- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz
Bagira01 #22078 üzenetére
igen, 24órás prime alapján jelentettem ki, hogy 1.36V-n 3,8 ghz 24/7 stabil...
(és 3,6 ghz 1,264v is szintén 24 órás prime volt)
ha van még képem róla, akkor majd berakom...használni szeretem a gépem, így mindig minimum 24h prime ment, ahhoz hogy valamire azt mondjam stabil. nem is volt sose gondom vele.
viszont megnéztem, nincs már meg csomó régi scrshot.
csak 4.2 ghz pi/cinebench képet találtam (1,536V) -
WiZARD
addikt
válasz
proci985 #21482 üzenetére
valóban másról beszélünk.
alulfeszelésnek, esetleg underclocknak lehet értelme. csak te arra a hozzászólásomra válaszoltál, ahol én a magas órajel+alacsony feszültség páros jelentőségét kérdőjeleztem meg....
na mind1. no offense.amúgy nem azt mondom hogy nem számít a VID, mert FPO-val összefügg. tehát többnyire előre sejtettem FPO alapján, hogy milyen VID-re számíthatok 1-1 procinál. és az adott procival elérhető órajelhez tartozó feszültség (tehát mondjuk 3.2 ghz minden procival megvolt simán, de 3.6 ghz is csak 2 dararabnak okozott gondot) a VID-del arányosan volt kicsi, vagy nagy.
(na ezt nem is ragozom tovább, késő van, korán kelek, és én se vagyok benne biztos hogy értem amit leírtam)
-
WiZARD
addikt
válasz
proci985 #21467 üzenetére
megfordult nálam több mint 10 Q6600, mindet kiteszteltem többé-kevésbé, aránylag jónak mondható vízhűtésem van. egyik legjobb Q6600 is enyém volt eredetileg, szolid 1.36V @ 3.8G, illetve 1.264V@3.6G amit tudott (illetve 4.2 ghz körül ment még sima vízzel, nem extrém fesszel prime/cinebench).
szóval talán azt mondhatom hogy van némi tapasztalatom Q6600 ügyben, és általában minél alacsonyabb volt a VID-jük, annál kisebb fesz kellett adott órajelhez, de cserébe annál melegebb volt a proci.
a mostani quadomnak 1,325 V a VID-je, 1.488V-on megy 3.6 ghz-n, és ez a leghidegebb quad, amivel eddig találkoztam. polír meg minden lószar nélkül.
sajnos arra sose vettem a fáradtságot, hogy fogyasztásmérővel megmérjem egy alacsony feszes és egy magasabb feszes példány közti különbséget. de hőmérsékletből kiindulva nem vagyok biztos benne hogy az alacsony feszes példányok lennének a környezettudatosak.
tudod, teljesítmény/fogyasztás szempontjából fontos tényező a feszültség mellett áram is, de ezt először csak valamikor 7-8 osztály körül tanítják általánosban...4*2G ram témához: nem hiszem hogy NB számára megterhelőbbek a 2 gigás modulok az 1 gigás moduloknál, inkább a számuk számít szerintem, mint a méretük. tehát mind1 hogy 4 db 1 gigás, vagy 4 db 2 gigás. én egy ideig használtam 4 db 1 gigás geil fostalicska modult, minden különösebb gond nélkül.
de próba szerencse. -
WiZARD
addikt
válasz
slett27 #19681 üzenetére
úgy látom ismét mindenki alacsony feszes procit akar.
leírom ismét. az aktuális procim (1.5 V kell 3.6 ghz-hez) a leghűvösebb proci, ami eddig volt nekem (volt egy pár) és minél kisebb fesz kellett a procinak (alacsony vid, 1.3v körül 3.6 ghz) annál melegebb volt a proci.
tehát nem feltétlen igaz, hogy nem lehet léghűtéssel 1.5v 3.6 ghz-t lehűteni. sőőt lehet hogy könnyebben megfogja 80 fok alatt, mintha valami 1.3v 3.6 ghz példány lenne.
-
WiZARD
addikt
válasz
TazLeacher #18595 üzenetére
nem tőlem vette, övé volt, csak nála szarul ment (gyenge alaplapja volt), és megkérte, hogy teszteljem le.
nem nagyon volt semmi extra fesz. (illetve giga tudtommal emelgeti magának a feszeket, így nemtom pontosan mi mennyit kapott. csak ramot és procit feszeltem manuálisan) -
WiZARD
addikt
válasz
Beowulf_78 #18585 üzenetére
a kép nem fake. én csináltam, giga p35-dq6 lapban, vízhűtéssel...
meglehetősen melegedős fajta proci volt.mellesleg nekem csinált olyat több quad is, hogy csak 2 mag látszódott. de ezt csak akkor tapasztaltam, amikor fsb-t emeltem meg nagyon.... igaz ez a 2 mag se volt stabil olyankor.
-
-
WiZARD
addikt
válasz
Sárpac #18035 üzenetére
jaja, 1-2x én is írtam.
csak most visszatettem a procit és ismét meglepett1 előnye lehet talán a kis vid/kis fesznek. nagyobb órajel eléréséhez könnyen lehet aránylag nagyobb feszt adni, túlfeszelés nélkül.
(régi procim 1.36V mellett ment 3.8 ghz-n. a mostaninak nemtom mennyi kell 3.8-hoz, de mondjuk 1.6V körül nem biztos hogy akarnék 24/7 adni neki)
-
WiZARD
addikt
válasz
Shkiz0 #18025 üzenetére
nem, mert késésben voltam, és már csomagoltam el, amikor észrevettem
beszerelésnél valahogy nem nagyon néztem...no mind1, végre elkelt minden quadom, csak a saját maradt. (bár elvileg lesz másik)
ez 1.488V mellett megy 3.6-on, cserébe így 1.5V környékén idle hidegebb mint bármelyik korábbi quadom 1.2-1.3 V körül, és load se melegebb mint a többi volt 1.3-1.35 load körül -
WiZARD
addikt
nem tudom, hogy volt-e már róla szó, más is észrevette-e, de ami L747 FPO-s procit ma eladtam, annak picit más volt a kupakja, mint a régebbieknek. a 4 széle kicsit le volt csapva, és kicsit egyenesebbnek is tűnt.
-
WiZARD
addikt
L747A FPO-val van valakinek tapasztalata?
-
WiZARD
addikt
no gazdára talált az 1.264V@3.6Ghz quad is
viszont ez a vid-tuning-melegedés kérdés számomra egyre kuszább, így túl a nyolcadik quadon... jelenleg egy 1.325V VID-es quad van a gépemben. 1.35V fesszel idle UGYANANNYIT fogyaszt (4k forintos fogyasztásmérő szerint) mint egy alacsony VIDes quad 1.15-1.2V körüli fesszel 3.2 ghz idle. és ezek mellett hűvösebb is.
1.488V 3.6 ghz mellett pedig egyáltalán nem melegebb mint az alacsony VID-es quad 1.3V 3.6 ghz körül.sajnos 3.6 ghz, illetve load fogyasztás adataim nincsenek, de ha nagyon ráérek, lehet hogy fogok méregetni.
viszont az alacsony VID-esek alacsonyabb fesszel mennek azonos órajelen.
de kérdés, hogy számít-e bármit is a feszültség, és jobb-e bármivel egy olyan példány, ami alacsonyabb feszen megy. -
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
hmm este kapok L737B és L734B quadokat. remélem jók lesznek, német lista alapján nagy az esély alacsony VID-re mindkettőnél
(természtesen megfelelő tesztelés után eladóak lesznek :p) -
WiZARD
addikt
no megjött a negyedik is
FPO: L731B (tovább nem emléxek) VID: 1.275V1,392 körül elszáll 9*400as prime...
most megyek feljebb. -
WiZARD
addikt
no bent van a gépben. most megy tesztelgetés...
FPO L736A721 - VID: 1,2875V -
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #17252 üzenetére
megvan.. erre gondoltam
csak kaptam egy L736A quadot, holnap kiderül mit tud. meg elvileg holnap is kapok valamit
-
WiZARD
addikt
pls help, hol is volt az a lista, ahol fpo és hozzá tartozó vid nagyjából össze volt szedve?
-
WiZARD
addikt
tegnap éjjel nem volt már erőm procit cserélni, meg bagira prociját tesztelgettem még. ma meg vidéken vagyok, úgyhogy holnap délután lesz időm csak berakni, természetesen majd írok róla, hogy mit tud...
kell neked maximus...
no ki is veszem az aláírásból a régi procit. :p
-
WiZARD
addikt
az az 1.26 V télen volt vízzel, amikor 5-15 fokos vízzel hűtöttem végig...
most 25-30 fokos vízzel lehet hogy nem menne nálam se 1.26V-tal. (pár hónapja 3.2-n használom, elég volt annyi mostanság nekem)örülök hogy nálad is jól megy a proci. 3.6-on mennyire tudod lehűteni?
-
WiZARD
addikt
válasz
Bagira01 #16875 üzenetére
nagyon melegnek tűnik.
1.48V körül 70 fok volt prime-mal.
az én quadom 1.55V körül 60-65 fokr körül van prime-mal.jelenleg 1.344V-on megy prime, mindjárt ismét csökkentek.
1.294V-nál prime 10 másodperc után rebootolt
úgyhogy ennyit tud ez a proci, asszem nem is tesztelem tovább, felesleges
asszem ezzel bebizonyosodott hogy az FPO/VID nem gari semmire
-
WiZARD
addikt
no nálam van bagira quadja.
első körben 1.4V ahhoz se volt elég 3.6 ghz-n hogy vista felálljon... -
WiZARD
addikt
válasz
keIdor #16679 üzenetére
4.3-on 1M superpi még lement 2x, aztán mentés is megvolt elvileg. aztán elszállt. az elmentett kép meg a raid0 cache-sel együtt elszállt, mielőtt vinyóra ki lett volna írva
sajnos 4.2 a max ami superpi/valid-nál többre is jó, mert 470 körül van a maxfsb amin használható
FPO L738B065 - VID 1.2250v
-
WiZARD
addikt
no végre eladtam a pár napja vásárolt quadot. hazajövök, berakom a procim a helyére, rá vizet. kábeleket visszadugom. bekapcs. nemmegy. anyázás. kikapcs szétszed összerak nemmegy. anyázás....
a proci 12V tápját elfelejtettem bedugni.
-
WiZARD
addikt
no vettem (még1) q6600 procit.
L727B333 az FPO
1,2875 V a VID3.6 ghz 1.39V-on windowsba bebootolt, de primera elszállt. most tesztelgetem, délutántól eladó
3.6 ghz 1.44V megy most a prime. (kérdés meddig) -
WiZARD
addikt
"Succesfully removed the IHS from my Q6600, and removed all the Intel TIM from the dies. However, my temps aren't any cooler, and in fact are hotter."
-
WiZARD
addikt
válasz
Beowulf_78 #16296 üzenetére
hőmérsékletek mennyit változtak?
elmúlt 1-2 napban azért szépen elkezdett melegedni az idő. -
-
WiZARD
addikt
milyen blokk van a procin?
vízhőfokot tudsz?nekem is nagyon soknak tűnik ez.
nálam dtek fuzion + quad nozzle, 29 fokos vízzel 65 fok körül megfogja a procit prime alatt is 1.5V mellett.
pedig polír sincs, és elég szar a kupakja, mert a blokkon látszik hogy a 4 sarok ér hozzá -
WiZARD
addikt
válasz
Bagira01 #16061 üzenetére
táp lesz szerintem is.
anno kölcsön 500as fsp bluestorm 1.47V felett kevés volt quadhoz. a 450es asus csodám meg kb 1.4V felett fogyott el.mióta megvan a chieftec nem volt ilyen gondom
bár könnyen ki tudod próbálni, ha egy stabil órajel (3.2 ghz) mellé 1.5V feszt adsz, és prime-ot indítasz, akkor annak se kéne mennie, ha a táp kevés. fogyasztásba órajel annyira nem sokat számít, inkább a feszültség.
de persze legbiztosabb egy kölcsön táp lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest