- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krupitomi
tag
Mindig elmentettem az új beállításokat pci is 100on van de mostmár kiderült hogy ennyi feszel max 9*333-on megy ami nekem már annyira nemrossz csak így 50-52fok körül van a proci magok 47-50 (vagy az annyira nemvészes?), jelentős gyorsulást nemértem el vele úgyhogy valószinűleg visszaállítom 2,4-re majd ha már úgyérzem hogy kevés akkor visszaveszem 3Ghz-re
Most úgyis csak próbaképpen húztam hogy kb meddig bírja meghogy jelent e valamit.
Neked is köszönöm segítséged!
-
HSM
félisten
Szerintem nem nyerne vele... Nekem P5K3 Deluxe-om van, és nem nyertem vele sokat a régi P35-DS3-hoz képest... Kb. +30Mhz FSB, és +100-150Mhz FSB, amit ki lehet belőle hozni. Talán valami olyan lappal, ami nem egyfázisú az MCH-hoz, vagy esetleg P45, de ott meg sokak egybehangzó véleménye szerint szívás, bár nem lehetetlen huzatni a Quadot.... Szóval nem egyszerű.....
A 2 modul sokat segítene, nekem mikor a 2 modul mellé bekerült még 2, kapásból az addigi max FSB-ből lejött kb 20, a stabil pedig beesett bőven 400 alá.... Szóval ilyen esetekben az MCH fogy el szépen. -
slett27
addikt
3,6GHz felett ez meg is történik sajnos. Idáig jutottam stabilan. Efelett hiába változtatok bármit is (LC Ki/Be, MCH +0,1V+0,2V, BIOS CPU fesz 1,5V-1,55V)
restart van, nem hibáznak a magok, csak restart. Lehet itt kevés lenne a 650W-os Chieftec ?
Nagy a valószínűsége annak is hogy víz kellene, mert nagyon melegedős proci amint az a képen is látszik. Szted ? 4GHz-en még bejön a Win.Sőt, lehet feljebb is, még nem próbáltam.
-
Laraxior
titán
Ő kiszámolta hogy 200W-ot nem ehetett a proci,mert a lapon levő valamik nem tudják azt leadni..amikor mgemlitettem hogy egy Q6600 beszippanthat akár 250W-ot is. Szép eredmény
Én is próbálkoztam anno...1x percnél jelzett hibát
most a Q9550emmelis ugyanitt tartok. Jelen pillanatban is fut a prime.
De ezt majd a York topikban
-
-
én meg nem szoktam órákat primeolni
Meg lehet kövezni de ami nekem 20-30 percig stabil az utánna is az lesz.
Mindig 20-30 perc aztán egy kis GRID, meg Source, és ha ott nem dob ki, nem fagy akkor atom stabil.
Ami nekem eddig 30percet kibirt azzal játékban se volt semmi gond, viszont amikor hibát dobott a prime, akkor a játékban is előjött.Uhh basszus már megint rámvirradt
-
nem fogom feleslegesen hajtani, mivel nagyvalószínűséggel marad a 3200 24/7-re.
ennél több nem kell egyelőre nekem, amit játszok, csinálok a gépen ahoz bőven megfelel, ha meg úgy adódik akkor felhúzom.
Tesztek lesznek még, de még csak most hétvégén állt össze a rendszer így nem nagyon volt időm tesztelni.
Most hogy így hűvösebbek vannak, és jó idő is, csinálni akarok egy kinti tesztet is hogy meglássam mennyiben befolyásoló tényező a minnél alacsonyabb hőmérséklet.
Erre azért vagyok kiváncsi mert pl arra számítottam hogy ugye légnél kellett 1.178V 3200-hőz, és víznél beéri kevesebbel is. A számításom nem jött be, ha egy értékkel is kissebbet adok akkor hibázik.
Annyit viszont illő megjegyeznem hogy nagyon jól viselkedő proci, a legjobb ami eddig nálam járt. Ha kevés a fesz nem fagy nem indul újra, csak hibázik.
1.25V-al is feláll a win minden gond nélkül, de ha rányomom a primeot akkor sincs semmi gond, szimplán hibázik csak, és semmi marhaság. Az ezelötti procijaim még a prime stabil érték közelében is hajlamosak voltak újraindulásra és BSOD-re. -
mint mondtam megnyugodtam, hogy nem a proci szar, és annyira nem érdekel hogy 1.28 kell a 3600-hoz, vagy 1.32V
Ettől nem lesz nagyobb pöcsöm
Hát költséges volt szó mi szó, és voltak nem tervezett dolgok mind jó, mind rossz értelemben.
A következők vannak benne:
Nexxxos extreme tripla radi, enzotech sapphire, EK nb+sb blokk, Heatkiller fetblokkok, laing d5, noise isolator tartály, illetve AC ventik gondoskodnak arról, hogy hűvös maradjon
Persze volt még pár apróság amit nem írtam, pl paszta, szenzor stb, de cakk-pakk utánnajárással meg mindennel olyan 95-100K magasságában volt.Hogy megérte e? Szerintem meg.
Csendesebb lett, hűvösebb lett.
Eddig Hyper tx-el volt hűtve akkor a hőfokok úgy alakultak:
3200MHz 1.178V levett oldallappal, ventik fullon,
idle 49-47-45-45. load 60-59-55-56most a vízzel zárt háznál, 1db házventivel, pumpa 1-es állásban, a fenti értékeken,
idle 36-32-31-34, load 48-43-45-45.
Idle a ventik 620-at, terhelve 880-at forognak a radin.[ szerkesztette Shkiz0 ]
-
Laraxior
titán
Én mindig is mondtam.... 20 perc,fél óra,nagyon max az 1 hour
Fater,láttad az új "memóriáimat"?itt van a kicsike
-
Igen/Nem
A blokkon kívűl minden megvan. De ha minden igaz a héten már megjön a blokk, és akkor megyek Nyugdíjashoz a lomért. Tudom korábban egy hetet írtam, de akkor még más volt a szitu mert időközben nem D-Tek lesz a cpu-un, hanem Enzotech. Utánna majd lesznek eredmények de majd ugyis linkelem ide. -
-
hossszú
őstag
Még régebben a B3-asomat is leteszteltem a minimum feszültségre
-
-
Bagira01
veterán
-
bim
veterán
nem fértem az időbe bele...
szóval mostanában egyre több alacsony VID-es quad szaladgál itt a PH.-n amik egész alacsony feszen viszik a 3,6-ot.
kár hogy kifutóban van ez a proci..bagira: enermax 485-öt váltottam erre és ég és föld a kettő között különbség.ennél 1,5V -os prájm alatt nem emelkedett meg a venti fordulata a tápban az enermax meg maximum stabilan 1,4V-ot tudott kipréselni a proci számára..amugy meg az a 4,27 feletti órajel igencsak fini eredmény egy giga lapban.
-
szacsee
nagyúr
Grat!
Én nem prájmolok többet ilyen feszen...sajna a deszka megsínylette.
Ha win-ben be van kapcsolva a hangfalam, és közben nincs semmi hang ugye..de random módon pattog (kattog), nemtom miért lehet ez.
Ja és az 1,5V-os prájm után jött elő. Lehet nemteccet nekijje.
Az egész mobo viszont hűtve volt prájm alatt, tehát attól nem lehet, hogy túlmelegedett valami! Azt még el tom képzelni, hogy ugye a nem 1-2 A ami prájm közbe a procit etette valahol átütött és hegesztett egyet a lapon. -
VinoRosso
veterán
az hogy mennyire melegszik, FPO kérdése, azt én sem tudom konkrétan hogy miért(talán félresikerült forrasztás), de ez látszik számomra körvonalazódni. VID csak annyit mond, hogy mennyi fesz kell neki, ha FPO alapján kazán, akkor a hajadra kenheted a VID-et, mert nem fogod tudni megkínálni kellő fesszel. Ez azért is érdekes, mert mintha VID is FPO-tól függne, legalábbis abban a tekintetben, hogy bizonyos batchekből több az alacsony VID, mint másokból. De itt már nagyon tippem sincs, talán a lapka minősége miatt térhetnek el az egyes VID-ek.
-
WiZARD
addikt
milyen blokk van a procin?
vízhőfokot tudsz?nekem is nagyon soknak tűnik ez.
nálam dtek fuzion + quad nozzle, 29 fokos vízzel 65 fok körül megfogja a procit prime alatt is 1.5V mellett.
pedig polír sincs, és elég szar a kupakja, mert a blokkon látszik hogy a 4 sarok ér hozzá -
Laraxior
titán
Hány fokos a vized? Nekem 27-28 volt. Szerintem a procid melegebb fajta.Az enyém nem melegszik annyira,bár eléggé nyomja a víz hőmérsékletét. Hiába csak 60 fok...
Mindenkinek:
4 mag
OO
OOmondjuk h aelindítok egy orthost,ami ugye csak két magos használ ki,melyik kettőt?
Oo
Oo vagy
oO
oOvagy
Oo
oOvagy
oO
Oo
Hülyeség de gondolkodtatok már rajta? -
Beowulf_78
addikt
Nem olyan sok ez, bár most nem jött jól mert a motorra is nem keveset kell költenem tavasszal... arról nem is beszélve ha nem xarik be a P5K Premium 1 hete, akkor még mindig az lenne az ST ramokkal.Ha neked is bexarik 1 alkatrész te is pótolod nem?
Giga X48-DQ6 qurva drága volt, és ráadásul tuningba gyenge is, válogatott a memórik között, a Talentekkel pl. nem is adott képet.Ezen a lapon igen izmosat buktam, bár a 2db ESATA kivezetést megtartottam magamnak ami azért nem kevés pénz ha külön akarod megvenni (az egyik eladó).Tehát az anyagi bukást kompenzálta az hogy hiányosan adtam el a Giga lapot, de aki beszámította annak nem volt fontos, nekem meg "életet mentett".
Ha pedig eladom az egyik ESATA kivezetést, akkor az még tovább fogja csökkenteni a kiadást.A kis pénzt is meg kell becsülni
, főleg úgy hogy 8-10 éve nem melózom sehol, és nincs túl sok pénzem.
-
Beowulf_78
addikt
Én nem tudom.
Ilyet még nem láttam.De kizártnak tartom hogy a VID-nek lenne köze hozzá. Az én 1,2375 VID-es procim, amit nevezhetünk alacsony VID-nek, akkor miért nem úgy működik mint a többi alacsony VID-es miért nem melegszik annyira? Pedig léggel hűtöm. 1,36V Prime terhelve kb. 60 fok lehet, igaz, polírozva van. 1,46V-nél Prime alatt 78-79 fok. Idle 40-42 fokosak a magok. Tehát a VID elmélet is meg is dőlt.
Valami más dolgon múlik a hőtermelés, a procimból kiindulva.
-
szacsee
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest