Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #69961 üzenetére
Gondoltam rá, csak elegem lett a x200-x201 vonalból. Az összes hibát végigszoptam amit csak lehetett, elég volt, jó volt, élvezetes volt, de no thx.
x201-ből szerintem már csak LED volt, legalábbis nem tudok róla, hogy az kapott volna gyárilag CCFL-t.
x220-ra nem kell matt fólia. Ott gyárilag matt az IPS. -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #69959 üzenetére
Mikor árban 1:1 cserélhetsz kb. x200-x201-et nem nagyon akaródzott maradni mellettük. Kijelzőt azokba sem volt sokkal egyszerűbb kendácsolni, mire egy ledeset CCFL-esre átraktál és lerendeltél matt fóliát megőszültél ugyanúgy, emlékszem én az első botladozásokra, nem 2-3 email ment ki a németeknek, hogy mit akarok és milyen legyen meg felrakni stb stb, jobb ez így, csak elkényelmesedtem már.
-
-
lacus83
senior tag
válasz
Chaser #69850 üzenetére
Kizárt
De azért beparáztattál.Az enyémen is az elméletileg nem rég kijött EXT0BB6Q FW van,de én nem is használok Magiciant így nem tudom hogy frissült és manuálisan sem frissítettem.De ha ez a frissítés nem rég jött akkor az én SSDm lehet a Marsról jött a Transformerek előtt mert több mint fél éves.
X Akta?
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
Chaser #69754 üzenetére
Hát akkor majd mindenképp várom az élménybeszámolót.
Egyébként az earpods kapcsán is szkeptikus voltam, mert anit-apple fanboy vagyok, legalábbis telefon fronton mindenképp, és azt hittem, hogy valami gagyi konzumer füles lesz, de ez a kétutas megoldás kifejezetten elnyerte a tetszésemet, nagy megelégedéssel használom a Nexus 5 melléOtthon meg marad a Veletech-es Audio Technica ATH-M50 nyereményfüles
-
Peet91
aktív tag
válasz
Chaser #69738 üzenetére
Egyébként milyen a Piston? Mármint ami eredeti. Gondolkodtam rajta, hogyha kileheli a lelkét az earpods, akkor olyat vennék, mert elég jókat mondtak róla, csak hát ugye problémás, hogy nincs referenciám, nem tudom milyen az eredeti, és milyen a fake. Ha kicsit írnál róla, azt megköszönném.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #69734 üzenetére
Részben igen. Ugye egy rakat dolog extra és másképp van, de a nagy része stimmel. A kérdés inkább az, hogy az apró bigyók milikre stimmelnek-e. Mert tabletben a BT is lent van, akksi miatt tepsisebb az egész és a többi... ilyet még én sem építettem át, relatív kevés tabletet kellett elbontanom hál' Isten és azt is vitték el azonnal.
-
-
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #69378 üzenetére
Ami a családban van, az a jobb, lilás, még T61p-ben, WUXGA.
rgeorge: még szeretném konkrétan együtt összehasonlítani a kettőt, hozzácsapva még egy IPS-es TP-t.
Lehet, hogy nem jobb, illetve azt sem tudom, hogy az én példányommal minden stimmel-e. (bár olyan gyanúm is van, hogy elég nagy a szórás, elég csak megnézni a notebookcheck-es tesztet W510-W520-W530, elvileg azonos paneltípussal...) -
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #69375 üzenetére
Valamikor szeretnék egy átfogó összehasonlító tesztet csinálni, de szerintem a színteret leszámítva az LG-P jobb. Hamarosan elérhető közelségben lesz egyszerre a három legjobb 15" körüli Thinkpad panel. Ezek közül az egyikre én is nagyon kíváncsi vagyok, a másik kettőt láttam már.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #69365 üzenetére
A V7 is RGB LED-es, viszont az glossy. IPS szerűségre ne számíts. Élénk színei vannak, érdemes kalibrálni, utána meg szívni a programokkal, hogy mindegyik kezelje rendesen a színprofilt. Alapesetben elég fals színeket kapsz, még ha elsőre tetszetős is a telítettség.
Grafikus monitorból pedig a HP-t annyira nem ajánlanám. Drágák, és ahhoz képest nem annyira jók. Ha nagyon jó kell, akkor Eizo, ha jó ár/érték arány, akkor Dell, pl. U2711, U2713H, ezek tudásukhoz képest nagyon jó árban vannak.
-
-
-
-
-
i400
senior tag
válasz
Chaser #68766 üzenetére
Chaser és a többiek: Bios AHCI oké, benchmark hozza azt mint kollégám macbook projában az ugyanilyen ssd. Ami sok idő az a win logónál a pontok pörgetése. Friss telepítés, garanciában cserélt új alaplappal.
én ezzel a géppel nagyon szívok, vagy túl nagyok az levárásaim... a héten volt bent nálunk egy T430si azonnal cseréltem volna a gazdájával
-
hxd2ODR
csendes tag
válasz
Chaser #68774 üzenetére
Szia! Köszi a segítséget! Most is gyári Bios van rajta, "csak" whitelist ellenőrzés van kilőve belőle.
letöltöttem a Lenovo oldaláról a gyári Bios-t is, ami Flash Update. Futtatom, és kiírja, hogy a BIOS fájl megegyezik a Bios ROM., és ebben az esetben a frissítés nem szükséges.. -
SpeedR
őstag
válasz
Chaser #68694 üzenetére
Ennek egyáltalán nem sárgás sem az alja sem a teteje. Az egyedi probléma lehetett.
A szokásos led és tn betegségek(gyenge betekintési szögek, alulról pici bevilágítás) alól persze ez sem kivétel, de az átlag x200 kijelzőtől nem rosszabb. Nem AFFS-sel kell összehasonlítani. Az természetesen más liga.(#68697) Tikakukac
Milyen alkatrészekre gondolsz? -
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #68471 üzenetére
Persze, az igényeink (meg a felhasználási terület is) nyilván mások, neked gondolom, munkaeszköz is, nekem meg privát használatra kell csak jelenleg.
(Eleve tiszta volt, hogy a neked tökéletes telefonról van szó és arra vagyok kíváncsi, csak a kolléga akarta teljesen egyértelműsíteni.)
Én tableten is rendszeresen melléütök, vagy kihagyok betűt - az érintőkijelzőn valahogy sokkal kevésbé tudja áttekinteni az ember, hogy kell-e korrigálni.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #68469 üzenetére
Nagy kezekben nálam sincs hiány, de fontos, hogy egy kézzel kényelmesen tudjam kezelni a telefont. Dual sim-re nekem nincs életbevágó szükségem, jelenleg kb. nyaraláskor tudnám kihasználni a funkciót.
Nekem elég az egyszínű led is, a lényeg, hogy jelezzen (vagy legyen helyette valami olyasmi készenléti képernyő, mint amit a legtöbb WP-s Nokia tud, korábban meg a kései Symbian-os, ill. Meegoo-s Nokiák tudtak).
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #68467 üzenetére
A fülessel csak óvatosan, biztosan tudod, hogy sok hamisítvány kering a Xiaomi Piston-okból.
Nem tudom, nekem 4,7" kb. a maximum és 4,5"-4,7" körüli méretre bőven jó számomra az 1280*720-as felbontás. De nem vagyok pixelfetisiszta telefon- és tablettéren, szóval alacsonyab felbontás sem probléma.
Tablet nekem hasznos, az ideálisnak a 8-9" méretet tartom eddig, nálam az tud részben kiváltani notebook-ot.
-
-
havri1
félisten
válasz
Chaser #68434 üzenetére
Igen, legfrissebb.
CPU alulfeszeléssel kapcsolatban..Itt a fórumon láttam screenshotot egy beállításról, de az Pxxxx procira volt.
Én 1V-ra tudtam csak minimum beállítani, és 9.5 vagy 10x fix szorzóval.
Ment, és hűvösebb ez tény, de olyat nem lehet, hogy a szorzót is variálja (ha nem kell minek menjen maxon a cpu), de a fesz STABILAn a beállított minimum legyen?
Vagy esetleg 0.8-1V között váltakozzon csak?T9400 as CPU
(amúgy küldtem felkérést az értékelésre, nem kaptam még semmit azóta, hogy továbbléphessek)
-
havri1
félisten
válasz
Chaser #68431 üzenetére
Átnyálaztam, de biz isten nem találtam meg benne.
Még az 56k-s modemet se látom, pedig azt felismerte a win, és eszközkezelőben is ott van. (ezt se értem minek még ilyen modem ezekebe, 10 éve nem is hallottam betárcsázós netről)AIDA/Eszközök/Fizika eszközök és PCI eszközök között kerestem
-
dauphin
aktív tag
válasz
Chaser #68285 üzenetére
Rendben, a fejemhez kaptam, de attól te még nagyon messze vagy kedvesség mintaképétől. Dehát, hülyeséget kérdezni mindenkinek szíve-joga - szerintem -, attól még nem jön el a világ vége. Te úgy gondolod, én így, a harmadik plusz az ennediken meg mást. Ne vigyük túlzásba az offolást, kibeszéltük a témát, szerintem nem az első voltam és sejtésem szerint nem is az utolsó, akire kibuktál és kibuksz majd. Rendben? Békepipa?
-
dauphin
aktív tag
válasz
Chaser #68283 üzenetére
Szia! Na, az ilyen és az ehhez hasonló megnyilvánulások miatt vannak vele sokan, hogy csalódnak a fórumban, vagyis inkább egynéhány fórumozóban. Dehát különbözőek vagyunk, ez így nagyon jó, van kit alázni, ha úgy adja a kedved. Nem vagyok otthon a témában, szeretnék információt számomra nem világos, érthetetlennek tűnő dologról, és kaptam is eligazítást - rendeset, nem arcpirítót - mástól. Köszönöm nekik, és köszönöm neked is annak ellenére, hogy kedvességből és türelemből leckét kéne venned, nem gondolod? Peace!
U.i.: De ahogy írtam fentebb, különbözőek vagyunk, nem neheztelek rád.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #67818 üzenetére
Bocs, de talán ha egy típust találtam, ami esetleg kompatibilis lehet(sajnos béna színekkel, de ez most nem kérdés). Csak ott 1 csatornás LVDS van a 2-Ch helyett, ezért egyáltalán nem biztos, hogy tényleg stimmel. A többi tuti nem. Van még eDP csatlakozós, meg 2Ch 10-bit, 50pin-es.
-
boost
veterán
válasz
Chaser #67782 üzenetére
Az van, de néztem amazonon a reviewkat, és nem volt egyöntetu" az öröm. Nem volt teljes a kompatibilitás. Pl hibernálás után nem mu"ködött, meg ilyen gondok voltak, ezért letettem róla. Nem akarok szívni. A privát gépem egy mac, onnan jött ez a filozófiám, hogy inkább tudjon kevesebbet, de azt megbízhatóan, és folyamatosan.
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #67647 üzenetére
Igaz, persze. Nekem a 9 cellás kicsit nehéz volt egész napi cibálásra, így "lemondtam róla" pár esetben... Gond nem lett belőle...
*Milyen módon romlik el a venti szabályozás? Hátha nekem is ilyet csinált? -Mondjuk nem számít mert anélkül nem használható rendesen win7 alatt.
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #67645 üzenetére
De pl a T400-ak esetében W7 alatt nem megy a vga kari váltás bizonyos verziók esetén, így ott igen célszerű frissíteni, ha szretnél kattintásos váltást dedikált gpu-s gépeknél... (nem tudom, hogy ez mennyire érinti a t500-at). Plusz régi bios-nál tapasztaltam olyat, hogy akksi nélkül fesz-kimaradás van, akkor elfelejt mindent. Most az újjal nem volt ilyen azon az egy alkalmon...
-
szki
őstag
válasz
Chaser #67641 üzenetére
Kösz a tippeket mindenkinek. X akta nálam ez a hidegindítási probléma. Megoldás lehet, hogy sose kapcsolom ki, ha egyszer elindul a laptop 20-30 perc alatt (hibernálásból is felébred)
Hol találok régi biost T500-hoz? A 2009.-es 3.06, és a 2012-es 3.23 se vált be...
(Bios frissítés miatti anomália nem az én hibám, hanem a gyártó hibája...) -
szki
őstag
válasz
Chaser #67635 üzenetére
Szerk: Bios frissítéskor minden oké volt. Kivéve, hogy már nem indult újra a gép
Megy gariba. Mert itt Németo.-ban adtak rá 1 év garit a használt laptopra is...Köszi Mindenkinek a tippeket!
T500-as lenovo a gép. Egy Bios frissítést eszközöltem rajta, és azóta problémásan indul. Bekapcsoláskor fekete a képernyő. A BT led világít, és se kép se hang. 20-30 perc után lép tovább, és nem mindig tudom elkapni a biosba belépés pillanatát.
Végül letiltottam a BT-t Biosban a Securityben, de újraindításkor ugyanúgy fekete képernyő.Vagy itt kellett volna letiltanom a Wlannal együtt minden mobil kommunikációt?:
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest