- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Ez eddig nekem is oké volt, de hibára hivatkozik, ezért gondoltam hogy még előtte kell valami hozzá hogy felengedje rakni...
-
Francia91
veterán
Képet adott, de világítást nem adott a kijelzőre. Megpróbáltunk mindent ThinkPad-os szaki ismerősömmel, először invertert cseréltünk, majd szalagkábelt, mikor már ezek sem hoztak eredményt, akkor komplett, hibátlan kijelzőket pakoltunk rá, de ugyanaz volt a jelenség, így kizártuk azt, hogy a kijelzőben okozná valami. Működő, hibátlan T60-asokból tettük át a kijelzőket próbára. 5-6 ilyen Intel-es T60 biztos járt nálam, minden lehetséges dolgot végigjátszottunk velük, de akkor sem adott világítást a panelra. Csak külső kijelzőn lehetett őket használni a továbbiakban (már amelyik nem mondta fel végleg). Szervizben asszondták, hogy vezérlőhiba az oka (alaplapi vezérlés). Már beadtam oda is végső menedékként, asszondták, hogy csak új, vagy egy jó használt alaplappal orvosolható. ATI chip-es T60-ból még nem találkoztam hibással, főleg ilyen jelenséggel
-
letix
senior tag
-
Shatterstar
aktív tag
Ha valóban lehet vele egyezkedni, azzal csak nyerek ugyanis az én igényeim nagyon minimálisak egy notebook terén. Egyedül a felbontásra és a kijelző minőségére vagyok allergiás, így a T500 esetében mindenképp az 1680-ast kell választanom! Viszont ami a teljesítményt illeti nekem bőven kielégíti az igényeimet az Intel vga
Chaser: A 4-5 év az már majdnem 6, bár ezeknél a kor annyira nem számít
Ha minden igaz akkor a T500-at 2008-ban dobták piacra.
Francia91: Na ilyen is ritkán van ám, mikor egy 4-5 éves gépen nem látszódik a kor. Remélem egyszer nekem is sikerül kifognom egy hasonlóan jó állapotú példányt.
-
Shatterstar
aktív tag
Ennyiért szerválni egy T500-at az nem semmi
Megjegyzem ezt a tagot magamnak és hátha lesz még nála ilyen "párszázas ajánlat
Chaser: Mióta rászoktam a TP-re azóta nem veszek magamnak ilyen egyszer használatos noteszokat! Inkább várok míg mérséklődik az általam kiszemelt Thinkpad ára, majd szépen lecsapok rá és élvezem amíg tart! Nekem egy T500 még akár évekig is üzemelhet mert se az új procik se az úgynevezett extrák nem érdekelnek annyira hogy új gépet vegyek
-
chab7
addikt
Ezt bizony
(most már lementem)
(#49595) Shatterstar: ebay-en 350$ körül találtam 510-et, ha itthon is lenne ebben az árban akkor végülis szóba jöhetne ha minden kritériumnak megfelel (remélem ugyanúgy csendes).
Apropó, ezekben az új thinkpad-ekben ugyanúgy megvannak a "vízelvezető technikák" mint a régi R52-ben (és akkori más modellekben)?
-
milestone
tag
(#49571) Tim82 és (#49569) Francia91: Köszönöm a válaszokat.
Rákerestem a neten: szaküzletben/szervizben húzós áruk van (20-30e Ft), főként a hűtőbordával együtt árultak esetén.
E-bay & társai: jóval barátibb árak: 7-8$-tól + száll. ktsg, ill. belföldön (Vatera & co) 6.660 Ft. -
Pisztillus
senior tag
-
Pisztillus
senior tag
Akkor ez lehet, hogy nem bug, hanem feature?
(Ne netezz már annyit, csinálj mást is...
)
Akkor 3945-öt nem kap, max. helyet cserél az X200s ugyanilyen kártyájával - legalább így a wifi-modul hibája kizárható.
A PCMCIA az megy is - amikor nem volt kedvem ki-be kapcsolni, akkor betoltam neki, és azonnal működött. Amikor meg egy USB wifi-t dugtam rá, akkor legtöbbször visszakapcsolta az 5100 Intel-t!
Köszi szépen! -
milestone
tag
Szia,
A sorozatszám alapján rákerestem milyen alkatrészeket tartalmaz.
1. Ez kell nekem: "HEATSK Thermal Integ"?
2. Melyik Part number-re keressek rá: Mfg P/N (42W2403) vagy FRU P/N (42W2779)?
3. Az általad linkelt leírásban a "Fan error" üzenetben ezt a 3 lehetséges választ adja:
1. Fan. 2. Thermal grease. 3. System board.
Hogyan lehet megtudni melyik hibásodott meg?
Bekapcsoláskor kettőt csipog a gép és kiírja "Fan error", ill. a venti sercegő hangot hallat.
4. Láttam képeket erről az integrált hűtőről (mely mindent hűt? ez az 1 hűtő van?). A neten rákerestem pl. az FRU P/N-re és találtam csak ventillátort, ill. komplett hűtőt. Honnan tudhatom melyik hibásodott meg, melyik része szorul cserére?
Bocs a sok kérdésért, de még nem szereltem laptopot... -
La Magra
tag
Köszi a gyors választ!
Igen, XP SP3 van a gépen, a vinyó pedig egy Fujitsu MHR2040AT, 40 GB, 4200 RPM. Akkor ezt mindenképp cserélni fogjuk nagyobb fordulatszámúra (létezik egyáltalán 7200 RPM-es PATA vinyó?), és a memóriabővítést is valszeg bejátsszuk.
El is kezdek nézelődni aprón.
Köszi még egyszer!
-
Teejay83
tag
Értem amit mondasz csak azt nem, hogy miben más két kézzel mint egy kézzel,hiszen ez a kép csak zsanérok feszességét és a kijelző burkolat masszívságát szemlélteti
ezek szerint függőlegesen nem is tarthatom a notit? egyébként nem ez a kedvenc hobbim,hogy így emelgetem a gépeket, ez csak egy 1x alkalmi teszt,szerintem kapott ez a gép már többet is ettől
-
ExtazZzi
tag
Különben azért kellene belépni BIOS-ba mert valami nem jól van beállítva és az XP telepítője nem ismeri fel a merevlemezt,így nem tudom felrakni a Windowst, esetleg erre van valami megoldás?
Mert nekem azt tanácsolták hogy BIOSban állítsak át valamit és akkor felismeri a meghajtót a telepítő... a végén már a gép sem kapcsol be jelszó nélkül amióta kihúztam és visszadugtam az alaplapon az elemet. -
-
-
donjohnson
addikt
-
-
lakkusjj
aktív tag
köszönöm az eddigi segítséget
sajnos nem tudok többet én se a gépről, a hardveraprón csere tárgyaként ajánlották fel nekem a gépet, és szerettem volna utánajárni a bajának, de nem sikerült, a Type-ot se sikerült kihúzni az eladóból
annyit tudok, hogy 2 db ATI-s t60-ból vannak összedobálva az alkatrészei, összerakott egy jól működő példányt, és ez a gép, ami "maradt" a gyengébb alkatrészekből építve. A saját alaplapjukkal állítólag adnak képet a kijelzők, viszont ez a kisebb felbontású a csere után nem. -
audi100td
nagyúr
Lehet én belenyúltam, de engem nem győzött meg a T410. Igp-s volt, mégis hallatszott a venti rendesen, ott is inkább a magas frekis mellékzaj volt zavaró. Igp-s T61, de akár a quadro-s változat nálam halkabbnak bizonyult. A másik negatívum, hogy közel sem bírja olyan sokáig akksiról mint a T400. Ha valakit ez nem zavar, persze egyáltalán nem rossz választás. Igaz a T510-et szerintem sokkal jobban eltalálták, járt nálam 2db (dedikált nV) és egyik sem zajongott, alig volt hangosabb a T500-nál és a hőfokokkal is minden rendben volt.
szerk: Aztán lehet idővel kiadtak egy javított hűtőt (T410), amelyiknél már nem jelentkezik ez a mellékzaj, nem tudom.
-
Chaser
legenda
Te magad mondtad, munkahelyen szemlélted a T410-et, így honnan tudod milyen halk?
Volt már itt szó T410-ekről, nem dicsérte senki agyon a hangját, T400-akkal ellentétben. Még T510-ét sem, amiben könnyebb a hűtés. Nem rossz azt mondták, de nem is T500 szint. Passzív működést ugye nehéz überelni. Innentől meg ki-ki tudja hol akarja használni a gépet és mi fontos/nem fontos neki.
-
Chaser
legenda
Ne keverd már a szezont a fazonnal
A kérdés az volt, 100k körül milyen gépet. T400/T410. Azok előnyeivel, hátrányaival. Ennek kapcsán jött szóba, hogy T400 akár passzív is lehet. Az hogy engem mi zavar, mi nem zavar az más kérdés. Engem gépválasztásnál kifejezetten a hűtés hangja és a kijelző minősége érdekel, többi egyéb másodlagos. Másnak meg lehet ezek nem fontosak.
Nem tudom, Z61p-ben milyen vga van. Az én nv-s T61-em sokszor passzívan megy net alatt, játék alat persze nem. Vagy alapjáraton minimális hanggal. Jelenleg cpu alulfesz sincs mert új HDD került bele eladás miatt. És ugye ezt még lehetne javítani 45nm-es cpu-val. T60 is tud néma lenni, de nem ennyi ideig és nem ilyen cpu órajelekkel mint a T61. Sajnos a fizikát még egy T60 se tudja felülszárnyalni. Ámbátor, bele lehet hackelni T500 ventit, talán T61-be is.
-
Chaser
legenda
Hát lehet meglepődnél mennyi hangja van a T61-nek. És nem is 45nm-es cpu van benne, hanem 65nm-es gyári. T60 már zizisebb, de ha nem defektes benne a venti azért elviselhető. Viszont mindkettő nagyon messze van egy passzív, vagy egy alapjáratos T400/T500 géptől. Itt a lényeg csak annyi, hogy azok tudnak full asszívan is menni környezeti hőtől függően, de alapjáraton se hallod a hangjukat. T61-nél speciel HDD sokkal hangosabb mint a venti net alatt.
-
Chaser
legenda
Akkor az T410i? Nem volt zajos és full néma közt azért van különbség
Még a kis sz@ros x200 is el tud menni passzívan okosba'. Nem elhalálozni kéne a T410-eknek, hanem valszeg sokkal kevesebb került belőle itt forgalomba. Majd alfa 1x csak elkezdi forgalmazni, lassan-lassan azért csereérett lesz az is nagyobb cégeknél
sutszi: Senki, Core i-től kezdve nincs management sw. Még asztali lapoknál is elég szépen megnyirbálták az alulfeszelés lehetőségét.
-
Chaser
legenda
Na jó, egy alap P8400 - SL9600-nál meg pláne- meg egy egy erősebb i5 között biztos van különbség. De egy i3 meg Pl8700, T9400 vagy erősebb között már valszeg i3 vérezne el. Szóval ez adott hw függő. Pl 16GB ramot T410 chipset se kezel. Nem az átjárhatóságot mondtam wwan terén, de T400-ba egész emberi áron van az is. Billzet T410-ben biztos más. Optimus hiányát se vetem senki szemére, csak tény hogy T400/500 ban a diszkrét vga lekapcsolható.
Nekem egyébként úgy rémlik, az only intel verziót se dicsérték úgy hang terén mint T400-akat. Pedig az újabb hw elvileg kevesebbet fogyaszt. -
Chaser
legenda
Dokkolóra gondoltam elsősorban, magyar billre, wwan karira - ha jól tudom T410-be már más fajta kell -. Táp az ha minden igaz a legújabb TP-hez is jó, DVD meg minden utána jövőhöz amiben 9.5mm-es van. Ha jól tudom az nv-s verzióban csak az nv tud menni, igp-re nem lehet váltani, ez se túl szimpatikus.
Persze mindenki azt vesz amit akar, de igazából semmi extra nem történt a T410-ben platformváltáson kívül. Volt nekem is, 1280-as, azt a pocsék képernyőt leszámítva jó kis gép. 1440-essel azért más lehet, T61 1680-asa is elég korrekt ha elfeledem hogy létezik IPS -
Chaser
legenda
Én kérek elnézést
T510 16:9, ebből gondoltam T400 is. Többi viszont klappol, nem jobb választás mint egy T400, sőt..erősebb c2d proci simán hoz egy i3 szintet, vagy jobb is. Ráadásul managelhető, ellentétben a core i-vel. Meg kiegészítők is olcsón vannak hozzá. A gma4500 meg nem döglődős fajta.
-
-
soldi3r
veterán
-
cildren
tag
Azt írtam, hogy két hónapja megvan ez a T61 de még annyi sincsés csak multkor tűnt fel amikor kábelt akartam használni dokkoló nélkül, hogy nem reagál rá lehet, hogy a CAT6-os kábellel van baja oldalt? bár hátul is CAT6-os van benne mindíg.
Az eszközkezelőben szépen látja, hogy ez egy Intel 82566MM hálózati vezérlő -
scarbantia
aktív tag
-
Tim82
félisten
Ja, egyébként ellenőrzés alatt főleg azt értem, hogy a proci kis arany háromszöggel jelölt sarka a foglalat megfelelő sarkához mutat, ezt könnyű eltéveszteni.
Nekem úgy rémlik, hogy el lehet azt forgatni, tehát be lehet tenni rosszul is, de régen volt már, hogy CPU-t cseréltem.
-
Tikakukac
titán
Rajta leszek
Gyakorlatilag a vidkarikon borul minden, a HP-t venném meg azonnal, de az az FX kísértős...
Mindegy, holnap megyek és T400-D630C-8510W-E6400 összehasonlítás lesz, fincsa
És basszus elgondolkodtam megint konzumer gépen, kicsit frissebb hardverrel. Tényleg mindegy mennyi üzleti gép megy át az ember kezében, azok a számok mocskos dolgok. De dokk az kell, az állat
Már én is pingelem azt a gépet. Majd kiderül. De már a hirdetés minősége is olyan, hogy azt a gépet nem venném.
-
Tikakukac
titán
Az eladóval nincs, gond, vettem én már újonctól is 3 napos reggel 80k-ért gépet
A gépről érdekelne, hogy milyen dolgok azok, főleg ennél a switch-es karis modellnél, amikre jó lenne keresni meg olvasni. Nyilván volt nálam T400 is, de élettársi kapcsolatban akkor nem gondolkoztam
A paraméterek nekem jónak tűnnek, extrém elhalást sem olvastam, mint mondjuk a 8510w-nél, ami meg mondjuk batár, cserébe odaver rendesen belsőben -
Tikakukac
titán
Minden kérek róla, amit tudsz
Amiért inkább TP-t vennék az az, hogy már van minden a családban a TP-hez, dokk, autós töltő meg ami kell, így könnyű lenne ide-oda toszigálni, ha kellene. De valószínűleg 90-ban dokkban lenne asztalon hajtva.
Trükk-tipp-vélemény-más javaslat jöhet, mindent szívesen fogadok
audi100td: Felbontás nem szempont. 24" FHD moncsin megy minden, az x200s is dokkon van és arról vagyok. Csak kéne egy második gép, asztalit meg már nem lávcsizom
Chaser: Íme mazsolázz. Kijelző nem szempont, akksi sem, HP-ban sem volt soha, most a másik TP is akksi nélkül van, ezek nem lényegesek. Volt, hogy 3 hónapig meg sem mozdítottam a gépet a hűtőn
-
Chaser
legenda
Nem akkori viszonylatban mondtam, hanem használhatóság szempontjából. Egy kicsit megelőzte a korát
audi100td: Ezt jó tudni
scarbantia: Az 1600-as verziót még csak képeken láttam, de volt már más is aki panaszkodott rá, hogy nem hozza az 1400-as panel szintjét teljesen. Feketében az IPS soha nem volt teljesen jó, PVA meg annál jobb. Nekem is a T61-emnek felettébb jó a feketéje TN ellenére, az meglepett. Szerencsémre az említett "hibák" az én T60-amnál nincsenek. Fekete az nem fekete teljesen, de ez az IPS-sel jár. Igazi feketét talán az x61t-ben láttam, de hogy abban IPS v AFFS panel volt-e nem tudom. Meg persze a fu-ji P19-2-nél, abban SPVA samsung panel volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged