- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #89044 üzenetére
Nem csak ott. Összes IPS meg olykor TN is lefoltosodik. Vannak megoldások, elviekben a nyomkodások miatt is kijöhet. Már régen elhoztam volna azt a gépet, de rájöttem, hogy megint beindult nálam a vásárolhatnék, aztán maradok a T60-ak gyűjtésénél. Olcsóbb hobbi
Matricához pedig: aki körmös (tipik. csajok) annak a Rania is rommá fog kopni sajnos. Nekünk 1 év alatt szétment húgom T400-án. Igaz megtanult vakon gépelni, szóval viszlát
-
havri1
félisten
válasz
csubuka #88893 üzenetére
Hali!
Most annyit csináltam, hogy berögzítettem az értékeket, és uninstaláltam a PM-et. Hátha az elektronika megjegyzi (valameddig biztos). Szvsz bugos valami, és mindig reseteli a PM-en belül. Meglátjuk meddig lesz így jó, jelentkezem majd.
Viszont a SANYO akksi nem egy nagy durranás. Nyáron vettem a gépet, 17%os volt. Szinte nem is használom akksiról, figyelve az értékekre. Minap este akksiról toltam, kb 40%-ra merült. Este töltés, látom, 22.3% elhasználódás. Na mondom szuper.
Este ismét, ma reggel nézem, 23.8%. T400-ast pana cellákkal (11%) több mint 1 évig használtam, sokszor akksiról, és 1 év után ugyanúgy 11%-al adtam tovább. -
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #88791 üzenetére
Hungarocellt ne. Vannak tulajdonságai ami miatt nagyon nem merném oda berakni. Keress valami olyat, ami nem nagyon töltődik fel, nem morzsolja magát és hasonlók. Mondjuk ha van elhasznált kis szerelőgumid, amin szoktuk koncolni a gépeket, na abból 2 csík tökéletes és azzal nincs gond.
-
havri1
félisten
válasz
csubuka #87509 üzenetére
Úgy telepítetted ahogy én?
Először RoboGuru írása alapján felraktam mindent, majd miután nem ment jól a Lenovo Settings, megcsináltam a régi PM-et.
Azóta jó!had the same problem after upgrading to build 10586, but there are always smart people out there. (credit goes to KeyboardOverMouse's post on https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/39anbv/windows_10_deciding_what_i_can_and_cannot_run/), basically you need to do the following:
1. get the latest power manager from Lenovo website
2. run the downloaded file, it will fail saying " ... doesn't work on this version of Windows ..." or similar
3. go to C:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV and change setup.exe compatibility mode to windows 7
4. go to https://msdn.microsoft.com/en-US/windows/hardware/dn913721.aspx#adkwin10 and download "Windows ADK for Windows 10, Version 1511"
5. run it and you only need to install "compatibility administrator"
6. run "compatibility administrator", on the left, under System Database->Applications, click "Lenovo Power Manager"
7. on the right, right mouse click setup.exe and select "disable entry"
8. now you are on the way installing and using power manager
good luck!Ugyanezt szeretném majd x220-on is megcsinálni, csak még nem volt időm
Én ezt a caddy-t használom, hááát..
Ott kezdődik, hogy a 4 csavarból csak 3 ment bele, előlapja nincs rendesen kivágva, ezt pákával megoldottam (szépen kiolvasztva levágtam a felesleges részt).
Nem ér ki a szélére, mélyebben van, csúnya, de ez nem is zavarna, inkább ez: -
dugo_
veterán
válasz
csubuka #87512 üzenetére
Ilyesmiből viszont nekem több darab is van/volt. A mostani T500-ban is két darab ilyen fajta volt már 9,5mm-es méretben.
Csak az egyiket kellett órás kalapáccsal végigütni, mert a rollcage volt az erősebb és nem engedett. Lehet csak meg kell egyengetned neked is. Előlaphoz meg forró kés. HDD csatit kézzel feszítsd vissza, van abban anyag. Kész is vagy, ingyen megúsztad a cserét. -
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #87498 üzenetére
Ezzel próbáld uninstallálni!
Viszont ehhez maga a telepítőnek itt kell lennie c:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV
Esetleg újra kicsomagolni a telepítőt (n1au410w.exe) ha már törölve lett.Amit írsz, (setup.ini módosítás és setup.exe komaptibilis módba állítása) ugyan azt csinálom csak kicsit automatizálva scriptből!
-
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #87470 üzenetére
Összedobtam egy Battery Maintenance fixet.
Windows 10 alatt használt Windows 7-es Power Manager-nél az akku egyéni töltési küszöbértékek beállítását követően egy idő után törlödnek.
A BatteryMaintenance_fix.cmd fájlban beállíthatjuk az akku töltés induló és leálló értékét. Alapban 20% és 80%-on van.
A BatteryMaintenance_install.cmd futtatásával tudjuk telepíteni az előző fájlt és hogy ne törlödjenek a töltési küszöbértékek! -
Tim82
félisten
válasz
csubuka #87470 üzenetére
Win 10-ben mondjuk a Lenovo Settings-ben ez pont jól működik. Ezt olvastad?
-
havri1
félisten
válasz
csubuka #87321 üzenetére
Nem látom még át ezt a turbó dolgot az az igazság. (elvileg a CPU 3.5ghz max turbó-t tud.)
Mindent engedtem biosban, CPU 3ghz fölé is megy (igaz 3.5 körül még sose láttam), de akksiról a játék 15fps,amint tolom neki a tápot, 60fps fölé megy.
És amúgy a win is akadozgat akksiról (Firefox, ie, edge - pl Facebook). Tápról jó..
Nekem teljesítmény kéne, nem akksi idő (bár azért jó lenne tudni pontosan mi mit kapcsol, hogy tudjam vezérelni ha arra van szükség). -
Sanya
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #87239 üzenetére
A sorrend helyesen: először whitelist-mentes BIOS, utána kiveszed a régi kártyát, a fehér antenna fém csatlakozóvégét nem hagyod csak úgy csupaszon lifegni, hanem valamivel leszigeteled azért (ha nincs ilyen gumisapka, akkor asszem, a fekete szigszalagdarabbal körbeburkolás-ragasztás is megteszi), majd utána mehet bele az Intel 7260HMW.
Egyébként még úgy is javulni fog valamit mind a netes fel/letöltési sebességed, mind a belső hálózatos fájlmásolási értékeid, hogy amúgy a routered maradt nem AC-s.
Szóval ha már van, használd ki.
-
Francia91
veterán
válasz
csubuka #86962 üzenetére
Na igen, nekem ami a HP esetében hiányzik, az a Power Manager által szabályozható akkutöltés, valamint a kapcsolható GPU. A DELL Precision-nál pl szintén MXM modulos a Quadro (vagy FireGL), de ott van Optimus technológia tudtommal... Érdekes, nah de ez van, viszont ilyen erős hardvernél én féltem az alaplapra forrasztott cuccokat, látva, hogy ha tisztességesen meghajtom, akkor mennyire melegszenek a cuccok. Többek között az MXM modul miatt esett a választás a HP-ra, na meg akkor éppen nem találtam 150 alatt W520-ast
-
havri1
félisten
válasz
csubuka #86953 üzenetére
Na, ezzel én is bajlódtam/om.
BIOS default, ami ac-performance, battery - max batteryTöltőről jól megy (bár nem tudom maxon e, még nem volt i7-em), de akkumulátorról, még a böngésző is akadozik.
Hogyan tudom megnézni, hogy a töltőről tényleg maxon megy e?
Ha jól emlékszem, 135w táp van hozzá, nagy batár az előzőhöz képest. -
Francia91
veterán
válasz
csubuka #86951 üzenetére
Nekem HP 8560W a 120W-os gyári adapterével képes fullon menni, Turbo Boost is megy, ha bekapcsolom (akkut kivéve), hardver ugyanaz, ami a W520 esetében, nálam pl Core i5 2520M és Quadro 2000M páros
Nekem nincs benne akku, mert ugye HP-nál nem tudom szabályozni a töltést. De így akku nélkül ki lehet fullra hajtani 120W-os adapterrel... Nincs ott valami rosszul beállítva?
-
-
Cannabis7
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
csubuka #86557 üzenetére
nincs sata3 x10-ben, kevesebbet eszik az x20 - de x10 sem vészes és nincs melegedési problémája az 510-nek...sőt -, van benne msata boot lehetőség, ilyen téren jobb
egyébként sata2/3 oly mindegy ha nem videot vágsz rajta éjjel nappal, amihez ezek a cpu-k nagyüzemben kevesek -
dugo_
veterán
válasz
csubuka #86536 üzenetére
A c2d elég bottleneck manapság, főleg ha erősebbről váltanál vissza. Nekem megvolt az a "szerencsém", hogy 100k-s konzumerek mellé szereztem be, így tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Kijelzőt meg ki kell fogni, én egy 1680x1050-es LG-P-vel vettem a T500-at, abban a panelban kb 280 nap lehetett, mint a gép többi részében. Kvázi bejáratós volt.
Azóta cseréltem egy 2007-es T61p-ből bontott 1920x1200-as kijelzőre, ami viszont már láthatóan sárgul ill. egy friss LED-es kijelző mellett elég halovány. Utóbbi mondjuk csak akkor zavaró, ha egymás mellett van a kettő és váltogatok köztük. -
metal01
őstag
válasz
csubuka #86142 üzenetére
T420 nincs default IPS panellel szerelt változatban. Lehet bele moddolni olvastam, de szvsz annyi gányolást nem ér meg. Ki kell fogni egy LG-Philips TN paneles verziót, vagy olyat venni bele. Egy Windowsos kalibrálás után egész elfogadható látványt nyújt a többi gyártmányú panelhez képest. Persze soha nem lesz IPS-hez hasonlítható.
-
-
válasz
csubuka #83417 üzenetére
...előző két komment jó, de még +1: Ha 1TB feletti HDD-ről beszélünk, akkor is ajánlott már a 2 USB-s (egyik adatot, másik áramot szolgáltatja) Y csatlakozó.
[link]
Elektronikához nem értek, így azt már nem tudom, hogy egy USB 3.0-ás külső HDD-k csatlakozója nagyobb áramot képes-e "átadni" USB3.0 : USB3.0 csatlakozás során mint USB2.0 : USB2.0 esetén. -
-
Mankó
veterán
válasz
csubuka #78052 üzenetére
Ezzel a dilemmával most én is foglalkozok, mert win 10 alatt nincs power manager, Energy management van, de ott nem lehet szabályozni hogy mikor és meddig töltse az aksit. Most Balanced beállításon van és még mindig 52%-on van töltés nélkül bedugott töltővel. Biztos szabályozza valahogy, de csak jobb lenne ha én tudnám állítani.
Valami ötlet win 8 és 10 alatt az aksi töltés szabályozásásra power manager-hez hasonló megoldással? -
fungi
aktív tag
válasz
csubuka #78031 üzenetére
-Vagy szimplán pakoljak neki egy tpfc sémát pl-.:
level=50 1
level=60 3-Én ezt tenném, /x200on bios beállításokkal pörgetné a ventit, a Tpfc Smart-ra rakva és nagyjából így beállítva alapból elvan kussban, vagy 1-es ventin, ami kb. hallhatatlan, csak komolyabb terhelésre pörög fel./
-
Mankó
veterán
válasz
csubuka #78031 üzenetére
Nálam ugyanez volt a helyzet proci csere után (i3-2350m-ről 2520m-re). Én az energia beállításokat balanced-re tetem és a max proci beállítást 99%-ra állítottam.
Illetve azt vettem észre, hogy a chrome nagyon megtekeri a procit, volt hogy 50%-ot mért a feladat kezelő. Chrome le, 64 bites Chrome Canary fel. Azóta szépen vissza veszi 800-ra az órajelet, és 42-44 fokon megy a proci net alatt is. Persze egy facebookos játék alatt már nem ritka a 60-70 fok se.
Egy próbát megér szerintem neked is!Szerk.: A tegnapi G550-es recovery visszahúzásból új winyó és tiszta telepítés lett, mivel a winyó szektorhibás és 66%-ot kondíciót mutat a Sentinel.
-
-
brd
nagyúr
válasz
csubuka #77502 üzenetére
Azon az Operán tudtommal nem lehet 60FPS-es YouTube videokat lejátszani, mert ahhoz HTML5-ös lejátszó kell, azt meg nem nagyon szereti. Továbbá a linkelt video is mintha csak sima lenne, nem 60FPS-es, nálam legalábbis semmilyen 60FPS-es lehetőség nincs (és szemre sincs bőven annyi FPS), de pl. ennél van.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged