Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• yoee74

csendes újonc

válasz donjohnson #121709 üzenetére

Donjohnson, köszönöm!

Kivettem az akksit, elindítottam a gépet, erre azt írta ki Win, hogy Lezárás (vagy vmi hasonlót) és lekapcsolta a gépet. Erre visszatettem a külső akksit, újra indítottam és elkezdte tölteni az akksit. Ezt azért érdekesen tette, mivel az akksi ikon sokáig nem mozdult meg, ha fölé vittem az egér kurozrt, akkor is u.a. mutatta (minimum fekete csíkocsk, 5% töltöttség akku2-ben)
    Aztán egy idő után már 22% volt a 2.akkumulátor. Aztán 29%. Kissé diszkrét módon, túl nagy lépésekkel ment felfelé. Aztán 55 %-nál megmozdult az akku töltöttségét jelző fekete csíkocska is és akku1 is hirtelen a harmadáig tele lett. Nem értem, hogyan.

Aztán kb. 20 perce Vantage-zsal upgrandeltem (BIOS és Intel management Firmaware).

Most úgy tűnik, felveszi a töltést mindkét akkumulátor. Lehúztam hálózatról, akkor szépen fogyasztotta a rendelkezésére álló akksikat;majd vissza dugva folytatta az akksik töltését.

Úgy tűnik megjavult, köszönöm a segítséget!

De:
    ad1; mi a bánat volt, lehetett? nov.19-én volt egy nagyobb Win11 frissítés.
    ad2; mi a fenétől gyógyult meg??

Szerinted?

• yoee74

csendes újonc

Sziasztok,
    egy kis iránymutatásra lenne szükségem. Na jó., kis segítségre.
    Használtan vettem, jó egy éve, egy T480-at, alapvetően összelegózott gépezet.
    Az akksik sem voltak gyáriak, azok is cserélték voltak. A külső akku az "dupla" (ha van ilyen) így jól megfogható a gép. 3-4 órát simán tudtam használni, de pár napja az történt, hogy nem veszi fel a töltést. Az egyik akku 0% a másik meg az 5%-ot nem lepi túl, hiába hagyom tölteni - próbáltam már kikapcsolva, bekapcsolva, nem megy. Win11 azt írja, hogy csatlakoztatva(de nem írja hogy töltődik). A Vantage szerint a külső és a belső is olyan 90% körüli elhasznalodast mutat.

Gőzöm sincs mi történt egyik naprol a másikra. Ti valószínűleg össze futottatok már a problémával. Elhalt valami az akksi(k)ban? Kimenet valamilyen vezérlése?
    Azt nem, tudom elkpezelni hogy egyszerre mentek volna tönkre (bár miért ne) igaz egyiknek azért csak kellene töltést felvennie, nem?

Merre induljak? Új akku? Vagy akkuk?

Új hozzászólás Aktív témák