- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #116578 üzenetére
Nem tudok mit hozzátenni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
donjohnson #116578 üzenetére
dokkolóban van ilyenkor, alapesetben, a Skulls splashscreen erejéig meg a payload selector menüig van kép mind a sajátján, mind a két külső monitoron (DP és DVI), azt bevallom a VGA kimenetre nem próbáltam rá, viszont hozzátartozik a kérdéshez hogy a dokkolóból kiszedve is ugyanúgy fekete képernyő fogad.
és igen, kíváncsi vagyok mikor leszek lecseszve hogy próbáljam már meg nem vadállat módon használni a laptopomat amihez nem kell a totyikot fárasztanom
-
fatpingvin
addikt
válasz
donjohnson #116576 üzenetére
bocs, ez kimaradt: próbáltam ezt a megoldást is több különböző iterációban, mindegyikkel ugyanez volt. valami történik, kép nincs.
emléleim szerint a memtest86 a BIOS karaktermegjelenítését használja, szval nincs saját grafikus stackje, viszont ennek elvileg nem kéne problémának lennie, elvégre a SeaVGABIOS is tudja ugyanezt a szabványt. -
Aszi123
tag
válasz
donjohnson #116552 üzenetére
Köszi, ezt még emésztem. Hátulról mellbe.
-
válasz
donjohnson #116541 üzenetére
Általában sehogy, vagy csak nehezen.
-
fatpingvin
addikt
válasz
donjohnson #116539 üzenetére
azért ez nem egészen így működik...
-
zonusz
aktív tag
válasz
donjohnson #116272 üzenetére
Budapesten hibátlan, Balatonfüreden jól működött, Tiszaszentimrén csak azt írja ki, hogy nincs hálózat, nincs egy csík se.
-
Yszapos
tag
válasz
donjohnson #116250 üzenetére
Köszi a helpet! Esetleg ez? Kicsivel olcsóbb lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #116111 üzenetére
Utólag azt mondom, hogy a fedlap anyagának - az L380 esetében - nincs sok köze a wifi teljesitményhez.
Ennek az az oka, hogy a wifi antennák nem a fedlapban vannak elvezetve, hanem a base unit-ban (kb. az akku körül/alatt).
Mondjuk erre addig én sem jöttem rá, amíg meg nem jött az új billentyűzet és fedlap és el nem kezdtem érdemben szétszedni.
-
pandor
tag
válasz
donjohnson #116173 üzenetére
kösz a tanácsokat/biztatást, valszeg ez lesz a történet vége
-
fatpingvin
addikt
válasz
donjohnson #116127 üzenetére
nem megy nekem mostanában az olvasás... lehet aludnom is kéne néhanapján
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #116111 üzenetére
Lehetséges, bár az én esetemben fekete és tapintásra meg nem mondom, hogy ez keményebb műanyag vagy alu. Az biztos, hogy a fekete az bevonat rajta, mert egy kisebb karc van, ami alatt világosszürke a fedél. Viszont a fedlapot amúgy is cserélnem kell, mert kaphatott úgy és akkor valamit, hogy a csavarfészkek nem bírták, maga a zsanér meg igen.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
donjohnson #116092 üzenetére
Sajnos nem segített.......
Akkumérő kalibráció sem.
Már mindegy is, visszaküldtem 14 napon belül, nem baszakodok ilyen ostoba hibával. Már eleve gáz, hogy ilyen előfordul...
Befejeztem a lenovoval (is).
Asztali gépre váltottam. Inkább cipelem azt 2 pont közt ha kell. Olcsóbb, minden egység külön cserélhető, a legfőbb, hogy nem basz szét az ideg -
BTom1970
aktív tag
válasz
donjohnson #116076 üzenetére
Egy könyvtárba csomagolta ki. De még telepítenem kell...
Ezt hogyan és hova? -
BTom1970
aktív tag
válasz
donjohnson #116076 üzenetére
Ezt találtam még, de itt csak T510 stb. van. T500 nincs a támogatottak listájában.
[link] -
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #115992 üzenetére
Újra lett rakva, szóval kétlem, hogy a Win10. Mondom az a furi, hogy eddig nem csinálta... Mondjuk annyira ma sem, de most szórakoztam a ThrottleStop-al...
vicze1: Akksit szinte sose használom egyébként, mindig fix áramról fut... talán 6-7 cycle lehet benne.
Félreértesz, bocsi, persze nem a gépnek megy a 165W, hanem a docknak.
40-50W a GTX 1050-nek
65W a gépnek
Maradék a külső dolgoknak, USB-k, HDMI, stb..Még annyit mindenképpen kipróbálok, hogy rádobom az MX150-re és megy a sima akksiról, dokk nélkül, ha úgy is szórakozik, akkor a töltő és dock kizárva.
Proci nem lehet hogy gyengül vagy ilyesmi?
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #115994 üzenetére
A T480 dual aksis, majdnem mindegyikünkben meghallt az egyik.
Ha le van frissítve minden, akkor egy emergency reset-et nem árt csinálni, az visszaállítja az esetleges beragadt EC FW-t. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #115992 üzenetére
8gen-en még nem láttam ezt a hibát. Töltő ahogy írtad és az aksi szokott gond lenni ha minden le van frissítve.
-
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #115987 üzenetére
Igen.
65W igen, viszont Thunderboltos dockról megy, ami 165W
-
yodee_
őstag
válasz
donjohnson #115947 üzenetére
Azt Én is megtaláltam igen, de olyan zavaros volt az egész. Most egy kínai leírást találtam ott kicseréli és írja is hogy minden oké. Viszont a képeken látszik hogy az antennák csatija a nyák-on teljesen más.
-
looser
addikt
válasz
donjohnson #115885 üzenetére
Köszönöm a válaszod, meg is van! Sajnos ez a funkció nincs benne, de majd keresek valami 3rd party megoldást
-
válasz
donjohnson #115860 üzenetére
Köszi a gyors választ! S mindkét kérdésre igen a válasz ! Csak nekem nem battery mellett van az ikon hanem magára a battery-ra kell kattintanom ( Sőt egy másik eredeti lenovo 65 wattos táppal is próbáltam, és egy utángyártottal is, de minden esetben ugyanolyan eredmények jöttek. ) Közben kiszámoltam hogy pont 75%-át adja le a proci annak amit tudnia kellene, szóval nem lehet hogy valami eco módban ragadt ? Cinebench R23 multi alatt meg a task manager is azt mutatja hogy mind a 12 szál 75% körül van csak terhelve. ( tegnap este még a hivatalos ryzen adrenalin drivert is feltettem a lenovo helyett, de úgy se változott semmi
)
-
Barney1981
csendes tag
válasz
donjohnson #115775 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam ezt a módszert, de valamiért nem engedte a több megjelenítős módot, így ezen belül nem is tudtam továbblépni.
Viszont Win10 képernyő beállításánál van olyan, hogy egyedi felbontás létrehozása, és ott létrehoztam a 2560x1440@60Hz-et, illetve a 3840x2160@30Hz-et, amit el is fogadott. De hát hagy némi kívánnivalót maga után ezeken nézve, pedig 4K-s TV-re volt kirakva a jel. -
válasz
donjohnson #115730 üzenetére
s verzió kerülendő, vagy az is jó?
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #115618 üzenetére
ezt megírom ide, hátha valakinek kell majd az info:
L13 gen2-vel ez a tpfancontrol verzió működik: tpfc_v062L.zip -
HSM
félisten
válasz
donjohnson #115724 üzenetére
"valakinek az 50 Hz fekszik jobban, valakinek a 60 Hz"
Szvsz tartalomfüggő. Adott képkockasebességű anyagoknál az lesz a jobb, ami passzol. Egyébként pedig a magasabb frissítés lesz kellemesebb látvány, az alacsonyabb pedig a valamivel takarékosabb. -
albiosz
őstag
válasz
donjohnson #115707 üzenetére
Köszi a tippet. Ez jár vajon üzemidő csökkenéssel vagy egyéb következménnyel?
-
arcsin
senior tag
válasz
donjohnson #115707 üzenetére
működés telepről 50 Hz.
Még jó hogy nem magánzárkának fordították a cell-t -
válasz
donjohnson #115676 üzenetére
90-es. Azt már megoldottam, mert a 60-as kevés volt.
-
válasz
donjohnson #115662 üzenetére
Van.....+30ezer Ft-ért
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson #115641 üzenetére
Az gond?
(#115640) HSM
Megkérdőjelezte bárki is?
-
válasz
donjohnson #115503 üzenetére
Elég messze van egymástól a két hőforrás.
Nem lehet, hogy inkább lemezírási folyamat volt, amikor először nézted?
SSD meg nem melegít ennyire. Nekem is hasonló kisgépem van, igaz az X260-as, de az elrendezés hasonló,. Samsung SSD-m 39 fokos. Tehát nem fűtheti a procit.
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #115502 üzenetére
mármint a cpu hőmérséklet ment fel 50-ről 60 fokra. ez kimaradt.
szóval az ssd-fólia visszarakása után megint lement 50-re a cpu. gondolom, az ssd hőt termelt a cpu hűtője felé. így meg hogy rajta van, a burkolat másik oldalára terjed inkább a hő. -
válasz
donjohnson #115457 üzenetére
Ha nem látja a sötétben, akkor mindegy, magyar-e.
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #115402 üzenetére
úgy is ugyanazt csinálja.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #115392 üzenetére
Még ha valamiért el is baszták volna az image-et és nem menne első bekapcskor a BIOS-ba vagy boot menübe lépés (Most kibontottam egyet és simán egyből a boot menübe tudtam menni.), akkor csak a OOBE képernyőn egyszerűen Shift+F10 és cmd-ből restart.
Mi így csináljuk a Autopilot HWID enrol-t.#115403 qwertly: A klónozást remélem nem gondoltad komolyan, vagy olyan toolal csináltad ami rendes sysprep-et csinál és reseteli az azonosítókat az imagehez. (Az nem clone az image.)
-
Pál úr
csendes tag
válasz
donjohnson #115390 üzenetére
Köszi, írtam nekik.
-
qwertly
addikt
válasz
donjohnson #115392 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat, sajnos ezt akartam elkerülni. Ne keljen minimálisan sem elindítanom a Win10 beállítást. -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115321 üzenetére
Anno befaragták a srácok az AGP-s VGA-t is PCI-E slotba, itt meg csak simán levágsz 3 centit
-
madmike
őstag
válasz
donjohnson #115302 üzenetére
Akksik nélkül is próbáltam már.
A portok jónak tűnnek.
15e Ft-ért van hozzá alaplap, igaz gyengébb procival mint ami most van benne, egy használt hasonló kategóriájú gép ennél jóval több.Még egy valamit megpróbálok, felhúzok rá egy win10-et, mert most 11 van rajta és már ez volt fent amikor elkezdett szarakodni.
Bár nem gondolom, hogy az op rendszer lenne a ludas, mert ha nem indul akkor már a BIOS-ig se jutok el. -
madmike
őstag
válasz
donjohnson #115296 üzenetére
Köszönöm ezt a gyors rendszerindításos tippet. Most normálisan leállt. Azóta viszont vagy 50szer próbáltam és nem indul el...
Hirdetnek itt az aprón alaplapot hozzá. Véleményetek szerint az megoldja a problémát? -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115298 üzenetére
A második hiba esélyesen emiatt van. De én azt mondanám itt most 2 külön jelenségünk van. 1 ami "szoftver" és 1 ami hardver.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115296 üzenetére
Az a gép ami random csak úgy kikapcsol, az nem szoftverrel lesz megjavítva
-
AXisBOLD
addikt
válasz
donjohnson #115243 üzenetére
már próbáltam, a törlésre se hagyja bekapcsolva.
#115239 FoxiestFox & #115240Tikakukac: köszi az építő jellegű hozzáoszlásokat, de a Lenovo TPM firmware-re nem volt rendes megoldás, random problémázott a hang és a mikrofon is Win 10 alatt, ezért gondoltam, hogy egy frissebb BIOS megoldhatja ezeket.
előző BIOS verziót vissza tudom rakni valahogy? vagy ilyenkor mi a megoldás, várni a következő verzióra, hátha abban már javítják ezt?
btw, arra lennék kíváncsi, hogy egy clean install Win 10-el mit kezdene most...?
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115241 üzenetére
2 dolgot nem csinálunk: fizetés nélküli bétateszt és leírásban nem megtalálható dolgok javítása random BIOS flashekkel. Ezt így sok-sok-sok-sok év tapasztalata után mondom.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
donjohnson #115223 üzenetére
igen furcsa dolgok történnek.
bekapcsoltam a BIOS-ban és láss csodát, újra működött a PIN kódos és ujjlenyomatos bejelentkezés (ez Win 11 telepítése után nem ment).
Aztán gondoltam frissítem a BIOS-t is abból baj nem lehet, de flashelés után ismét kikapcsolódott a Security Chip funkció és az istennek se tudom bekapcsolni (hiába mentem a kilépéskor, mindig kikapcsolódik), így a pin és ujjlenyomatos bejelentkezés se megy, illetve a fent említett vezétlőprogram hiba se tűnt el, de annak adtam egy általános drivert, így nem rinyál, viszont ettől függetlenül továbbra sincs security belépés -
AXisBOLD
addikt
válasz
donjohnson #115221 üzenetére
szia,
nem használom, BIOS-ban néztem, de a Security Chip - Disabled (ha ez lenne az?).
Win 11 alá nincs bios frissítés, csak Win 10-hez elérhető. -
válasz
donjohnson #115175 üzenetére
Itt a T410 alapú home szerver... Ott a BIOS-ban a "Power on on AC" (kb. ez). Nem csinál semmit
(Nincs benne akku, és pont jó lenne, ha áramszünet után elindulna
)
-
animatrix11
őstag
válasz
donjohnson #115180 üzenetére
az nem lényeg van olyan, hogy elforgatás gátló, az egyik szürke nem lehet kapcsolni, a másikon meg mindegy, hogy ki vagy be van kapcsolva
-
válasz
donjohnson #115081 üzenetére
Most egyelőre van egy X270, egy T440p és egy L440
De az utóbbiakból a T440p öcsémé lesz, az L440-et meg eladom. (Eredetileg ezt is neki szereztem, de nem voltam vele teljesen elégedett.)
(#115087) vicze1 Köszi, szerintem akkor szerzek egy olyat
-
tboldi
nagyúr
válasz
donjohnson #115083 üzenetére
Igaz, meg csak alig par honapja hasznalom, de eddig a 2-Powerre semmi panaszom.
Vettem GC-t is, de az ossze-vissza mutatja a toltottseget es 30% alatt random ki is kapcsol.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115083 üzenetére
Nekem amikor nem kell számla igen, ez a bejáratott módszerem.
-
Pros
tag
válasz
donjohnson #115032 üzenetére
feladatkezelőbe max 10% cpu használat youtube video alatt.
Most annyira jöttem rá ahol lehet állítani a balance-ot ott a bal oldali hangszórót úgy kell belőnöm, hogy 40%on legyen a hangereje amikor a jobb oldali eléri a 100%ot és akkor bírja, igaz ezzel a stereo kuka, de lagalább tudok videokonferenciázni...Érdekes nem tudom mi lehet pedig mid a két hangszóró működik.
-
WaterWave
veterán
válasz
donjohnson #114924 üzenetére
Ide beviszem, elmondom mi a probléma és garanciába intézik vagy mi a menete?
Amugy így első körben mire számítsak? Alaplap? -
WaterWave
veterán
válasz
donjohnson #114921 üzenetére
Nem, se kép se hang.. Semmi
-
Gercsa
senior tag
válasz
donjohnson #114760 üzenetére
Nem használt, még mindig nem indul el.
-
válasz
donjohnson #114476 üzenetére
...nem!, én a sajt tapasztalataim osztottam meg, a jelenlegi P53-ról (is) szólt.
-
válasz
donjohnson #114426 üzenetére
..komoly vasakat hegesztik
-
denko
senior tag
válasz
donjohnson #114426 üzenetére
köszi, igen sok volt a bejgli ( vagy pálinka)
T495- azthiszem-> 20NJ -
func93
senior tag
válasz
donjohnson #114410 üzenetére
Köszönöm, be is állítottam.
-
Pano
addikt
válasz
donjohnson #114394 üzenetére
Igen, szétszedős videók mennyiségétől kifolyik a Duna, de a visszahelyezésről szó sincs.
Még a hivatalos maintenance manual-ban sem.
Szedtem már szét pár notit, de így még nem jártam eddig.
Kampót nem látok, de megnézem. Elsőre én is azt gondoltam, hogy lehet van valami sín. Igazából túl radikális se merek lenni. Szakbarbárkodni meg főleg nem akarok -
azbest
félisten
válasz
donjohnson #114356 üzenetére
-
batyuska100
senior tag
válasz
donjohnson #114345 üzenetére
De akkor nem mindig alacsonyabb órajelen kellene menjen?
-
válasz
donjohnson #114336 üzenetére
..tudnom kell!!
Meg nem ennyire egyszerű! Míg csak a két NVMe volt benne, ott volt nullás hely is. Egy 0 és egy 1-es. Csak a rendszert nem a nullásra tette. Ha fizikailag átcseréltem a két kártyát, minden maradt a régiben. Mintha nem történt volna meg a csere. -
válasz
donjohnson #114286 üzenetére
...megnéztem a konfigot, igen, egy kicsit több mint az enyém, de nincs benne 4G-s modem, nekem ez fontos, ha viszem magammal, nem kell osztogatnom a netet, csak megy a multi SIM és jóccakát.
-
válasz
donjohnson #114284 üzenetére
...valszeg az az lesz amit az egyik fórumtársunk visszavitt kijelző problémával. Voltam ott két hete, láttam. Meg azért van ennek jó oldala is, igaz nem kifejezetten hordozható a gép, de így ezzel a kijelzővel, konfiggal az akku üzemideje jobb, ebben mindössze két ciklus van. No, meg egy csomó dolgot vásároltam már hozzá.
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #114229 üzenetére
Kérj egy sorozatszámot, meg fogod látni, hogy de vagy uk lesz a vége.
-
float
csendes tag
válasz
donjohnson #113767 üzenetére
Köszi a választ
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #113677 üzenetére
A h264ify szerintem még 2-3. generációs Core i-k esetében sem fontos, Core 2 Duo-knál és első generációs Core i-knél azért már erősen javasolt.
Skylake generáció azt hiszem, már rendelkezik részleges h.265/VP9 támogatással, úgy rémlik, 1080p-t biztosan megoldja így, 4K-t azért nem (de azt meg procierőből ki tudja tolni).
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #113626 üzenetére
Ez EC hülyeség, eddig ha jól emlékszek kétszer láttam, reset megoldotta. De általánosan nem egy ritka hiba.
-
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #113536 üzenetére
Köszi. Hasznos infó.
Érdekes, hogy egy restart után úgy, hogy közben rá volt már kötve HDMI csatin a TV, full Lagg mentes lett.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
donjohnson #113385 üzenetére
-
Penguin95
senior tag
válasz
donjohnson #113385 üzenetére
Nekem mókolás nélkül is felment X230T-re, lehet érdemes tenni egy próbát.
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #113384 üzenetére
közben találtam egy egyszerűbb módszert is, itt csak a registry-t kell átírni win10-en, hogy felmenjen a win11 tpm 2.0 nélkül: [link]
-
Pano
addikt
válasz
donjohnson #113366 üzenetére
Élni szokott rá gyári garancia, csak általában rövidebb (többségében 1, de akár 2 év). De léteznek olyan refurbish gépek is, amik normál garanciaidővel futnak, csak nem kapják meg mondjuk a futárszolgálatos vagy helyszíni garit, hanem saját lábon "bevivős".
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
donjohnson #113317 üzenetére
nincs. Pedig a drivert felraktam.
Picco: gyári kártya van benne. -
xy.zsolt
őstag
válasz
donjohnson #113286 üzenetére
Oké, Utóbbi (wifi kártya nem szereti a routert) kilőném mert 2 évig nem volt gond. Akkor a többit sorra veszem. Köszi
-
kacsento1
senior tag
válasz
donjohnson #113243 üzenetére
Csak Y usb kábelt fogad az Orico, de már rájöttem, hogy nem az a probléma, hanem ubuntu van telepítve rá.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #113137 üzenetére
Nem fogja megoldani, sajnos ugyanez lenne a fekete képernyős dokkos hibámra is a megoldás alapból, de nem, nem oldja meg, sokan másoknak sem.
Lassan szabadulok és nekimegyek a témának annyit tudok, hogy VGA driver már volt olyan gépen ami megoldotta az alvás/kelés problémát. -
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #113137 üzenetére
Köszi... ki van.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
donjohnson #113089 üzenetére
> P14s-t vedd, mert az magasabb üzleti kategória
én inkább úgy fogalmaznék, hogy 2 év múlva a használtpiacon
"feltételezhetően" picivel drágábban vagy hamarabb lehet eladni,
csak azért mert "P14s" -nek nevezik és nem "T14" -nekMert hiába tudjuk mi itt,
hogy a "P14s == T14",
a hazai potenciális vásárlók nagy része ezt nem fogja tudni.
És a vásárlók egy része ráadásul impulzusvásárló is.
Vagyis ez inkább már a pszichológia témaköre - és nem műszaki.Nem tudom, hogy egy magyar átlagfelhasználó
mire asszociál a Thinkpad betűjelekből.
de akár lehet egy olyan tudatallati olvasata, hogy:
- "P" - mint "Prémiumos" ~ minőségibb. - vagy "Professzionális" ?
- "s" - mint "súlytalan" ~ könnyített.
- "T" - mint "Traktor" ~ munkagép.Sokszor már az is jelenhet valami pici előnyt,
ha 2 hasonló árú hirdetés közül a "P14s" -re
kattintanak előbb és nem a "T14"-re. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #113089 üzenetére
Leírtuk már párszor hogy a P14s 1:1 T14, de látom még párszor le kell. 0 valós különbség van a két gép között.
-
Dinter
addikt
válasz
donjohnson #113068 üzenetére
Köszi.
Aprón inkább 130 körül láttam 460-asokat, de azokat is 256 gigás SSD-vel, ezért gondoltam jó ajánlatnak az fb-set.
-
magellan2600
tag
válasz
donjohnson #112416 üzenetére
Megnéztem, az rendben van. Sajnos szerintem valami komolyabb gond van.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
donjohnson #112250 üzenetére
Köszi a tippet!
Az aktuális audio driver eltávolítása után, a Windows 7-es Conexant 20561 SmartAudio HD driver feltelepítése megoldotta a problémát!
Hálás köszönet...
-
válasz
donjohnson #112210 üzenetére
Köszi, ettől jó lett
Sosem jöttem volna rá, mert nem jelzett nem megfelelően működő eszközt, vagy perifériát.
-
válasz
donjohnson #112210 üzenetére
Köszi a választ, igen, a Win az SSD-n van.
Elvileg minden driver fel van telepítve, semmi hiányosságot sem mutat az eszközkezelő.
Ettől persze még valószínűleg ott lehet a gond, ahol mondod, rátelepítem az általad linkelt drivert (holnap, mert most nincs nálam a gép).
-
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #111743 üzenetére
Persze, azzal kezdtem. Az semmit nem hozott.
-
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #111661 üzenetére
Sajnos ez sem jött be. :/ Ugyanúgy nem látja a második akksit. Mit lehet még tenni ilyen esetben?
-
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #111661 üzenetére
Rendben, köszi.
-
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #111652 üzenetére
Driverek nélkül? Azt hogy?
Eddig tökéletesen működött együtt a kettő. Illetve nem is értem, hogy miért mondod ezt. Lehetséges, hogy valamelyik akksi nem gyári benne? -
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #111485 üzenetére
Nos, eljutottam odáig, hogy ezt kipróbáljam.
Nem oldotta meg. De ha már nekiálltam, szét is szedtem, és elég érdekes a dolog.
Sőt, apum laptopja egy 440-es, ugye csont ez az akksi.
Mondom a tapasztalatokat.
440-es laptopban, érzékeli a külső akksit, és fel is töltötte 100%-ra. (Nem is volt csontra merülve, mivel az én 450-em már egy ideje nem érzékeli.)
Itt már arra gondoltam, hogy akkor nem az akksival van a baj, hanem mondjuk érintkezési hiba.
100%-ra feltöltve, és visszarakva az enyémbe, sem látta továbbra sem.
Ma szétszedtem a 450-em, és lehúztam a belső akksit, majd a kettes akksival is működött, elindult, és a tegnap feltöltött 100%-ot mutatta, majd szépen elkezdett csökkeni (normál tempóban, csak itt szeretném érzékeltetni, hogy úgy gondolom nincs kontakt hiba sem.) Utána visszaszereltem újra a belső akksit, illetve a külsőt, és ugyanaz. Nincs meg a kettes akksim. Most már hibaüzenetet sem kapok, hogy nem érzékelhető mondjuk, szóval fogalmam sincs mi lehet. Egy win újra telepítés segíthet? -
turbokappa
senior tag
válasz
donjohnson #111526 üzenetére
Sikerűlt beállítanom! 84 C fokra beírtam a 99 értéket. A venti fordulatszáma max 5200 rpm, a legmagasabb hőfok max terhelésen 87 C° fok. Még mókolok talán nyerek pár fokot.
-
turbokappa
senior tag
válasz
donjohnson #111526 üzenetére
Köszi.
-
z123456789
addikt
válasz
...viszont annyit még tudnátok segíteni, hogy melyik az elsődleges és melyik a másodlagos akksi? A másodlagos gondolom ami belül van, ugye? (T450) Csak mert a hibaüzenet a kettes akkut említi, de normál esetben az ember külső/belső akkunak hívja.
És ha már kérdezek, illetve renoválás lesz:
M2 SSD és sima SSD is van a gépben. Néha csinál olyat a gép, mondjuk heti rendszerességgel, hogy a Windows kék halálozik, újraindul, és kiáll M2 SSD hibára a boot felületén, és újraindítást kér egyéb gomb megnyomásával. Viszont ezen csak egy ki/bekapcs segít.Találkozott már valaki ilyennel?
Annyi összefüggést látok, hogy a gépem volt szervizben, ahol kijelzőt cseréltek, de nem voltak tisztában pár dologgal, hiába mondtam nekik. Végül igazam lett, és mégegyszer kicserélték a kijelzőt...a lényeg, hogy ez az M2 SSD probléma ezután jelentkezett. Hogy most aztán van-e összefüggés, vagy nincs...Azt nem tudom, de erre pontosan emlékszem, hogy a szervizelés után jött elő, és jelenik meg hetente azóta is.
Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz
Nem próbáltam, de most hogy gondolkodom, úgyis szét kell szednem, kicsit kitakarítom belülről, és akkor már ellenőrzöm a csatlakozást is elsőként. Utána meg jöhet ez.
Köszi. -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #111317 üzenetére
Kraft. 7-8 generációt ledolgozni marha nehéz, én is vehetnék W530-at, mert kb. az a teljesítmény kell, de cseszhetem ha ezt 65W-ból hozza össze.
Lehet nosztalgiázni, de egy idő egyszerűen vége a bulinak. Ha majd tényleg eljut odáig a házi 3D printing, akkor lehet lesz remény tényleg legózni. De azért ez még arrébb van. -
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #111317 üzenetére
Igazából ezek nálam úgy jönnek, hogy szembejön egy roncs gép, kigyullad egy "na ez érdekes lehet"-lámpácska a fejemben, megveszem, kipofozom, elkezdem használni, ha tetszik és beválik, marad. Az L450 majd' egy éve a fő Windows-os gépem (az előbb leírt módon történt a beszerzése), de használok én időnként egy Acer Aspire E5-571-et is (
), meg néha MacBook Pro 13" mid 2009-et. Hurcolászni meg X230i van. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy van itthon T430, X220, T520, X200s, R61 is - és ezek csak az "újabb" és kb. bármikor használatba vehető gépek.
Amúgy nekem nincs nagy bajom a szigetes Thinkpad billentyűzettel, nyilván sokkal jobb a régi, de rájöttem, hogy az én use case-mben pl. az X230i, T430 szigetese is jó és nem utolsó sorban a háttérvilágítás is tök jó funkció. Ez utóbbi az egyetlen kb., amit hiányolok az L450-ből, mert az L szériában az csak a *80-astól van.
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
donjohnson #111188 üzenetére
Köszi! Bent is, szépen tölti!
-
Colinka
tag
válasz
donjohnson #110967 üzenetére
A második opciót megnézem, az elsővel az a baj hogy bekapcsol(gomb világít) , de nem jelenik meg a lenovo felirat se.
Minden esetre köszönöm szépen a tippeket.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiMedia lejátszók
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Classic / Xbox 360
- Stellar Blade
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest