- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kedves Tim82!
Köszönöm gyors válaszod! A BIOS-t természetesen a Lenovo hivatalos oldaláról, abszolút biztos forrásból töltöttem le, még a közzétett SHA256-os hash-eket is ellenőriztem a fájlokon. Sajnos a megjelent warning üzenetre vonatkozóan én sem találtam semmi értelmeset, kivéve ezt. ("Did I get any surprises? résznél találod a lényeget"). A srác egy T60-at akart frissíteni akku nélkül és a jelek szerint sikerült is neki, annak ellenére, hogy ő is megkapta a hasonló üzenetet.
Az EC verziót tekintve szerencsére én sem tapasztaltam semmi problémát, a gép azóta is gyakorlatilag folyamatosan üzemel. Azért is gondoltam megkérdezem itt a Fórumon, van-e esetleg tapasztalat régebbi EC verzióval
Köszönöm az akkukra vonatkozó felajánlásod, tisztelettel elfogadom a segítségetbudapesti vagyok, privát üziben jelentkezni fogok.
Üdvözlettel,
Bélabácsi -
SidCorky
őstag
Köszi, megoldódott. Aktuális volt már egy reinstall, feldobtam a 7-et, ugye az a gyári rendszere, de valamiért lassú lett tőle mint a dög, pedig még csak a driverek voltak fent, a support oldalról a w7-esek, de legalább működtök a gyorsgombok, fényerőállítás is. Visszadobtam a 8.1-et, a hotkeyt is, most jó, bár a thinglight még mindig nem jó, de annyira nem is hiányzik.
Más: laptopsystemnél 150-200 körül van ajánlott thinkpad, szebb kijelzővel?
-
-
-
-
-
Chaser
legenda
Igen, összességében nagyon jó töltő, nyilvan nem boltban kell venni 25e-ert egy fejjel
tartaléka raktam el egyet, sose tudni lesz-e rá szükség, ha beesne egy x220 ips-sel jo áron talon gepnek nem tiltakoznek ellene
szerk: ccfles, idővel csökken a fenyerejuk, cső cserében nem érdemes gondolkodni, komplett panel oke, de ahhoz tudni kell az aktuális fényerejét
egyebkent jah, kb 7 felé panellel szerelték, fenyerovel nem volt baj -
-
SNor
tag
Szia,
SSD átköltöztetéskor szembesültem vele, de itt egy-egy összehasonlító kép YT videókból. -
Sanyi.mTs
addikt
köszi.
Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért megnéztem a régi ssd-t (amit lecseréltem a jelenlegi nagyobbra) ott működött rendesen a trim. És találtam egy trim mappát is egy sp51138 nevű Intel Rapid driverrel. Ezt rátoltam még az új telepítésre és működik.akkor legközelebb ne telepítsem SU-ból az Intel Rapid drivert?
-
fi:zi'k
nagyúr
Hmm, köszi. Most ez annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy lehet bepróbálkozok vele és akkor nem kell most direktben IPS verziót vadásznom. Műszerész ismerős úgy is van, majd boldogítom vele.
Ami viszont necces lehet, az magának a panelnak a fedlapban való elhelyezése, mivel a gép 305 x 206,5, a 13,3-as panelek meg szintén 300 mm körüli szélességűek. -
Dr. Akula
félisten
Most így hirtelen ezt találtam: "The only way to have back-light on your x220 is to install a x230 keyboard, which is possible.". Szóval ha nem volt, akkor is megoldható. Állítólag.
---
Nemtom volt-e már, de: [link]. Ha kisdobosbecsszó esküszöl hogy fél szemedre süket vagy, akkor még mindig lehet frissíteni ingyen Win10-re. Ha esetleg most venne vki régebbi gépet és upgradelne...
-
fi:zi'k
nagyúr
Hmm, akkor ezeket benéztem, pedig az X220 esetében az i7-IPS viszonylatra határozttan emlékeztem, hogy vhol olvastam. Thinkwikire gondoltam először, de most megnéztem és nem ott.
És pl az E6220 hozza egy X220 gépelési komfortját? Bár a pöcökegér hiánya fájó pont mindenképp.
(#87880) Tikakukac
Hmm..nem tudtam, hogy az X220/30 is érintett a foltosodással kapcsolatban, csak az X240-re emlékeztem.
USB 3.0 mindenképpen kellene egy, DP-port nem szempont jelenleg. -
Recon666
Közösségépítő
-
csubuka
addikt
Szia!
Sajnos nekem nem működik. Lehet a korábbi mókolások a régi PM-el ölték meg a lehetőséget, de nem nagyon látja a gyári akkut.
Az alábbiak mind fenn vannak:
[Lenovo Power Management Driver]
[Lenovo Settings]
[Lenovo System Interface Foundation]
[ThinkPad Settings Dependency]Ezt mutatja csak, semmi lehetőségem nincsen töltésszabályzásra.:
-
adalbert1
veterán
Esetleg inkompatibilitásról, vagy chipset miatti méret korlátról tudtok valamit T60 és SSD esetén? Az egyik barátom szeretne a T60-ába SSD-t vásárolni (valamilyen népszerűbb márkát, Samsung, Kingston - vagy más is lehet, ha van valami kifejezetten ajánlott) 240-256 GB-os méretben, van valami amitől tartania kellene?
-
havri1
félisten
No, az a helyzet, hogy a w520-on pont, hogy nem működött a leírás alapján.
A win10-es Lenovo settingsben ha bekapcsoltam az akkumulátor erre vonatkozó beállítását, hogy ne töltse fullra, azt már a program bezárása után elfelejtette. Újra megnyitva ismét ki volt kapcsolva. (amúgy elég vérszegény ez a Lenovo settings, nem lehet kézzel beállítani értéket, csak annyit, hogy ne töltse 100%-ra, viszont 88-nal már tölt...)
Azt a Lenovo settingset töröltem, és felraktam az ezer éves (azt hiszen a 7-es - kellett mókolni vele, mert az új build - al nem megy, de ide is többször bemasoltam) power Manager-t, azóta is tökéletesen működik (abban még meg lehetett adni, hogy x-y ig töltsön).Na ugyanez az x220-on nem jó, mert (mint ahogy írtam), pár restart után alapra áll.
-
Chaser
legenda
nem megyek bele most fáradt vagyok
ha csörtézünk kard nélkül lehetőleg, kéz és láb használattal, kézzel csak testre, lábbal fejre is mehetnewmoonlight akkor annyi, mai akkuk ilyenek, van itt most pár lg is, még 500 ciklussal is 85%-os, nem is mai kiadás
pwm-ben állítsd 80-90%-ra, ennyi a max amit tehetsz érte
Grafirka igen az, vagy hagyod, működést nem befolyásol
-
Chaser
legenda
ott van, elég tényszerűen, de a kedvedért újra, nem utaltam semmilyen alulfeszre:
annyira nem random a tdp osztály, hogy a cel 420 65w-tal kezdte, fél év múlva 35 lett belőle, ezért jött fel, semmi másért, hogy te mit képzelsz bele egy másik dolog
az egy osztály, annyit jelent több biztos nem lehet a fogyasztás, hq mobil i5 esetében nyilván közelebb van a megadotthoz mint annak feléhez
a csoda ulv-re mai gépeket értettem, mert legtöbben az van...csak már más nevük vanén arra válaszoltam neked h szted nincs 4 magos mobil i5, ami nem meglepő, még sok hivatásos sem tud róluk, de léteznek már
a "kitalált" tp pont annyira kapcsolódik a témához mint bármi sztem
mivel nem létezik és nem is fog
de ez már tényleg off és én befejeztem
-
Chaser
legenda
c2d azért nem p3 és a lényeg, h megadnak egy tdp-t, ami oké, ha változtatnak rajta az is oké
15-ös tp is gondban van 45w-talén skylake 4 magos i5-tel fogok új gépet venni ha veszek, nem pedig egy bohóc mutatványra van szükségem
alulfeszről szó nem volt, bármelyik cpu órajelét winben le lehet venni és akkor bizony a csoda ulv se fog dupla üzemidőt futni
volt alkalmam legutolsó c2d-től core i összes 3. genen át sok gépet tesztelni, már befutott pár csoda haswell is, nem hasonlítgatok 8 évvel ezelőtti dolgokhoz semmit, tdp egy dolog, valós fogyasztás megint egy másik -
Chaser
legenda
valóban nem random módszerrel
anno a cel 420 65w tdpvel kezdte, eltelt fél év és 35 lett, de nem random amúgy jahnekem nem kell álom thinkpad, az már sose lesz, de vannak értelmes gépek, ezért mondtam megfelelő gép kérdése
parkasz ne bonyolítsd túl, 420 szerintem, ahhoz akkut is kényelmesen találsz, s-hez neccesebb
usb3 csak akkor van bennük ha i7-es modellek, kicsinél legalábbis úgy van
ezeket már olcsón adják, 14" és alatti gépeknek nem nagy ára vanGrafirka panel típus környékén nézelődnék én is
-
Chaser
legenda
a 45w nem azt jelenti, hogy annyit eszik kötelezően, csak ehet max, egyébként kicsit mást jelent
a kérdés pedig annyi volt, létezik v sem, te azt mondtad nem, pedig már egy ideje léteznek ilyenek is
és jah, simán venném olyannal...érdekes, eddig is volt 4 magos i7 + ht és megfelelő gépben eddig is le lehetett hűteni..na majd innentől egy only 4 magost nem lehet?akarás kérdése, ahogy eddig is
üzemidő? ne már...winben ugyanúgy be lehet állítani pitsa órajelre mint egy gyárilag 2ghz-s csodát...persze max órajelen videokonvertálásnál nem lesz nagy üzemideje, de bőven végez azzal 2 óra alatt amivel egy ulv-s 2mag+2ht-s csoda 4 óra alatt sem -
newmoonlight
senior tag
Egy szerény 12 magos tucattermék. Gondolom tele van ilyennel a Harverapró...
-
newmoonlight
senior tag
X-verzióban is legyártatnánk ofkórsz.
Egyébként tényleg érdekes lenne, ha kiküldene a Lenovo a vásárlóinak egy közvélemény-kutatást a következő sorozat általuk elvárt specifikációiról. Vagy lenne egy alulról jövő kezdeményezés. Kedvenc játékom, a PS3-as Modern Warfare 2 remastered-változatát is elkezdte sürgetni egy ausztrál srác és -mit ad Isten- az Activision ősszel ki is adja az MW1 remastered-jét.
-
Köszönöm a válaszodat!
Akkor valamilyen szinten megnyugodtam, hogy ez ilyen, nem nálam van a probléma. Azért majd egy pasztázást megcsinálok rajta MX4-el, hátha hoz rajta pár fokot.
Más: A wifi megszakadásos jelenség tegnap sajnos újfent többször előjött, hiába állítottam "Auto"-ra azt a bizonyos beállítást, szóval valószínűleg a router nem kedveli ezt a fajta intel vezérlőt.
-
törölt tag
Nem feltetlen neked szanom, de ennek kapcsan a fenti eredmenyeimet egeszitenem ki azzal, hogy az X200 legalacsonyabb IDLE homersekelete 34-35°C kozott van. Ez egeszen pontosan ugy nez ki, hogy boot utan ezen ertek fole nem megy a CPU homerseklete. Ha bongeszek es nyitva felejtek 25-30 tabot Firefox-ban, 39-40°C kozott all meg.
-
Látom, hogy X220-at használsz. Nálad hogyan alakulnak a hőmérsékletek?
Dokkolón van a gép, ami néhány fokkal magasabb hőmérsékletet eredményez, de kissé soknak találom, hogy alaphelyzetben is 50°C+, ha pedig elkezdek videókat nézni Youtubeon vagy Twitchen, akkor felmegy 85 vagy akár 90°C-ig is (i5-2520M).
Pár napja még a Win10 “Rendszer és tömörített memória” folyamat is állandóan pörgette a procit 35%-on, olyankor 70°C alá be sem nézett, de azt sikerült véglegesen kilőnöm.
A másik, hogy ennek a szériának tényleg ilyen hangos a ventilátora? Volt régen még X200-asom, barátnőmnek van T410, de azok ehhez képest sehol nincsenek zajszintben.
-
Gabesz87
veterán
Értem, köszi. Hm, hát nem tudom, hogy be mernék-e vállalni ilyet. Nem nagyon szeretem az efféle "buhera" dolgokat. Másrészt én továbbra is úgy gondolom (persze lehet, hogy tévedek), hogy ez nem oldaná meg a problémámat.
Az is eszembe jutott, hogy egy mini USB-s wifi vevőt veszek, és azt használom. -
Gabesz87
veterán
De, másik WLAN kártya eszembe jutott, csak amikor kicseréltem, francnak sem volt kedve keresgélni, hogy melyik jó, melyik kompatibilis, meg ilyesmi. Egyszerűbbnek láttam egy ugyanolyan beszerzését, ami volt benne. De ha ez is ugyanazt produkálja, nem hiszem, hogy másik típussal jobb lenne.
Mi az a Whitelist mentes BIOS? -
newmoonlight
senior tag
X230-ason ugyanott az ExpressCard-slot felett is elég gyengének tűnik az palmrest-szakasz. Megnyomtam, majdnem túl jól sikerült a tesztelés. Nem létezik oda valami vakdugó, ami kitölti az ECard helyét és nem engedi lehajolni azt az 5 cm-es részt? Vagy öntsem ki betonnal?
-
Leonard
tag
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Valószinüleg lövök akkor egy X230-at, viszont az én gépemen a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet még külön van, míg ezen már egyben. Mindkettőt használom, egyikben egy aktív hangfal, míg másikban értelemszerűen mikrofon.
Konkrétan mit kell ahhoz vásárolnom, hogy az egy audio kimenetből ugyanígy külön-külön fejhallgató és mikrofon kimenetet varázsoljak?
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest