- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #85831 üzenetére
Ha kb. semmit nem fogyasztana, nem lehetne a ramos ablak alatt tojást sütni főleg korai DDR3-as gépek alján, ahol egyedül a memória a hőtermelő kütyü.
(#85832) NewmanHD: Bármilyen meglepő, az adott memória SPD-jébe programozott, 1066Mhz-hez tartozó időzítését fogja használni. Ez a legtöbbször CL7 az 1333-on CL9-es moduloknál.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #85635 üzenetére
A nem volt IDA ugrás. Fix szorzón járattam a tesztek alatt. De lehet félreérthető voltam. Én örülök a 61 fokos maximumnak, szerintem elég hűvös ahhoz képest.
A VID értékkel kapcsolatban meg csak azért lepődtem meg mert neten olyan RMclock képek vannak, ahol t9300-hoz van alacsonyabb érték is mint a 0.95... De igazából mindegy is, mert így is nagyon-nagyon elégedett vagyok. Köszi, a megerősítést.
Throttlestop-ot néztem, de nem értem. Ott hogy változik a feszültségérték?
-
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #85525 üzenetére
létezhet hogy 30-as szériához már beraktak valami security v egyéb chipet az akkura
Létezhet valami ilyesmi, igen, legalábbis válogatósak már a *30 szériás notik. Nem egyszer olvastam azt, hogy X220-ból való akkut az X230 pl. nem akar tölteni, szerintem itt is volt már róla szó korábban.
Szerk.: mondjuk arra itt van a megoldás, valami hasonló lesz itt is.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #85518 üzenetére
Ha Win alatt letiltja, illetve nem rak fel drivert, akkor a virtuális gépként futtatott Linux sem fogja tudni kezelni azt a kártyát szerintem. Nem próbáltam hasonlót, de eléggé értelemszerű, hogy a virtuális gépben futtatott oprendszer csak azokhoz az eszközökhöz/erőforrásokból kaphat, amiket a gazda OS "le tud osztani", tehát az is felismeri, kezeli.
-
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Chaser #85417 üzenetére
Na, most magamhoz nyúlok... Megjavult. Magától. Bekapcsoltam, hogy leellenőrizzem, amit mondtál, volt hang. Újraindítottam, hogy -ahogy tette ezt eddig ezerszer- újra elmenjen a hang, erre nem ment el. Újraindítás (azóta kb. ötször), de még mindig jó. Valamelyikőtök távgyógyítással levette róla a rontást? Gyurcsok József újra rendel?
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Chaser #85413 üzenetére
Pindurit engem is irritál...
Nem ír ki semmit, sőt miközben végigbogarászom a Windows-ban az összes lehetséges menüpontot és ablakot, ahol meg tudná nekem makkantani bármilyen hasfájását, mindenhol azt írja ki, hogy minden működik. A hibakeresés/javítás-funkciónál sem tudja mire vélni, hogy mi az Istent akarok, amikor minden OK. Közben meg néma, mint az állat... -
Apollyon
Korrektor
válasz
Chaser #85356 üzenetére
Köszi mindhármótoknak
Amúgy nincs winem, linuxot használok. Külön-külön jól működik mindkét VGA, de az ati-t csak nagyon ritkán használom, akkor amikor játszom.
99%-ban viszont az intel megy, néha már kicsi a képernyő, beszerezek hozzá akkor egy 16:10-es külső monitort analóg bemenettel.
&metal01: Klassz avatar, pár évig nekem is immortalos volt ;D
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Chaser #85352 üzenetére
Bakk.. értelmetlenséget kérdeztem, elnézést, akkor mégegyszer
Szóval, dsub-on jön ki jel külső monitorra ha az INTEL VGA-t használom? Vagy a külső monitort csak az ATI vga-val lehet használni? Azért kellene az intel, mert a teljesítménye elég, az ati meg túl meleg az intelhez képest...
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #85301 üzenetére
Köszönöm szépen! Igen az jó lenne, mert bár a rossz kijelzőkre az elején legyint az ember, de nehéz megszokni őket sajnos. Főleg a tablet világban látom, hogy mennyivel korrektebbek a mellettem nyomogató emberek IPS paneles képei. *A PWM annyira nem zavar engem mondjuk szerencsére.
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #85279 üzenetére
Sajna nekem nincs csere gépem. Ha a T420 elhalálozik (remélem, hogy csak évek múlva - kopp-kopp), akkor valószínű, hogy elbúcsúzom a ThinkPad-vonaltól. Addigra már nem nagyon lesz használható darab. A 20-as széria is kiöregedőben van lassan. Fölötte meg...
Azért egy W520 még mozgatja a fantáziám.
De valószínű, hogy egy EB, vagy egy Preci lesz az utód.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Chaser #85259 üzenetére
azt gondoltam hogy mivel nem megy rá a gyári dvd előlap, ezért nem is az való rá... azt nem tudom univerzális-e, de a legolcsobb volt, még az a muanyag pöcök sincs rajta ami azt gátolja meg hogy kiessen.
arcszesz: kössz a linket, de ez igazából csak esztétikailag zavar, ugyhogy marad a régi
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #85237 üzenetére
Marketingbol, piackutatasbol nem vagyok jeles, nem tudom mukodne e. En az osszeszereles reszevel tudok csak mit kezni.
Vagy akar gyarthatnanak jo minosegu gepeket is, mai harverrel
400k felett mar adhatnanak ertelemes cuccokat. Ez jelenleg igaz kb az osszes gyartora. Egyedul talan egy Precision vagy egy Zbook, amire jelenleg erdemes rapillantani, de itt a 400k mar inkabb 600. -
Tim82
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #85232 üzenetére
Nem irónia volt. Apple fogta és a régi telójuk házába belerakták a csúcsmodell hardverét és kameráját. És ölik egymást az emberek, nekem sem sok hiányzik, hogy cseréljem a Sony-t. Olvass utána, mókás
Tessék, anno TP cikkben volt, hogy nem tervezi a TP. Anno sem tervezték, hogy mekkbukkot fognak/próbálnak gyártani a TP helyett mégis ez megy. Tessék ezt is másolni, mindenki happy.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #85225 üzenetére
iPhone 5SE. Apple megcsinálta, lám mekkora biznisz.
Tim82: Hát akkor gond nincs, igazándiból akkor minden adott, más kérdés, hogy ha minden beszerezhető és van akkor hol a trükk és a szopó. Mert akkor 2 milla befektetésből összevásárolnak egy halom alkatrészt és gépet, összerak és mehet a piacra.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #85223 üzenetére
Tekintve, hogy a topikban egy ember csinálta meg tudtommal a maga FrankenPad projektjét (scarbantia fórumtárs), elképzelhető, hogy nem a hazai potenciális igényeket vettem alapul...
Még mindig: értelme és létjogosultsága van (kb. mint az oldtimer autós hobbinak), a gazdaságossága a dolognak teljesen más kérdés.
Én amúgy szívbaj nélkül tudnék akár daily driverként is használni ilyen korú hardvert Linuxszal.
Tkikakukac: Mint lentebb is írtam, van folyamatosan gyártásban lévő, FrankenPad-kompatibilis LED-es Boe-Hydis UXGA IPS panel. Drágának drága, de van.
-
cuccos19
tag
válasz
Chaser #85206 üzenetére
Hát ez az, hogy wide screen-t emlegetnek mindenhol. Tudtommal 4:3-as alaplap kell, ha 15colos T60 házba akarom belerakni. Konkrétan ezek a jók csak, mert Inteleset keresek: 42w7648 (4:3, Merom, Intel X3100) és 42w7872 (4:3, Penryn/Merom, Intel X3100). Innét néztem ki az alaplap számait.
Félek sosem áll már össze szegény FrankenPad-em, pedig az X61 Middleton BIOS-os, SSD-s gépem teljesítményével teljesen meg vagyok elégedve. Na ez kellene nekem asztali méretben, nagy felbontású IPS panellel.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #85186 üzenetére
ezt viszont bevehetnénk a 400/500-as írásomba
Jeleztem modkerben.
tényleg, ti hogy haladtok?
Nagyjából három hete egyrészt új állást keresek, mert a jelenlegiben nem tudom, meddig vagyok még; másrészt mindkét szülőmnek elég komoly egészségügyi problémái vannak most (enyhe stroke az egyiknél, mélyvénás trombózis a másiknál), szóval maradjunk annyiban, hogy "majd befejezem, amikor lesz időm".
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #85165 üzenetére
Nekem csak az volt a bajom az első genes core i-vel, hogy ahogy csökkentettem neki a megengedett órajelét, a sebesség durván csökkent, a fogyasztás ahhoz képest alig, szóval nagyon rossz volt a skálázódás. Ez klasszisokkal jobb a Sandynál, ott ha azt mondom neki, most menj 2Ghz-en, akkor lassabb lesz ugyan, de remekül skálázódik, nagyban megnövelve az elérhető akkus időt.
Szóval reálisan lehet választani, sebesség kell turbóval, vagy inkább lassabban, de tovább menjen. Az első genenrációs prociknál meg a turbó nélküli alapórajel volt az egyetlen reális alternatíva, ami egyfajta optimumot jelentett. -
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #85118 üzenetére
850-et csak boltban lattam, 8540-et meg szerintem meg sehol. A 8570 panelja szvsz boven jo egy laptophoz kepest, mint emlitettem, nem sok jobbal talalkoztam eddig.
Ossze kene konfigolnom egy gepet. Valakinek szemelyes tapasztalata a T460-nal? Kicsit jobbnak latszik, mint az 5-os Latitude, a 7-est meg nem tartom igazan strapabiro gepnek.
-
Tikakukac
titán
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #85064 üzenetére
Erről a panelben koszról nekem is vannak rossz tapasztalataim. Kétszer vittem vissza DELL monitort emiatt garban. Elvileg nem garanciális hiba. Ennyi "belefér" a gyártás során. Persze... Szerencsére cserélték.
A T400-am paneljébe meg anno belemászott egy tűhegynyi méretű bogár. Bele a két réteg közé. És ott mászkált. Brutál volt. Aztán bele is döglött. Pont a panel közepébe. Szerencsére még garos volt a lapos. Cseréltek benne panelt. Bugos volt
Valami ehhez hasonló volt
-
OberMotz
aktív tag
válasz
Chaser #85049 üzenetére
A kinézett T430s-ben jelenleg egy T420s akkuja van. Ezek fizikailag kompatibilisek a T430s akkukkal, de a Lenovo a 430-as szériától kezdve beletesz az akkuba egy csiribi chip-et (kb. úgy, mint a HP a tintapatronokba és ez igazából a Battery Safeguard), amelynek hiányában nem hajlandó tölteni az adott laptop az akkumulátort. A T420s akkut használni/lemeríteni lehet a T430s-ben, de tölteni a chip hiánya miatt nem. Windows alatt telepített Lenovo meghajtó esetében le is áll a gép, ahogy kihúzod a tápot, hiába van feltöltve az akku.
-
Tim82
félisten
-
válasz
Chaser #84994 üzenetére
Nem kerülte el ez sem a figyelmemet, láttam, csak több gondom is lenne vele. Egyrészt a terv az hogy megveszem és használom ,sajnos nincs túl sok időm javitgatni egy ilyen darabot(ráadásul ha te nem bírsz vele én max vért izzadnék a semmiért.
) Másodszor pedig a hw gyengébb mint alfánál és nincs gari sem. Mire elérném a kivánt felszereltséget árban ugyanott lennék(dokkoló nélkül ugyan...)
-
Grafirka
őstag
válasz
Chaser #84994 üzenetére
Szerintem valami osszeakadt, mert kb 3 hete nem volt ujrainditva szegeny.Mozizos, netezos gepnek hasznalom es este alltalban belealszom a filmbe amit nezek, aztan csak masnap esten ulok ismet eleje, ezert hosszabb ideig csak hibernal majd felebred es ezt mind igy.
Azt mar eszrevettem hogy nehany dolog hajlamos megzavrodni ha hosszu ideig nincs ujrainditva, pl. a hang es fenyero OSD eltunik. Mukodik de nem jelez ki semmit amig ujra nem inditom. -
Grafirka
őstag
válasz
Chaser #84991 üzenetére
Szia Chaser, a legkezenfekvobb dolog amit mondasz, hogy gepbol ki es vissza, az kiment a fejembol
, pedig lehet ez a teljesen egyszeru lepes megoldotta volna
Most visszatettem default beallitasra , toltse csak 100% ra, es most ugy nezem tolti rendesen ( tovabblepet a rejtelyes 81% rol ). Valami valahol osszebolondult. Lemeritem nehanyszor 10% ig majd beallitok valami ujabb profilt hatha ismet megjegyzi. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Chaser #84947 üzenetére
T9400 lett végül, elvileg ma már meg is érkezett minden, úgyhogy délután beleműthetem. Ahogy néztem szerencsére nem tűnik bonyolultnak, jól hozzáférhető.
Öcsémnek T400s van, gondoltam azt is érdemes lenne újrapasztázni mert nagyon melegszik szegény...
De szerelési videó láttán inkább lemondtam róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest