- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet91
aktív tag
válasz
Francia91 #64241 üzenetére
Nekem olyat produkált az x201-en a power manager win8.1 kompatibilitási módban felpakolva, hogy megadtam neki az intervallumot hogy 40% alatt kezdjen el és 80%-ig töltsön, majd így használva kb 1 hét alatt előjött az a jelenség, az akksi 25%-ról leesik 7%-ra instant. Amint visszaálltam az automatikus töltésszabályozásra, megszűnt a jelenség, és lineárisan merül az akku.
Mielőtt kérdeznétek, volt battery reset, de akkor is megjelent ez az anomália.
Szóval szvsz nem teljesen kerek a power managernek ezen része.
-
Tikakukac
titán
válasz
Francia91 #64226 üzenetére
Ez szolidabb kivitel, 2 darab word doksira és 1 excelre nem kell atomhardver
ATI is van benne, de tiltottam a fenébe egyből. Soha nem lesz ahsználva, felesleges vele dikicselni.
Mellesleg nem az enyém, nyilván, X-es TP-nél fentebb nem nagyon mocorgok majd egy ideig még, mindig nagy tepsi gépeim vannak mellette, felesleges lenne
-
-
-
-
-
vbbb
őstag
válasz
Francia91 #63984 üzenetére
Igazad lehet, a T8300 meg a T9300 között akkora nagy különbség nincs is.
Ez utóbbihoz is kell a módosított BIOS? Árban kb. 600-700Ft a különbség köztük. (UK)
(#63985) Cyone v
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
fgordon
senior tag
válasz
Francia91 #63795 üzenetére
Sziasztok!
T500-on a whitelist-nek mi a hátránya, azon kívül, hogy minimális kockázatot jelent a firmware frissítés?
A whitelist a PCMCIA portra is vonatkozik, vagy csak a belső alkatrészekre, például a Wi-Fi kártyára?
Elvileg az USB-s eszközökre biztosan nem, jól gondolom?A whitelist célja, hogy csak a gyártó által jóváhagyott hardvereket lehessen belerakni?
-
-
-
cheatergs
senior tag
válasz
Francia91 #63665 üzenetére
Az előző T60-ban egy T2400 volt, szintén 1 gigával, csak 945PM és Mobility X1300-zal, mégis futott 7-tel, mint a villanyóra. Aerót mindkét esetben kikapcsoltam.
Ennek meg a baja, hogy vagy 10-20 mp eltelik, mire hajlandó megnyitni valamit. Még kikapcsolásnál is figyelmeztet, hogy még mindig futnak a progik, miközben desktopról már fél perce eltűntek. Filmet éppen visz, de a net már megeszi tízóraira.
-
cheatergs
senior tag
-
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #63545 üzenetére
LG-hez képest tényleg elég gagyi a samsung.
BalazsKKa67j: A tolvajkergetők bicajokba raknak valami chipet, de beépítettek egyet notebookba is. Elég drága, 50k körül van, de az működik is. Nyilván spybike a neve. Egyébként meg lenovo kensington, biciklizárnak is jó
szerk: Poo megelőztelek
-
-
válasz
Francia91 #63452 üzenetére
Kíváncsi vagyok valamire.
Radeonnal filmezek, mert az MPC-HC-ban egy csomó egyedi shaderem van beállítva a képminőség javítására, azok pedig túl kemények az Intelnek.
Viszont az Ati is izzad. Ha alapbeállításon dekódol, elég hűvös, a shaderekkel viszont már melegszik rendesen (kb mintha játszanék)
Azt akarom megtudni, lehetséges-e, hogy a Broadcom kártya dekódol, míg a Radeon pedig a shadereket futtatja a képen, lehetőleg kevésbé melegedve.
De az is elképzelhető, hogy az Intelen is lefutna zökkenőmentesen a sok motyó, ha a dekódolás átmenne a Broadcomra.
És azt is jó lenne megtudni, hogy a dekóder befogható-e a netes Flash gyorsítására.
Ugyanis néhány Flash frissítés óta nekem rohadtul nem megy a GPU-flash sem Intelen, sem Radeonon, egy böngészőben sem. -
-
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #63103 üzenetére
Nálam az IGP van szinte mindig. Talán 2-3-szor kapcsoltam át ATI-ra. A procik között valóban van különbség. Amikor a P9700-at vettem a gépbe, az első ami belement melegedett mint az állat. 70-80 fok volt alapból és fullon pörgött. A srác akitől vettem adott egy másikat (ami most is a gépben van), az meg teljesen jó. A melegedőset próbaképp visszatette a DELL-be, amiből bontotta és ott ment gond nélkül. Ez olyan X-akták nekem
Egyébként te is ott vetted a P9700-et ahol én nem?
dying_star: Igaz, én néztem be. A T500-ban is GMA 4500 MHD van alapból + ATI 3650 géptől függően. Azaz a hardveres gyorsítás meg van ott is GPU részről az IGP-vel.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Francia91 #63050 üzenetére
én 3db T500-at rendeltem tőle, a családban szórtam széjjel. mind makulátlan eszméletlen szép állapot.
(lejárt a windows xp támogatottsága, ezt elkezdte dobálni a gép és mindenki bepánikolt hogy jaj milesz most. kb 5 éve mondom mindenkinek hogy az állandó újratelepítéstől nem lesz gyorsabb a 10 éves számítógép, és újat kéne venni. hála ennek az üzenetnek lassan már mindenkinek thinkpadje van a családban
)
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #63004 üzenetére
Azt már nyilván neki kell eldöntenie, hogy fontos-e. Egy generáció különbség, ami ezt leszámítva nem olyan nagy ugrást jelent - a T400 olcsóbban bővíthető, de a linkelt T61 4 GB RAM-mal is elég arra, amire kell neki (már ha jól olvastam a Milyen notebook-ot vegyek?-topikban).
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #62744 üzenetére
Nem én linkeltem ide azt is anno?
Mondjuk az én R61-em (ez a Linuxos kísérletezős + régi játékos gépem jelenleg) valóban IPS paneles, de az sem gyárilag, kapott egy SXGA+ IPS kijelzőt tegnap egy T60-ból. Aztán rájöttem, hogy (legalábbis az AFFS paneles X200-hoz képest) kissé gyenge a fényereje, de majd kap háttérvilágítás-cserét.
-
-
Tim82
félisten
-
animatrix11
őstag
-
válasz
Francia91 #61956 üzenetére
Mostanában fog nagyot ugrani azon játékok száma, amik már meg sem mozdulnak ezekkel a gépekkel, mert kelleni fog az i-sek ereje és a DX11.
Így is csoda, hogy a konzolok egy helyben toporgása miatt az elmúlt pár év igen sok játéka élvezhetően fut közepes graffal egy W500-on... de ennek az időnek mindjárt vége.
Talán egy W700-zal ki lehetne még hozni 1-2 évet a dologból, de aztán váltani kell.
Pl a Watch Dogs gépigénye elég wtf, pedig az még a jelen generációra is jön. Majd 3 év múlva, másik vason -
Grafirka
őstag
válasz
Francia91 #61952 üzenetére
Ja, igen TDP ,igy igaz.
Pont gondolkoztam hogy probaljam meg alulfeszelni, csak meg nem vettem ra magam.
Milyen homersekletei vannaka CPU (d) nak ?
Ez a T9400 agyon rendben van. 23C szobahomersekleten lightos net hasznalat alatt 35-40 C,
flash filmnezes ( 720p ) ig 44-50, max homersekletet eddig 65C lattam ( azthiszem KotOR alatt 2 ora jatek utan)
Prime es hasonlokkal nem nyuztam de 70c fole nem hinnem hogy menne. -
Grafirka
őstag
válasz
Francia91 #61948 üzenetére
Ja, most latom tenyleg P verzio.Egyebbkent mi a kulonbseg a fogyasztason kivul? A P ha jol tudom 28W a T az 35w .Az L2 ha nem tevedek mindkettonel 6 Mb.Van valami egyeb kulonbseg is?
Ugylatszik raver
, a dedikalt videokartyanak nem frssitettem a driveret mar tobb mint egy eve. Elvileg pont openGL ben kene jobbnak lennie a a FGL nek. Lehet egyszeruen jobban rasegit a CPU es onnan a kulonbseg.
No meg az OS is oregebb mint 2 ev.Nemtudom ha van kulonosebb jelentosege ez esteben.Ugyes kis gepek ezek, ha tettek volna belejuk valami jobbacska kepernyot totalisan elegedett lennek.
-
-
werszomjas
addikt
válasz
Francia91 #61783 üzenetére
Köszi.
Igen azt láttam hogy lényeges belső eltérés a prociban van.
Játék nem lesz, szóval a grafikus vezérlő mind1.
Ami fontos és érdekel, a kettő között, az anyagminőség, összeszerelés minősége, a billentyűzet, a képernyő, kijelző minősége (Mindenképpen az 1440x900-as panellal venném), melegedés, zaj, akku idő.
-
válasz
Francia91 #61659 üzenetére
Ezek a dolgok mind előfordulnak gyári akkuval is. Épp most van egy nagyobb szabású visszahívási akciója a Lenovonak. [link]
Véleménye persze bárkinek lehet a témáról, de szerintem statisztikai számok nélkül vaktába lehet lövöldözni, de érdemi tanácsot adni nem nagyon lehet. Tikakukac kollégának például a gyári akksi vitte el a gépét, de 1-2 eset alapján nyilván nem jelentené ki senki, hogy a gyári akksik rosszak. Nekem is csak pár tucat gyári és utángyártott akku fordult meg a kezeim között, ezért messzemenő következtetéseket nem tudok levonni én sem. Mindkét esetben vannak jó és rossz példák. (gépet egyik sem vitt halálba) Én amondó vagyok, hogy amíg egy ugy. akku megvan 10e alatt, a gyári meg 20-30, addig nyugodtan meg lehet venni az utángyártottat. Amelyik gyengébb minőségű, az legfeljebb némileg előbb használódik el. Nagyon melléfogni nem lehet vele.(#61661) Tikakukac
Tehát a gyári akku elvitte a géped, ezért senki ne vegyen utángyártottat. Világos. -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #61659 üzenetére
Biztos meséltem már, 1x vettem innen egy akkut. A srác azt mondta gyári, hát küldje. Megjött, persze ugy. volt. Valami strapa gépben megnéztem, full kuka volt, pár hónapos. Mondom a srácnak valami itt nem lesz jó, egyrészt nem gyári, másrészt halott
Azt mondja az nem lehet, pár hónapja vette és tökéletes volt amíg nemrég be nem halt a gépe. Na ennyit az ugy. akkuról meg töltőről. Nyilván véletlen egybeesés hogy az akku és alaplap elhalálozott
-
-
Grafirka
őstag
válasz
Francia91 #61587 üzenetére
...elhiszem, hogy nem egy nagy eresztes az az 1280 as led, de ez a gyari ( Monitor Type 15.4" LCD (WSXGA+) sem az.Eloszor azt hittem , hogy csak ez a peldany ennyire gyenge de miutan megneztem meg nehany W500 at az osszesnel ezt tapasztaltam az 1680 as felbontasu kijelzok kivetel nelkul sotetek .Fako szinek es nagyon silany fenyero. Dolgozni amugy sem hasznalom mar ezt a gepet, legalabb egy filmet lehessen elvezhetoen megnezni.
egyebbkent a felbontasat leszmitva miert gane? latoszog? szinek? kulteri felhasznalas szoba johet ?
-
válasz
Francia91 #61463 üzenetére
Nekem az még nem zavart be az RMClocknak.
Nem is tudom, mi változott most. Nem volt új program feltéve, frissítés sem.
A Power Manager inaktív, szürkék a lehetőségeti, szóval elvileg tudja, hogy ő nem kezelhet semmit.
Registry tiszta, parancssorból powercfg szerint az RMClock a default séma, mégsem azzal indul. -
-
-
szlovibuki
tag
válasz
Francia91 #61236 üzenetére
Közben elolvastam az írásodat a T500-asról, és egyre jobban dőlök efelé. Még így is marad 20 ezrem, amit esetleg rákölthetek, de csak egy nagyobb HDD kellesz bele és számomra teljesen jó lesz. A world of tanks-t szerinted elbírja? A t500-ban alap, hogy van dedikált VGA is? Mert ahonnan én venném ott csak a HD4500-ról írnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged