- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #117840 üzenetére
Minden világos, csak lassan őrölnek a malmok ehhez az állapothoz képest ugye (amihez elviekben nem kellettek segítő kezek, hiszen ott volt előtted): [link]
Aztán azóta is tart gondolom a 2020-as évzárás...
De nevermind, azóta már rég szanálok én is. Csak így
PTSD-m támadteszembe jutott a dolog, amikor a szekrényeidben kallódó dolgokat ajánlod fel. -
hiddenroth
csendes tag
válasz
Tikakukac #117744 üzenetére
Igen, már van egy új szerzemény, de később kapom meg, azzal tesztelni fogom. Valószínűleg igazad lesz, bár remélem sokára, van rá még 5 hónap garancia.
Találkoztál már konkrétan ilyen hibával? Ha igen mennyi ideig működött utána? Elképzelhető, hogy akár évekig működjön így? Sajnálnám, nekem nagyon megfelel.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #117682 üzenetére
Linusék épp beszéltek a modern dögletes sleepről... hogy az ms-sel beszéltek. De kb nesze semmi fogd meg jól: az ms szerint küldjenek be sokan debug adatokat
[link]
#117680 Micsurin
arra is figyelj, hogy nem ébred e fel a lecsukott fedelű gép, amikor kihúzod a type-c töltőt belőle... mert ahogy olvastam tán "normál működés" hogy felébressze a gépet a dugdosás például. Olyat tapasztaltam én is, hogy altatásból van, amikor visszaébred a gép a töltő kihúzásakor. (nekem más fajta gép) -
Micsurin
nagyúr
válasz
Épp pörgetem a netet hol lehet EEPROM-ot cseréltetni ha nem tudom leverni a gép cserét vagy megoldani a FW-t ééés nem lesznek hajlandóak visszavenni a gépet. Tipp esetleg?
EEPROM cserével elvileg jó lehet de nincs hozzá eszközöm elégetni meg nem akarom.Dupláért bocs, kicsúsztam belőle
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Azon agyalok holnap visszakapom páromtól a gépet és az IT-n fogom felgyűrni tekintve, hogy 6 hónap garival letesztelt garantáltan hibátlan gépet árultak a szabálysértési értékhatár felett ez kimeríti a megtévesztés és a szándékos csalást. És mivel erre az akcióra hoztak létre céget a garázsvásárnak akár a megélhetés szerűt is. Szóval megnézem dokkra dugva tölt-e, ha nem akkor meglátjuk vissza veszik-e tudván a rejtett hibáról.
Mint mondtam a LAN driverek és a Bios frissítés után az extrém gyors merülés megszűnt most kb hasonló mint a jelenlegi cégesem. Az is 4-5 nap után kifullad még kikapcsolva is.
Ritka hitvány dög ez az E14 2nd gen... valahogy az emlékeimben nem ez élt a thinkikről.
HSM ....és az egyik piacvezető hazai cégről van szó.
Nem nagyon nem jó jel azt nem tudom most az az 1 lehúzás amíg elhozza és 1 rádugás amíg én kézbe veszem számíthat-e vagy már dosztra mindegy és kiment a chip.
Lehet én vagyok helikopter de egy vezető multinál ahol a gépek kb napi 10 órát mennek akár bent akár otthon HO-ban eszembe nem jutna, hogy ha van "garázsvásár" és a belsősők elővásárlási joggal élnek akkor szutykot osztanak ki.
...reggel Daily Standupon remélem lesz manager is bent csak, hogy legyen hova bedobnom a témát vagy esetleg sprint grooming végén a PO-nak mákom van nem én akarok majd az IT nyakára ülni....
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117674 üzenetére
Miket sikerült kipróbálni?
A trackpointos dolgot meséltem is. És az újabbakra ráadásul (tudtommal) csak egyféle kupak van. Én a "classic dome"-ot szerettem magasan a legjobban, ami már nincs is ezekre.#117675 FoxiestFox : Attól függ, hogy mire, és mennyire türelmes felhasználóval.
-
-
thgergo
tag
válasz
Tikakukac #117630 üzenetére
Suspend problémákat nem oldja meg a extra suspend funkciók letiltása?
Press F1 to enter the BIOS.Change "Config -> Power -> Sleep State" to "Linux".
Sose jött fel nekem még föl suspendből táskában így, csak ha felnyitod. Simán megy hónapokat is reboot nélkül jelenleg pl 13 nap az uptime, naponta van altatva...Dokkoló bugok nekem akkor jönnek elő amikor egyik fajta USB-c dokkból a másikban jön fel suspendből. Van, hogy ilyenkor 1920p monitorra réerőlteti a 2560p-t, megy megy de nem az igazi... Valami univerzális dokk reset parancsot kellene találni, ami alaphelyzetbe hozná mind a dokkot és a lapost is.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117622 üzenetére
Nézd, én le szoktam írni azt is, ami nem jó. A T460s-en is leírtam, hogy nekem kicsit hangos, és a két akku is egy agybaj. A T480s-nél is leírtam már 100X ezt a power limites baromságot, amit nem szeretek benne win10 alatt. Meg azt is, hogy az USB-C portokra kell figyelni vásárláskor, mert volt korai FW, ami szétírta a TB vezérlő csip tárolóját töltőcsatlakoztatáskor. Aki akar utánaolvas. A T14 G1a-nál is említettem a nem valami jó szerelhetőséget, és a kicsit baltával faragott, de számomra még elfogadható ventivezérlést, és azt az apróságot is, hogy úgy alszik a CPU, hogy néha kell neki egy ~másodperc mire újra lendületbe jön egy tartósabb pihenés után. Leírtam az USB-C töltőket és dokkokat övező drámát is pro/kontra. A T14-en volt egy baj, ami zavart, leírtam, de BIOS alól azóta javították. Mindent leírtam szvsz. De stabilan működtek, megbízhatóan. Ha oda kellett menni prezentálni, tudtam prezentálni. Altatott gépről meg nem alvó gépről a munka közepéről indítva is. Nekem ezek napi használatú munkaeszközök, ezen dolgozom a munkaidőm nagy részében, így kritikus a megbízhatóságuk.
A bukást nem egészen értem, ha veszel egy szép, jó állapotút jó áron, és mégsem jön be, eladod hasonló áron. Ezek nem új gépek, hogy kibontás után már százezerrel kevesebbet ér...
Ráadásul ezek nem is különösebben drága gépek, T480s már szokott lenni 100K magasságában, Ryzenes T14 meg a duplájáért.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117620 üzenetére
Win10-el használtam egyébként, amíg az volt a fő munkaeszközöm. Mióta másodlagos gép lett, azóta kapta csak az Ubuntu-t. Nekem is kellemesebb, neki is.
A lényeg, akár Win10-el, akár Ubuntu-val kitűnően és megbízhatóan tette és a mai napig teszi is a dolgát. Egyedül azt a szuper technológiái megoldást nem szerettem benne win10-en, hogy hajlamos volt az egekbe feltolni a CPU power limitjét, ami felesleges hangoskodáshoz és melegedéshez vezetett ("PL Bug", de elvileg valami Intel marhaság [link] ). De instabilitást nálam nem okozott.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117618 üzenetére
T460s és T480s-t írtam. És T14-ből is a G1a-t. A sima T14 G1 (intel) és sima T480-tól én sem dobtam ám hátast.
A T480s-em minden éjszakára altatom Linux-al, és előfordul, hogy néhány hónap után besokall a wifi, és újra kell indítanom. Fekete képernyő? Ne viccelj.
T14 G1a is alszik/ébred, ahogy kell neki, dokkolóról lecsatlakoztatás után sem zavarodik meg. Egy dolog, ami nálam is néha előfordul, dokk rácsatlakoztatáskor van, hogy nem ismeri fel a kijelzőket egy dokk áramtalanítás erejéig, de ez sem vesz el többet kb. 20 másodpercnél az életemből, és csak azért ilyen sok, mert várok pár másodpercet a visszakapcsolással, ne szivassam meg a dokkolót némi tranzienssel.Pedig nem is Lenovo a dokkoló, hanem HP USB-C-s....
A hálózatos eltévedés nem tudom, hogyan jön a témához, az szoftveres jelenség szvsz. Nálam mindenesetre mindig könnyen a megfelelő hálózatra lehetett irányítani, ha valamiért magától nem arra ment fel, ahova szerettem volna. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117600 üzenetére
Ugyanígy asztaliból is be lehet futni olyanba, ami nem akkor kel, nem akkor alszik, meg nem azt csinálja, amit kellene....
Egyetértek veled, hogy a minőség meredeken esik évek óta, de ne legyenek illúzióink, asztaliban is hasonló megy.
#117603 elmepocok : Ha szépen átmegy rajta a jel, amit a monitorra küldenél, akkor jó. Egyébként rossz.
Nálam pl. jó volt, hogy a T480s is meghajtott így 1440P 144Hz monitort, de rossz, hogy pl. az AMD-s T14-en HDMI-s FreeSync képesség már nem megy át rajta.
-
elmepocok
tag
válasz
Tikakukac #117597 üzenetére
Nem hozod meg hozzá a kedvem
Régen szerettem a dokkolózást, bár akkor még külön dokkoló port volt a gépek alján, nem az USB-s bohóckodás ment és a fullhd volt a teteje, amit ki kellett adjon.Azóta kicsit ki is estem a Thinkpad-vérkeringésből, mert nem kellett laptop.
#117598 HSM: "Tehát mindenképpen a dokkoló hozzányúl a jelhez, ha HDMI-t csinálsz belőle" - Ez jó nekem, vagy rossz?
#117599 barnam_: szerintem nem is az a baj, hogy a gépnek gondot okoz-e, hanem hogy ki tudja-e magából adni valahogy azt a képet.
Amúgy hogy milyen a gép, nekem majdnem mindegy, mert nagy erő nem kell, csak megbízhatóan tudjak vele rendesen filmezni, ha egy E is tudja, akkor nem kell nekem P -
elmepocok
tag
válasz
Tikakukac #117594 üzenetére
Rosszul hangzik
Miért nem jött be?
Szívtam már elég sokat DP-HDMI-DVI átalakítókkal és igazán sosem volt jó, egy dokkoló meg az összes az egyben, szóval fenntartásaim azok vannak.#117595 barnam_:Papíron mindig meggyőzőek ezek a spec sheetek, de a valóságban én még 4k 60hz felbontást is komoly küzdelem árán tudtam csak kicsalni pl.6gen gpuból, és akkor a filmjejátszásról még szó se volt
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117570 üzenetére
Mit mondjak erre... Orvosi témákban is hallani hajmeresztő sztorikat...
#117571 fatpingvin : Nem csodálom, a 440 volt az egyik leggyengébb eresztés. Egyébként a magam részéről sokkal szívesebben használom a két említett gépet, mint a 430-ast, abból is akad itthon egy közel kimaxolt, 4-magos 35W CPU-val, 16GB rammal, SSD-vel, nagyfelbontású TN-förmedvénnyel szerelt példány.
Nem rossz gép, kellemes használni, de azért főleg a kijelző, a méretek, és a CPU korlátai már erősen érződnek.
#117575 scream: "a battery drain, ha nem S3-on van"
Hát igen, éppen ezért első dolgom ezt a "modern" marhaságot kikapcsolni minden gépemen. Az alvás az alvás legyen, azt vagy 20 évvel ezelőtt nagyon jól okos emberek kitalálták.Ami jó, azt nem kell megjavítani.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117566 üzenetére
Amúgy azért voltak értékelhető próbálkozások. A T480s-et is szerettem, a T14 G1 AMD konstrukciójára sincs túl sok panaszom, a Type-C-s fejfájásokat leszámítva. Alternatíva már csak azért sincs, mert kb mindenki dobta, vagy nem is volt soha rendes 3 gombos pöcökegere.
Szóval tényleg afelé haladunk, hogy ezek után marad majd a roncsvadászat...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117560 üzenetére
Szerintem a fő gond, hogy a döntéshozók sokszor mocskosul nem értenek hozzá. Amikor meg már jönnek a panaszok, akkor már az eltusolásban lesznek érdekeltek, hiszen már ki lett fizetve a 10 000 gép... S3 mód? Az micsoda?
No, meg sokszor már alternatíva sincs, mindenki elindult ugyanabba a csapnivaló irányba, összemosva a tableteket a PC-kkel. -
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #117560 üzenetére
Az újabb notikban már nincs cmos elem sem, ha jól látom az emlegetett thinkpadben sem. Szerk: ja nem, csak elbújtatták a nagy akku alá.
Az asusomnál úgy vettem észre, hogy hülye lavás van, hogy hétvégén altatásban lemerült és hétfőn az óra pénteket mutatott. Akkor csaptam a homlokomra, hogy bakker ebben tényleg nincs már cmos elem, mert az akkura támaszkodik abban is. -
válasz
Tikakukac #117503 üzenetére
Nekem már ez is sok, nemhogy több brand is fusson egyszerre.
Ezt se terveztem, csak úgy alakult hogy rendre nem tudtam ellenállni mikor megláttam aprón olyan TP-ket amik nem teremnek minden bokorban.
Az alapötlet előtte az volt, hogy DOS-ra, Win98-ra, XP-re, 7-re "retro" gamer TP, és ennyi, csak aztán lett többszöröse a szükségesnekAlkatrészkupacokat is ki kellene válogatnom decemberben és kicsapni apróra valami jelképes összegért mert nálam csak a helyet foglalja.
-
válasz
Tikakukac #117501 üzenetére
Az a cpu mondjuk menő tényleg. Olyat akartam egy ideig a játszós T60p-be is, aztán rájöttem hogy semmi értelme tuningolni a cpu-t, ha egyszer mindenhogy gpu limit van
De akkor grat hozzá, egy T60p mindig menő, még ha széles is és ipstelen.
Nekem egy patika A22m érkezik nemsoká ha minden igaz.
De attól eltekintve felfüggesztettem a TP gyűjtést, túl drága hobbi a gyerek -
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117483 üzenetére
Én HP-t vettem használt WD15 árban. Nincs rajta semmilyen bekapcsoló gomb, de tud 4-sávos DP-ot, így meg tudom hajtani vele a 144hz WQHD monitorom normálisan. TP-logóval nem is tudok hasonlót, a 40AS, háromszoros áron modern DP-s géppel alternatíva, de a T480s-emmel az se lett volna opció korábban. Nevetséges.
De ez van. Örülök, hogy legalább ezt a HP-t találtam, és boldogan hajolgatok napi 2x a konnektorhoz.
Annak is örülök, hogy a TB-portos szívásra sem neveztem be. Csak a lehúzás megy itt is, mint mindenhol. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117481 üzenetére
Ez nem vicc. Van olyan dokkoló, amin gomb sincs bekapcsolni. Láthatod, nem sikerült megugraniuk a gyártóknak ezt a borzasztó komplikált feladatot, hogy gyártófüggetlen bekapcsoló gomb legyen a gyártófüggetlennek hirdetett usb-c dokkon!
És nem, nem fogok egy logóért és bekapcsoló gombért másfél-kétszeres árat fizetni egy dokkért.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117475 üzenetére
Nálam a megoldás erre, hogy BIOS-ban beállítottam, hogy kapcsoljon be, ha tápfeszt kap. Bármilyen dokkolón van így 'bekapcsoló gomb', és a használaton kívüli energiatakarékosságot is megoldottam, garantáltam 0w a standby power az áramtalanított konnektor felől.
Beruházás mindössze 1000 forint nagyságrendje egy kapcsolós hálózati aljzat vagy hosszabbító. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #117463 üzenetére
Gépet tönkre nem teszi, csak felesleges köröket futtatják.
Én végigpróbálgattam P50-től P16-ig az összes C portot, hogy tudja e, mert netezős üzemmódban 20W környékén fogyaszt, nagyon jó lenne, a telefonhoz használt mágneses kábelemmel. Valamint ha úton van az ember az autóban is simán lehetne tölteni. -
válasz
Tikakukac #117419 üzenetére
Pedig úgy a jó. X60t nem egy nagy valami, akkut szerezni is jó szar bele a zsanér kivágás miatt.
Gyönyörű meg minden, de X60 ház, X61 deszka, X60t IPS az igazi, persze újfajta wifi kártyával, ami nem melegíti át a palmrestet.Tologatom ezt a projektet, majd német bayről fogok akasztani valami lefingott, de használható kijelzős X60t-t erre a célra soon(tm).
-
-
Veron
addikt
válasz
Tikakukac #117185 üzenetére
Mindenképp cserélni kell mert az enyém a 7300u 8gb rammal gyengusz.
4 magos kell min. 16 gb rammal.
E14ből ki lehet fogni 10210u procival, t480 és 7490 is csak 8350u-val szerelt.
Ezek a 150k körüli kategóriába esnek. 200k-ig is elmennék de nem szignifikánsan jobb a kínálat. -
-
válasz
Tikakukac #117169 üzenetére
Valamit félreértettél.
Működik a gép, drivert kellett feltenni a grafikához, mert Windows betöltésnél ment el a kép, az hiányzott. (Switchable, visszakerestem sokan szívtak vele)
Ennyi volt mindössze. Az előző tulaj nem foglalkozott ezzel, szalagkábel hibát erőltette, de semmi koze nrm volt ehhez.
De köszönöm, értékelem a jó tanácsokat.
A BIOS es a driver kapcsolatot nem értem miért írod, ezt én nem is hoztam összefüggésbe.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #117062 üzenetére
Nem tudom, én alapvetően a 14"-os kategóriát követem, de ott még ma is bőven találni korrekt port kínálatú ajánlatokat. Személy szerint tökéletesen elégedett voltam a T460s, a T480s, most a T14 port kínálatával is. Sőt, a legfrisebb AMD-s T14 G3-ason is van minden, amire szerintem szükség van.
PSREF-ből:
1x USB 3.2 Gen 1
1x USB 3.2 Gen 1 (Always On)
2x USB-C 3.2 Gen 2 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4a)
1x HDMI, up to 4K/60Hz
1x Ethernet (RJ-45)
1x Headphone / microphone combo jack (3.5mm)
Az USB4-et belerakhatták volna, ha nagyon kötekedni akarok, de ez így is szvsz korrekt csomag.Engem sokkal jobban zavar az a fajta trend, hogy legyen egyre kevesebb cserélhető/bővíthető alkatrész, legyen egyre nagyobb a mihaszna touchpad, legyen egyre vékonyabb és silányabb a billentyűzet, egyre kevésbé van átgondolva az egész...
Pl. az új G3-as nekem sokkal kevésbé tetszik, mint az elődei. [link] Jól fest a vékony keret a kijelző körül, de pl. 14"-on az elkeskenyített szélső gombsor....#117064 Donki Hóte: A TB dokk szerintem éppen rossz példa. Én direkt kerültem, nem kívántam bezárni magam egy zárt technológiába. A sima USB-C dokkok ilyen szempontból szerintem sokkal univerzálisabbak. Még az android telefonom is tudom a sima C-s dokkal használni, van kép, egér, billentyű....
#117067 FoxiestFox: Ez a Type-C-vel is adott, sőt. A T480s 65W Type-C töltőjével vígan szalad a három generációval frissebb AMD-s T14 G1 is. De az új G3-ashoz is jó lenne, emellett tölthetek vele bármi mást is, pl. telefont, power bankot...
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #117047 üzenetére
Táska, tok, zseb, mellény, hasitasi, felhajtható spéci bőrredő, csempészrekesz a hajamba vágva stb stb stb stb. NEM OPCIÓ.
Ebben az esetben pont totálisan igaz rád a vicze1 által írt megállapítás.
Az már csak költői kérdés, hogy vajon a ritka kivétel (mely ezek szerint kretén módon megoldott szabályozás miatt ilyen
) az életszerű, vagy az általános, nem is kell rá válaszolni...
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #117037 üzenetére
Én nem beszéltem táskáról. Kábé bárhova tokban (sleeve) hurcolom a notit, mert védem, táskán és hátizsákon belül is (ami nálam nem csak a noti, hanem minden más cipelésére is szolgál), de ha abból kiveszem, akkor is védi hurcolás közben a leejtéstől. Jó pár éve főleg olyan tokokat veszek, amelyeknek van zsebük, elfér bennük mondjuk egy kis GaN töltőfej, egy PD kábel a noti töltőcsatlakozójának megfelelő véggel, meg nyilván egy LAN adapter is többek között, amelyik notinál kell ilyen. Igen, minden rendszeresen hurcolt notimnak külön ilyen pakkja van (tok zsebbel, melyben a szükséges kiegészítők bujkálnak), mert jó kiscserkész vagyok, aki mindig résen van. (Az EDC-m ennek megfelelően meg van pakolva egy kisebb zombiapokalipszis elhárítására is alkalmas dolgokkal, de ez messzire vezet.
)
De akkor mondok más megközelítést a probléma megoldására: egy sima, összehajtható, Windows/Linux részéről driver nélkül használható TP-Link USB 3.0-LAN adapter igen könnyen zsebben elfér/ne adj' Isten kulcstartóra, nyakbaakasztóra felfűzhető és nem csak egyfajta notival lehet használni.
Szóval ha te (saját bevallásod alapján) felteszed a polcra tíz évre porosodni a beszerzett LAN adaptert és a nagykunhalál-alsói telephelyen jut eszedbe hajnali 3-kor, hogy de jó lenne, ha nálad lenne, mert épp ezen múlik, hogy Putyin elvtárst meghekkeld, mielőtt beüti a vörös kódot az atomfegyver-kilövésre, az igen életszerű.
(Bocsánat, az ilyen veretesen homályos világmegváltó sztorik felszabadítják a szarkasztikus vénámat.)
Disclaimer: engem is tökre bosszant, hogy kell külön adapter LAN-hoz. Az viszont már nem a noti/gyártó hibája, ha az adaptert nem akarod/elfelejted magaddal vinni, amikor kéne.
-
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #117037 üzenetére
hasi tasi nem kér kódot
amúgy ja, ami bele van építve, azt nem lehet elfeljteni csak a teljes géppel együtt. Panaszkodnunk lehet, de ha nincs rá megoldás, akkor muszáj alkalmazkodni.
Nálunk meg fordított a helyzet. Az irodában vannak páran, akiket rendszeresen hallom panaszkodni, hogy jaj megszakadt a net. Hiába mondom nekik, hogy dugják be a kábelt. Bár az is igaz, hogy a kollégának meg azt mondom hiába, hogy üzemelje már be az új AP-kat, amikért annyit rinyáltunk, aztán már egy éve várnak a beüzemelésre....
#117035Tim82
minden egyben type-c dokkolóvideo kimenetek, usb-k, sd kártya, lan
Már csak azon dobta el az agyam az ékszíjat, amikor a support a slow charger panaszomra azt válaszolta, hogy 10-15wattal nagyobb tápot használjak a gyárinál a notihoz. Picit máshogy értelmezzük a pass-through jelentését és a reklámot, hogy vedd meg és dugd be a gyári tápot. Igaz, nem thinkpad, hanem asus notihoz vett targus dokk. Most rendeltem egy pd analizáló kütyüt, hogy lássam, valójában mit mond a targus a gép felé.
-
mahi1
csendes tag
válasz
Tikakukac #117028 üzenetére
A gépházak vékonyításának esett áldozatul a teljes méretű LAN is, meg a teljes méretű USB csati is.
Az 700e HUF feletti gépeket újonnan megfizetni bíró top menedzser réteget nem hiszem, hogy zavarná a LAN hiánya, hiszen a modern wifi kártyák lassan hozzák a LAN sebességet.
Nekik inkább az a fontos, hogy vékony, trendi legyen a ház, a repülőn/business meeting-en ne legyen kellemetlen elővenni. Ha az irodában LAN-t, belső hálózatot használ, azt meg nem a gépre köti, hanem a dokkolóra.
A vékonyításnak megvannak a hátrányai:
- kevésbé merev váz,
- kevesebb hűtés,
- kisebb méretű belső komponensek, jobban melegedő alkatrészek, javíthatatlanság,
- kevesebb csatlakozó,
- kisebb akku, kisebb üzemidő (gyorsabb töltés - hamarabb elhasználódó akku),
- vezetékmentes töltés miatt még jobban melegedő belső komponensek,
- vezetékmentes adatforgalom: kevésbé biztonságos kapcsolat. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #116948 üzenetére
Azért ez szvsz nem mindig ilyen egyszerű. Nekem pl. a win10 gyári skálázásától hányingerem van. Szerencsére sok appot, pl. böngészőt/filmet már lehet jobb eredményekkel skálázni.
Nálam a válasz a kérdésre a 14" FHD lett. Kicsit még az is kisebb a számomra ideálisnál 100%-on, de legalább még fogyasztható, appokon belül meg lehet kedvünkre skálázni. -
mahi1
csendes tag
válasz
Tikakukac #116797 üzenetére
Azért nem mertem YT-ot lejátszani, mert azt írta, hogy nem használjam a gépet a visszaállítás közben. Logikusan belegondolva, merítés közben nem számít, hogy mik mennek közben, inkább a töltésnél fontos, hogy pontos képet kapjon, mennyit lehet belepumpálni az akkuba (ebből fogja később kiszámolni/megtippelni a százalékos értéket).
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #116797 üzenetére
Igen, én is szoktam adni neki kis terhelést. Mondjuk közepes fényerő + valami netes videóstream végtelenítve. A stressz teszt viszont nem biztos, hogy jó, ha túl nagy az akkut érő terhelés, hamarabb beesik a kritikus feszültség alá és kikapcsol, pedig kis terhelésen lehet még bírta volna egy kicsit. Egy kis videózás + monitor energiatakarékos módban ~10W terhelése szerintem kb. ideális.
-
yodee_
őstag
válasz
Tikakukac #116631 üzenetére
Erről jut eszembe. Körülbelül 10-12 éve menet közben matattam a PC-mbe. Véletlenül a molex táp csatit hozzá löktem a vinyó alján lévő vezérlő panelhez. Zene azonnal megakadt, gép lefagyott. Soha többet nem indult és használhatatlan lett. Eltettem hátha valamikor még tudom matatni. Akkor felkerestem a Kürt Rt.-t hogy mégis mipénz lenne az adatmentés. 160 gigás vinyó volt, gigabyte-onként 100.000 Ft lett volna az ár. Annyit nem ért nekem. Pár évvel később hozzámkerült egy ugyanolyan vinyó szektorhibával, de működőképesen. Mondom magamban egy életem egy halálom csinálok a kettőből egyet. A panel csere nem oldotta meg, a fejét vágta szét a direkt 12 és/vagy 5 volt feszültség. A sima műhelyasztalomon szétkaptam és kicseréltem a fejet a vinyó belsejében. Összeraktam. Elsőre indult és azon a zenészámon kívül ami akkor ment mindet le tudtam hiánytalanul menteni. Szóval ez a tisztaszoba dolog olyan hogy nem is tudom.
-
lócitrom
őstag
válasz
Tikakukac #116628 üzenetére
ha jól sejtem a kézügyesség számít ennél a műveletnél leginkább. az meg nekem van. buherálok telefonokat is. fogjuk rá, hogy van némi rutinom. persze ha látom miről van szó és kétséges természetesen nem fogok bele feleslegesen. mindenesetre, ha megértem a lényeget a régi panelnek úgyis mindegy. tehát azzal kísérletezni így is tudok. ha elbuknám a donort meg nem bolygatnám. szóval csak emiatt merült fel bennem. meg hát ez a szerencsétlen gép vagy két éve hever darabjaiban. ha már összerakom végre valahára gondoltam legyen minden pöpec, ha már a teljesítménye is ki lett maxolva.
#116629 Tim82
köszi. ilyen LED-es megoldások ezekhez a régi vasakhoz amúgy léteznek vagy rendesen lecsúsztam róla? -
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac #116349 üzenetére
Nekem is van egy rakás benne, azzal kezdtem. De az csak arra jó hogy kis rést nyisson valami komolyabbnak, mert elfordításnál hajlik, a pöcköt nem ugrasztja ki. Aztán jött a műanyag pajszer, először ahogy a disassembly videóban mutogatják, a zsanérnál. De aztán körbe mindenhol, mert a pengető csak elhajlik, nem nyit. Persze nekem nem jött le ilyen könnyen a hátlap, ragaszkodott a semmihez, pedig már nem tartotta semmi. A műanyag pöckök kipattintásánál már komolyan attól féltem hogy valami alapalpra forrasztott akármit fogok letörni. Kénytelen voltam kézzel megemelni a sarkánál, hogy hátha kipattan valami maradék pöcök, erre beszakadt a hátlap... Ez egy hulladék, nem business class. A jobb oldalon, a hűtőrácsoknál pl. sehogy nem akart alá se menni, na ott tört meg a végén a hátlap.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #116089 üzenetére
"És tényleg nem hiszik el az emberek, hogy olykor tök alapvető funkciókat sem lehet megoldani nagyon drága laptopokkal sem."
Az állítást nem vitatom, ugyanakkor az nekem nem teljesen világos, miért következik szerinted ez abból, hogy a fórumtársnál járt egy hibás T460s.... Az én T460s-em pl. nem kapcsol ki, amikor átvált a második akkura, és ilyen amióta nálam van, nem kellett hozzá csináljak semmit a géppel.
-
arcsin
senior tag
válasz
Tikakukac #116060 üzenetére
Nem véltelen hogy 15 ezer HAn a legolcsóbb használt 1366x768as kijelző. 25ezer ugyanebből a felbontásból a legolcsóbb. ebayen, egyéb boltokban idehaza 36ezer az alja és olyanok amikhez véletlen nem írnak felbontást, vagy mattnak van hazudva, stb. Nem hiszem hogy a 60ezres kijelző is eredeti lenne, vagy azokkal a tulajdonságokkal bírna mint amikkel hirdetik.
-
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Tikakukac #116045 üzenetére
Valahogy úgy érzem kissé túlreagálod a helyzetet..........
Minden nem lehet szar.
2007 óta használok t szériás lenovokat. Jó, a legújabb egy t430s volt. Egy sípoló ventilátoron kívül még nem volt semmi problémám. Persze amit széttörtem, az oké, az nyilván meghalt félig meddig. Random műszaki hibám nem volt. Most éppen egy viharvert t400 ról írom ezt. A feleségem munkahelyén rengeteg t460 van. Semmi bajuk. Pedig ütve vágva vannak.
Nebasszameg hogy "minden" szar. Ez statisztikailag sem lehetséges..... -
-
válasz
Tikakukac #115902 üzenetére
Igen, tudom, hogy sok évvel ezelőtti modell, most vettem egyet használtan, mivel a lányom gyakorlatilag kisajátította az X230-asomat. Egyébként azt nézem, hogy folt is van a képernyőn, szóval ebből mindenképpen kijelző csere lesz. Ezt leszámítva teljesen jó állapotban van, az akkumulátorra még azt írja ki, hogy közel öt órát bír, a billentyűzetet és a touchpadet szerintem nem használták egyáltalán. Zsanérja is tök feszes.
Más kérdés: az X230-as billentyűzete ha jól sejtem egy külön entitás. Ettől függetlenül azért szét lehet szedni és kitakarítani? A gyerek szerintem előtte evett, és telement morzsával, emiatt néhány gombot alig lehet lenyomni... Én évekig vigyáztam rá, patika állapotban tartottam, még új akkut is kapott, gyerek meg néhány hónap alatt leamortizálja...
-
-
válasz
Tikakukac #115787 üzenetére
Hát ja, kínos, főleg hogy generációkon keresztül fennállt a problem.
De hát megszokhattuk a hasonló igénytelen bakikat.Ettől eltekintve modern szemmel egy tök oké gép, most is erről írok munka helyett, ma még nem kellett tölteni pedig van benne pár óra Spoti és Discord.
-
válasz
Tikakukac #115785 üzenetére
Maga az anyag amúgy nagyon jó, tehát azon nem spóroltak.
A zsanér rögzítéseinek fedlapba való integrációja sikerült rosszul, sajnos emiatt repednek / törnek.
Elejét lehetett volna venni azzal, hogy sokkal lazább zsanérokat adnak a gépnek, és mondjuk mágneses rögzülést csukott állapotban.
Kinyitni is könnyebb lenne, de nem nyílna ki magától.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest