- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #72126 üzenetére
Nem tudom, ezt hogy csinálod, nekem a sima netbookom amit túlélt....
Éveken keresztül...
Pedig ahhoz képest egy egy X220 elpusztíthatatlan erősségű.
Ehhez képest a legnagyobb kár, ami történt vele az a hülyeségem miatt volt, amikor azt hittem, ki van nyitva az akksi-zár, és kivettem az akksit. Persze, zárva volt, de akkor már mindegy volt...
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #71933 üzenetére
Hiszem ha látom
HSM Túl vagyok már elég sok gépen, kijelzőn, mindegy mit csinálok rajta, hányok a TN--től. Evvan'
kis x200 IPS-sel tökéletes mobil gépnek, strapát is bírja. Tegnap pl ráléptem szegényre
volt hogy álmomban lerúgtam, agyonütni se lehet
amíg él él, ha utána is kell mobil gép valami macet fogok venni sztem
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #71925 üzenetére
Na az meglepne
De ha úgy is lenne már lesz@rom a fentebbiek miatt. Érdemi munkához kevés ahova hw kell,x230 meg 240 is. Többire jó az x200 is.
HSM Nekem speciel nagyon hülye agyam van, ha nem ért valamit megpróbálja kitalálni. Nos, TN panelnél nem érti a színeket, mivel folyamatosan terhelve van meg is fájdul
Még egy egyszerű excelnél is elég durva, hogy ha legörgetem a sort ugyanaz a szín ami fenn volt lenn már más...ne én állítsam már be magam a géphez, hanem fordítva
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #71916 üzenetére
Amúgy igazából nem teljesen értem, miért olyan jó ezekbe a gépekbe az IPS, meg egyéb jó panelok. Bevallom, először engem is felváltva a sírás és a hányás kerülgetett az asztali kalibrált Dell Ultrasharp IPS monitorom után a T410-esem ha jól emlékszem, Samsung paneles 1440*900-as paneljén, de hamar meg lehetett szokni. Nyilván, a fotós munkák kizárva (nem is erre való egy sima üzleti 14"-os gép), de irodai feladatokra, meg úgy bármire okés, ami nem kívánja a precíz színeket. Érdekes mód, csak az agyam zavarja, amúgy teljesen jól lehet rajta dolgozni, a szemem se folyatja ki, a fényerő tartomány is megfelelő, a felbontás is kellemes, és a PWM se túlzottan zavaró mértékű a praktikusan használt fényerőkön.
Persze, én is örülnék egy kellemes IPS-es panelnak, szó se róla, de ha már rá kell fizetni, inkább másért fizetek egy notebookba. Otthon úgyis a rendes nagy monitorommal használom...
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #71920 üzenetére
Ok, ezt nem tudtam. De akinek nem kell ips annak jó
billzet cserét megoldod, vagy matricázod, de ezek itthoni gépek itthoni garival. Ha két uo. konfig azonos áron lenne uo. feltételekkel akkor esetleg választanám az x230-at. De csak a zöld ledek és piros pöcök miatt
most osztottam-szoroztam, x200-nál erősebb gépbe nem rakok ips-t, komoly munkára karcsú lenne x240 is, a mindennapi rutinhoz meg c2d is elég, 8GB ram, SSD, örömbódógsá'
jövőre asztali mellé és letudva. Részemről ezért nem releváns már x230-2570p kategóriánál ips van-e nincs-e. Ha kijelzőre gyúrnék akkor Mac, ott legalább nincs pwm villogás.
szerk: oliverthomas kávzi sz@r minden 14" kijelző, ami még élhető volt a 16:10-es LG-P néhány T400-ban, de már elvileg van 14" IPS FHD ha minden igaz
-
oliverthomas
csendes tag
válasz
Tikakukac #71916 üzenetére
Tikakukac T430s tulajdonosa vagyok és egyetértek a kijelző tekintetében, hogy nem a legjobb.
Nekem HD (1366 x 768) (200 NITS) a kijelzőm és eléggé bántja a szemem.
A nagyobb felbontású HD+ (1600 x 900) (250 NITS) is ennyire sz@r ennél a modellnél?
Elgondolkodtam a cserén, csak nem tudom megéri-e... -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #71918 üzenetére
msata nincs az x200-amban,élek. IPS-t raktam bele. Ha x230-ba lehet 2570p-be is. Biztos sok x230-at láttál magyar lokalizációsat w7-tel meg garosat 130-ért, én nem. Akkut úgy oldották meg ahogy, 3 órát kis akkuval is elmegy. Járt már a kezemben, nekem a szigetes bill miatt nem jön be, de x230-on is az van. Maga a minőség az ott van, szerelni is nagyon könnyű. Sw-ben, driverben butább, de a TP lassan visszafejlődik olyan szintre hogy már ott se lesz különbség.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Tikakukac #71910 üzenetére
Hárman is hirdettek 75-80 körül, de most elfogyott náluk. Arra gondoltam, hogy hátha tudtok valaki mást
Igen, Alfánál is néztem, vásároltam is tőle, de most nincs szükségem garanciára.Tikakukac: Az alap X220 sem IPS, nem?
Egyébként ha leglább olyan betekintési szöge van mint egy a 8560p-mnek akkor jóban leszünk. -
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #71694 üzenetére
Ekkora felbontású 4:3-as cucc nincs TN-ben lenovonál
és Ez tuti 4:3.
azbest És az alapján, hogy a zsanérok egyforma szélességűek. T61-nél a bal oldali szélesebb. Tehát egy T60-ról van szó, vagy pedig T60 lapos T61-ről
Igaz épp lehetne ilyen felállásban Z60 vagy R60 is. Gyanítom led soruk ugyanaz és zsanérjuk is, max a vastagságuk lehet más, esetleg hw. De sztem ennél jobban nem lehet szűkíteni a kép alapján.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #71692 üzenetére
A képarányból ítélve 4:3-as gép, felbontás nagy, így 99% IPS. Pl T60 61 lappal
lehet szűkíteni a kört ha nézegetjük jobban a zsanérokat, nem minden gépnél volt egyforma széles. Lenovo feliratot látok, ez alapján IBM időkből nem lehet. Az én tippem vagy T60 v T61 T60 házban/kijelzővel.
szerk: a dokk ha jól látom 2504-es, az is a fentieket erősíti meg
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #71487 üzenetére
Ez is jó!
Nekem az jutott eszembe, ha az úr a Mobility 3470-et nevezei "játékkártyának", akkor vajon mi lehet az, ami nála a nem-játékkártya? Aztán egyből beugrottak az ősrégi, még ISA portos monitorvezérlők.
Amihez személyesen is volt szerencsém most nem találom, de ez remek: [link]
monitor és nyomtatóvezérlő az eredeti IBM PC-ből, 4KB onboard ram és text only megjelenítés, természetesen monokróm módon és nyomtatni is tud.Ez már biztos nem számítana játékkártyának.
Bár ha jobban meggondolom, sanszosan még egy ilyen is jobban lekötne, mint egy 3470.... -
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #71312 üzenetére
Kicsit más a hiba megnyilvánulása valóban, de csak azért írtam hátha. Ha az elemcsere után is olyan, hogy áramszünet és "vészleállás" után felejt akkor mint opció ez még jelen van. Nekem segített legalábbis, de ez T400 volt és a gyári biosnalk több gyíkja is volt. Pl win7 alatt ati karival nem lehetett fényerőt szabályozni. Ez azonnal gyógyult az új biossal, de ez mondjuk ismert problem volt.
-
Archttila
veterán
válasz
Tikakukac #71186 üzenetére
Nem, én nem rejszolok az esztétikára,
de egy ideig nem lesz másik gépem és szeretnem még most rendbe tenni, vigyázni rá... szimplán csak erről van szó.
Viszont a szerelés videók alapján menne mivel korábban nem csináltam meg ilyetvan valami amire érdemes fokozottan odafigyelni?
Ha meglépem akkor Nyiregyházán meg is tudod nezni őket. (edesanyam ott lakik, elpostazom) -
beloadjoker
őstag
válasz
Tikakukac #71184 üzenetére
Helló srácok!
Ha minden igaz eladom jelenlegi gépem a hétvégén és gyűjtenék egy másikra viszont a lényeg az hogy addig úgy gondoltam vennék egy x200at.
Mire kell hogy figyeljek? ezek ugye már elég régi darabok és nem szeretnék hibásat kifogni meg tudnátok mondani hogy mik a típushibák vagy mit/miket kell feltétlen leellenőriznem?
Ezen kívül én ssdt szeretnék tenni a gépbe és egy hddt pedig ultrabaybe ezzel kapcsolatban mire kell ügyelnem? és a gép miylen ssdt fogad? gondolom az msata ssd az felejtős, egyébként itt a hardveraprón akarok majd kinézni egy max 32gigás ssdt ugyanis azon csak a rendszer lenne /linux esetleg ha nagyon kell win7/ a hddn ami az ultrabayben lenne meg minden más.
Ezen kívül bármi negatívum linuxal kapcsolatban x200on? ubuntut használnék legújabbat vagy kalit /debian alapú/ úgy tervezem hogy win7 virtualboxból lenne a hddre telepítve ami pedig ultrabayben lenne. -
Archttila
veterán
válasz
Tikakukac #71184 üzenetére
Mivel én fokozottan vigyázok a műszaki dolgaimra így bizton állíthatom, hogy ilyen állapotba 10 év múltán sem lesz majd a gép, mindegy mekkora karcokról van most szó.
Az, hogy van pénz azért túlzás, de kétségtelen, hogy csiklandozza az agyam,és rákölteném ezt az összeget. Lényegében egy teljesen újszerű garis T420-am lenne egy 23 ciklusos akksival, ami valljuk be elég fincsin hangzik.
10-es skálán:
Teteje: 7.5/10
Allja: 5/10 -
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
Tikakukac #71072 üzenetére
Ha kapnék egy vadiújat, és kikapcsolnám ennek az attribútumnak a figyelését, akkor lehet hogy makulátlannak mutatná a vinyót a Sentinel. Okosabb lettem, de boldogabb nem. A mostani vinyón 85%-on áll a kondíció. Szóval a három napos cserében azt hiszem szó nélkül cserélik. Szóval nem is érdemes több szót vesztegetni a dologra. Reménykedek, hogy a Latitude esetében nem fordul majd elő ilyen anomália...
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
Tikakukac #71070 üzenetére
Mint említettem, az előzőt 82/87-nél küldtem vissza. Gondolom te persze megtartottad volna, majdcsak megdöglik az elállási idő után... Hülye azért nem vagyok, hogy ennyi pénzért ne teljesen hibátlan cucchoz ragaszkodjak...
Csubuka, neked köszi a választ, az építő jellegű volt, egyesekkel ellentétben...
-
-
Tin
veterán
válasz
Tikakukac #70857 üzenetére
igen, ez kell hozzá. azért ne feledd, hogy sok ember használ céges gépet, azoknak a fenti infó aranyat ér, guglin sem fogod megtalálni, mert véletlenül jöttem rá. 300-400K-t a 40-es sorozatért nem fizetnék. de aki kapja hogy dolgozzon vele, annak ez megoldás.
igazad van amúgy, a Lenovo is szar lett, ahogy a többi. én még egyszer nem vagyok hajnaldó 1 évig úgy használni egy gépet (Dell E6500), hogy fél évig olyan volt a driver-együttállás, hogy 10 bootolásból 2-nél kékhalál, és imádkozás, hogy az előző helyes beállításokkal feléledjen a gép, mindezt ügyfélnél/határidős munkánál/meeting előtt.
van valamennyi rálátásom, a HP-k se jobbak, azoknak meg idegesítő a használata, és kényelmetlenek, plusz a driverekkel ott is vannak gondok.
szóval a sok szar közül a Lenovo sem jobb, egyszerűen ugyanúgy kompromisszumos lett, mint a többi gép.
a T530-al határoztam el, hogy elég, saját pénzen olcsó gépet veszek, és évente kibaszom a szemétbe, és jöhet a következő. illetve reménykedem, hogy 2-3 év múlva amikor gépet cserélek, a Core M proci aktuális utódja már képes lesz egy minőségi ultravékony+könnyű gépet megszülni, és épp lesz egy megbízható gyártó.
-
Tin
veterán
válasz
Tikakukac #70847 üzenetére
ThinkPad 40-es sorozat touchpad érzékelés letiltás az alsó gombok helyén: így nem mozdul el a kurzor kattintáskor, cserébe kisebb lesz a touchpad érzékelő-felülete, pont, mintha alul külön fizikai hardveres gombok lennének
- regedit
- HKEY_CURRENT_USER > Software > Synaptics > SynTP > TouchPadSMBxxx (xxx minden gépen más)
- SuppressCursorInButtonZone 1-es értékre állítása
- rebootThinkPad 40-es sorozat 3 ujjas "tap" középső gombra állítása
- regedit
- HKEY_CURRENT_USER > Software > Synaptics > SynTP > TouchPadSMBxxx (xxx minden gépen más)
- 3FingerTapAction 4-esre állítása
- 3FingerTapPlugInActionID 0-ra állítása
- 3FingerTapPlugInID érték törlése (üres szövegre)
- rebootés egész használható lesz a tapipad. a trackpointnál meg célszerű letiltani az egész touchpad funkcionalitást, hogy csak gombként funkcionáljon.
-
Tin
veterán
válasz
Tikakukac #70847 üzenetére
szerintem amit elcsesztek:
- decentralizált tapipad, de megszokható
- numerikus billentyűzet, de az meg idővel bejövős, mert használja az ember
- kijelző lezárása becsukáskor, de több kollégám használja közel 1 éve, nincs vele bajuk
- a ledek viccesek, kollégák szenvednek vele, a megoldás egy SSD, és többé nem érdekelnek a ledek
- a műanyagról annyit, hogy a T530-at nehéz alulmúlni anyagminőségben (tapasztalat)a trackpad szar, de van megoldás:
- trackpoint esetén kikapcsolni a tapipadot és csak gombnak használni
- tapipad esetén vagy csak tap-ot használni (1-2-3 ujjas tap a gombokhoz)
- vagy kikapcsolni az érintés-érzékelést a gomboknál, hogy lenyomáskor ne mozduljon el a kurzorigen, ki lehet kapcsolni az érzékelést a gombokon, csak a köcsög lenovo nem vezette ki a driverbe. véletlenül találtam meg, azóta kb 1000x használhatóbb lett a tapipadja.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #70772 üzenetére
Hát igen, nekem most úgy alakult, hogy az asztali helyett is a noti van, bár mivel rossz a dokkportja, így kénytelen leszek mást venni helyette. Mondjuk nem para, haver épp hurcolós gépet keres, szívesen elvinné jóárasítva, úgyse dokkolná, én viszont agyalhatok, mi legyen helyette, egy másik használt T410, vagy inkább egy T420, főleg a vélt jobb üzemidő okán, vagy esetleg egy Dell E6420....
-
HSM
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #70745 üzenetére
X41 tabletban meg AFFS volt (egészen pontosan ez a panel). Amúgy gyönyörű képe volt, 1024*768-as felbontás ide vagy oda.
-
válasz
Tikakukac #70739 üzenetére
Hát ez elég szomorú.
Azt hittem, már az X61t-kben is 1600x1200-as IPS-ek repkedtek.
Azért egy tabletnél eléggé számít a betekintési szög, és mivel közelről nézed, a pixelszám is.. lehettek volna igényesebbek.
Itt Szegeden van kirakva egy kis üzletben egy X61t, valami alap procival, 50k felett, akkor kicsit ők is el vannak tévedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest