- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ha arra gondolsz, szerintem nem az Asus P5K3 Deluxe-om kevés...
Amúgy a G0 inkább a kedvezőbb fogyasztása, mint tuningolhatósága miatt közkedvelt, ugyanis mind B3, mind G0-ból vannak nagyon jó, és nagyon gyenge darabok....
A hűtésről meg annyit, hogy Coolermaster Hyper 212, proci 9*400-on volt, 1,38V LOAD fesszel, és kb. 65 fokon állt be maxra, 30 egységre a Tjmax-tól, ami bőven jó. A környező alkatrészek hűtéséről 5db 12cm-s venti gondoskodott, elöl befelé 1db 1600-on + 1db 1200-on, a ház hátulján kifelé 1db 1200-on, a ház tetején pedig kifelé 1db 1400-on (a proci, +tápkör felett) + 1db 800-on, és mindezt egy szépen bekábelezett CM 590-es házban. Szerinted milyen huzat volt benn???Szerintem egyszerűen csak ilyen procit fogtam ki.... 3200 easy, 3450 easy, efölött meg már nem nagyon. Amúgy ugyanez van a kicsit jobb daraboknál is, láttam már olyat, aminek 3600 --->3800 elég komoly plusszfesz kellett. Nálam ez a 3400 ---> 3600-nál van.
-
HSM
félisten
Azért ez egy kicsit erős kijelentés volt asszem....
Vagy csak nekem túl vacak a Q6600-am, hogy 1,2V-on megy 8*400-at jég hidegen, vagy 1,33V 8*435-on , mégis 1,38V+Loadline-al se stabil teljesen 3600-on, egy nem gyenge Asus lapban, orkán erejű széllel, pedig nem melegszik túl....
-
plejik
addikt
Uhh!
Az nagyon durva
ha javasolhatnám ne nagyon használd így mert kívégzed a procit.Esetleg próbáltál már mindent visszaállítani alapra és megnézni ,hogy úgy is melegszik e ennyire?Mien hűtés van rajta?Gyári vagy "utángyártott"??Nem tudom írtad e már de azért megkérdem a hűtés alja karcos esetleg.És a hővezető paszta megvolt keményedve vagy normál álagú volt?
-
plejik
addikt
"Lujgi"
Egyszerű.A hővezetkrém (kenőcs ,paszta ki hogy hívja) valamivel egyenletesen szét kell oszlatnod a procin.Ne tunkold tele mert a túl sok sem jó ,akkor kifolyik az oldalán és rámegy arra az alkatrészre is esetleg amire nem kellene.Ha sikerült szépen szétoszlatni ,akkor takaritsd meg a hűt alját persze előttte a procit is mielőtt bekened a kicsikét.
Ha ez megvan akkor ráteszed a hűtőt, szépen lefogatod és már kész is az egész.Mint egy recept csak kicsit másképp.
Ja szerintem akármien infoboltba bemész(jobbik fajtába)és tuti tudnak neked adni hővezetőkrémet kenőcsöt pasztát vagy isten tudja mi a pontos nevű kis krémet. Csak vigíázz nehogy csak nappali legyen mert esete nem tudod használni.
<--ez csak vicc....
-
HSM
félisten
Valami olyasmi... Biztos, hogy jól lett felszerelve???
Nekem ha már 60 fok felett van a proci, akkor már eléggé meleg a hűtőm, pedig nem kis darab....
Az 1,24V pedig egy magas VID-es Q6600-nál semmi, még akkor is, ha csak B3-as...És a 3Ghz-nek sem szabadna megártani....
Amúgy jó felszerelés alatt azt értem, hogy jól felfekszik a procira, nincs elcsúszva, nincs semmi a proci teteje és a hűtő alja között, rendesen rá van nyomva, megfelelő mennyiségű paszta van felhasználva, bár ezt csak egy esetleges leszerelés alkalmával tudod megnézni, mennyi folyt ki oldalt, végigér-e a paszta a procin, stb...
(#20970) slett27: A 450 körüli maxFSB-n nem kell nagyon csodálkozni, nekem Giga P35-DS3-ban még a 400 se volt mindig stabil, kis MCH emeléssel el lehetett érni néhány teszt erejéig olyan szűk 440-et.... Most az Asus P5K3 Deluxe-omban sikerült beton stabilan elérni MCH alapfesszel a 400-at, nagyjából jó még 435-ön is, és tesztelésre jó 450-en. A P35 úgy látszik nem nagyon bírja a 4 magot 400-450 felett...
-
Bagira01
veterán
Sztem paszta nélkül ne próbálkozz, akkor lenne egyáltalán átfontolandó, ha a procc és a hűtő annyira egybe lennének polírozva h fel lehet emelni a procit a hűtő talpával, és a kis repedések és egyenletlenségek így is megvannak, úh minomális paszta kell
Meg kell polírozni a hűtőt ha a procc nem garis akkor azt is aztán szép egyenletesen lepasztázni és a hűtő rögzítés előtt mozgatni a rányomott hűtőt a procin h egyenletes legyen( scythe hűtőnél nem nagyon megoldható)
-
G4ga
őstag
igazából a két ventinek nincs sok értelme, egy jól szelözzö házban egy magas fordulaton müködö Scythe Ultra Kaze vagy egy SlipStremo 1900 megteszi! egy két ventis megoldás megint plusz költség, mert a második felfogatott megkell venned ugyanis ha nem blacket veszel nem adják mellé! az eredmény pár fok lehet! szvsz nem éri meg!
másik ok ami ellene van hogy hangos lesz! ha gyenge hütöt veszel, lehet halk lesz de kicsi légszálitással. a noctua hütök halkak de drágák a fent emliett ventiknél!
venti ügyben keresd Nyugdijast! ö biztos fog tudni segiteni! -
proci985
MODERÁTOR
polír annyira nem segít azért sokat. nekem is meg lett csinálva, kb 3-7 fok a különbség, mindkét komponens polírja után.
a termopaszta megint max 5 fokot számít.
TR termékszen egy közepes (1400rpm) és egy highflow (2000rpm) venti között 10 fok különbség is lehet. ultra flow további 5öt rájuk verhet (2800-3200rpm).
avagy nálam hőfokok:
orthos 70-75 fok gyári hűtővel, CM690
orthos 55-60 fok IFX14 + Papst4412@1400, CM690, alapórajel
prime 67 fok IFX14 + Papst4412, Cosmos, 3.0@1.264
prime 59 fok IFX14 + Scythe Sflex@1900+UltraKaze@2000, Cosmos, hátsó kilépőventi cserélve Papst 4312@2800ra 3.0@1.264
prime 55 fok ugyanez polírrala paszta gyári hűtőnél gyári intel volt, utánna Thermalright. most, hogy elfogyott és sehol nem kapni, utód AC MX2 lesz (tubus bekészítve).
kb 12ért van akciósan TRUE és IFX14 is. mindkettő zseniális kiindulási alap, ha a házadban van számukra elég hely. nem olcsók, és utánna még venti is kell rájuk, de az utólagosan általad megvehető venti pozitívumként is felfogható. alapvetően három probléma van velük: 1.: gyenge/közepes felület, 2.: nehéz szerelhetőség -ha rosszul rakod fel, lazán lehet 5-15 fokot veszteni, és bele kell jönni a felszerelésébe-, 3.: baromi nagyok. cserébe viszont léghűtésben nincs párjuk (a Xigma a beépített venti miatt bukik).
-
G4ga
őstag
Géppel biztos hatásosabb, de annyival veszéjesebb is... ha nagyon lekapod a kupakot, cseszheted, és ugyan ez a hütönél, ha nagyon leszed többet ártasz mint nyersz!
joci5: alap vidje a procinak? g0 vagy b3? az hogy mennyit kell állitani a procidnak függ ezen adatoktól? ha segitséget szeretnél kapni megoszthatnád velünk eme adatokat!
variációk:
9*333 igy 2997 megy majd a proci
8*375 igy 3000 megy a proci - ehhez valószinüleg kicsit több fesz kell majd a magasab FSB miatt, elképzelhetö hogy melegebb is lesz! - a feszekhez viszont muszáj a fentebb emlitett adatok!fontos lenne a ramok márkája, tipusu mert ugye annak az értéke és tudása is befojásolja a proci tunningot!
-
G4ga
őstag
nem magam csináltam, én beszari voltam és szakamberre biztam! subaruwrc kolléga csinálta nekem, és nagyon profin oldotta meg, gyorsan és pontosan dolgozott, ha oda kerül sor, hogy polirozni kellene bátran ajánlom neked!
nekem polir nélkül annyira rossz volt, hogy a gyári intel hütö jobban teljesitett a TRUE-nél, de most... 1.384V 8*450 beállitások mellet prime blend teszt alat átlag 66 fokot produkál! hibátlan!
Ha 10-11K-nál nem adnál többet hütöért akkor én a xigmát javaslom!
-
Qru
MODERÁTOR
-
HoReSz1975
őstag
nekem ilyen van és 3200MHz -en 38fok GIGABYTE G-Power II Pro
-
G4ga
őstag
sokat jelent az ha alapoból meleg a szoba! hiszen azt a levegöt keringeti. mivel alapból meleg, nehezebben hüti le, söt nem hüti le hanem azt keringeti!
ár/értek arányben jó hütö még a xigmatech s1283-on, vagy ahogy Brumi mondta vehetcc még TRU 120-at! annyit a Tru mellé hogy ott lehet számolni némi plusz költséget... polirt és ventilátort! ez kb 15000 pénzbe álna meg vagy ha xigmát veszel... ha jól emléxem az ojan 8000 pénz körül van, ahhoz pluszba egy crossbow-t 1-2E ft-ért!
ezekkel a hütökkel nem lesz gondod!
De további infóért látogass el ide:
Logout-os irás!
Tru vs TRUE
Frostytech
és ha ezek közül nem tudsz dönteni, akkor kérdezz it:
Mijen CPU hütöt vegyek topik!Lac99: Nem hangzik rosszul, annyit hozzá tennék, sokan panaszkodnak, hogy egy idö után a TX2 lapátja eltörik, ha hosszu távúra tervezel, és ugy érzed tényleg nem akarsz feljebb menni 3GHz-nél nézz egy AC Freezer 7 Pro-t! nekem anno a 3.6GHz is 80 fokon tartotta egy Prime teszt erejéig!
-
proci985
MODERÁTOR
auto/default feszszabályzás (így írják, ugye?) felejtős. nálam ez a második lap a quad alatt, az első asus P5K adott idle 1.325+, load 1.254et, a jelenlegi giga meg szintén sokat (1.300/1.26 asszem)... a vicc az, hogy alapórajelen 1.024Vn stabil. ez fogyasztásban eléggé nagy különbség, teljesítményben nulla.
80 fok fölött a proci feszei vissza lesznek véve, hogy az esetleges megsülés el legyen kerülve. tehát 80 fok fölé lehetőleg soha ne menjen egyik mag sem, mert ott már állíthatsz be akármennyit, a gyakorlatban vissza fogja magát fogni a procid.
hűtőzsírral sokat nem lehet nyerni. 2-5 fok nem rossz, sőt nagyon is jó csúcsrajáratott rendszernél (pl ventilátorból exponenciálisan csökken a nyerhető hőfok a légszállítás növekedésével), de ezt már csak akkor érdemes cserélni, ha minden más a kívánt maximumon van.
Lac99: 3.0át mindenképpen vinnie kéne. nekem geil black dragon 800/cl5ök lazán viszik alapfeszen az 1000/cl5öt. a p45ös chipset (azt hiszem emiatt Q) meg annyira nem jó quad tuning alá, de ennyit azért mindenképpen vinnie kell. TX2nek is elégnek kell lennie, hacsak nem fogtál ki valami tényleg antituning példányt.
-
proci985
MODERÁTOR
az nem rossz... de ha már pár helyen akciós éppen a Thermalright 120 Ultra (Extreme), én azt ajánlanám (esetleg az IFX14, attól függ melyik kapható/olcsóbb/mekkora ventiket viselsz el terhelés alatt). házad mid van (beférés problémás ezeknél)?;>
más: L737A496 lesz a számom valszeg. és a hűtőben egyre jobban biztos vagyok, hogy csálén áll... asszem holnap megigazítom, ma már inkább nem állok neki a finomhangolásnak.
-
G4ga
őstag
ha orthossal tesztelted a 3GHz nem ojan biztos az az atom stabilitás!
Mindenféleképpen probáld primmal meg elöször a 3GHz-tprobáj tényleges 1.35, ha nem megy 1.375 és igy tovább! elöször probálj 0.25 lépkedni, ha megvan ahol stabil probálj minimálisat visszavenni! és igy tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- SSD kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házasság, esküvő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest