- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
donjohnson #122057 üzenetére
köszi. Olcsóbb volt a gép, mint ez a dokkoló
Akkor marad az egy kijelző.
-
fatpingvin
addikt
válasz
donjohnson #122054 üzenetére
chronically online
-
válasz
donjohnson #122043 üzenetére
Ez eletem elso Thinkpad gepe. Vilag eletben DELL-eket meg HP-t hasznaltam
Az USB-C-vel mar amugy megismerkedtem regebben, a telefonomon, tabletemen is az van, csak most meg mar nagyon kell figyelni hogy minden mehet rajtuk.
A 40AC is egy kabeles lett volna, csak az megy ugye a TB3 miatt nem ment. -
válasz
donjohnson #122032 üzenetére
DVD van itthon, nekem csak a műanyag előlap kellene.
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #122025 üzenetére
akad
-
válasz
donjohnson #121893 üzenetére
Jó az is, de lehet használnám itthon is... Akkor az X260-ast lepasszolnám
-
válasz
donjohnson #121891 üzenetére
Most próbálom összerakni a masinát...
A töltés végül megy, csak nem jelzi Windows alatt valamiért.
De nem aldozok felesleges pénzt, cserebillentyűzetem meg nincs a közelben.
Mert ha csak ennyi a baja, akkro veszek egy külföldi billentyűzetet vagy kopottat.
Műhelygép lenne belőle, csak jó lenne ha a billentyűzet is menne.
-
Elrood
őstag
válasz
donjohnson #121879 üzenetére
Köszönöm.
Ahogy nézem, a videón csak minimálisan látszanak hurkák. Ami nálam van, ott jóval hangsúlyosabban, de nem drasztikusan. Szerencsére a másik akksi még OK, 1, maximum 2 órát még azzal is tud működni.
Még keresgéltem tovább, és teljesen ez a videó győzött meg, hogy jobb nem visszaszerelni (kicsit szögben tartja): [link]
-
válasz
donjohnson #121876 üzenetére
Hát az lesz, van még egy sejtésem, de azt hittem ez nem befolyás.
De ezt még az elején írtam lehet, aztán elsikkadt.
Töltésvezérlő IC volt cserélve a gépen, de lehet valami mégsem frankó azon a vidéken.
Meg legutóbb megörültem, amikor jó volt az órajel, csak nem gondoltam bele, hogy akkor simán aksiról ment, pedig szerintem töltőről is.
Amúgy tök érdekes most lehúzott töltőről is azt hiszi, hogy rajta van.
Megnézem a reinstallt, mert már belekavarodok mikor melyik rendszeren néztem
Szerk.: Közben másik SSD-n volt egy másik rendszer, de változatlan..
Ha nem boldogulok vele, akkor elbontom, mert csak frusztrál, hogy nem tudom megoldani ezt.
-
válasz
donjohnson #121874 üzenetére
Kettő gyári Lenovo, de ugyanezt csinálta a 45W-os töltővel is.
Amit furcsálltam, hogy múlthéten votl nálam egy T550-es ( igaz lehet valami másik revizió), ahhoz is 45W-os volt, de az nem csinálta ezt a hisztit...
2db 90W-os töltővel már végignéztem, de még mindig nem tudom mi baja a T450-nek
Ugyanez a két töltő az X260-asomat töltő... Hát gondolom töltő whitelist Lenovon belül nincs, ha mégis, akkor gigatorkos
PA-1900-72 20V - 4,5A
-
válasz
donjohnson #121871 üzenetére
Fura "hibát" észlelek.
Ha beleteszem az X260-as aksiját feltöltve, akkor van kraft.
Amint rádugom a 90W-os adaptert egyből leesik 0,48-ra.
-
válasz
donjohnson #121871 üzenetére
Azon van-volt, de még így sincs változás, az aksi fentebb kúszott 2%-ig, de nem akar órajelet adni.
-
válasz
donjohnson #121496 üzenetére
Másik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy került bele 1 belső aksi.
90W-os a töltő, tehát elvileg kéne kraftnak lennie.
De mégis 0,48-on pörög a masina, vagy bizonyos akkuszázalék itt is befolyásolja a teljesítményt?
Ami még zavar, hogy a Thinkpad logón a pöttynek kéne világítani, de mégsem.
Winben töltést ír, az aksi 0%-on áll, pedig egy 80%-os aksit vettem.
LEhet rajtahagyom most éjjel töltőn, mert leszívta a rendszer, gondolom hiberálásba volt, nem teljes kikapcsoláson.
De belső aksit lehúztam, és így sem megy fentebb az órajel. Valamit kifelejtek?
Töltőcsatlakozónál létezhet valami anomália, ami miatt nem kapja meg a kraftot? -
válasz
donjohnson #121821 üzenetére
Szerintem utóbbi lesz, akkor mihamarabb szetszedem.
-
BB9360
aktív tag
válasz
donjohnson #121819 üzenetére
Ok, akkor csere a venti. Addig is kipróbálom, amit javasoltál. Szuper időzítés a gari lejártához... Nyilván véletlen, remélem, más nem lesz!
-
BB9360
aktív tag
válasz
donjohnson #121817 üzenetére
Megpróbálom, köszönöm.
Arra gyanakszol, hogy nem hardveres a probléma? -
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #121801 üzenetére
Köszönöm!
Megkerestem ezeket a beállításokat, a gépház/kijelző/specális megjelenítési beállítások alatt van ilyen opvió, hogy a képrenyőfrissítési gyakorisága 60,012Hz vagy 48Hz. Kiválasztottam a 60-t, de kihúzáskor még mindig villant és visszaállt 48-ra.
Az intel grafikus vezérlőpultban a rendszer/ teljesítmény fül alatt ki kell kapcsolni a a frissítési frekvencia dinamikus változtatását, különben energiatakarékoságból mindig visszaállítja magét.
A kérdés, ez mennyit jelent üzemidőben? Érdemes aksiról a 48Hz-t választani, észrevehető a megtakarítás?
---------------
A régi, jól paraméterezhető power manager felejtős? Lebutították?
-
jss
aktív tag
válasz
donjohnson #121791 üzenetére
Oke, csak nem talalom ha leveszem a fedlapot. Esetleg az akkut is ki kell venni ehhez?
-
moleculez
veterán
válasz
donjohnson #121711 üzenetére
Ráadásul engem semmi nem köt jelenleg Windows környezethez, úgyhogy Debiannal megy a vas. Ha nagyon kell van itthon amúgy Win laptop.
-
Reggie0
félisten
válasz
Detto. Azt kell frissiteni, ami nem megy jol. Ha minden jol megy, akkor nem kell megjavitani.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Van némi igazság alapja annak amit írsz, de én ezt úgy oldom meg, hogy a driver frissítéseket letiltom, és csak biztonsági frissítéseket telepíthet, funkció frissítést nem.
Win11-t meg használjon aki támogatja a béta tesztet.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Minden szavad arany
-
yoee74
csendes újonc
válasz
donjohnson #121709 üzenetére
Donjohnson, köszönöm!
Kivettem az akksit, elindítottam a gépet, erre azt írta ki Win, hogy Lezárás (vagy vmi hasonlót) és lekapcsolta a gépet. Erre visszatettem a külső akksit, újra indítottam és elkezdte tölteni az akksit. Ezt azért érdekesen tette, mivel az akksi ikon sokáig nem mozdult meg, ha fölé vittem az egér kurozrt, akkor is u.a. mutatta (minimum fekete csíkocsk, 5% töltöttség akku2-ben)
Aztán egy idő után már 22% volt a 2.akkumulátor. Aztán 29%. Kissé diszkrét módon, túl nagy lépésekkel ment felfelé. Aztán 55 %-nál megmozdult az akku töltöttségét jelző fekete csíkocska is és akku1 is hirtelen a harmadáig tele lett. Nem értem, hogyan.Aztán kb. 20 perce Vantage-zsal upgrandeltem (BIOS és Intel management Firmaware).
Most úgy tűnik, felveszi a töltést mindkét akkumulátor. Lehúztam hálózatról, akkor szépen fogyasztotta a rendelkezésére álló akksikat;majd vissza dugva folytatta az akksik töltését.
Úgy tűnik megjavult, köszönöm a segítséget!
De:
ad1; mi a bánat volt, lehetett? nov.19-én volt egy nagyobb Win11 frissítés.
ad2; mi a fenétől gyógyult meg??Szerinted?
-
Laca0
addikt
válasz
donjohnson #121690 üzenetére
Ez jó ötlet, nem is értem, miért nem jutott nekem az eszembe!
Van is itthon 2db... -
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #121690 üzenetére
úgy értem akkor az alaplapit meg letiltani eszközkezelőben (még otthon), és használni az usb-set helyette. de ez csak egy tipp.
-
Laca0
addikt
válasz
donjohnson #121684 üzenetére
Csak abban az épületben, ha onnan kijön már működik a gép.
Találtam újabb driver-t a wifi modulhoz (amit a vantage nem ajánlott fel), azzal is ugyanaz a jelenség.
Régebbit nem kerestem. -
Laca0
addikt
válasz
donjohnson #121675 üzenetére
Köszi az infót és a videót!
Ugyanaz, csak az enyém folyamatosan csinálja, nem csak néha-néha.
Én ha görgetek, egyből cicereg
Akkor ez sajnos szerviz...
Ráadásul 2 hetesen már visszaküldtem egyszer, mert sz@r volt az egyik hangszórója. Torz, recsegős volt. Kicserélték, de nem lett igazán jó... -
nggabi
félisten
válasz
donjohnson #121586 üzenetére
inkább az entegro szvsz.
-
SzalaiG
addikt
válasz
donjohnson #121580 üzenetére
Köszönöm. Az usa tűnik a legjobbnak.
Kinek van saját szervize? -
Kront
tag
válasz
Ha van egy (vagy 2) megfelelő csavarhúzód és minimális műszaki érzéked, akkor nézd meg azt is, hogy ha olyan konfigurációt keresel, amit meglévő típusból alkatrészcserével végez el a forgalmazó, mibe kerülne saját munkával. Nekem az ajánlott üzletek egyike 65 eFt-ért cserélte volna ki az 1TB-s SSD-t 2TB-s SSD-re úgy, hogy megtartotta volna az 1TB-s driveot. (Ez csak a felszámolt munkadíj lett volna, a 2 TB-s drive-ot ezen felül kellett volna fizetnem.)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Usanotebooknál 1 hónap az átfutás, mire megjön a rendelt noti. Nem a legolcsóbbak (azért a listában szintén feltűntetett Radiumhoz hasonlítva mondjuk pont de), viszont korrekt bolt, nekem még nagyon régen segítettek az Acer szervíze ellenében is a garis ügyintézésben, amit azóta se felejtek el nekik.
Van valami TP konfigurátoruk, de nincs minden választható opció benne. Ugyanakkor simán bemondhatod az általad kikeresett noti psref számát, és arra is adnak ajánlatot.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Az árakon kicsit kikerekedett a szemem
-
válasz
donjohnson #121496 üzenetére
Rendben, köszönöm , ennyivel is okosabb lettem ma.
-
válasz
donjohnson #121492 üzenetére
Na akkor lehet meg is van a hibafaktor.
65W-os töltőn vagyok, aksi nincs benne. De mindjárt átdobom a másik masinából.
Köszi, pedig ezt tudtam, de valahogy átsiklottam felette.
Akkor aksi nélkül 65W-os töltővel ez a "topspeed"?
-
válasz
donjohnson #121484 üzenetére
Természetesen eredeti, köszi a tippet
, megpróbálok rámérni, hátha tudok valami kapocsfeszültséget mérni. Sajnos szoftveresen sem látom, h benne lenne, gondolom a Vantage-ben is látszódnia kellene.
-
válasz
donjohnson #121426 üzenetére
Van másnál lehetőségem erre, kipróbálom majd.
Nemrég most egy gyenge próbálkozásnak kipróbáltam azt, hogy a TPFC-nek csak 70 foknál engedem bekapcsolni a hűtést. Hát oda is felkúszik simán.
Másik opció, hogy újrapasztázom, hátha. Harmadik opció, hogy valamilyen aktív hűtésű notipadot veszek vagy csinálok, ami hangtalan -- ellentétben a P16 legkisebb ventifokozatával, ami sajnos kicsit sípol 1800 RPM-en, ez a bajom. Jó lenne ha esetleg ilyen 1000 RPM-re be lehetne lőni, de ez nem opció. Vagy valamilyen módon kap a noti egy hangszigetelést.
Természetesen az is egy opció, hogy megszokom, legrosszabb esetben ez lesz, azért egyáltalán nem olyan nagy probléma ez, mint amilyennek beállítom. Csak eddig egy teljesen hangtalan asztali gépem volt.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy dVGA-s P16s vagy P16v is ilyen-e. Vagyishogy az szinte biztos, hogy ezeknél is a külső monitor dVGA-ról megy, de hogy azok a notik vajon elbírják-e passzívan?
További érdekesség, hogy az Alder Lake prociból négyféle die van:
1. Alder Lake-S (desktop) 8P + 8E + 32 EU
2. Alder Lake-S (budget desktop) 6P + 0E + 32 EU
3. Alder Lake-P (mobile) 6P + 8E + 96 EU
4. Alder Lake-M (ultra mobile) 2P + 8E + 96 EUAz U (15W) procik használják az ultra mobile lapkát, a P (28W) és H (45W) procik a sima mobile-t, és a HX (55W) meg sima desktop lapkát. Szóval ez kvázi asztali. Emellett még van WM690 chipset (pl ECC miatt), ami elvileg 4.7 watt TDP, szóval fűt nekünk még ez is, persze nem ennyivel, de akár.
Lehet egy sima H procival jobb a helyzet dGPU mellett, de nem azért mert az 10 wattal kevesebb, hanem mert nincs workstation chipset és ez laptopba szánt lapka, ellentétben a HX-szel, ami eredetileg desktop.
-
válasz
donjohnson #121421 üzenetére
Ehh, ez alapján nálam minden a dVGA-n van.
-
válasz
donjohnson #121418 üzenetére
P16-on két rendes Thunderbolt is van hátul, a tápcsatlakozó mellettire kell rákötni a dokkolót, szóval annak a procival kéne kommunikálnia. De ha mindenképp kell a dVGA ezekhez is, akkor jól megszívtam.
szerk: elvileg az oldalt lévő USB-C is támogat DP-t. Hát akkor majd kiderül mindegyik a dVGA-ra van kötve vagy sem.
-
válasz
donjohnson #121412 üzenetére
Ja, meg az IGP letiltása nélkül még boot képernyő sem tud HDMI-n lenni, valószínűleg a Thunderboltról is így lesz. De azért az csak menni fog IGP-ről.
De én nem is ezt néztem be, hanem azt, hogy a dVGA ennyi plusz melegedésben, nem gondoltam volna hogy ennyire jelentős. Ez ugye egy max 60 wattos RTX A1000, ami az RTX 3050 workstation változata, szóval tök cuki. De annyira mégse, meg idle-ben passzívan már nem bírja el.
-
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #121369 üzenetére
Nem, nincs telepítve.
-
Petrónius
aktív tag
válasz
donjohnson #121354 üzenetére
Találtam oldalakat (érthetetlen leírással), találtam linkeket is de a legtöbb oldal be sem tölt.
Tudomásom szerint van, csak ez nem csak szoftveres hanem hardveres változtatás. -
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #121271 üzenetére
Amúgy március elején telepítettem újra barátnőm tőlem kapott Precision M4800-asát Win 11 Pro-val, és az is aktiválódott automatikusan (a gépbe égetett W10 Pro licensszel). Nemtudom, él-e még ez az opció, vagy azóta elvették. Azthiszem, csak a Win7 licenszes aktiválás lehetőségét vették el, W10 licenszes opciót (még) nem
Wolfskin:
"Amúgy valóban van is a biosban egy sor, "Main/Preinstalled OS License" és egy 10 jegyű kód, majd WIN"Akkor jól rémlik, és még ezekben is ott van a BIOS-ban valamiféle nyom arról, hogy van integrált licensz
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #121271 üzenetére
Home-ot lehet aktiválni pro liszenszel, fordítva nem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #121268 üzenetére
Még semmilyet nem tettem rá, német win10pro fut rajta. Csak azért kérdeztem, mert azt hitem, azon a fehér nagy matricán volt a win licensz is. Még a régi időkben én is matricás kulcsra emlékszem, volt , hogy a gép alján, azt felül kellett ragasztani, mert kezdett lekopni, aztán az aksi ház belsejébe is tették.
Egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy az eladó trükközött vele, és leszedte a típusijelző matricával együtt. -
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #121258 üzenetére
Nem, w11 volt, csak valamiért pontatlanul írta ki a CB. Néztem is hogy miért? De tény hogy W10-el jobban muzsikál.
Van is egy összehasonlító alkalmazástesztem, Bár ez számotokra nem sokat fog mondani, ez is tavaly ilyentájt készült:
ja a konfigok: 11850, A3000
és 12850, A3000
A ram ugyanannyi az ssd meg pont az volt, mert cserélgettem a teszt kedvéért. -
válasz
donjohnson #121240 üzenetére
Köszi, ez működik. Van egy halom beállítás, de ezekből csak a disabled csinál bármit, gyakorlatilag ugyanazt, mint a best power efficiency.
-
i400
senior tag
válasz
donjohnson #121233 üzenetére
870 EVO-val pont nem, híresen szar széria lett, itteni ssd ajánlós topikban sem javasolt.
-
i400
senior tag
válasz
donjohnson #121096 üzenetére
Nincs bekapcsolva, frissítés meg azért sem került rá, mert hp gépekkel vannak használva.
-
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #121090 üzenetére
nem segitett
-
barnam_
nagyúr
válasz
donjohnson #120980 üzenetére
Próbáltam már minden tippet és trükköt, semmi sem vált be.
Vagy DP audio van, vagy laptop képernyő fényerő szabályzás.Tegnap kipróbáltam egy Manjaro (Arch) linuxal live usb-ről bootolva, Nvidia Optimusra állítva van DP audio és fényerő szabályzás is. Úgyhogy ezt fogom telepíteni.
-
m3ss
veterán
válasz
donjohnson #120968 üzenetére
ez nem segitett sajnos. tovabbra is merul kikapcsolt win11 mellett a yoga 3rd. vajon miert?
-
Remekelek28
őstag
válasz
donjohnson #121027 üzenetére
Regisztráltam magam,illetve a terméket is.. Hol tudok az ügyfélszolgálattal beszélni,illetve hol tudom kejelenteni javításra a laptopot? Ezekre nem volt egyértelműen utaló jel.
-
Remekelek28
őstag
válasz
donjohnson #121013 üzenetére
A nő elmondása szerint minden Lenovo laptopra érvényes. A thinkpadeket szervizelik szémla nélkül is? Végülis,ha igen,az össz Lenovo laptopok egy helyen vannak ugyanazon weblapon beregisztrálva garanciát illetően. Olyat csinálthatnak,hogy egyik szerviz kér számlát a másik meg nem? Hiába érvényes a garancia.
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #120999 üzenetére
Akkor valszeg full fapad. Ami az LTE-illeti. Minek tennék bele félig? Amúgy a serial alaűján sem volt listázva LTE.
-
válasz
donjohnson #120974 üzenetére
Elvileg ki volt kapcsolva, debloatolva és mindencsinálva van, a biztonsági és főverzió frissítések vannak engedve, szerintem most valami nagyobb update volt, ami visszállított néhány dolgot.
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #120974 üzenetére
Amit fentebb írtak, mintha én is tapasztaltam volna T490-en: létezik ezen a gépen olyasmi, hogy adaptiv képernyő fényerősség szabályzás? Olyan, ami a környezeti fényviszonyok függvényében sötétít világosítja a kijelzőt? (leszámítva azt a fajta elsötétítést, amit a tétlenségi időtartam után csinál a windows, illetve amit a takarékos üzemmód aktiválása állít be)
-
ricsip
addikt
válasz
A gyors rendszerindítás csak annyit módosít a leállításon, hogy hibernációs fájlba pakolja a betöltött driverek memóriaterületét, így következő rendszerindítaskor fél-hibernált módon éled fel a windows, megspórolva a driverek inicializálásának idejét. A kikapcsolás ugyanúgy megtörténik ilyenkor is, azaz teljesen kikapcsol a gép, így akkumulátort szerintem nem meríthetne kikapcsolt állapotban. Az akku töltöttség szint kijelzés hülyül meg (lenovo power driver for windows) a félhibernált állapot miatt?
-
m3ss
veterán
válasz
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #120965 üzenetére
Köszi, néztem, de az nem tartalmazza a modelleket.
Ahogy kiderítettem, nagy valószínűséggel ugyanaz lehet, mint a 470s-ben (R140NWF5 R1, 60%sRGB, 40%aRGB, 250nit,)Amit néztem és színhelyesebb, ezeket találtam: AUO B140HAK02 Series Model
AUO B140HAK02.6 (400cdm. 72%NZSC lb 99% sRGB, 700:1 , response 25)
AUO B140HAK02.7 (300cdm, 100% sRGB, 1200:1, response:20)
AUO B140HAK02.5 (300cdm, 75% NTSC kb 100% sRGB, 700:1, response:25)A WHD nem annyira vonz, a nagyobb fogyasztása miatt, meg ott gondolom rengeteget kell bíbelődni, hogy minden alkalmazás minden eleme olvasható legyen. Meg ott, ha jól tudom kábelt is kell cserélni? A sima touch az 40PIN, igaz?
-
lamazonia
tag
válasz
donjohnson #120942 üzenetére
Nincs köze a windows upgradehez.
-
Balinov
titán
válasz
donjohnson #120924 üzenetére
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #120901 üzenetére
Az is jó, de én nem bonyolítom az életem, már a telepítőből törlöm ezeket pl.msmg toolkit-el, vagy ntlite-vel.
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #120899 üzenetére
Na ja. Ezen a fórumon túlnyomórészt ezek miatt megy az eszmecsere. Géphiba száz oldalakon keresztül semmi.
Ha valaki nem ismerné, ezzel gyönyörűen lehet tiltani mindent amit az ember szeretne. -
carr
őstag
válasz
donjohnson #120878 üzenetére
Köszönöm. Máris nézem.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #120849 üzenetére
Mi a szempont, ha ok, hogy drágábban veszel egy G3 AMD-hez képest gyengébb gépet, akkor igen.
Az E magok miatt már a 12gen se "kazán", csak egyszerűen elveszi azt a két szem P magot és csorogsz az E-ken tovább.
Jó? Nem. Élhetőbb mint a 8gen - 11gen? Igen. És kb ennyi az Intel pozitívuma, meg hogy még megmaradt a cserélhető RAM.
USB4 miatt már a TB se jelent semmi pluszt. -
azbest
félisten
válasz
donjohnson #120849 üzenetére
Nekem például nagyon nem szimpatikusak ezek az U procis gépek. Manager gépek, gyenge procik marha drágán. Nem tudom miért nincs többféle P procis.
(a mostani laptopomban H proci van, le lehet lassítani 15W P szintre) -
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #120801 üzenetére
De ez volt :-) Koszi a segitseget!
-
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #120793 üzenetére
de NINCS ilyen menu "Device ➙ Smart Assist" :-)))
Ezeken mar orakkal ezelott tul vagyok... -
válasz
donjohnson #120790 üzenetére
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #120790 üzenetére
Ahogy írod. Én lemértem, 20W körül elvagyok, ha meg hajtom, akkor is csak pillanatokra ugrik fel 200fölé.
Most attól függetlenül, hogy a nótbúkcsekk tesztekkel engem ki lehet kergetni a világból, ők egy RTX5000-es verziót mértek, a kollégának meg T1000-es volt. -
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #120788 üzenetére
toroltem a regit es az ajanlott M$ verziot toltottem le, nem segitett..
DE, az tuti biztos a kamera csinalja!
Amikor elsotetul kicsit nagyon (de meg nem teljesen) es odatolom a nagy holdudvar arcomat, akkor visszakapcsol.
Amikor mar teljesen lekapcsolja akkor nem segit...
Szal valami arcfelismeres/ mozgas, lof@sz, ami be sincs kapcsolva, mert csak a finger print van bekapcsolva.
Viszont elismeteltem 3x, es mukodik, meg kezzel is ha a kamera elott elhuzom a kezemet, feleled, az elso pici sotetites utan is...
Senkinek nincs T14-ese itt? -
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #120784 üzenetére
dehat irtam, h itt be van jo nagy ertekre allitva :-( Ezt biralja felul valami
-
Balinov
titán
válasz
donjohnson #120734 üzenetére
kiprobalom
-
Balinov
titán
válasz
donjohnson #120732 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy induljon, de ne vágja az User pofajaba a vantage screent. Engem is idegesít néha
-
válasz
donjohnson #120723 üzenetére
Próbáltam. Nem nyert
Viszont arra jöttem rá, ha az akku tele van, a hiba nem jelentkezik... olyan 60%-os töltöttségnél kezdődik... Amúgysem acélos az akku.. még egy órát sem bír... Szóval megpróbálok egy akku cserét.
De köszi a tippet -
tvamos
nagyúr
válasz
donjohnson #120704 üzenetére
Az L sorozat nem szerepel az osszefoglalo listaban, csak a "T, X, A és W, valamint R, Z és SL", es felreertettem, mert van tobb Lenovo topic. Inkabb rakerdeztem.
Megtetszett ez a laptop: Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen 2 21AE AMD Ryzen 7 Pro - 5850U
Olcso is, meg szerintem meg lennek vele, de nem tudom, mennyire jok ezek a laposok. Szeretem megtartani oket hosszu ideig. Masreszt nem tudok rajonni, hogy ebbe NVMe-t rakhatok-e. Marmint otthon berakhatom-e a mar meglevot. (WDS200T2B0C) Nem talalom a manualt se, hogy letoltsem, gondolom, hogy benazok, jol jonne egy link hozza. Illetve azert is kene a manual, hogy utananezzek, mehet-e ra Linux, van-e benne olyan komponens, ami gondot okoz.
-
yodee_
őstag
válasz
donjohnson #120668 üzenetére
Gyűjteménybe esetleg?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
donjohnson #120590 üzenetére
És ehhez milyen vudu varázslatot kell elkövetni? Megnyitom az intel graf. vezérlőpultot (akksiról) 48p Hz-et jelez ki, átállítom 60 Hz-re (alkalmaz, megtart), tápcsati rádug, lehúz, visszaugrik 48 Hz-re...Ok, megvan, az enegiaellátásnál még le kellett tiltani külön is a megjelnőfrissítés-váltást az akkumulátoros üzemnél.
-
lanszelot
addikt
válasz
donjohnson #120648 üzenetére
Való igaz.
Úgy emlékeztem ide küldtek.Más: github -on találtam, ha valakit érdekel - [link]
Széria számot és model infot lehet megváltoztatni vele.
Nem próbáltam, nekem nem kell. -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #120639 üzenetére
Én vagy szutykos vagyok a keresővel és szemmel is, de vesszek ha itt látok BIOS pass problémát.
-
válasz
donjohnson #120632 üzenetére
nincs letiltva semmi, külső USB-s bill-touchpad kombóval csak a tapipad része megy. Annyira falhozb@..sznám már, (X1 Carbon) Volt valami frissítés és összeomlott.
-
válasz
donjohnson #120621 üzenetére
Sör + lan party crt-ken? Lec gó
-
válasz
donjohnson #120618 üzenetére
Ja az szinte biztos, játék+munka közben fórumozok
Bocsi! -
válasz
donjohnson #120616 üzenetére
Eh már uncsi magyarázni ugyanazt, kicsit autistának tűntök ma mind, vagy kisgyereknek aki még szó szerint ért mindent.
A CRT igen, tényszerűen a leguniverzálisabb kijelzőtípus ever (ezért is szeretem), felbontás és képfrissítés szempontjából is, én arra kívántam utalni már hetvenötödjére (tényleg nem ért ennyit az egész, bár szeretek hülyeségeken is vitakozni most hogy 10/10-re felújítottam és modoltam ezt a cukiságot) hogy a CRT beállításaiból egység user kb a felsorolt kerek beállításokat fogja látni kis kontinensünkön, mert ennyit enged neki látni a vga driver, tehát nem fogja tudni másra tekergetni, nincs is rá szüksége, nálunk villódzni sem fog semmitől sem, és még csak tudni sem fog arról, hogy éppenséggel Hz-enként tologathatná a hsyncet és vsyncet. -
válasz
donjohnson #120612 üzenetére
De én értettem, de ez itt nekünk EU-ban nem tökmindegy?
-
válasz
donjohnson #120604 üzenetére
PC-s CRT-k kerek frissítéseken működnek, úgyhogy ez nem áll meg
Van régi PC-m crt-vel és a W701-et is rá szoktam kötni, kis Carmageddon crt-n az igazi -
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #120599 üzenetére
CRT TV/monitoros fakap-ra kitalált workaround miért jelentkezik 2023-as szoftverekben aktívan kiválasztható fícsörként egy laptopnál LCD kijelzővel? Mikor minden sor kódot, minden egyes "nemhasznált" fícsört erőszakkal akar kidobni minden multi minden szoftveréből, mert folyton azon sírnak hogy minden karakternyi extra szoftverkód karbantartása mekkora nagy költség nekik!
-
moleculez
veterán
válasz
donjohnson #120592 üzenetére
Igen, így 2023-ban már a balkánon sem meglepő
Amúgy így már érthető a hálózat - akksi váltás közt van ez az eltérés.
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #120582 üzenetére
Csávókámnak azért sikerült olyan könnyen gyorsan pikk-pakk felnyitnia a gépet, mert már előzőleg sikerült letörögetni róla az összes rögzítő körmöt?
-
válasz
donjohnson #120541 üzenetére
Én is elég letiltogatós vagyok, de azért a biztonsági frissítéseket szeretem a gépemen tudni.
Főleg hogy az informatika utolsó nagy lépcsője (ssd elterjedése) óta azért gyorsak a frissítések mint a szélvész. -
válasz
donjohnson #120532 üzenetére
De miéééért?
Hadd frissüljön már szegény gép, évekig napiztam a Frankenpadom, nem lett lassabb a Win10-es C2D-n sem, több év alatt sem.
Ami megfogja a programindításokat, az a biztonsági vacka, azt ki lehet herélni, bár nem egyszerű, és azért nem ajánlanám mindenkinek, főleg nem a mindenre kattintó rétegnek, igaz, nekik számítógép sem való.
Az automatikus driverfrissítés letiltását támogatom, az okozhat problémákat. -
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #120532 üzenetére
Bocsi, tudom jó szándékból írtad, de ezeket én nagyon tudom.
A saját gépemen nincs is winupdate, sok egyéb funkció mellett, nem letíltva van, hanem törölve. Egyébként gpedit sincs
De céges dolgokról beszéltem, ami teljesen más történet.
Konkrétan, ha nem ugyanazon a programverzión dolgozunk, akkor nem tudjuk egymás file-jait olvasni. És még sok egyéb dolog is van, amiért imádom az egész rendszert. -
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #120528 üzenetére
Én is arra szavaznék hogy inkább legyen 2x vastagabb, de mint a tank és duplaaklkora aksival. Sajnos még nem kérték ki a véleményemet, eléggé elítélető módon.
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #120522 üzenetére
Van némi tapasztalatom T és L sorozattal is. Tudom miről beszélsz.
De arra azért kíváncsi lennék, hogy hány T-set tudnának ma eladni ha olyan lenne a felépítésük mint anno a T400 volt. -
válasz
donjohnson #120516 üzenetére
Kivettem a 2,5"-os SSD-t, de a kábele benne maradt. Azt is kivettem, és a hiba megszűnt!!
Jövök egy sörrel, vagy csokival!! -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #120490 üzenetére
Ha most csak a T14 G4 AMD-t nézem a hivatkozott HP ellenében is, még akkor is kicsit morci leszek, mert HP ugyanabba a méretbe belerakott egy HS procit, 2db RAM slotot, 600nit-es 120Hz-s kijelzőt, kész szörnyeteg. Ez tényleg egy WS, nem úgy mint az annak kamuzott P14s.
Note: A P14s G4 esetében végre lett valós különbség a T14 G4-hez képest, a P14s rendelhető 64GB RAM-mal(forrasztott nyilván), T14 32GB-re van korlátozva.
-
válasz
donjohnson #120487 üzenetére
Nekem továbbra sem adja ez a palmrest színétől eltérő touchpad.
Olyan mintha valami alsópolcos játékszer lenne. -
vicze
félisten
válasz
Mi benne a döfi pontosan?
Turboban gyengébb, mint a G3 AMD és 40% throttling hosszabb futtatásnál. Az Inel továbbra is nevetséges.Ha döfit akarsz nézd meg a HP EliteBook 845 G10 AMD tesztjét...
-
moleculez
veterán
válasz
Sexy, amugy nem is drága.
-
nggabi
félisten
válasz
donjohnson #120077 üzenetére
úgy tűnik a képernyő villogás az eltérő felbontástól is van. az új laptopok nagyrészt 16:10-esek, 1920x1200 a régi monitorok nyilván fullhd.
de számít az universal dock firmware updatje is
szóval a megoldás windows update driver frissítés kikapcsolása különben visszarakja magától a márciusi intel UHD drivert. friss intel driver letöltés, feltelepítés ARC és egyéb spam nélkül. öröm bódottá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest