amiket pedig leirtal, az kozel sem nevezheto tuningnak. A feszen kivul hozza sem nyultal a BIOS-hoz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Update 08.07. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest