- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oscar
tag
válasz
Tikakukac #83369 üzenetére
Jaj de jó, akkor ez általános és normális szétesés?
Ilyenkor kezd el számolgatni az ember, hogy ha minden sérült részt cserélek, akkor már kb. elköltöttem a gép jelenlegi árát. Persze, mint itt a legtöbb tagnak, nekem is szívügyem a kis gép. Mindazonáltal, szerelni még nem próbáltam, de majd..., majd legfeljebb segítségért kiáltok...
Ebay: Kínából merjek rendelni?
-
szaszyka
senior tag
válasz
Tikakukac #83296 üzenetére
Mit tudok tenni ellene? Mert eléggé idegesít, hogy akkukímélés végett kiveszem a notiból az akkut, úgy használom, és még egy hardverapro-jofogas-index kombót alig bír betölteni a noti egyszerre... Csak enyhén frusztrál. Lehet veszek bele valami halott akkut, és úgy használom, az eredetit pedig maxra töltve elteszem, max 2-3 hetente berakom a gépbe, hogy használva legyen. Jobb megoldás hirtelen nem jut eszembe
-
-
fo_di
őstag
válasz
Tikakukac #83158 üzenetére
végül windows-ban letiltottam az inteles drivert (úgyis csak konnektorról megy, akkor nem kell az elemet spórolni), így talán működik (legalábbis 3-ból 3-szor működőképesen elindult)
egyébként idáig meglepően jól megy, az xp-hez képest sokkal jobban reagál a gép, többet bír
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #83070 üzenetére
Ott van jah, ágyneműtartóban egy doboz, kell vkinek?
Semmilyen szakmai/akármilyen indok nincs rá hogy szórakozásnak minősüljön annak a töltőnek a használata egyéb géphez. Egyébként meg rá lehet mérni mit is jelent az a kis plusz elem, azzal minden további kérdőjeles rész is letudva. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #83066 üzenetére
Azért kár túlmisztifikálni ezt a töltő dolgot
Van a csatiban egy plusz elem, nem zárja ki a használatot más eszköznél ami nem igényli. Nagy eséllyel ez valami + földelés lesz jelen esetben. És nyilván az a gép is megy extra védelem nélküli csatival más töltővel. Ha feszültség azonos, fizikailag belemegy az eszközbe a csati nagy gond nem lehet. Ha olyan nagy gond lenne eleve más csatlakozót kapott volna. Egyébként hp-nál láttam azonos csatival vannak különböző feszes töltők, többen használják is úgy, na az már érdekesebb történet. De nyilván a befogadó eletronika is egy túlfesz védő áramkörrel nyitja a sort.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #83057 üzenetére
Elektrofizikának hívják a másabb tésztát.
HSM Persze nem mindegy, mivel a táp nem küld semmit. Az eszköz veszi fel a számára szükséges áramerősséget. Ha egy 10A-s töltőt raksz egy 2A-t kérő telefonra annyi fog történni, hogy feltölti mint a 2A-s. A feszültségnek kell annyinak lennie amit az eszköz kér. Fordított esetben pedig elfüstölhet a táp.
Ha a 170-es táp feszültsége ugyanannyi mint a 65/90W-osnak - 20V - akkor teljesen kompatibilis velük. Ha más feszültsége van akkor pedig a dokkoló más feszültséggel dolgozik, ami azért erősen meglepne.
Nem nagyon kell ám messzire menni, desktop tápok 130-1000W-ig vannak kb. Ha az 1000W-ost ráküldöd egy 100W-ot kérő pc-re semmi gond nincs. Hatásfok nagyon tré lesz de ennyi. 20-50W-os cuccnál lehet már probléma, mert nincs meg a minimális terhelés és nem indul be a táp.szerk: Gondwana Látom nem egyedül tanultam elektrot..megkönnyebbülősóhajszmájli'
Lehet az a plusz elem valami extra földelés a dokkhoz, de csak így első tippre.
-
jss
aktív tag
válasz
Tikakukac #82912 üzenetére
Alapbol nem nagyon erdekelne a gyari Lenovo rendszer, de van egy problema, amit nem tudok megoldani.
A gephez tartozik egy jogtiszta W7. Szeretnem ezt hasznalni. Ami a Recovery Particion van, az regisztralt, frissiti magat, stb.
Ezt nem tudom elerni, legalabbis egyenlore. A gep aljan ott a W7 matrica, a Product Key-el. A logikus lepes az lenne, hogy letolok valahonnan egy Windows7-et es telepiteskor beirva a hivatalos Product Keyt, azt legalissa teszem, ami frissiti magat es Upgrade-elheto is, ha ugy akarom.
Viszont nem emlekszem pontosan, hogy melyik 64 bites angol nyelvu Home verzio volt telepitve gyarilag es nem is talalok ingyenesen letolthetot a Microsoft oldalan W7-bol.
Ami MSDN verziot meg a magyar torrent oldalakrol esetleg le tudok huzni, azok meg nem fogadjak el a Product Kely-t.Szoval a kerdesek:
-Megoldasi javaslat?
-A gepen gyarilag amerikai, angol nyelvu, 64 bites W7 Home valamelyik valtozata volt. Ha lehuzok egy par magyar nyelvu, 64 bites Home verziot (angolt nem talalok) es vegig probalgatom oket, akkor elobb-utobb osszepasszol majd valamelyik valtozattal a Product Key? -
jss
aktív tag
válasz
Tikakukac #82708 üzenetére
A drivereket nem a win7 tette fel. A gyari Recovery particiorol csinaltam rendszer vissza allitast, aztan a
Lenovo ThinkVantage Tools-on keresztul probaltam drivereket frissiteni, de az a valasz jott, hogy nem talal ujabbakat.
Nekem ugy tunik, hogy a driverek fent vannak. -
Dani3
csendes tag
válasz
Tikakukac #81050 üzenetére
sziasztok.
T420 és Windows 10 páros esetén nem működik a Bluetooth nem lehet bekapcsolni Fn F5 billentyűkkel! Találtam rá megoldást egy régebbi Hotkeys Features V3.81 minden ment vele wifi Bluetooth, wwan fény fel le!
A power manager driver lenovo oldaláról a legfrissebb!Ha már ezt itt valaki megírta elnézést az ismétlésért! Ha nem remélem segítettem másnak is!
Innen töltöttem le! [Hotkeys Features V3.81] -
válasz
Tikakukac #82534 üzenetére
Ez így igaz, tükröződik, de ez az ultrabook nem egy Toughbook, hogy nonstop kinti működésre legyen tervezve, s ha nem is használod Afrikában / nincs a szobád 360°-ban kivilágítva + a napocska sem üldöz a háttérben, s celeb sem vagy hogy hátul vakuzzanak / kamerázzanak led lámpákkal, akkor az én összehasonlításom mellett
matt vs fényes
0:1Mindkettő IPS-sel, szóval a belátószög nem fog csorbulni.
Lengyelországból rendeltem, lényegesen olcsóbb szállítással, bár ugyanott kötünk ki.
Tika, nálatok nincsen tükör?(Ok, ez amúgy ízlés és pofon, tény, hogy ThinkPadot (Edge-t nem beleszámolva) valóban nem gyártottak fényes panellel, okkal.
-
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #82404 üzenetére
Nálam ez fordítva szokott lenni. Ha valamit a hiábai ellenére megszeretek, akkor annak helye lesz nálam a polcon mindig. Ez nem azt jelenti, hogy nem cserélem le ha bezsonganék, hanem azt hogy mindig szivesen visszatérek hozzá. Ilyen a Thinkpad Tablet 2 is.
Bedobnék egy fél-off kérdést is, ha nem baj: van egy HTC Boombass hangszóróm és sokszor próbáltam már összehozni windows-zal. Ennek a kis kockának az a különlegessége, hogy csak bass-t nyom, tehát mini mélyládaként működik. A HTC a One készülékeihez természetesen készített szoftvert, hiszen ezekhez adta kis. Ilyenkor a telefon előlapi hangszóróin jön a hang és ezen a kis kockán meg a bass-t nyomja csak. Namost már, ha párosítom, akkor ez windows-zal sima külső BT hangszóró üzemmódban hajlandó csak működni, tehát a zene vagy bármi más multimédiás tartalom vagy a tablet hangszóróján keresztül jön, vagy a Boombass hangszórón (de ugye ott csak mély jön). Nekem az kéne, hogy a két eszközön (tablet hangszóró + boombass) egyszerre jöjjön ugyanaz a hang.
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #82357 üzenetére
Pár hónapja egy T520-at mentem megnézni. "Patika, szalon állapot" állt a hirdetésben. Majd jött a hideg zuhany. A gépben akku nem volt. Ott kotorászott a gyerek akkut hozzá. Billzet kiszedve. Mondván kifujta nekem a port belőle. Kábelek lehúzogatva. A fedlap és a sarkok szarrá kopva. A palmrest bal oldalából egy 1 centis darab letörve. Egy Intel matricával próbálta takarni. A panel karcos. A tapipad és a billzet olyan tükör fényes volt, hogy borotválkozni lehetett volna benne. A csávó ott is állította, hogy ez igen is szalon állapot. Pff... És a mai napig hirdeti ezeket a csoda gépeket.
Szerk.: Arról nem is beszélve, hogy telefonban még 3 db. gép volt és válogathatok belőle. Mire odaértem (kb. 1 óra) már csak a fent említett "szalon" gép volt. A többit elvitték. Persze. Egy óra alatt...
-
PNP
őstag
válasz
Tikakukac #82337 üzenetére
Nem tudom hogyan könyvelnek, de mindkét kereskedőnél vásároltam eddig 27%-os számlával (az más kérdés, hogy az egyik helyen nem túl rutinosak a számlatömb kitöltésében
).
Chaser: azért vagyok rágerjedve, mert csökkenti a bevételem után befizetendő áfámat, nyilván. És ha akarnám, se tudnám egyik helyen sem azt mondani, hogy adja olcsóbban, számla nélkül.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #82337 üzenetére
Tévhit ez de nagy még mindig. Nem használt/új függvénye az áfa, attól függ adott kereskedő melyik körben van. Alfáéknál 27%, az alanyimentes 0, én új cuccokkal is úgy csináltam mert jobban megérte. Meg van még a különbözeti, azt se lehet visszaigényelni. Nyilván nagyker függő de ők nem tudnak alanyi mentesek lenni, plusz ha eu-ból vesz valaki akármit 50k-ért áfa nélkül, neki az nettó/bruttó, 60+tréfáért el tudja adni attól hogy használt akármiről van szó.
szerk: Egyébként azt se értem aki áfás számlára gerjed, ha valaki áfásan árul 100+tréfa adott cuccot, anélkül meg 100 alanyi mentesen...csak magánembernek nem mindegy, cégnek ugyanannyiba kerül mindkét verzió.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #82332 üzenetére
Ez így van. És a Helix-re is igaz. Szerencsére azért nem ablakon kivágós a helyzet, de ezt bizony lehetett volna körültekintőbben is. És akkor egy tökéletes gép lenne. Így inkább olyan érzése van az embernek, hogy nagyon elhamarkodták a kiadást, ülni kellett volna még annál a bizonyos tervezőasztalnál.
Hangszóróra nincs mentség (szoftverrel orvosolom, majd gariban cserélik ha kigyilkolom
), hűtésre szintén nincs, az kriminális.
Az SD hely meg...az egyetlen magyarázat, amit elfogadnék rá, hogy a nagy rohanásban tényleg lehagyták
Elképzelem a bemutatót, ha tényleg ez történt volna és a főnök keresi a kártyahelyet, a mérnökcsapat meg akkor jön rá, hogy lefelejtették
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #82326 üzenetére
Hát, a mi kapcsolatunk is érdekesen indul
Venti feszt teker, ha kell ha nem. Hangszóró szégyen és gyalázat, ilyet még notebookban, tebletben nem hallottam. A telefonom 100x erősebben szól. MicroSD, SD olvasó nincs, minek is bele, nem? És még sorolhatnám. Próbálom azért szeretni.
-
-
netseft
aktív tag
válasz
Tikakukac #82211 üzenetére
ThinkPad topicban mindenki Latitude-ot ajánl, azért nem semmi. Ennyire nagy a különbség? Azt tudom, hogy a szervizháttér fényévekkel jobb Dell vonalon. Volt szerencsém sajnos Lenovo partnerhez, bár ez még nem minősíti a többit is. Használnám is a szekrényben pihenő T500-am, ha már nem lenne szegény olyan öregecske hardverileg.
-
válasz
Tikakukac #82194 üzenetére
Néha (sokszor) nem értem az embereket.
(#82195) Tim82: Nekem a T530-on a gyári matrica elkezdett felbuborékosodni... Idő kérdése és feljön. Kopni nem tud, mert egyáltalán nem használom.
Egyelőre nem foglalkozom vele, de némileg megnyugtat a tudat, hogy van alternatíva. -
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #82169 üzenetére
Hát nem tudom, nem ismerek azért annyiféle gépet, mint Te.
Én főleg pöcökegeret használok, de amellett nekem teljesen jó a pontossága precízebb műveletekre, amikre használom a padot.
(#82170) Chaser: Ennyi. Leszeded a rücsköket, és akkor sima.
Az üveges megoldást sem láttam még.(#82171) xcds: Kényelemre én is jobban szeretem ha sima, viszont a rücskös valahogy nem tapad le olyan könnyen. Szval van pro-kontra, legalábbis nálam.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #82098 üzenetére
A különbség a mai TP szériákkal annyi, hogy ott az ima se fog segíteni ennyi idős korukban...
Nemrég beesett hozzám is egy 7 éves nvs T61, még a kijelzője is elég baba volt, tán' LG-P. Zsanérok majdnem 100%-osak, gyanítom többet nem látok belőlük, de az utolsó legalább ütős volt
szerk: metal01 A kivétel eredménytelen keresése erősíti a szabályt. Eredményes keresés esetén a szabály nem létezik többet...
-
mustang28
tag
válasz
Tikakukac #81996 üzenetére
Félre ne értsétek! Erősen használt gépről van szó!
Amikor már feltelepítettem a gépre HD sentinelt akkor már vagy 10-15-ször újraindítottam a gépet!1 év gari van még rajta. 100k-ért vettem. i5 3320M, 4gb RAM, 1600x900, 320Gb Hitachi, világítós bill(nem magyar) 2 akksival ultrabayben is van. Jó vétel volt szerintetek?
Az én szememet nagyon zavarja, hogy karcos az LCD hátsó borítás. Ebay-en 20k-ér van új eredeti. Lehet lecserélem. A zsanérok nem tartanak olyan jól azt meg szeretném a szervizel lecseréltetni!
-
válasz
Tikakukac #81875 üzenetére
nem csak manapság...
on:
van végül közmegegyezés arról, hogy melyik a használható lan és wifi drver w520-hoz meg x220-hoz? most épp vezetéken megy a szenvedés, nevetséges, hogy megy tíz megabitnyi feltöltés vezetéken, és a winamp meg-megakad néha. komolyan, kedvem lenne felgyújtani az egészet a g.cibe. néha percekig 200 µs körül van, de rendszeresen bejönnek 30000 µs feletti csúcsok
lassan 16-17 éve használok winampot, de még a csumpi 100 mhz-es p1 gépen sem voltak ilyen akadások -
törölt tag
válasz
Tikakukac #81720 üzenetére
Félreérthető voltam. Egyik winben sem baszakodtam a szín managementel. Hetes alatt, szemre behúzogattam az intel grafikát és passz. Most meg semmit nem kell, sehova. Mégis jóval élet telibb lett. Fene tudja mióta foglalkozom fotózással, de ha rávinne a kényszer simán bevállalnám ezen a kijelzőn, lehet még kalibrálatlanul is. Oszt lehet benéztem
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #81715 üzenetére
Nekem az van amit linkeltem. Win 7 alatt kalibrálatlanul csak jó volt. W10 alatt viszont megtáltosodott a panel, jóval jobb fényerő, visszafogottabb szaturáció, de kontrasztosabb színek, természetesebbé vált nálam minden.Csak emiatt van fent a 10-es, minden más szívás. Ha lesz lehetőségem kalibráltatom és összevetem az asztalimmal. Szerintem még mindig spva, de ez már elég bitang, így érzetre.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #81709 üzenetére
Jó tanács: autót ne vegyél
qnadam Képe lehet szebb más revnek, valamivel talán élénkebb színek, de jól körbenéztem, legjobb ilyen TN-t is csúnyán veri, nincs miről beszélni
Néztem rajta filmet is, színeket átnéztem, PS-ezni is lehetne vele ha nagyon kell. Mondjuk egy kalibrálás biztos dobna rajta, de kihagyom. Tiedben sincs white spot vagy hasonló randaság?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #81705 üzenetére
Ruhát azért hordasz?
ha a ráfordított időt is nézzük azért nekem is volt olyan cuccom amin bukdácsoltam, meg bukdácsoltam máshol is, idő kérdése valahol úgyis buksz, kicsit/nagyot/még nagyobbat, felesleges ezen rugózni. Kenyér amúgy jó példa, fogalmam nincs mennyi az ára, legyen pl 200ft, ha odajönne valaki hogy eladná 1ft-ot nem adnék érte, ég tudja mit csinált vele
de mondjuk telefon is ugyanez, lehet havonta eladni/másikat venni, akkor talán nincs bukta, csak fél életed rámegy. Ruha? Veszel egy nike cipőt 20-ért, add el aznap 15-ért akkor már ügyes vagy
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #81705 üzenetére
Oké... De remélem beleszámoltál minden időráfordítást is, mert ugye az idő is pénz....
Másfelől, ha mindennel csak nyertél, akkor hol a gond?
Én megvettem egy éve 90K-ért a T420-am, ma már ugyanez 20K-val olcsóbb, de nem igazán érdekel, mert nekem egy éve van gépem, és egy éve remekül működik.
Nekem nem is állt szándékomban kereskedni vele, mert többet bukok az idegeskedésen meg az időveszteséggel, mintha csak használnám.
Ha használtan veszed a tartós fogyasztási cuccaid is csak megy lefelé az értékük, csak talán nem akkora a szakadék. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #81693 üzenetére
Akkor kifogtam
Bár vett más is és nem panaszkodott. Új genes akkukból LG vagy sanyo a jobb? Sanyo van benne, egész jól bírta az éveket. 500-as időkből ilyen állapotút nem láttam ennyi idősen.
szerk: Wolfskin Nincs ám, csak i7 verziókon. Expresscard kártyával orvosolható éppen akinek kell.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #81457 üzenetére
Alfáék nem teszik fel alapból a VGA drivert, csak ha kéri külön a vevő. Én pénteken vettem náluk szintén T510-et, külön kértem, hogy a felbontás ellenőrzése miatt tegyék fel nekem, meg is tették.
Egyébként 4384-Y17-eket árulnak, tehát nem Optimus-os vagy switchable VGA-s, "sima" NVS3100-es, 1600*900-as felbontású T510-eket. Gondolom, Dhampir fórumtársé is tőlük van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3131, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest