- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
PH-User #23945 üzenetére
A szórakozás annyit tesz, hogy 1,328V-ot adtam a quadnak, és az szépen muzsikált 3,6ghz-en is. Csak valami szag jött ki a gépből prime alatt. Vissza is állítottam, nem tudtam mi volt ez. Most derült ki .
De tényleg nem feszeltem túl, csak ennyit adtam neki. Anno a wolfdale még efölött is kapott, mégsem volt gond.
Bár a magasabb vides quad alatt még egy fsp tápom volt, az alacsony vid-es quad alatt meg már egy corsair. Lehet hogy a táppal lett volna valami?
Rohadt életbe. -
JONAS77
aktív tag
válasz
PH-User #23922 üzenetére
Oké, akkor nem gond ez a feszültség, és a VID-et hol állitom be a biosa, ha megnézem majd? Egyébként azt még elfelejtettem mondani, hogy a mostani beállitásom már levolt tesztelve most is me régebben IBT-vel, de a teszt alatt eléggé felment a hőfok, de most sajns nem tudok képet mutatni róla, de majd este felé, ha elérhető vagy küldök eggyet, legalább segitek igy is egy kicsit, ja meg magamnak!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23905 üzenetére
annyira ne sajnáld, ekkora fesznél az LLC baromi nagy fesztüskét is rakhat a procira.
okkal droppol ekkorát a lap, ez biztosítja, hogy a biosban állított értéknél soha ne kapjon többet a proc (LLCvel csúnya tüskék is lehetnek).
nincs egyértelmű konszenzus, hogy érdemes e használni, viszont degradálódott proci volt itt a topikban (1.45 fölötti fesz, 3.8as prime run, leállt a prime, emiatt radikálisan csökkent hirtelen a fogyasztás, megugrott a fesz, aztán a proc lényegesen gyengébben ment utánna). szal nem biztos, hogy Neked jó lett volna, még ha támogatta is volna a lap.
-
mex28
csendes tag
-
válasz
PH-User #23875 üzenetére
És alaplap mennyiért lenne hozzá? (Úgy értem hogy ha eladnád a mostanit, mennyit kellene még rádobni.)
úgysem tudnám 3,6GHz-en stabilan használni.
A Phenom-ot meg ha igen, akkor adhatod neki a feszültséget, és bírd lehűteni.
Egyébként 8-as szorzóval jó esélyed van rá, a Q9550 a 8.5-es szorzóval meg P35-ben is fog 3.6-ot menni.Olyan 40, 45k körül már biztosan találni a hwaprón Q9550-t. A PhenomII se lenne olcsóbb ha hozzáveszed amit még rádobsz az alaplapra.
-
válasz
PH-User #23873 üzenetére
Mi a baj a Yorkfield-el ezen a téren? Én ahogy észrevettem, azonos cpu/fsb/memória órajelek esetén nincs különbség a Wolfdale és Yorkfield között.
Mennyibe is kerül egy 965 BE? Lefogadom hogy közelít a 40k-hoz. Annyiért meg már vehetsz használtan Q9550-t, amihez nem sok köze van a 965 BE-nek... Vagy Q9400 használtan, ha találsz. A lényeg a min. 8-as szorzó, mert P35-ben kb. 450Mhz-s fsb-vel kell számolnod. Az pedig 3.6Ghz, amit alacsony feszen tud, és nem kell azon aggódnod hogy megfő mint a Qazán, egy egyszerűbb HP-s hűtő elég rá.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23809 üzenetére
a fene tudja
valahova 100-130W környékére tippelném. amiket beírtunk, azok az értékek EP lapokból származnak (a rev2.1es p35ds4 a gyakorlatban EPs), tehát a lap tud mérni átfolyó áramot, aztán áram*feszből kiadja a fogyasztást. többen ellenőrizték falból, az érték eléggé pontos volt.
kalkulátorhoz: az enermax oldala nálam pl nem stimmel, 2.4@1.00ra ír 50Wt 27 helyett, 3.0@1.18ra 100Wt 60 helyett, 3.0@1.26re 118Wt 80 helyett, és 3.6@1.48nál kizárt, hogy megállt 190Wnál a fogyasztás
.
400W hm. pont akkorám van! más kérdés, hogy majd 100%os ráhagyással.
msn+zene az max 5%os procterhelés, szóval a proc ott nem nagyon eszik.
-
Angyom
tag
válasz
PH-User #23809 üzenetére
3,4-en 1,344v-nál a procid 155+-5W-ot kajál. Viszonylag jó az enermax.com kalkulátora, több fesz értéket és órajelet is próbáltam, Everesttel lefigyelem és a kalkulátor is eléggé hasonló eredményeket dobál ki. Szal sztem megbízható.
Érdekes azért, 3,6-on 1,45v-nál már 190W fölött kajál -
proci985
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23801 üzenetére
igen, az a 100ból 1, a topikban volt két darab olyan.
meg volt olyan is, ami 3.6@1.48 Vloadon legyőzött egy IFX14et két 2000rpm / 140m3/hs ventivel. házon kívül és egy kissé átventizett Cosmosban is. egy 200m3/hs ipari 120x28al is. a fogyasztásra lehet tippelni, a hűtő kifogyása alapján lehet a táp se állt messze a túlfeszvédelem aktivizálódásától
3.6ra a kisebbik Xigma a maga 8kjával a lowbudget kategória, egyébként meg TRU(e) minimum 1500as ventivel. optimálisan meg valami rendes víz...
aztán: fogadd meg, amit Speed(R) mond. prime + furmark, mert a tápodnak is van némi feszültségingadozása (azok a hülye áramkörök...), és terhelésnövelés hatására általában a fesz csökken. namármost, ha még 100-200Wo bekap a táp, akkor valszeg csökken egy icipicit a leadott fesze a 12Vs ágon... ami adott esetben pont elég, hogy az 1.ABC CPUfesz 1.ABC-0.001 es fesszé menjen át (ABC decimális szám, például 264, tehát 1.264 helyett kevesebbet, mondjuk 1.263mat kap a proc, amin már hibázik), amin azonnal eldobja magát a proci. a játék kilép, te meg nézel, h mivan.
-
Speed®
titán
válasz
PH-User #23805 üzenetére
Mi a péknek? Negyed óra IBT is bőven megteszi..nekem sosem volt így gondom. Az sokkal inkább fontos, hogy IBT/P95 mellett fusson egy furmark vagy valami hasonló, hogy a VGA is rántsa meg a lapot/tápot, ezzel kiküszöbölve az emiatt jelentkező drop okán fellépő instabilitási problémákat..
Nálam 3.33GHz P95ben 1.264en stabil, furmark mellé 1.28 kell, különben hibázik. És ugyanígy játékok alatt is, tehát nem véletlen a dolog, ennyi plusz kell. -
Speed®
titán
válasz
PH-User #23797 üzenetére
Konkrétan semmi újat, szerintem nem éri meg erre költeni. Simán belőném a helyedben 8x400ra vagy 9x333ra, és mellé nem tennék ilyen "csúcs" RAMot, csak valami kommersz 800asat, úgysem számít, főleg 4830 mellé..a megspórolt pénzből meg elmennnék haverokkal csapongani egy estét, vagy a csajommal mozizni/kajálni/korizni..ilyesmi. Hiába no, öregszem, hülyülök
-
Speed®
titán
válasz
PH-User #23795 üzenetére
6, de inkább 8 fázisos P35, ennél jobbat nem rakhatsz Q6600 alá szerintem. És ezek után is csak a szerencsén/adott procin múlik. Neked 9x400hoz vagy 8x450hez valszeg 1.4+V kell, alaposan kajálós/fűtős ott már..
Aggregátor
Q6700@3.8GHz@1.54, RAM 1140/C6 56xx
Q8300@3.5GHz@1.34, RAM 933/CL5 55xx
Egyebet nem'tok mondani, kérem kapcsojjaki.. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
PH-User #23779 üzenetére
1 óra Prime az semmi (6 óra minimum) főleg ha a Bland tesztet futattad és nem a Large FFT-t!
Ha legalább 6 óra primet nyomatsz és stabil akkor oké, de a fetekre dobjál valami hűtést mert 1,35v-on tud fogyasztani rendesen és hűtés nékül a fetek hát.....Esetleg vegyél egy X48-as lapot(Pl: Gigabyte x48ds5/dq6) már elég olcsón dobálják és elég jól megy csak sokat kell vele szöszölni(a memóriára egy kicsit érzékeny), nemkem x48-as lapban 8x440-en megy(ami bőven jó nekem), de majd megpróbálom 7-es szorzóval is!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23781 üzenetére
hőfokok jók, 425ös FSB meg bejövős
jó ez.
a p5e x38as, szóval nem tudom. az első x38as példányok nagyon antituningok voltak, ezek szerint változott a helyzet. viszont a lap felsőkategóriás ennek megfelelő paraméterekkel, szal ha időközben kiforrott a bios (nagyon kevés x38as lap volt, nem nagyon tudom mennyire lettek jók), akkor potenciálisan sokkal jobb a Tiednél.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
PH-User #23776 üzenetére
1600/1333/1066/800MHz Supported Ez nem azt jelenti, hogy akármilyen proci fog benne menni 1600-as fsb-ve főleg nem 1800-al és főleg nem fesz nélkül, nekem a procim megy alapfeszen (vid:1,2125 Cpu-z szerint:1,17v) simán 8x375-ön de már az MCH-nak kell egy kis fesz és ez azt mondom jó, de fesz nélkül 400 meg 450-es fsb-t el felejtheted. Amúgy a lapod kegyetlen sokat droop-ol szerintem eleg lesz a lapodnak az a 3,24ghz is.
-
emre
veterán
válasz
PH-User #23771 üzenetére
Én még egyet-kettőt megpróbálnék:
A sysem memori multipliert: auto (bár mondtad, hogy nincs gond vele)
Feszültség: mindennek beállítanék plusz feszt.
Nem kell sokat, csak ne alapon legyen egyik sem.
Esetleg kikisérletezni hogy alacsonyabb szorzóval (max 6-7) mennyi fesz kell a 400-as fsb-hez. -
dangerzone
addikt
-
Angyom
tag
válasz
PH-User #23709 üzenetére
hát ha van rá akkor tényleg vegyél egy bitang bordát pl. mugen-t az bírni fogja a kiképzést. pontos ventit nem tudok most hirtelen mondani, szerintem érdemes úgy gondolkodni, hogy majd le tudd szabályozni,ne pörögjön a venti maxon. Aztán vagy PWM vagy voltage szabályzás mehet is. PWM jobb verzió.
-
Angyom
tag
válasz
PH-User #23703 üzenetére
én szerintem a TX a szűk keresztmetszet. Azon már a polír sem tesz csodát. Én pl. 3000-ren hajtom a procit, elöször 1,35v-ot adtam neki. Akkor 23 fokos szobában 35 fokosak voltak a magok idle. Tegnap visszavettem a feszt 1,28v-ra, így nyertem még 2 fokot, most 33 fokosak a magok idle.
Igaz CM Hyper 212-vel hűtöm, 2 ventivel. Core temp-el és Real temp-pel is mértem, az Everest rosszul mutatja megint. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23231 üzenetére
Az is baj a 965P DS3-al, hogy a VRM rész is kevés fázisú a Quad meg nagyon szereti/meghálálja ha sok fázisos proci tápellátást. Persze vannak kivételek de az nagyon ritka.
mod:
G4ga: Nem mész az esküvőre vagy mi van? Hnap akkor át megyek, a cuccokat már össze készítettem nagyjából.
-
G4ga
őstag
válasz
PH-User #23231 üzenetére
amugy ezt irtam én is.
Maga a chipkészlet nem igazán quadhoz való. Lehet egy Duo-ot elvisz de a Quadot nem.
Az Asus nagyon jó lapokat gyárt. Nem akarok a márka vitába bele menni, de lap és lap között is van különbség. Ahogy proci és proci között. Az hogy egy Lapban nem megy annyit egy proci nem biztos hogy a lap hibája. egyszerüen nem szeretik egymást.Az én Quadom vid-je 1.2125. P5E lapban hajtottam ezelött és simán ment benne 4GHz-t is tesztek erejéig. Most 1.344 - 1.352 vel viszi 8*450 be a 3.6-ot. Hidd el egy jobb chikészletü lapban simán jobban menne. Akár egy P35-be, de egy P45 be vagy X38 pedig hasitana mint állat.
Azzal a fesszel lehet magasabb orjelen tudnád hajtani.
Nem szeret kérdésröl van szó, de ennyit tud. ha többet akarsz akkor pedig magasabb feszt kell ami viszont a melegedéssel jár. Ahova lehet kevés a Hyper Tx2. Köztudott hogy a q6600 többsége melegedös tipus. Fütenek mint a diszno. magasabb órajelhez illik egy jobb hütö. Nem véletlen vettem én is anno TRUE-t. Az elején egy AC Freezer 7 el probálkoztam Giga P35 Ds3 ba. Ment is 3.6-ot. de olyan csunyán melegedett mint a diszno. Vettem hütött és lapot és azota ugy muzsikál ahogy az megvan irva!Visszatérve a E6750-hez. nekem 1.375 el vitte a 3.6-ot és abszulute türhetö volt a höfok, az Ac-val. Ugyan ezen a feszen a Quad lehet megsülne a hütöddel. Abszulute nem egy kategoria a kettö.
-
válasz
PH-User #23231 üzenetére
1: Azért felejtős mert az én esetemben pl lapcsere után (P965->P35) ugyanazon órajel eléréséhez kevesebb fesz is elég volt. Meg mint említettem Quddal csak küszködtem a p5b-be, főleg a droop miatt, amíg p35-be már évek óta tökéletesen megy. A quad elött E6300 volt azzal aláírom nem volt semmi gond, ment is mint állat.
2: Igen magas. A Quadok esetében alacson VID-ről akkor beszélhetünk ha 1.2500V legalább, de inkább alatta. És mint mondtam már, ne hasonlítsd a 2magos a 4 magoshoz.
3:
4: Lásd az első pontot. (a lényeg a kevesebb feszen van)
-
válasz
PH-User #23221 üzenetére
Amint írták elöttem nem biztos hogy menni fog főleg nem alapfeszen annyit.
Hogy miért?1: P965 alapból felejtős, nekem a p5b deluxe lappal is keservesen volt meg a 3200, afölött meg már minden egyes MHz adjándék volt, és meg kellett szenvedni érte.
Aztán jött a p35 ezzel megtáltosodott.
2: Elég magas a VID, és álltalában az alacsony VID-es procik mennek jobban.
3: Ne hasonlíts egy 2 magos procit, egy 4 magoshoz.
Másik pedig hogy az a 2 magos lehet egy jobb darab volt, a quad pedig egy rosszabb. -
G4ga
őstag
válasz
PH-User #23227 üzenetére
mennyin járatta a Quadot? akkor lehet Te fogtál ki egy anti tunning lapot vagy procit?
Szerk: Utána néztem googlebe a lap + proci párosodnak, mit lett belöle kihozni. Sokan használják 3.6 az tény. érdemes beirnod googlebe hátha találsz valami jó belállitást. nézegetem én is, ha találok belinkelem neked!
-
G4ga
őstag
válasz
PH-User #23225 üzenetére
csak nem quadja van.
Nekem az X38 elött P35 DS3 am volt. A Quad elött egy E6750 használtam 8*450 simán. Amikor váltottam a 3.6 8*450 nagyon nyügve nyelösen vitte Quaddal. Mondhatni annyi feszt kellet neki adni, hogy verdeste a 80 fokot. Aztán váltottam elöször P5E-re ( abba 3DMark06 stabilan vitte a 4050-et ) majd a Maximusra. Ezekbe a lapokba 1.3al simán viszi a 8*450-et!
A Quadhoz kevés a lapod. Duohoz lehet jó a lap de a Quadhoz kevés!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23221 üzenetére
Másik lapban elképzelhető de a 965P-s chipset nem Q6600 tuninghoz való. Nekem is ilyen deszkám volt és bármekkora feszt adtam (nyilván az észszerűség keretein belü) nem tudtam 2,7GHz felé menni. Váltottam P35-re most a 3,5-3,6GHz sem gond ugyanazzal a procival. Túl gyenge a lapod procitápellátása egy ilyen zabagéphez mint a Q6600.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest