-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Épp most esősítette meg a másik user, hogy ha megnyomja kifagy, és teljes azonos jeliséget produkál. Még egy mintára várok, de a T460s így részemről megerősítve.
Következő a T470s... Hálaég a T480s már tortál más felépítésű.
Amit csináltattam vele, kijelzőre fektetve hüvelykujjal benyomattam vele a fent vázolt ponton a hátlapot, úgy hogy fogta a szélét közben. Kértem, hogy ne erőből csinálja csak érzéssel, finoman.
Amúgy az adott modell, dupla hőcsöves és nincs a szivacs "spacer". -
arcsin
senior tag
A koncepció az volt hogy az összegyűjtött ösztöndíjamból (nem egy Soros ösztöndij sajnos
) vásároljak egy laptopot. Ez 80 ezer huf volt; ebből kijött a fhd csere panel meg a lematyizott (tényleg úgy néz ki a megnyomódás) kijelzős x250
. A ram, SSD egyszerűen átment a régiből. Szemeztem az x1-ekkel is de nagyon megrémített a beforrasztott ram, meg az egyéb apróságok. De megjött az x250, kicseréltem a kijelzőt és talán én voltam a világ legboldogabb embere ezek után.
8 Gb ram ha windows lenne rajta húznám a számat, de arch tint2+openbox-szal elég lesz. Kisebb indie, egyszerübb grafikájú játékokat akár BT-s kontrollerrel játszva is simán viszi a hd 5500. Jegyzetelni, pythonozni, böngészni imádom.
Az x230-on pöcköt használtam csak és kizárólag, a tapipad elég használhatatlan volt, de pöcökkel irányitva elég ölbe -laptop volt a kanapén dögölve is.
Eleinte féltem hogy az új nem lesz ölbe-laptop, bekuckózós, mivel nem állt olyan jól kézre a picike pöcke.
De pld mostanában ha az ágyban (szigorúan IKEA-s babzsák aljú laptop tartóval) használom egészen ráállt a kezem a taccspadra hogy nagyobb mint az x230-on. -
arcsin
senior tag
Igen a TDP ami a lényeges különbség. Ha számokban szeretnénk kifejezni érdemes megnézni a PassMark-on.
i5 3320M vs i7 5600U .
i5 5300U vs i5 3320MÉn is az x230-am cseréltem egy x250-re, de pont amiatt hogy U-s procis(gyengébb, visszafogottabb processzor) igyekeztem volna -ha már költök rá- nagyjából ugyanolyan teljesítményűre váltani vagy jobbra. Végül az i7-es verzió volt kb pariban vele. ebayen vettem egy nyomott kijelzőset olcsón (amúgy is cserélni szerettem volna a kijelzőt, így kapóra is jött).
-
Penguin95
senior tag
Valóban hasznos, én is azt használom ismeretlen gépeknél, csak sokaknak vagy nem mond semmit az, hogy M2*2,5, vagy összeszerelésnél nem tudják betájolni, melyik is volna az. Én ezért szoktam inkább a papírlapos megoldást ajánlani. Fogsz 2-3 A4-es lapot (mágneses szerelőlap még jobb, de ugye olyan nincs mindenkinek), és arra teszed ki olyan mintában a csavarokat, mint ahogy a laposban is vannak. Esetlegesen oda lehet írni, hogy két egymás melletti lyuk közül melyikbe való, vagy le is lehet fotózni az egyes szerelési fázisokat, és így el sem lehet téveszteni. Ha meg egyszer már szétszedted, utána sokkal könnyebben fog menni legközelebb.
-
Tikakukac
titán
Az nem semmi. Van olyan masszív. Érezzük milyen mélyen vagyunk? Én igen, a seggemet veri a pokol tüze, annyira mélyen kutatunk már. Akkor fejlécre: itt fele olyan konfigos és dupla annyiba kerülő gépeket méregetünk össze lassan. Az kezd ciki lenni, nem?
Nem, nem T42 volt. Ezt sajnos még a T420-addal egykorú, sőt, fiatalabb HP-k is tudták. Biztos vagyok benne, hiszen ilyen gépet hoztak be hozzám már
Csúsztatás. Senki sem írt izomból ütést._adaml21_:
Na ez az a pont, ahol az érvelésed már teljesen érzelemvezérelt, és alapokat nélkülöző. Azért egy T460-T470-T480 még mindig nem említhető egy lapon semmilyen konzumer laptoppal, ha csak a legalapvetőbb dolgokra gondolunk, mint 180°-os zsanér, bill túlfolyó, recsegésmentes illesztések, anyaghasználat, stb.
Jahj, csacsi öreg medvém. Ha te tudnád mennyi recsegős business class és zsanérhibás Lati megy át garin manapságKijelző körüli keret az fogy úgy, mint a K53-nál. Az pedig az ipar mélypontja volt. Ha alapokat szeretnél, adok. Több doboz alapja van az érvelésemnek darabokra szedve.
Én még emlékszem azokra az időkre, amikor az egész egyetemi évfolyamom Dell Inspiron N5110-et vett egyetemre a 2010-es évek elején, mert 200 alatt kinált kórájhetet, meg Geforce VGA-t, szörnyedelmes idők voltak Ha böngészőben megnyitottál 4 lapot, már akkor throttingolt az a szenzációs hűtéssel rendelkező i7, na de az i7, az i7
Mindenkinek elmondtuk. Tesztben is, topikban is, boltban is, szervizben is, hogy ne vegye őket. Én akkor kezdtem dolgozni bent, meg egyetemet is akkor kezdtem. Mérnökinfón egy sorban 10 ilyen szutyok volt. Nem értettem miért vették. Semmi értelme nem volt. De volt, jóóóó sok.
Amúgy talán a Dell történetének legszutykabb notija volt, de a plakátok és reklámok megtették a hatásukat, irgalmatlanul sok lett eladva. -
fattyu
veterán
én meg leírom sokadszor. flottát üzemeltetek egy 6000res gépparkos cégnél. SEMMIVEL nem volt eddig ennyi elhullásunk és garanciális visszakldésünk mint a 480al. iszonyatos mennyiségben megy tönkre semmi használat után a klavi mechanika. egyszerűen mintha gipszből lenne a műanyag.
Ennyi alaplaphiás gépet én még nem hiszem hogy láttam. az osztályom egyszerre cserélte le a teljes gépparkot shared desk miatt 480ra. egy héten belül 30 gépből 4 alaplaphibás lett. egyszer csak kikapcsol és többé se kép se hang. ez 10% feletti arány.az hogy a t480 dokkolóján a csatlakozók milyen százalékkal kattannak össze hibátlanul megint egy érdekes mese.
Megtanulsz együtt élni vele hogy 4-5ször dokkolsz be mire van kép minden monitoron meg esetleg a klavit is látja hogy be tudd írni a jelszavad, de azért minőségnek meg jónak ne mondjuk már ezeket a dolgokat.
Ekkora szart és selejtarányt mint a t480 szerintem semelyik gyártó nem csinált még.
-
Frawly
veterán
Igen, a régi TP-eknek nagy hibája, hogy általában fostos TN panel érhető el csak bele, IPS-es csak elvétve, az is irreálisan drágán, és/vagy nem hivatalos moddal. Ez valóban nagy gyengesége a régi TP vonalnak.
TN panelt eleve nem lenne szabad már évek óta egyik gyártónak sem erőltetni. 2 hete vettem egy basic IPS FullHD Freesync monitort (LG 22MK430H). Olyan fasza kép és olyan rettenet szép színek vannak rajta, már kalibráció nélkül is, hogy a bokám lefostam, pedig még 30k sem volt újonnan, akcióban. Na már most, ha egy ilyen monitort ki tudnak hozni ennyiből, nem értem, hogy a notigyártók mit szórakoznak a sub FullHD felbontással, meg ilyen gagyi TN-es csodákkal. Notiba még olcsóbb is lenne gyártani normális IPS panelt, mert kisebb, meg nem kell bele OSD menü, meg audio támogatás, stb..
-
Tim82
félisten
Azt hiszem, nem kell külön rögzíteni az adaptert, gyakorlatilag el lehet helyezni a venti fölé (ahonnan a moddolt palmrest esetében eltávolításra kerül a fém alátámasztás). Ha nagyon szükséges, ducktape vagy kétoldaló ragasztócsík persze megoldja majd a hűtés réz részéhez rögzítve.
Ha készen lesz, írok róla, a cél igazából annyi, hogy július közepéig meglegyen. Leginkább időm nincsen vele foglalkozni, kellene egy nyugalmas, csak erre szánt nap, ami eddig nem jutott.
De amúgy nem én vagyok az első, aki meg is csinálta a topikból, pl. konkrét példa jss kolléga is T420s-sel, bár ő nem írt részleteket az adapter elhelyezéséről/beillesztéséről.
-
Tim82
félisten
Ez melyik kit? Én csak a T420s-hez tudtam ilyenről.
Topikja a thinkpads.com-on: [link]. Még tavaly augusztusban linkeltem először: [link] Nagyjából azt írják, hogy lekoppintották az eredeti, problémás adapter kit-et, cserébe megoldották 99%-ra annak a korábbi problémáját. (Azért 99%, mert a topikban talán 2-3 ember jelezte, hogy náluk ugyanúgy van ezzel az adapterrel flicker, ami szerintem akár gyártási szórásból adódó hibaszázalék is lehet.)
Kipróbáltam egyébként már: [link], csak lassan haladok a barátnőmnek szánt T420 projekttel (a T500-át váltja, amihez eléggé ragaszkodik + még találnom kellene hozzá egy jó állapotú EU kiosztású billentyűzetet, valamint meg kellene ejtenem az alsó burkolat, palmrest és kijelzőkeret cseréjét (a palmrest esetében moddolást is, hogy alatta elférjen az adapter), amihez minden megvan már). A moddolás mondjuk nem túl nagy extra, el kell távolítani az egyik fém alátámasztást. Az adaptert lehetne a kijelző mögé is tenni, de az a kevésbé ajánlott megoldás, mert nyomhatja hátulról a panelt, aminek köszönhetően az foltosodhat is, meg mintha most már kifejezetten olyan verziót árulnának, amelyik esetében a palmrest alá érdemes tenni a cuccot.
Nem tudom, hogyan számoltál, én úgy, hogy a gép ára, legyen mondjuk 40K, + a FHD IPS panel ára, mondjuk +25K, és az adapter ára, ami mondjuk +20K. Ez így 85K, ami már veszélyesen közel van az IPS-es T450-ek használtpiaci árához.
Számolj inkább kb. 36k-val az adapter + full HD IPS panel árával, ki lehet annyiból is hozni, nekem is sikerült. T420-at meg már néha 30-40k közötti ársávban is lehet látni. De ahogy írtam, közel vannak az árak már.
Nyilván ebbe nem számoltam bele azt a pénzt, amit mindkét út esetén rá lehetne locsolni a választott gépre, ha abban nincs SSD, illetve elég RAM.
-
Tim82
félisten
Ezt ne haragudj, de nem értem, miért írod.
Nem igazán szoktam elfogult lenni, szvsz, illetve ha az is vagyok (pl. Samsung SSD-k), azzal általában tisztában is vagyok.
Btw, viccelődtem, de bíztam benne, hogy észreveszed magadtól is. Ezek szerint nem, pedig volt ott megfelelő hangulatjel és jelzés is, hogy mikortól "beszélek komolyan".
Nekem ott sem volt kielégítő, próbálgattam Ubuntu 16.04 alatt. Határozottan kevésbé súlyos mértékben, de jelen volt a probléma.
Az eseted akkor eléggé egyedi. Cserébe a T420 BIOS-a még módosítható, tehát még a legrosszabb esetben is orvosolható a whitelist kiiktatás után WLAN kártya cserével.
Ugyanakkor a megoldás szvsz több sebből és erősen vérzik. Egyfelől, rálocsolsz annyi pénzt, amiért kb. két generációval újabb gépet vehetnél, gyárilag FHD IPS-el szerelve. A másik gond, hogy amikor nézegettem ezt az opciót néhány hónapja, nem létezett bele kultúráltan kivitelezett, interferenciák miatt nem betegeskedő DP átalakító, így igazából bukta volt innentől az egész. Tehát elméletileg létezik a megoldás, gyakorlatilag meg hatalmas szerencsejáték az egész.
Valamit nem jól néztél akkor pár hónapja, bő egy éve van olyan adapter kit a piacon, amivel igencsak elenyésző mértékben van probléma. Tény és való, az ára már majdnem felér magával egy 14" full HD IPS paneléval. Azért egy T440(s) full HD IPS panellal szerintem még nem jön ki ebből a pénzből, mint egy "meglocsolt" T420, de valóban nem járunk nagyon messze már.
De nem is azt írtam, hogy ez milyen gazdaságos megoldás, hanem azt, hogy áthidalható vele a gyári TN kijelző problémája.
Abban nem feltétlenül foglalnék állást, hogy melyik megoldás érné meg jobban: az IPS-esített T420 vagy egy T460s. Ez már inkább szubjektív kérdés, de nem is ez sem a mostani, sem az eggyel előző hozzászólásom célja, csak a kép további árnyalása. Tény, hogy én is inkább a T420-ra szavaznék, a klasszikus billentyűzet sokkal inkább a "kezem alá dolgozik", mint egy bármennyire jó szigetes megoldás és úgy érzékelem, hogy legalább annyi problémába bele lehet futni az új szériákkal is, mint amennyit a korábbiak kapcsán írsz és ezek egy része rosszabb/kevésbé megoldható az én szemszögemből.
-
Véletlenek ellen kell védeni a gépet, amik megtörténhetnek és meg is történnek.
A cél a régi vasak megépítésénél az volt, hogy nagy erőhatásokat, eséseket, folyadékot is elviseljen a gép úgy, hogy a lehető legtovább megóvja a következőket:
- kijelző
- alaplap
- hddTehát hogy ne kelljen azonnal adatmentésre, vagy szervizbe vinni, hanem tudd tovább használni, legalább addig, míg leszeded róla, amire szükséged van.
60-as szériával mi van, ha véletlen ráülsz? Kettétörik a vérbe az egész.Viszont... ez is business. Vékony, könnyű managergépek. Vagy gépek fotelprogramozóknak, designereknek. Ezek már nem azok a TP-k, amiket az űrállomáson lehetett látni tucatjával.
Nekem pl nem ezzel van bajom, ez is egy igény.
Én a combos hűtésű, desktop-közeli teljesítménnyel rendelkező, de még nem P-szériás vasat szeretnék látni, a T-W520-ak és részben 30-ak direkt utódját. Ami nem akar jönni. Genről genre ezeket a gépeket könnyítik, butítják, holott ez a fél-dtr kategória sosem arról szólt, hogy könnyű legyen, vagy hogy sokat menjen akkuról. -
Tikakukac
titán
Nonononoooo. Ácsi van. Siklik a vonat. Neked jó, neked nem gond, hogy ezek most olyanok, amiket 3-4 éve konzumerben is fikáztunk a tesztekben.
Viszont 1:1 marhára más a leányzó fekvése. Az pedig, hogy valaki belekönyököl meg nekimegy egy gépnek... gondolom direkt öntögeti bele a mindenfélét az emberek többsége is a gépébe, nem pedig véletlenül, hiába figyelt oda.
Ez nem így megy, pont az lenne a dolga ezeknek a cuccoknak, hogy a véletlenek jobban bírják. Ilyen alapon dugd be az összes vízelvezetőt az összes TP-n is, hiszen annyi elvárható lenne, hogy ne önts bele dolgokat. Értibérti már? -
Tikakukac
titán
Ugye? Business class, mert az arra van. Ja, most már nem arra van. Akkor mire van? A semmiért dupla árat elkérni kicsit sok.
Foltos kijelzős meg törött TP-t láttam eleget én is, hidd el. Csak az nem mindegy, hogy a delikvens átment rajta a kocsival vagy csak megemelte az EC kari slotnál és kettérepedt a palmrest meg a belső "merevítő" is.
-
Tikakukac
titán
Pedig ez a lényeg. Egy T480-at ha bemutatok egy felsorolt gépet birtoklónak, akinek nem kell fancy feature, max a kijelzőtől ájul el, minden más gagyi. Nem más, nem kicsit kevesebb, hanem gagyi. Na ez itt a marha nagy probléma. És mondom, céges környezetben is cidri van nonstop, mert ahol megszokták, hogy a park elmegy fizikai sérülés nélkül 87%-ban, ott most minden második gépnek baja van.
-
Tim82
félisten
Semmi gond, értjük mi, hogy neked mindig az aktuális szerelem az igazi.
Komolyra fordítva a szót, sutszi is már említette, hogy az adott Intel kártyák Windows-os drivere okoz csúnya DPC latency-t. Mit ad Isten, Linux alatt pl. ezzel sincs gond.
Mindenesetre próbálj a T460s-edbe esetleg nem gyári kijelzőt tenni, majd - szintén Windows alatt - örülhetsz, hogy jajdejó, nem működik a fényerő állítás, mert Lenovóék az ő végtelen bölcsességükben az újabb generációknál a kijelzőknél alkalmaznak whitelist-et. Ez akkor különösen mókás, ha az újabb modelleknél is belefuthatunk abba, hogy a gyári panelből az IPS opció a kellemesen beégő LG paneleket jelenti kizárólagosan (ez pl. X240-nél így van, ha már újabb modellek, ahol az ember feltételezné, hogy azért itt már van választék).
T420-nál meg oké, nincs gyári IPS, rá kell szánni egy 60-70 USD árú LVDS-eDP adaptert. Cserébe nincs panelkorlátozás. Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy a T420 ezen a téren jobb lenne a T460(s)-nél, pusztán csak annyit, hogy áthidalható az a probléma, hogy gyárilag csak TN volt az opció.
-
MrSealRD
veterán
Ez egy eufémizmus?!
Másmilyen...
A thinklight arról szól, hogy legyen fény. Hogy az most felülről vagy alulról jön szinte mindegy. Igaz, hogy a fenti világításnak azért vannak hozadékai, de nem állítja meg a napot ha éppen nincs többé megvilágítva a környező terület. Egyébként manapság nagyon keveset használom... Inkább eseti jelleggel jön jól.
A zárható vs nem zárható fedél nálam még nem okozott nagy meglepetést...
A billentyűzet viszont már okozott kellemetlenséget. Annyi hátránya van a t420-nak, hogy hangos. De az X260 nyomorítottsága zavaróbb... Az elrendezésről nem is beszélve. Még mindig keresem a jobb fent...
Panel dolog örök vitatéma volt...Tn -en is van élet. Van akinek ez prioritás. Én momentán nem végzek olyan munkát amivel a színhűségre figyelni kell.
A LAN meg a WIFI hibája egyedül az, hogy az Intel gyalázatos módon alig nyújt támogatást hozzá. A drivereket kb 2 percig fejleszti a kiadás után és kész... Így azért nem nehéz hibát találni egy ennyi idő konstrukcióban. Miközben a frissebb széria hibátlanság csak egy illúzió, hogy még nem találtad meg...
Egyébként én kicsit szomorúan láttam, hogy valamiért nem csaptak őrület felhajtást az Anniversary Edition körül. Mintha nem akarták volna, hogy sikerese legyen. Mit gondolsz miért?!
-
MrSealRD
veterán
T420-az használok több mint 3 éve saját gépként. A melós gépem egy X260. A cégnél van egy 440 meg 470 és 460 is. Azért nem kell sokáig keresni a generációs különbségeket a felépítésükben... Még mindig a 420-at használom szívesebben és nem azért mert öregszem és egyre konzervatívabb vagyok hanem mert nem vakít el az újdonság varázsa és azt mondom, hogy nem jobb...sőt! Rosszabb az újabb sorozat.
-
Tikakukac
titán
Te nem látsz benne problémát, nekem meg elég széles ügyfélkör jött össze így az évek alatt és hát ők látnak. Nem is kicsit. Céges körökre rá sem merek térni, na ott van csak igazán probléma. Megveszed a sima változatot, mert az majd jó lesz. Csak az a baj a sima változat megfelel a régi gépek s-s-s-s-s-s kiadásának. Az ilyen retard hülyeségektől meg falnak megyek, hogy RAM slot. Lassan egy almás noti belsejének 50%-a üres, de még mindig van aki hajtogatja ott is, hogy hát ettől könnyű meg jó ez így. Agyérgörcs.
-
Tikakukac
titán
Butaságnak nem butaság. Az a butaság, hogy pont ugyanabba a csapdása estek, mint a Mac. Annyira összejött a Pro és Air vonal, hogy megölik egymást. Itt ugyanez van. Legyen s változat, okay. De akkor a sima ne egy s változat legyen kicsit szellősebben. Mert most ez van. És ez itt a baromi nagy probléma.
-
Frawly
veterán
Ezzel nincs is semmi baj, amit írsz. Ha valakinek vékonyság és kis súly kell, vesz ultrabookot. Elég sok gyártó gyárt már ilyet, általában fél áron mennek egy Macbookhoz képest. Még azzal sincs bajom, hogy a Lenovo is gyártson ilyet, van, akinek tényleg ilyen gép kell. De magába a TP-vonalba ezt kárt volt beleerőltetni, aki TP-et vesz, masszív workstation gépnek szokta venni, így nem lényeg, hogy vastag, meg nehéz, de cserében van benne akkuidő meg kraft is és bírja az adok-kapokot is terepen. De nem csak a TP-szériát macbookosították el, az X1 Carbon sorozat is erre a sorsra jutott sajnos elég rég.
-
Silεncε
őstag
Én most váltottam T450s-re az X230-ról. A 230 tök jó lett volna, csak a HD TN kijelző meg a 12" kicsi volt bármilyen komolyan dologra (programozás, stb). Most a T450s FullHD IPS-el azért egészen más dimenzió
Egyébként én nem tudom, miért van lesajnálva a 30+ billzet, lehet, hogy csak nincs összehasonlítási alapom, de nekem ez a legjobb billzet, amit eddig életemben használtam.
-
Apollyon
Korrektor
Használd egészséggel.) Én abból is az X-eset venném, amíg még lehet.) Abban az igp már rendben van. (A *60-as szériában)
(#101753) FoxiestFox: Kell nekik abból az erős vásárlóerőből, akik az apple gépeket veszik. Meg milyen "ciki" lenne már, ha a többi gyártó mellett a lenovo nem állt volna be a kópia sorba.
Gombok nélküli, tapicskolós kijelzős okostelefont is az apple óta használunk. Szigetes billzetet is... -
De egymás mellett vannak, és az nekem nem jó.
Tök alap, hogy 7 soros bill kell office gépekbe, nem is értem, mi szükség volt a felső sort egybe összehúzni... de tényleg.. erre adott valaha választ a Lenovo?
Mert se jobban nem néz ki, se annyi helyet nem spórolnak meg vele, gyártani pár centtel lehet olcsóbb... -
Apollyon
Korrektor
"Mókás, hogy írod, mennyire nem számít a méret és súly, amikor egy X230-at használsz. Valami miatt mégsem T430-at vagy T530-at vettél"
Nono, itt félreértés lakozik. Azért van X-es TP-m, mert elég az a méret. Az, hogy a régi vaskos házzal rendelkezik, pont, hogy jobban tetszik. A tömege sem zavar, sőt pont jó, ha nem fújja le a szél az asztalról. Nekem nem jön be a macbook air.
-
Apollyon
Korrektor
Nincs lovam.
De én simán elhurcolászok egész nap egy T500 szintű gépet is akár, oldaltáskával a vállamon.)Jelenleg viszont X230-at használok. Nézegettem az újabbakat is, hátnemár. A *80-as szérián már nincs rj45, az gáz. A *90-es szériában meg nincs már 12 colos méret...
-
Apollyon
Korrektor
"Nem teljesen értem ezt a macbook utánzatozást"
A mekbúk majmolás a 30-as szériánál kezdődött, amikor likvidálták a rendes billentyűzetet, és bevezették a szigetes verziót.
Amit azzal magyaráztak, hogy azért kellett, mert hogy a bill világítás, meg a vékony kialakításhoz kellett szigetesre cserélni.
Csak az a ciki, hogy akkoriban volt már a Dellnek is világítós billentyűzete, nem szigetes verzióban.
Aztán jééééé, még a Lenovo is meg tudta oldani a klasszik billzetet vékony kivitelben évekkel később: [link]Akkor ezekszerint mégsem volt igaz amit mondtak? Csak nem hazudtak?
Igazából ez is csak azt bizonyítja, hogy megbúg majmolás megy. A szigetes billzet macben volt először, jól összenyomorítva, kompaktra - dizájnosra; nagy, gombok nélküli tapipaddal, direkt olyan minimalistára tervezve, hogy még az se baj, ha akár csak egy csatlakozó van a gépen... Milyen érdekes, hogy az új TP szériákban is megfogyatkoztak a csatlakozók...
Ne haragudjon meg senki, arra amiket most írok, de nem látok semmilyen racionális érvet a vékonyításban, azon kívül, hogy dizájnhajhászás. Felnőtt emberek vagyunk, miért probléma, ha egy kilóval nehezebb a gép? Annyira kényelmes életet élünk, hogy már nem tudunk magunkkal mit kezdeni, és megy a hiszti a 2 kilós gépeken. Azért mégsem szénbányában kell dolgozunk... Berakjuk a kocsiba a gépet, onnan be a melóhelyre, az autó és az iroda/terep között azért nem kell órákat cipelni a gépet. Ha meg igen, akkor mivan, nem bírod el?
Mondjuk nem zavarna ez a trend, ha nem húzná magával a korábbi, "volt benne anyag" megoldásokat. Engem aztán nem izgat, ha 3 kiló a gép, plusz még egy kiló a töltő / aksi, de ne throttlingoljon, mert az nagyon béna.
-
Chaser
legenda
nálam mindig az elsődleges a kijelző, többször mondtam már itt, ezért sem maradtam tp vonalon, sajnos vagy nem sajnos, de a hp 1-2-3 core i gennél nagyon durván jobb kijelző választék volt, mint a tp vonalon, ráadásul pwm free megoldással - az meg nálam zero toleranciás, ha nem tudja a kijelző akkor kuka - aztán ők is meghülyültek (((( : g1/2/3-ban a fhd tn olyan okádék, h nem tudok rá jobb jelzőt, újabból csak g5 ips-t láttam, az elfogadható, de összességében nem érezném azt, h minőségi váltást csináltam - még akkor sem, ha az ártól teljesen eltekintek, pedig nem kicsit drágább használtan is a g5 a 8570-nél, amiben már 3740qm van
- szóval lebeszéltem magam, tartalék kis sub gépről is, minőségre sem győzött meg az új vas, szép, vékony, könnyebb , van backlit keyboard, de durva felárért, teljesítményben meg nem sokkal lennék előrébb az "új" cpu-val, tartósság terén meg inkább a mostani gépemre szavaznék eddig látottak alapján -
-
Chaser
legenda
az én mostani 15,6" hd+ tn-em is körberöhögi a 15,6" fhd ips csodák sztem 90%-át
- 97% srgb, ami gyakorlatban legyen csak 90 - amivel összehasonlítottam szintén egy elitebook, csak már g5 szériás, nem apróért adják, konzumer vackokból láttam néhány fhd ips-t, hát nem kicsit gyenguszabbak, de a g5 panelja ellenében is inkább az enyémet választanám, betekintési szögek is nagyon korrektek, simán tudok rajta filmezni is, nem gond, ha nem pont szemből látom a panelt
kalibráltatni kellene, de jójezígy', remélem még 1-2 év benne lesz ebben a gépben -
Chaser
legenda
anno notebookokban is sok értelmes panel volt, bejött a led backlit meg 16:9, utána korcsosult el az egész nagyon, nekem is volt egy korrekt desktop tn monitorom, bár jóval később utána volt spva meg ütős ips-ek, na azt a szintet azért nem láttam tn-ben semmilyen vonalon
-
barnam_
nagyúr
Emlékszem, hogy ott benyomtam a pöcköt, mert különben látszott a rés a burkolat és a dvd között.
De mindegy is, elrepedt, úgyhogy majd megszokom. Csak az zavar, hogy így a billentyűzetet sem szorítja le annyira, és a nyíl billentyűk környékén elég vacak hangja van, ha gépelek.Lehet vadászok majd aprón egy bontottat. Újat már nem veszek, ha az is eltörik 2 hónap után
-
-
-
Digitalpimp
senior tag
Azért egy egyszerű irodai-netezős gépnek nehogy már erőművet vegyen az átlag felhasználó, mert a winfos frissítés megfogja mint állat. Főleg mikor félrecsúszik valami, mint évelején, aztán be se tölt többet, csak szépen loop-ol. Az egy dolog, hogy mi megoldunk magunk egy újratelepítést, de egy átlag felhasználó ott áll meglőve, hogy akkor mos merre tovább. Főleg ha hétvége van, és dolgozna-tanulna róla. És ez igenis a winfos hibája.
-
Tikakukac
titán
Arra, mert valaki nem fizet programozókat ne az legyen már a válasz, hogy i9 900 magos 1 tera RAM-os gépeket veszünk. Mobilban is ami van, vérlázító. Egyszeri szutykos appok esznek giga memóriát. Asztali dettó.
Nekem sem érezni asztalin semmit. Rommá van fúrva minden, itt nem lesz nekem cseszkődés. Render van, dolog van. Majd eldöntöm mikor rakom fel a frissítéseket amik beomlasztanak valamit utána meg jön a közlemény, jahj bocs, visszavontuk ám. Nyátok.
-
Tikakukac
titán
Elbeszélünk, de.
Én nem a friss-friss telepítésekről beszélek tömegével. Hanem a már 1 hónapos 2 hónapos több hónapos telepített és használt gépekről. Teljesen mindegy, hogy aznapi image volt felrakva, ha 2 hónap után ő már elkezd telepíteni megint egy rakat vackot. Így remélem megvan.
Az pedig baromira az OS sara, hogy a frissítések így mennek. A driverek erőszakolása és minden más is. Mert az ügyfélnek harmatos fingja sincs miért fagyott halálra a gépe és van 100%-os lemezkihasználtsága egy HDD-n, de sima SSD-n is megérzed. Prociról nem is beszélve. Restartok és egyebeket ide sem veszem. Youtube is tud pár érdekes vidit, amikor twitch stream közben is simán restartol a gép, mert neki úgy jó. Utána jönnek a fagyik, omló dolgok. Fincsi.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Ezt új, boltban kapható i3-as gépek simán tudják.
SSD meg dettó nem megoldás arra, hogy random szétfagy minden. SSD-s 5300U-s HP úgy betérdelt, hogy nem értettem mi van. Utána jöttem rá, azon nem buhera windows van és háttérben beindult az ipari gyakás.
Silenc3Hun: Huu, passz. Sok éve volt, de gugli tutira segít
-
Ennek a BIOS-nak van olyan változata, amiben benne van a Specre/Meltdown peccs? Mert néztem a Lenovonál, hogy W520-hoz is készült BIOS, ami javítja a bugot. Nem létkérdés, de nem lenne rossz.
-
próbáltam az alap driverrel kikapcsolt menedzsmenttel, fapados driverrel, beta driverrel. asszem a frissítés picit javított rajta, de nem oldott meg semmit. lan nincs a gépen
thinkpaden anno az segített a lanon, hogy egy kis toollal egy konkrét magra delegáltam a drivert.
Francia91: eddigi megfigyeléseim szerint pont olyan mint az intel, működik, és ugyanúgy szar vele a latency.
-
Francia91
veterán
Nekem ugyanez a helyzet a Precision M6600-assal. Ebben is Intel 6300 van és Sandy Bridge. AMT kikapcsolva, de ha a sávszélesség a maximum környékén van (pl torrent letöltés max sebességen), akkor berecseg a hang, vagy serceg/pattog
Szerintem ez csak simán a 6300-ás Intel driver sara, a Dell topikban is erről volt szó sokszor -
Köszi, megpróbáltam a leírtakat.
Nálam ez az ME config menu tök más, mint a linkelt pdf-ben, sokkal kevesebb opcióval, gyakorlatilag semmit sem tudok beállítani benne.
A másik, hogy az AMT-t hiába kapcsolom ki BIOS-ban, aktív marad. Kikapcsolom, elmentem, post után írja, hogy config changed, restart, és újra is indítja még egyszer magát, de amint visszalépek a BIOS-ba, megint enabled...
Az újabb drivert fogom még megpróbálni, csak mára elfogyott az energiám.Egyébként fantasztikus, hogy generációk óta szopni kell ezzel a "latency szar az Intel wifivel"-jelenséggel, és kissé nevetségesnek tartom, hogy kiadhatnak így több generációt egymás után. Én nem akarok bele másik wifit venni, én villogó wifi ledet akarok, és azt, hogy az érintetlen, gyári hardver hibátlanul működjön azzal az oprendszerrel, amivel kiadásra került.
Alapvetően amúgy nálam pl torrentezés közben sem voltak hanghibák, míg filmet néztem, vagy játszottam, viszont ma elég extrém felhasználásnak volt kitéve ebből a szempontból a lapos.
Nagy állományokat másoltam róla wifin keresztül (több, mint 60 gigát össz.) egy fancy routerrel egy másik gépre, nem tudom pontosan milyen gyorsan, de szerintem a vezérlő maximuma közelében, miközben GTA V futott rajta. Itt már játék közben hallhatóak voltak a reccsenések, pattanások, amiket a latency bug okoz (ekkor készült a kép is). -
lacz_hu
csendes tag
Természetesen ezt is próbáltam, mindkét akkuval (az egyik ~25 ciklussal gyakorlatilag új).
polcon egyik sem merül. Ha a gépből 1-2 mp-re kihúzom az akkut és visszatolom kikapcs után, akkor sem merül. Biztosan valami hybrid sleep, vagy bios anomália, de nem jöttem rá - marad a lehúzogatás kikapcs után.
A 7-es windowst meg nem vagyok hajlandó visszatenni a power manager miatt.itt írtam kicsit bővebben a problémámról: [link]
A legbosszantóbb, hogy a sokpróbálkozás ellenére 0, azaz NULLA eredményt értem el, semmi nem változott a tesztek során. -
Vegyünk egy 4K monitort, hogy aztán FHD-n hajtsuk? Annak ugyan mi értelme?
No, meg kb. 25 centire kéne belebujni, hogy legyen értelme (látható) a plusz pixeleknek.
Magyarországon a lakosság 99,9 %-a alacsonyabb, mint 2 méter. Ennek ellenére 2,6 - 2,8 méter belmagasságú lakásokat építenek, aminek a te megközelítésedben semmi értelme.
Na, így van ez a pixelekkel is
-
Xero
nagyúr
14"-on 900-as monitort én is natívan hajtom. De egy 1440-es vagy 4k panelt már scalelek.
Pl én is desktopon 2x4k-t használok 1080-ra scalelve. Ha nagyon kell a hely, mert pl valami videót vágok, akkor mehet a natív. De pl fejlesztéshez marhajó a scalelés. Minden betű tűéles, és kevésbé fárasztó.
-
szupersanyi
aktív tag
Nem kell ilyen komolyan venni azt a “minimum full hd”-t.
Bőven elég a full hd is, nincs szükségem 4k-ra, nem tudom miért írtam így.
Hardverapron láttam T460-t már 200k alatt is egész jó felszereltséggel. Hogyhogy ilyen jó áron adják? Ez már egy pár éve kifutott modell vagy miért?
-
Tim82
félisten
Én amúgy a win7 mellé egy ubuntu-t tettem a T420-ra, sokmindent nagyon jól lehet azon is csinálni.
A "másodnotimon" (Thinkpad R61, 4 GB RAM-mal, integrált Intel GMA X3100-zal és T7500 procival, valamint 120 GB Kingston HyperX Fury SSD-vel) jelenleg az Ubuntu MATE LTS konkrétan sokkal jobb felhasználói élményt ad, mint az amúgy eléggé felbővített X220-amon (i5-2520M, 16 GB RAM (!), 240 GB Crucial M500 SSD) a Win 10 (ami igazából egy lassan két éves rendszer, de eddig kb. minden nagyobb frissítéssel csak romlott valami - sebesség, OSD stb.). Jó, ebben közrejátszik az is, hogy az R61-be tett CCFL háttérvilágítású IPS kijelző is kellemesebb a szememnek, mint az X220-ban lévő LED-es IPS panel.
Visszatérhetnék Win 7-re, de a Win 10 felülete nekem már jobban kézreáll; viszont túl sok, egyenként apró dolog bosszant (pl. ThinkLight OSD mindig megjelenik alvásból való ébresztés után - próbálkoztam RoboGuru scriptjével, de nálam nem oldotta meg a problémát; az ujjlenyomatolvasót nem mindig hajlandó "felkelteni" a Windows Hello szintén ébresztéskor, hogy azzal jelentkezzek be jelszó helyett stb.). Igazából gyakorlatilag notebook-specifikus dolgokkal van gondom, mert desktop gépen (Ivy Bridge i5-ös Lenovo ThinkCentre gép) amúgy nagyjából problémamentes a Win 10.
Mivel viszonylag kevés dolog van, ami notin Windows-hoz kötne (még leginkább az OneDrive, de arra is van amúgy nem túl kényelmes megoldás Linuxra), valószínűleg X220-on is meglépem a Linuxra váltást; eléggé érik már a dolog.
-
ghost364
senior tag
Nekem T430-on nagyon jó akkuidőt hoz a W10 LTSB, érezhetően jobb mint héttel. A normál tízest nem tudom hogyan lehetne elviselni
Na meg ebben mennek az OSD funkciók is. Egyedül Battery Managert nem sikerült összehoznom, de végülis nem is hiányzik, elég az energiatakarékos kapcsoló. Defendert meg nem nehéz kilőni, Group Policyben 3 perc kb.
-
-
-
-
törölt tag
Igazad van, félreérthető voltam. Mindenkinek az adott géphez való akksit kell vennie, ez az akku formai kialakítása és a vezérlő elektronika miatt is fontos.
Ugyanakkor ezekben az akkukban annyi a közös, hogy ugyanazokkal a cellákkal készülnek, vagyis a 6 cellás akkuktól ténylegesen kb 44 Wh-át, a 9 cellásoktól pedig kb 70 Wh-át lehet várni, bármit is hazudnak az eladók.
X220, T410i, T420, T430, T520, W510 a családban, innen a tapasztalat. -
carr
őstag
Köszi Srácok!
Végül meguntam, megjelentem az eladónál, hogy ittt vagyok, nézzük már meg azt a szoftverhibát.... keresett egy samsungot a kölcsön samsungom mellé (4Gb modul), és voilá... a memória teszt biosból hibátlanul lefutott. Megszűntek az anomáliák, a windows 8.1 felment rinya nélkül, majd ráküldtem a 10 pro-t, hogy legyen jó instabil..nem lett.
mi több, mindent amit a win7RTM-el (2009 asszem) elértem, azt most a 10el is tudom.
S azóta kezdek megbarátkozni a win10pro-val.edit:
a billentyűzet csak nekem ilyen sikamlós, vagy gyárilag ilyen? Nem megszokhatatlan amúgy, de tény, hogy a T420 előtte sokkal jobban kézre esett gépelni. -
Tikakukac
titán
-
Én is erre gondoltam, de sajnos nem teszi
Egyedül akkor használható a DVD olvasó, ha a lemezzel a meghajtóban újraboot-olom a gépet. Így az egészen addig használható lesz, amíg ki nem veszem a meghajtóból a lemezt. Ha kiveszem és kicserélem a lemezt egy másikra, akkor hol továbbra is működik a meghajtó, hol átvált "Powered Off" állapotba.
A meghajtó biztosan hibátlan, mert Linux alatt tökéletesen működik, valamint boot-olni is tudok róla szépen. Ráadásul több T400-as gépen is így ugyanaz a hiba, ezért gyanakszom valami driver / szoftver bugra. -
Frawly
veterán
Nálam úgy van, hogy Linux alatt belőttem, hogy csak 20-80% között tölti az akksit. Ha fut a kernel. Viszont ha ki van kapcsolva a gép, és töltőn van, akkor 100%-ig tölti, mivel nem fut olyan szoftver, ami lekapcsolná a töltést 80%-nál. Így lehet 100%-ra töltve is használni, ha annyira kell, de az esetek 99,9%-ában meg csak max. 80%-ra van töltve, ami elvileg többszörösére kitolja az akksi élettartamát.
Viszont az X220 nálam most csinált egy furcsa dolgot. A palmrest széléből kitört egy kis darab. A furcsa az benne, hogy semmi mechanikai hatás nem érte, elrepedve sem volt, egyszer csak kivált belőle egy kicsi, háromszög alakú darab. Először azt hittem, hogy ételmaradék vagy kavics (nem nézek le, mikor a gépet használom). Aztán láttam, hogy egy kis műanyag tört ki. Ez így nagyon nem lesz jó, hogy a semmitől is törik a gép, pedig csak alig több, mint fél éve van meg, és kímélve volt, hurcolászva sincs.
-
DEAQ
csendes tag
-
DEAQ
csendes tag
Nézd, fél éve használom. Rendereltem már ki ezzel a géppel hosszabb videókat is, VMware-ben csináltam több mindent egyszerre. Nálam nincs ez a jelenség. Nálam jól működik minden és szerintem megérte kicserélni a processzort. Nem throttling-ol a gép, teszi a dolgát. Mindenki eldöntheti, kinek mit ér meg a plusz teljesítmény. De mégegyszer mondom, nem fojt le a négymagos processzortól. Nem esik le a teljesítménye. Főleg nem a két magos szintjére.
-
Zoja™
őstag
Ember vagyok, ráadásul a gyarlóbbik fajtából, mindig többet akarok.
Tényleg fürge egyébként így is, így nem fogom túlzásba vinni. Kap még 4 giga ramot, meg egy SSD-t, plusz egy optibay-t a benne lévő vinyónak, aztán ennyi. Esetleg még idővel egy új akkut, mert kb 70%-os a mostani benne.
Köszönöm az infókat.
-
DEAQ
csendes tag
Mint írtam is, videorenderelésre is szoktam, használni. Nem fojt le.
A 2670QM-nek meg 6MB a cache-je a két magos i7-tel szemben, ami 4MB. Ez ilyen egyszerű, nem értem miért nem nyílvánvaló, hogy a négy magos i7 gyorsabb, mint a két magos i7.i7-2620M Geekbench: Single Core 3261 Multi Core 6210
i7-2670QM Geekbench: Single Core 3130 Multi Core 9923És az alap órajel ugyanúgy 2.20GHz mindkettőnél.
szerk: itt is 63% a különbség multi core performance esetén.
-
DEAQ
csendes tag
Nem ment még soha 90C fölé, ThinkPad Fan Control teszi a dolgát és ha kell, akkor maximumra kapcsolod a ventilátort. Egyébként a T520-nak is egy réz csöves (pipás) a hűtője, ugyanezzel a ventilátorral. Egyébként T420p néven rengeteg külföldi fórum foglalkozik ezzel az átépítéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest