- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz
RoboGuru #87491 üzenetére
Minden tiszteletem!
Köszönöm szépen! Tesztelem hamarjában. Amit észrevettem, hogy sehogysem hagyja törölni a kompatibilitásos mókolósan trelepített PM-et a Vezérlőpultban. Arra van más módszer, körüljárás netán?
Itt részleteznek egy másféle megoldás a jövőbelieknek az lehet jobb volna tán.
"Install "Power Manager" - n14u405w.exe When it finishes extracting uncheck "Install Power Manager now" and click finish. Then go to C:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV\ and find a file named "SETUP.INI". Open it in notepad then change "AppName=Power Manager" to "AppName=WIN7_Power_Manager". Save it and run "Setup.exe" with compatibility mode set to "Windows 7" to start the installation."
Simán ugyan nem hagyja kompatibilitásiban telepíteni, de elvileg az setup.ini mókolássa után már megy rendesen... akkor nem kell registry okosítani régi PM telepítéshez.
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #87491 üzenetére
A Windows 7-es Power Managert Windows 10 alá ezzel PMSetupPatchW10_v1.2 tudjuk feltelepíteni. A PM mikor kicsomagolta magát (n1au410w.exe) rögtön azután kell futtatni a PMSetupPatchW10.cmd-t és mehet a PM feltelepítése, ha nem működik akkor rendszergazdaként kell futtatni a patch fájlt!
Ha felrakjuk utána még a ThinkPad Settings Dependency-t akkor már 8.00.10 verzió lesz a PM! -
-
HSM
félisten
válasz
RoboGuru #86642 üzenetére
és (#86646) sutszi:
Köszönöm a segítséget, kipróbáltam ezt a MOD-BIOS-t. Alapvetően inkább működik, mint nem, viszont az AMT-t nem kapcsolta ki ez sem nálam teljesen (sajnos), viszont nem működött vele a dokkolós DP csatlakozás, nem ismerte fel a rákötött monitorom. Így viszont vissza kellett tegyem a gyári BIOS-t. Azzal ismét jó a dokkolós DP. A noti beépített portja viszont működött a modBIOS-al is.
Úgyhogy nálam ennyi volt MODBIOS kaland. -
Dhampir
félisten
válasz
RoboGuru #86617 üzenetére
Y700-15ACZ AMD Carrizo konfigurációról van tapasztalatom.
Kiegyensúlyozott üzemmódban majdnem olyan néma, mint a T500, és nem melegszik, szinte hihetetlen egy AMD-s konzumer géptől.
Lassan el is indítom a ClearSky SGM modot, hadd szóljon, akkor már lesz ventilátor hangja is.
Csak Linux alatt szívok vele némileg, Ubuntu 16.04 Xenial alatt a grafikus driverrel. Linux Mint 18 már jó e tekintetben, várhatóan az lesz a befutó, ha kiadják a végleges verziót.
Csak a Realtek wifit (Realtek 8821AE) kell majd beizzítanom valahogyan, ami például PCLinuxOS alatt "hülye barát" módon azonnal működik. -
∂яσнυη
senior tag
válasz
RoboGuru #86559 üzenetére
Nekem még nem volt tiszta telepítés, csak átdobtam a 6560b-ból az ssd-t, aztán felmentek a driverek és most így használom.
A W520 gyárija a HP-ban csak IDE módban, a 6560b ssd-je pedig a W520-ban csak AHCI-ben indult. Egyébként kék halál. Mindezt friss rendszer nélkül persze, csak kicserélve a két ssd-t.
(#86553) havri1 :
Köszi. Azt megköszönném. Egyébként nem éppen a RoboGuru irományára gondolsz?
-
-
Tin
veterán
válasz
RoboGuru #86384 üzenetére
Kína... tudom, mi lett volna a technológiai fejlődéssel, ha egyáltalán nem visznek ki oda semmit gyártatni annó, de kínaiak saját kezébe, saját döntéshozatalból egy kifőzdénél bonyolultabb dolgot biztos nem adnék. világosan látszik a ThinkPad vonalon, hogyan silányítanak el mindent egyre jobban, hogy keressenek gépenként kb párszáz dollárt a sok olcsósítással. gyakorlatilag kifizettetik veled a gép valós árának 1.5x-esét, a maradék 50%-ot meg javításra költik a garanciaidő alatt. így ugyanott vannak, de gyakorlatilag szart árulnak.
a T540p-mben az az FHD panel van szerintem, ami itt a W540-en, ami most van nálam W530, abban viszont az lehet, ami az itteniben.
-
Tim82
félisten
válasz
RoboGuru #86120 üzenetére
A kijelző árának feléért még megéri.
Hm, 6k-ért jutottam hozzá a kijelzőhöz egy csomag más alkatrésszel együtt (alaplaphibás 15" T42 alkatrész pakk - többek között jó EU billentyűzet, Atheros wifimodul, BT, DVD-író a kijelző-szalagkábel-inverter hármason kívül).
LED-es konverziós kitek közül erről tudom, hogy relatíve jó minőségű. Ahogy nézem, moddolt inverter is van a készletben, tehát elvileg a fényerőszabályozás is megoldott.
*
Amúgy ezt meg csak itt hagyom: jó minőségű CCFL-LED konverziós kit-ek X60, X60s, X60 tablet, X61, X61s, X61 tablet modellekhez. -
válasz
RoboGuru #86122 üzenetére
Nem az volt a gond, hogy hova kellett volna kötni... Elég sok monitorba tettem már idegen invertert, amikor még nem volt ebay. Amin viszont már digitális, pwm-es megoldással adja át a fényerőjelet, nem analóg értékként, ott érdekes bekötni a LED driverre :S
Másik jó eset, amikor a fényerőjel az on/off is.Az akku kalibráció meg annyit ért a T410-nek, hogy lemerítette az akkut, de továbbra sem tölti.
Valakinek van az utolsó T410 bioshoz battery firmware -je? Mert letölteni már nem lehet, régebbi BIOS-t meg nem akarok visszatenni csak ezért (meg akkor szedhetem ki a 2. wifit).
-
-
-
metal01
őstag
válasz
RoboGuru #85907 üzenetére
Nem csak a 15.6"-nál van olyan. Nekem T400 is foltos volt. Zavaró tud lenni az biztos. :/
(#85908) Zsocy155: Latency van nekem is, de nem foglalkozom vele. Néha egy-egy YT videó, vagy film. Néha megakad. Ez legyen a legnagyobb baj
(#85909) Francia91: Na igen. a HP-nál tudod upgrade-elni, vagy cserélni, ha behal. TP-nél meg alaplapcsere (rosszabb esetben) :/ A HD3000 karcsúságát azért már érzem néha. Legtöbbször elég, de néha már kellene a több kraft. Egyébként mik a tapasztalataid a HP gépeddel? TP vs. HP, pro-kontra?
-
-
SNor
tag
válasz
RoboGuru #85594 üzenetére
Alleluja, szuperül működik. Ezer hála érte. Egy gonddal kevesebb
Kérdés, hogy sikerült amúgy működésre bírni, hogy érzékelje a gombot? Nem tudsz esetleg egy olyan kombót még belefejleszteni, hogy az x30-osan az fn+ nyilakra visszakerüljön a médiavezérlés? Most autohotkeyyel megoldottam, hogy ctrl+nyíllal megy, de az fn verzió jobb lenne, mert akkor photoshop és társai alatt is használható maradna.
-
rgeorge
addikt
válasz
RoboGuru #85450 üzenetére
Amennyire emlékszem, elindul a telepítő, és az első Windows logónál ott is marad, lefagy. VT-d nélkül meg vidáman továbbszalad. Még ezen a vason sincs értelme ennek a szolgáltatásnak, úgyhogy nem zavar, viszont nem tudom, alapesetben be van-e kapcsolva. Windows 7, 8 telepítőt nem zavarta.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
RoboGuru #85395 üzenetére
Win 10 ott van, ahol a hangok normális kibocsátására képes Thinkpad x230-asok. Egy másik tér-idő kontinuumban... (A gépemen legalábbis nincs.) Nehogy már telepítsek, meg végigpróbáljak huszonnyolcféle gübbedt op.rendszert, hátha valamelyiknél esetleg megszán a hangszóró és hajlandó megnyekkenni... (Olyan szmálji nincs is itt, amit most ide beQrnék...
)
-
-
Tim82
félisten
válasz
RoboGuru #84288 üzenetére
Akkor nem, semmi ilyesmit.
Első alkalommal azért gondoltam, hogy megint az alaplap pukkant el, amikor lekapcsolt, mert a cserélt IC tájékán alul forró volt a burkolat és nem akart újra bekapcsolni utána.
Közben kaptam rá magyarázatot a másik linkelt topikban; jó eséllyel az akku szar, SM reset kell majd neki, meg csere előbb-utóbb.
-
-
Tim82
félisten
válasz
RoboGuru #83132 üzenetére
Elvileg csak arról van szó, hogy a *20-as széria dokkolóportja nem támogatja még az USB 3.0-t. [link]
(Megkockáztatom, hogy azért, mert azon *20-as modellekre, amelyekre került USB 3.0 csatlakozó, még külön vezérlővel (ha jól emlékszem, NEC/Renesas chipes) van, míg az Ivy Bridge alapú modellek alá pakolt Intel chipset natívan támogatja az USB 3.0-at.)
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
RoboGuru #83010 üzenetére
Eszerint igen, legfeljebb BIOS-verziótól függően nem 1600 MHz-en járatja a modulokat, hanem 1333-on.
-
Krix
őstag
-
azbest
félisten
válasz
RoboGuru #82827 üzenetére
Az usb2-es okosabb cucc, mert ahhoz a sávszélességhez tömörítés is kell. Az usb3 valsz egyszerűbb, ezért is volt olcsóbb. Én még 13 euroért vettem, de most 8 usd körül van. Az usb2-es meg 30 dolcsi felett van.
Persze ez azt is jelentheti, hogy ha van rendes usb3 csatlakozó, akkor érdemesebb az usb3as adaptert venni, mert talán jobb a képe, folyamatosabb, mivel nem kell tömörítenie annyit a nagyobb sávszélesség miatt. De nem próbáltam még usb2-eset, inkább csak feltételezés.Meg az sem mindegy, hogy péládul linuxon akarod -e használni, amikor vettem, akkor ezt az usb3-ast még nem ismerte a linux, most nem próbáltam. Az usb2-es régebbi fajták közt lehet találni olyat, ami linuxon is megy, akinek ez számít.
Egyébként mintha lenne lenovos dp cucc is, ami egy dp-ből kettőt csinál, két egyforma monitort tud kezelni talán. Csak az ára annak is magasabb. Azt meg végképp nem tudom, hogy két aktív dp-hdmi átalakítóval tudna-e ez egyel több monitort adni. (nem a dp2.0-ás multistreamre gondolok)
-
azbest
félisten
válasz
RoboGuru #82816 üzenetére
Jó, hogy mondod ezt az usb-vga-t. Régebben még T61-hez vettem egy fresco logic 2000-es olcsó kínai usb3-vga adaptert. A T61 csak expresscard -os bővítéssel tud usb3-at. Na azzal csak villogó képet kaptam vele, vagy a proci volt kevés a régi gépben, vagy az expresscard (pcie 1.0) csatlakozás nem tudta kihajtani az usb3 teljes sebességét. Szóval max kisebb felbontáson ment. USB2.0-ba dugva meg csak 800x600-ra képes. Azért vettem régebben ezt, mert sokkal olcsóbb volt, mint az usb2.0ás fullhd képes adapterek.
Viszont az újdonsült T430 natív usb3 portjára kötve épp az előbb próbáltam ki a mostani driverrel win10 alól. Itt tökéletesen megy, simán képes megjeleníteni a fullhd képet, még a teljes képernyős youtube is gond nélküli. Persze lehet a win csinál annyi trükköt, hogy a video dekódolás meg ilyesmi az az igazi gpu-val történik, csak átdobja a képet az usb-s eszközre.
A T420-ban még nincs usb3?
Na most néztem, hogy T430-ba dugott expresscard usb3 kártyán keresztül sem működik. Lehet nem kap elég áramot azon át. De a natív portban csont nélkül megy.Egyébként a 34mm-es expresscard slotot nem lehet lockolni? Elég könnyű kihúzni a kártyát belőle. Ha jól vettem ki a kárta benyomására adná ki, de anélkül is könnyen kijön az usb kábel kihúzásakor.
A T61 54mm slotból úgy kellett kiimádkozni a gomb megnyomásával.
Egyébként van egy hivatalos lenovo pdf, amiben szépen táblázatban van, hogy az nvidiás notik t410-től felfelé W520-ig a 4337 és 4338 dokkokban milyen konfigurációban tudnak hajtani több monitort: [link]
Aktív DP -> hdmi vagy vga átalakító kellhet, ha nem dp-s monitorra kötöd. Legalábbis az inteles grafika max 2 szinkronjelent tud adni, ami hdmi és vga esetén már kell, de dp porton aktív átalakítóval egyet lehet spórolni.
-
vikcsi
senior tag
válasz
RoboGuru #82816 üzenetére
Most mondjuk, hogy jajj te szerencsétlen...
Ezzel a driverrel próbáld: 8.17.12.7554. biosban optimus gondolom engedélyezve van, habár ha csak a nvidiára váltod, talán akkor is jó lehet... de ez csak kettőre...
Esetleg dokkoló megoldás lehet 3 külsőre, főleg ha van benne hely vga-nak
szerk: ja most látom, h usb-s megoldás kellene... azt nem tudom.
-
-
válasz
RoboGuru #82461 üzenetére
Fóliát leszedtem pár mp. erejéig majd vissza, azért ilyen buborékos, de ez a fényes jobban visszaadja a színvilágot mint a matt. Itt egy ugyanilyen projekt --> https://www.youtube.com/watch?v=pk-u_waLyDs
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #82314 üzenetére
Nem is biztos hogy venti hiba, valaki az írja a CMOS elem miatt, vagy alaplapon kontakt van. Az is furcsa hogy pl egy T410 FAN errort úgy oldottak meg hogy a proci zárócsavart kinyitotta majd visszazárta. Én is belefutottam ebbe a hibába T410-nél, kitisztítottam a ventit, meg az utobbi procis dolgot megcsináltam vele, de egy hét után visszajött a hiba. Most hozattam egy új ventit de nem vagyok bent biztos hogy ezzel megoldódik.
-
Tikakukac
titán
válasz
RoboGuru #82183 üzenetére
Áh nem tragikus. Meg jó az. Meg izé.
Nem nincs jól, meg nem, nincs beletörődés. Basszus 2015 van, kutyát nem érdekli, hogy mivel lehet otthon 500ft-ból valamit megcsinálni. Gyárilag legyen jó, azért fizetnek emberek meg cégek egy rakat pénzt.
Márkafüggetlen, ha a Dell hulladékoz akkor oda is leírom, ha a Thinkpad lett hulladék 1-2 szériában vagy egyben akkor ide. Én is akarnék Thinkpadet, de ha egyszer tudom, hogy amit akarok az rossz, nem veszem meg. Ezen azért illik átlépni IQ-ból is.
-
Tikakukac
titán
válasz
RoboGuru #82177 üzenetére
Nem mindegy, hogy a 30 milkás autóban az a bajod, hogy megreccsen a bőr mikor beleülsz vagy, hogy konkrétan nincs benne fűtés.
Hogy egy 80k-s random gép a tecsóban romosra alázza a 250-300k+-os üzleti gép tapipadját az baj és kivetnivaló és ez nem az átlagnak készült, mert nem átlagos az ára. Éppen ezért kerülnek ezek annyiba amennyibe. PR-os szövegnek remek dolgok ezek, csak mikor odadugom a 2 notit, hogy figyu, akkor mi a tökömért fizessen az ügyfél fele annyi hardverért 3* árat akkor megy a pingvin meg a rizsa és ööö-zés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Lenovo ThinkPad T580 / Intel i5-8350 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest