-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
milestone
tag
válasz
milestone #50174 üzenetére
Elakadtam... Tegnap este is, ma este is kínlódtam egy csomót, hogy kicsavarjam a csavarokat, de nem megfelelő a készletem (nincs ilyen apró csillagcsavarhúzóm, csak normál), és a csavarok feje túl puhának tűnik, nem merem folytatni, attól félek szétforgácsolom a csavarfejeket... Nagyon megszorították a szervizben (XI ker., Neumann J. - még léteznek, vagy ők is megszűntek a Lenovo-s szervizfutár bevezetésével?), amikor kb. 2 éve szintén hűtőproblémával bevittem garanciális javításra...
Hol az ördögben találok megfelelő csavarhúzó készletet? Baumax esetleg?
Tiszta röhej... -
Tim82
félisten
válasz
milestone #50169 üzenetére
Pl. Extreme Digital-nál. Amúgy én is erre esküszöm jó pár éve.
-
Chaser
legenda
válasz
milestone #50166 üzenetére
Elvileg mert vezeti az áramot, de mivel ezüstoxid, jgy nem hinném. viszont elég gyenge minőségű, meg ha rákerül valamire nehéz leszedni. Rohadtul ki tud száradni és töredezik. Én titan nanogreaset használok, 3-400ft egy kis tubus, mx2 hatásfokát nem hozza, de alig marad el tőle negyed vagy ötöd áron.
-
milestone
tag
válasz
milestone #49568 üzenetére
Vettem végül itt a PH-n, az aprón egy bontott, komplett hűtőt. Az eladó mondta, hogy kell hűtőpasztát tenni a proci és a vent közé és a lelkemre kötötte, hogy nehogy ezüstös pasztát vegyek. Erre ma elmegyek egy számtech boltba, mondom mit kérek, egyik eladó ajánl egy ilyent meg egy olyant, majd a másik kedvesen azt mondja, hogy itt ni egy ajándékba, a Cooler Master gyári pasztája. Csakhogy az ezüstös. Tényleg nem szabad ilyet tenni a procira? Miért?
-
Tim82
félisten
válasz
milestone #49586 üzenetére
eBay-en azért nézd meg, hogy ne legyen "compatible" a termék, hanem "genuine", legyen FRU. Az eladó értékelései is fontosak szvsz (bár kevés a 100%-os pozitív értékelésű és sok termékkel rendelkező eladó persze).
Én is vettem még 2010 körül eBay-ről T43p-hez komplett hűtést (mert annál még nem volt külön szerelhető a venti), elsőre valami vacakot küldtek, majd reklamáltam és azután küldtek valóban gyárit nekem.
-
Tim82
félisten
válasz
1. Ha Intel X3100 a videovezérlő az R61-edben, akkor igen.
2. Inkább az FRU-t javasolnám.
3. A legvalószínűbb az első lehetőség, biztosra viszont csak akkor lehet tudni, ha kicserélted a ventit egy bizonyítottan jó darabra és azzal is produkálja tovább a hibaüzenetet.
4. A venti az a rész, ami elromolhat a hűtőben (és igen, ez az egy hűtő van, ez hűti a procit, a chipset-et és a GPU-t is).Pisztillus: Win 7 Pro 64bit alatt (igaz, sokkal ritkábban) ugyanezt csinálja barátnőm T500-ában a gyári 5100agn.
3945 nem valószínű, hogy benne van a T400 whitelist-jében, modbiosszal minden további nélkül működhet.
(Szerintem egyébként a PCMCIA wifi minden gond nélkül mehet vele.)
-
Francia91
veterán
válasz
Ha "Fan Error"-t ír ki, akkor a venti hibásodott meg, elég csak azt cserélni. A bordát csak akkor kell, ha sérült, ebben az esetben nem ír ki "Fan Error"-t, hanem csak szimplán melegszik. Tehát ha a bordád ép, akkor elég csak a ventit kicserélned, ha kerreg is, akkor meg biztosan a venti a ludas.
-
Tim82
félisten
válasz
milestone #49488 üzenetére
Ki tudod cserélni magadtól is, Hardware Maintenance Manual-ban megtalálsz minden szükséges lépést hozzá. Hardveraprón biztosan találsz ventit bontásból, esetleg eBay.
-
lapa
veterán
válasz
milestone #19357 üzenetére
szerintem megy a fal élőben és ott vagyunk, szóval szerintem egy féltégláról nem maradtál le. de ezen nem veszünk össze.
lemaradt phc téma: megnéztem az u7600-at, az 11-et írt minimum vidnek. az
(712.5 + (11 * 12.5))/1000 = 0,85v
ez a 6 vid-nyi különbség egy lv-hez képest összesen 1-3w differencia lehet teljes terhelésen, ugyanolyan freki mellett.
továbbra is várjuk, hogy a t sorozat minimum vid-je mennyi, ha valakinek van fenn phc vagy rmclock.
-
lapa
veterán
válasz
milestone #19336 üzenetére
szerintem nyugtatózd be magad először is. nekem egyszer már sikerült 10.10 alatt, de több napot és több tucat fórumnyit küzdöttem vele.
tippek (úgy, hogy sose láttam még 11.04-et):
-felfele hangerő gomb a gépen
-kis hangszórón jobb gomb --> sound preferences --> input --> nincs-e bepipálva a mute
-alsamixer --> F4 --> internal m --> asszem M a mute ki-be.
-esetleg megint felfele hangerő gomb a gépenundervolt ügyben: este összerakom a magyarítását ennek, én innen okosodtam.
-
Gondwana
addikt
válasz
milestone #18599 üzenetére
Olyasminek kell lennie, hogy a TPM tartalmának reszetelése (Security menüpont a BIOSban) - mások ezt így magyarázzák (illetve itt van egy kicsit részletesebb körülírás a törlés magyarázása előtt)
A lényeg: restartkor nincs ilyen opció, csak kikapcsolt állapotból bootoláskor! -
kingabo
őstag
válasz
milestone #3509 üzenetére
Fura, a letöltő oldalon a notebook... listában csak g510 van benne.
Esetleg probáld ki annak a progijait. Ha nem vettél rá gyárilag os-t ne is keress recovery particiót.
Esetleg probáld ki a kicsit fentebb linkelt (de a letöltő oldalon is megtalálható) system update-et, ami elég sok dolgot leszed, sajnos nem mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest