-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
Gondwana #21104 üzenetére
Jelentem, működik! Őszintén szólva fogalmam sincs, h mitől, de most megy
Tegnap is próbáltam Toshiba driverrel, akkor nem volt jó, ma is próbáltam, most annyira nem volt az, h még az eszközt sem ismerte fel, de aztán a Toshiba uninstall nélkül ráküldtem egy régebbi Lenov drivert, amire megint azt mondta, h az eszköz illesztőt nem sikerült telepíteni, de restart után láss csodát, megy a Digi apn-nel szépen.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #20877 üzenetére
magyarán az x200-nak annyi az előnye, hogy egyel több slot kapcsán tud a bios szívatni. nagyjából ezt játszottam el én is anno, amit te, kb ugyanúgy nem műxött semennyire se.
t400 vs. t61 ügyben: az inteles t400 feleannyit eszik, mint az nvidiás t61 (#18827).
esetleg brd hátha mond egy t400 bekapcsolt gpu-s értéket is, abból lehetne jobban leszűrni, hogy lényegesen takarékosabb-e a t400... szerintem egyébként igen.
a t61 nagyon masszív, de nvidia gpu-val tuti elvetemült fogyasztása van. de ha valaki tud egy inteles t61 idle minimum fényerős értéket, az se lenne rossz.
szerintem amúgy p cpu-val csak túlhajtja az ember a szabályzókat, gondolom idővel nem fogja szeretni.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #20758 üzenetére
Ezt most mire?
egyébként standard postacsomaggal jött amivel még soha nem volt gondom monitoroknál sem..kop-kop. A wlan dolog azóta jelentkezik, mióta biost defaultra raktam ma de., save and exit után már az előbbi error fogadott, ellőtte semmi baja nem volt. Aku terén meg nem tudom mi tudna elmozdulni ami befolyásolja, hogy ép kikapcsolva ne töltse de bekapcsolva meg ne. A csomag ép és sértetlen volt ettől függetlenül.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #20721 üzenetére
Próbálkozik az ember, hátha van megoldás, nem szeretnék megválni a géptől
De ha gebasz van adom vissza, még próbagar alatt van. Ha most lapot kell ezért cserélni az nem 2ft. Ha egy új aku megoldaná azt még elin tézzük egymás közt, de ha lap hiba aazal is ugyanezt csinálná. Azért meg nem veszek akut, hogy meg tudjam ott-e a hiba.
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gondwana #20377 üzenetére
Isten bizony, a biosba nem nyúltam! egyébként nálam nincs is ott microphone...
------
amikor állandóan ment és gerjedt a hangszóróval, akkor a hangeszközök/rögzítőeszközökben betettem a pipát az "eszköz figyelése" négyzetbe és onnantól nem ment állandóan. igaz, soha többé.utána az [eszközkezelő/hang-, video-, és játékvezérlők/multimédiás audiovezérlők - 2653] --> illesztőprogram eltávolítása következett (javaslatra, hogy rakd újra a driverét), majd illesztőprogram telepítése /frissítése
jelenlegi státusz:
az eszközkezelőben az illesztőprogram frissítésére azt írja, hogy
"már telepítette a legjobb illesztőprogramot az eszközhöz.
... az illesztőprogram naprakész
SoundMax DigitalAudio"viszont lent, a hangeszközökre kattintva (kis hangszóró ikon)
ha fölé viszem az egeret: "nincs hangkimeneti eszköz telepítve"
ha megnyitom pl. a rögzítőeszközöket, akkor is tök üres panel (Hang) nyílik meg. bármelyik fülre kattintok, az van beleírva:
"nincs telepíttet hangeszköz"itt még van egy lehetőség, jobb klik az ikonra, és "hanngal kapcsolatos problémák megoldása", aminek a végén "a Windows nem tud megoldást a problémára"
-
brd
nagyúr
válasz
Gondwana #20288 üzenetére
Irigyellek.
Én eddig akárhányszor beállítottam egy vezetékes, és egy WiFi profilt, a vezetékesről a WiFi-sre nem tud átállni ez a szerencsétlen, az esetek nagy részében. Több gépen próbálkoztam egy ideig kitartóan, úgy fél-háromnegyed évvel ezelőttig, ha nem tévedek, aztán feladtam, mondván, ez már ilyen marad sajnos, pont arra nem jó, amire kellene...
Azt írja ha kiválasztom a profilt, hogy Connection Failed (vagy valami ilyesmi), de ha letiltom, és engedélyezem a WiFi kártyát, akkor utána működik, de így meg az egész értelme vész el, mert akkor már a Wifi kártya kezelőprogramjába is bele tudok nézni, és ott kiválasztani a profilt, ott legalább mindig működik, és kb. ugyanannyi kattintás. Persze az AC még a kártyát is be tudja kapcsolni, csak éppen kapcsolódni nem képes.
Marha nehéz feladat lett volna a tisztelt software-mérnököknek megoldani egy pár szavas utasítás kiadását (kártya letilt-engedélyez) beleírni a 3-4-5(?) év alatt (nemtom', mióta létezik) ebbe a szerencsétlen software-be, ha már tényleg csak így tudna működni...
Wolfskin: Google keresés, ott a 2. találat konkrét drivert linkel. Ha jól látom, nincs Win7-es, de a visztás ugyanolyan jó lesz valószínűleg (nagyon hasonló a HW modelljük). Audio drivert ugyanígy keresnék, bár ilyen esetben én inkább egy Everesttel nézném meg az eszközöket, ha már többet kell. Egyébként a korábbi hozzászólásodra: igen, onnan letöltöm, amire szükség van (ha nincs Win7-es, akkor a vistas driverrel próbálkozom).
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gondwana #20286 üzenetére
köszi a videókat, megnézem, de most kicsit abbahagyom, mert nem akarok kárt tenni benne.
tegnap este skypolnom kellet volna egy külföldi ügyféllel, de nem ment, mondtam mára megoldom. kb. 6 óra alatt egyelőre távolodok a megoldástól. majd mondom neki, hogy nekem IBM laptopom van, tegyük át jövő hónapra...1. elméletileg működik a mikrofon. eleinte nem ment, nagy sokára találtam egy kapcsolót a (a felvételi eszközök beállításaiban), amivel le volt némítva, így visszakapcsoltam
2. utána 1x sikerült skype-olnom is. viszont többé nem lehetett kikapcsolni, így a hangszórókat sem tudtam használni, mert rögtön összegerjedt.
3. a felvételi eszközökben végül egy "eszköz figyelése" mód bejelölése után kikapcsolt a mic, de azóta sem sikerül visszakapcsolnom. (a skype 5 szerint nincs hangkártya)
4. sokak javaslatára az eszközkezelőben leszedtem az hangeszközök drivert, azóta sem sikerül visszavarázsolnom. (a w7-t nem szeretem, egyelőre kerülöm, erre mégis azt tettem kipróbálni. így a w7+lenovo support együtt eléggé szívat)
ha begépelem, hogy setup microphone, akkor megnyílik egy intéző ablak, valahol a system32-ben egy csomó dll-el???
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #19998 üzenetére
10.1” WXGA (1280x800) 16:10 IPS panel with Corning® Gorilla® Glass.
jó, hogy ezt még pont lehetett kapni.
szerintem tuti nem x220 lesz a jövőbeli x szerver, hanem vagy ez a pad, vagy valami ezermagos tegra utód.
ezzel kapcsolatban erős ingerenciát kaptam most, hogy két egymásba fordított x200 tetőből meg egy mobilból "parasztgyerek thinkpad air"-jét faragjak.
az egyik tető végülis szinte 1:1 úgy maradna, mint a mostani x-eken. lehetne (akár tapis...) affs panel, ott van benne a webkam, zsanér kampók, antenna, minden.
a másik tető lenne maga a készülékház, benne a bill, alatta telirakni mobilteló-akksikkal. valahova le kéne még rögzíteni az okosteló alaplapját is persze. nyilván a normál palmrest kerülne rá.
lenne rajta mini usb meg hdmi, kombó 3,5" jack, 3g, gps, wlan, android.
azt hiszem valami ilyesmit sürgősen meg kell építenem.
-
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Gondwana #19830 üzenetére
Na, megtaláltam, mire kell keresni: headset splitter. Amazonon erre a keresésre van ilyen találat, szerintem pont ez kell.
-
válasz
Gondwana #19760 üzenetére
És a panelt magad fogod kicserélni? Mivel jobb ez az AFFS panel, mint ami gyárilag benne van? Ez olyan, mint az IPS versus tn/film? A felbontása is nagyobb, mint a mostani 1280x800? Mi a garancia, hogy amit rendelsz panelt, azon nincs pixelhiba?
Szívesen lecserélném a panelt a gépemben, de magamtól tuti nem fogok nekiállni. Vajon van rá mód, hogy a szervizben kicseréltessem?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Gondwana #19793 üzenetére
HDSentinel nekem megmondja az SSD hőmérsékletét, bár nem kizárt, hogy tippel és hazudik, mert a 12 perc menetidő nem stimmel
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : SAMSUNG 470 Series SSD
HDD Serial No: S0SUNEAB502986
HDD Revision : AXM09B1Q
HDD Size : 61057 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 36 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 0 days, 0 hours, 12 minutes
Est. lifetime: more than 1000 days -
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #19744 üzenetére
azért látom az a piszkálós képernyő neked is megragadta a fantáziádat, mint nekem anno mikor az affs-t nézegettem...
és akkor ez hogy is van? a piszkálós képernyőnek rs-232 a kimenete? van konkrét jelölt az adapterre? nekem nagyon soványnak tűnt a hely ott fent, bár dremellel biztos rá lehet beszélni sokmindenre.
@pilsner: azt vágtam, hogy csak akkus üzemnél van figyelve, csak elképzelhetőnek tartottam, hogy emiatt eleve másfele mennek az elektronok, vagy ilyesmi.
-
p_adam
addikt
válasz
Gondwana #19582 üzenetére
Nekem fontos hogy jó legyen a betekintési szög és itt nem tartom valószínűnek hogy ne legyen különbség más monitoroknál legalábbis elég nagy különbséget láttam a TN és IPS között. Ha nem lenne ilyen opció akkor nem is ezt a gépet választanám.
De annyit amennyibe az akciós modell kerül nem akarok kiadni rá ha a dokkoló és DVD író árát levennék belőle úgy pont jó lenne de olyan modell nincs úgyhogy nézegetek tovább, esetleg várok az ultrabook-okra...
-
Peter M
tag
válasz
Gondwana #19556 üzenetére
PC Box: kb 2 hete írtam nekik, hogy küldjenek mar telepítő készletet a w520-hoz kb azóta nem reagálnak ellenben Pestrol meg azonnal hívtak. Bízom benne nálad segítő készebbek.
Úgy h csak a bűvös e-mail-t tudom megadni:
szerviz@pc-box.huVagy a komplett kontaktot:
PC-BoX Kft.
6724 Szeged, Mérey u 12.
Telefon: (62) 486-486;
Fax: (62) 425-455;
E-mail: mailbox@pc-box.hu -
válasz
Gondwana #19319 üzenetére
Apámnak 15-ös T60-ja van, úgyhogy van összehasonlítási alapom.
Nekem az már egy kicsit böszme. (neki meg éppen ilyen kellett, mert a 14-est kicsinek találta)
x200+affs nagyon bejövős, de az ára még nem szimpi . Nincs is szükségem akkora teljesítményre, így nem éri meg 100e+ -t rákölteni.(net, office, tőzsde, poker vígan elvannak az 1.7-es pentiummal és az 1gb rammal) -
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gondwana #18605 üzenetére
dmesg:
[ 1468.106033] PM: Syncing filesystems ... done.
[ 1468.108201] PM: Preparing system for mem sleep
[ 1468.108204] Freezing user space processes ... (elapsed 0.00 seconds) done.
[ 1468.109003] Freezing remaining freezable tasks ... (elapsed 0.00 seconds) done.
[ 1468.109036] PM: Entering mem sleep
[ 1468.109049] Suspending console(s) (use no_console_suspend to debug)
[ 1468.131377] pm_op(): usb_dev_suspend+0x0/0x20 returns -2
[ 1468.131380] PM: Device usb9 failed to suspend: error -2
[ 1468.131382] PM: Some devices failed to suspend
[ 1468.193162] PM: resume of devices complete after 61.775 msecs
[ 1468.610213] PM: resume devices took 0.480 seconds
[ 1468.610220] PM: Finishing wakeup. -
lapa
veterán
válasz
Gondwana #18542 üzenetére
nem tudtam kibogozni mi a valóság, de elméletileg van ezekben is turbó mód, csak nem olyan. meghogy valami <kriksz-kraksz-technikai-blabla> miatt a programok csak valami 0,5%-nak látják.
azt tudom, hogy a phc-ban külön feszkó van az 1,86ghz-re, és egy másik az e feletti "elképzelhetetlenül maximális" sebességre. különbség is van, mert míg az 1,86 elfut vid 4-en, addig a maxot másfél óra gépfagyasztgatás után 30-on hagytam. szóval turbó mód van, csak összeragadt a marketingnek a szamárvezető, és elfelejtették közölni.
gondolom ez volt a vízérzékelő szenzor leírásával szemközti oldalon a dokumentben...
a b tervem, hogy a géped hardverhibás és megveszem 3 ezerér.
-
Ringman
félisten
válasz
Gondwana #18526 üzenetére
köszi a választ!
gari nincs már rá, nem lesz olcsó
most olvasom, hogy az eddig a topicban javasolt laptopinfo szerviz már nem üzemel, az ott ajánlott computerplus-szal van valakinek tapasztalata?
-
yodamastah
őstag
válasz
Gondwana #18508 üzenetére
A nem legjobb igazabol annyit jelent, hogy a feher pont meg egesz turheto 6100k kornyeken, de a teljes grayscale tracking az mar nem olyan jo. A kozepso tartomany kicsit melegbb mint kellene, ezt konnyen ki lehet szedni kalibralassal, csak kell hozza muszer. Szerencsere ebben nincs hiany
A szinhomerseklet kalibralas egyebkent is kornyezeti fenyhez illik csinalni. Pl itthon telen mesterseges feny mellett dolgozom, 2500k-s lampak mellett egy 27es IPS monitorral. Emiatt a monitort joval melegebbre allitom mint 6500k. Szoval igazabol nem veszes az AFFS panel, inkabb amit igazitani erdemes rajta, az az hogy a teljes szurke skala kb olyan szinhomersekletu legyen mint a feher pont.
Ami viszont emlitesre melto meg, hogy az AFFS panel gamutja sRGB-n belul van. Azaz a szinek telitettsege nem valami magas. Ennek ellenere nagyon szep tiszta kepe es jo szinei vannak. Kifejezetten jok a borszinei, es nagyon jol neznek ki rajta a filmek is.
A glare nekem nem tetszik, de kibirom. Cserebe tisztabb a kepe, mert nincs rajta folia. Nagy fenyben eleg jol lathato a korabbi TN-hez kepest.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #18400 üzenetére
én is erre gondoltam, de többszöri olvasatra sem tudtam ilyesmi tartalmat beleérezni.
@vikcsi: 120 dollár + egy megfelelő noti. ha matt képernyőt szeretnél, az 180$.
@brd: megértelek. aki tud normális felületet tervezni, az beszívva is tud. a többieknek mindegy mit tolnak, okosabbak nem lesznek tőle.
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #18339 üzenetére
odáig már megvagyok, hogy neked a hely a probléma, és hogy azt mindenképp lefogalja a hiberfil.sys. én ebben nem vagyok biztos:
"...hogy gyorsabban bootol, mint amennyi alatt visszatolja a RAM-ba a 8GB RAM hiberfil.sys-ét, ami mégiscsak 8GB belovasása a bootolás kb 1-1.5GB-éval szemben..."
szóval szerintem nem ír ki és nem is olvas vissza 8gb-t a win sem, hanem csak az épp lefoglaltat. innen filozofáltam el olyan irányba, hogy a sok, ramba előtöltött cuccal mit csinál vajon.
ezt az ondemand lassulást meg még mindig nem értem. itt gondolom ubunturól / debianról beszélsz te is, nem?
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #18336 üzenetére
ja bocs, én értettem félre az ssd gondot. viszont még mindig hiszem, hogy csak a használt ramot írja ki, nem? az előtöltött cuccokat logikailag is helytelen lenne (bár nyilván nem csodálkoznék).
ubuntun is marha lassú a hibernáció, sleepet nyomunk mi is (bár én csikorgatom a fogam a 0,6w felesleges standby miatt...).
#18336: szerintem az ondemandtól nem bootolhat lassabban, mert akkor épp "demand" van, nem? ha betölt, akkor már szabályoz is. vagy nem jól gondolom?
-
Integra
titán
válasz
Gondwana #18200 üzenetére
"After you install your Intel® SSD and the Intel® Data Migration software, the software will detect both your old and new drives and guide you through the cloning process, i.e. show you how to move all of your data from your slower HDD to your fast new SSD."
na mondjuk ezt nem vágom, hogy laptop esetén hogy kötöm rá a kettőt ugyanarra a helyre
most vagy a hdd van benne vagy az ssd -
lapa
veterán
válasz
Gondwana #18123 üzenetére
semennyire nem feszegeti az alaplapot szerintem, teljesen normálisan, egyenesen csúszott bele. ha nagy különbség lett volna a foglalat meg a lemez csatija között, akkor harcolni kellett volna vele, de nem. a logika azt diktálná, hogy a foglalat esetleg felfelé feszíti a lemezt, de nem teszi.
igazából betoláskor, a lemezt fedő műanyag fedél feletti burkolati elemnél szorul. ennek megfelelően én nem is feszegettem nagyon, fentről-bentről raktam be, aztán csak annyira toltam ki jobbra a lukon, hogy le tudjam fektetni, utána egyenesen vissza kell tolni balra. nemtom mennyire követhető, olyan útvonalat írt le, mintha a '7' -et függőlegesen tükrözöd. szóval tényleg nem vészes, de majd végleges berakás előtt még szétnézek.
annyi, hogy egy darab nájlont kellett a lemez alá raknom, ne karistolja össze a lemez elektronikáját alul a géptest a tiszi-toszi közben.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gondwana #18093 üzenetére
kösz, asszem nincs más megoldás.
azért nem értem, ezt az UAC-t miért nem lehet tanítani? ha egyszer egy folyamatot leokéztam, akkor ne tudja megjegyezni? a Comodo IS is mindenre ugrik, de tanul belőle (na jó, a portable programokkal azért van gondja...)
asszem sikerült megtalálnom az átlátszóság forrását is. valóban a power managementben volt egy spec lista, ott ki kelet venni a pipát. csak én egy ilyen (csak rövidebb) listát már egyszer kilőttem, amihez más úton jutottam el. nem mindegy, jobb nem bolygatni...
közben sikerült, megoldódott az UAC nem engedte indulni...
csak annyi változott, hogy ha csinálok az exe-hez egy parancsikont és kiteszem az asztalra nem jelenik meg ikonként (üres). na mindegy, ha magától elindul, nem kell hozzá parancsikon. minden nem sikerülhet...
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #18057 üzenetére
igen, fosztogatnak. mindazonáltal felütötték a fejüket olyan hangok (pl. ennek legalja), hogy nemoda buda.
csináltam teszteket most a kétmagos u7600-zal, ami szintén 1,2ghz, és elméletileg elvinné az egy ugyanilyen mag a 720p-t, kis rábeszéléssel tán még a jutub 720p is elmenne. persze a leendő webm jutub 720p semmiképp, hogy képzelem különbenis.
nyilván a h.264 meg avc gyorsítás benne van a 4500mhd-ben fizikailag, de csak majdnem van implementálva a lunikszon ugye. ebből is kíváncsi vagyok lesz-e valaha valami. gondolom a webm szintén zenész lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest