- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SNor
tag
válasz
pinnacle #88417 üzenetére
x220 w7->w10 update, régebbi (még w8 előtti) bios-szal kifagyott. De valamit kikapcsolva a biosban megemberelte magát. Azóta teszi a dolgát, igaz csak böngészésre van kb használva. Mini bosszúságok:
- a bluetooth mindig visszakapcsol, még altatásból is (állandóan bekapcsolja a BT-os hangszórót).
- az intel widi nem működik. // Erre továbbra is várok tanácsokat, be lehet-e valahogy üzemelni, valaki? // -
válasz
pinnacle #88417 üzenetére
Én X230-on használom (gyárilag Win8 liszensz lett Windows 10-re upgradelve) de teljesen jól működik. SSD-vel a boot folyamat gyorsabb mint Win7-en. Egyedül talán a régi OSD és access connections hiányzik egy picit (helyettük a win10-nek van sajátja) , de majd megnézem ezeket is, hátha feltehetőek Win10-re is.
-
válasz
pinnacle #68333 üzenetére
Az E540-et nem vettem észre, láttam már ilyet, fater céges laptopja ilyen. Az idea padeknél jobb, nem annyira rossz gép, tényleg van benne valami a tp-ből, matt ház és kijelző. A bill szigetes de elég kellemes, de azért nem olyan mint T420-on. A touchpad egész jó, szokni kell, de jobb szerintem mint a régi tp touchpad (a trackpoint gombjait viszont elcseszték). A ház stabil, de ez se igazi T széria kategória. De ezek a gépek nem vékonyak, és nem könnyűek, egy E540 biztos nehezebb mint egy igazi tp. Értelme ennek a vékony baromságnak nem sok van, kisebb aksi, rosszabb hűtés, elhanyagolható súly veszteség.
-
Peet91
aktív tag
válasz
pinnacle #68354 üzenetére
Efelett elsiklottam, de a lényeg az, hogy szerintem nagyjából ennyi a felhozatal. A macbook meg jó meg szép használtan is, de ott a gari felejtős. Egyébként nem a hardver drága, hanem a dizájnerek, a marketingesek, meg az új apple főhadiszállás. Nem akarlak győzködni, de 14"-on jóval nagyobb jenne a mozgástered, ott tényleg a latitude e7440 a király. Esetleg VAIO vonalon nincs valami értelmes akkora méretben? sajnos nem nagyon vágom a sony-kat.
-
soldi3r
veterán
válasz
pinnacle #68345 üzenetére
Olyan nincs, hogy 15"-os konnyu notebook, azert erzed az ellentmondast.. Kompromisszum lesz a vege. Vagy a gep lesz silanyabb, vagy az ar lesz magasabb, vagy letezo gepet kerestek
14"-ben jo meg az E7440, de az sem olyan massziv, mint a 6-os szeria illetve Elitebook, az sajnos ilyen lett. -
Peet91
aktív tag
válasz
pinnacle #68345 üzenetére
A helyzet az, hogy az egyetlen általam ismert termék, ami nyugodt szívvel ajánlható, és teljesíti a kritériumaidat, az az elitebook 850 g1. alfánál kapható is, de jelenleg nincs belőle raktáron. szerintem mindenképp megéri azt a +20%-ot árban, mert ez nem konzumer, de cserébe vékony, és frankó.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
pinnacle #68327 üzenetére
Szerintem ne akarj E540-et. Mire kell? Mert átlag felhasználásra egy erősebb T500 is tökéletes, az meg sokkal minőségibb. Amúgy még a W510 is fejfájósan villog alapból.
Valószínű nVidia specifikus a dolog, de erről is volt már szó nemrég, a fórum keresője hatékonyan működik, érdemes használni!
-
scarbantia
aktív tag
válasz
pinnacle #68323 üzenetére
Keress vissza itt a fórumban, 1-2 hete tárgyaltuk. PanelPWMFrequency értékét kell (DEC) 220-ról 2000-re állítani. Három helyen van asszem, de ha egy helyen átírod, a többinél is ugyanaz az érték jelenik meg.
Egyszer nézz meg egy LED-es átlag laptopot, hogy az hogyan villog, akkor lesz összehasonlítási alapod.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
pinnacle #68306 üzenetére
Olyan sokat én se tudok a témában. Intel-es GPU-hoz van Intel PWM Control, de sose használtam, nem tudom mennyire lehet növelni vele a frekvenciát, és mennyire megoldás a dologra. Most a W510-esnél a registryben átírva az értékeket gyakorlatilag megszűnt a vibrálás, egyáltalán nem érezni, még ha erősen integetek neki, akkor se.
Ez ugyebár az nVidiához jó megoldás.
-
soldi3r
veterán
válasz
pinnacle #68306 üzenetére
Nekem az X230-ban nem volt zavaro a kijelzo, X200-ban igen es a Dell E6400-ban nagyon idegesitett. Viszont az M4500-ban szinten nagyon jo. Az E6330 is rohadtul vibral, pedig azt is ugyan az a gyarto muvelte, mint az M4500-et.
Ez szerintem nem leszurheto tipusra, gyartora, mert adott tipusokon belul is mas mas kijelzok lehetnek. Az adott gepet kell megnezni. -
scarbantia
aktív tag
válasz
pinnacle #68303 üzenetére
Ha olyat látsz, az valószínű CCFL csöves kijelző, PWM vezérléssel. Ugyanis a régi kijelzők is PWM vezérlősek, csak ott sokkal kevésbé jelentkezett ez a probléma, mivel a CCFL csőnek idő kell, hogy ki-be kapcsoljon, míg a LED azonnal kapcsol. Így CCFL csőnél csak hullámzik a fényerő, ami sokkal kevésbé zavaró, mintha szó szerint villogna(hullám vs. négyszögjel). De mint nemrég is beszéltük, akad a LED-nél megoldás néhol, ha nagy frekvenciára lehet venni a villogást, akkor már nem zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- BestBuy topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Trollok komolyan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest