- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
A kijelzőkerettel együtt egy megbízható "védelmi" vonal volt. Kézbevenni is jobb egy ilyen gépet, nem nyílik ki a kezedben, ha bénán nyúlsz hozzá. Ugyan nem TP, de volt ilyen önbecsukós gépem, nem jött be, pedig csak picike 10"-os volt. A HP megoldotta kis ablakocskával a lámpát, az mehetne, ha nagyon akarnák így is.
Érdekes, amit a touchpadról írsz, nekem a T410-420 gombjai tökéletesek, rendkívül finoman járnak, mellényomhatatlanok, és nem túl hangosak. Jobbat még semelyik gépen nem nyomkodtam. A rücskös felület nekem bejön, de tény, annak vanank jó alternatívái.
A billentyűzetnél nekem is csak a kiosztással van bajom, de az az egyik legfontosabb paramétere egy billentyűzetnek notin. Hiába ugyanolyan jók a gombok, vagy akár még picivel jobbak is, ha béna a kiosztás, (és sajnos nagyon az) nem lesz jó használni. Pl. a DEL gomb elhelyezése egy katasztrófa, a FN-es F1-F12 szintén, és a fizikai hangerőgombok megszüntetése is egy szomorú lépés.
Ja, és a kis mélyedés eltüntetése a nyílgombok alól is egy kellemetlen/kényelmetlen extra.
És ahogy nézem a T450-en is csak a leggázosabb dolgot, a 3 trackpoint gombot "javtották".
A régi TP-ken még kis LED is visszajelezte, némítva van-e a gép és a mikrofon, az is igen hasznos extra, bárhol vagy, azonnal látod, le fogod-e égetni magad valami előző munkából ottragadt hanggal, amikor csendben kéne maradni. -
HSM
félisten
Szerintem amúgy a kijelzőkeret (meg az egész gép) "elvékonyításának" lett az áldozata a rögzítő mechanikával és a védő kerettel együtt [link]. Nem baj, hogy így gagyi, de a vékonyra gizdul a jónép. Azokért is kár.
Meg a rendes méretű és gombú touchpadért is. Meg a régi jó hagyományos TP billentyűzetért is.
Mondom, ha minden generációban apránként helyrehozak egy-egy orbitális baklövést, amit a T440-nél elkövettek az ergonómia és praktikusság rovására, akkor kb. a T490-re talán már lecserélhetem majd 4-5 év múlva a T420-am.
-
HSM
félisten
Az a néhány gesztus, amit használok, remekül megy a kis touchpaden is.
Azt se tudom, nekem hogy sikerült, de ilyen "önzáródó" volt a régi netbookom (akkoriban fontosabb volt a maximális üzemidő és kis méret, mint az erő) és azzal kétszer is sikerült infarktus közelébe kerülnöm, amikor úgy vettem ki a táskából, hogy félig kilógott a kijelző és a gép közül valami... Olyankor mindig eszembe jutottak a régi vágású Thinkpadek, a zsanérral, és keretes kijelzővel.
Kézbevenni is jobb egy rendes záras gépet, mint egy ilyen magától kinyílósat, kinyitni is sokkal jobb, a zsanért oldó mozdulattal már fogod is kényelmesen a kijelzőt a nyitáshoz.
-
Tim82
félisten
Jut eszembe, bár ez nem egészen Neked szól, csak az emlegetett T420-ról ugrott be:
[kopott touchpad-ekre megoldás]
Nincsen közöm az eladóhoz amúgy.
-
-
Archttila
veterán
-
rgeorge
addikt
-
ezvvan
újonc
eleve nem volt vele semmi baj, aztán a nyár végén elkezdett játék közben túlhevülni. elvittem pasztázni fogalmam sincs milyen minőségű, de azt képzelem, hogy valami rossz benne, mert nem szép fokozatosan lett egyre melegebb (bár persze ki tudja).a ventilátor dolgozik ezerrel, legalábbis a hangja alapján
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
-
dauphin
aktív tag
Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű. Köszönöm szépen. Akkor marad a régi. Csak amikor a munkahelyemen az R400-ason kopácsolok, irigykedve nézem annak kijelzőjét, mert összehasonlítva az enyémmel kategóriákkal jobb a képe (pedig sima, semmi IPS vagy más "butaság"
, és mégis! Ugyanazon a felbontáson dolgozik mindkettő). De gondolom, ugyanazon kategóriájú panel és panel között is vannak különbségek.
-
Peet91
aktív tag
Igen, annak még nem a szigetes billentyűzete van, hanem olyan mint az újabb Delleknek. (20-as szériától)
Szerintem is frankó az a bill, bár nekem a szigetessel sincs gondom.
SNor: Mivel a hd3000 3 monitort támogat egyszerre, ezért elméletileg ha a d-SUB-ra nincs kötve semmi akkor működhet.
-
btudos
nagyúr
Asztali gép előnyei elvitathatatlanok bizonyos szituációban, de egy bizonyos költséghatár alatt nem éri meg. Még ha az alaplap+proci páros megoldható kevés pénzből, a tápra, monitorra, perifériákra akkor is költeni kell, a végén drágábbra jönne ki mint egy notebook, ami lakáson belül is mozdítható legalább.
-
-
-
csubuka
addikt
Igen, persze W8.1x64-es másik TP-on simán leáll a vinyó pörgése. Szimplán az iRST driver megmakantotta a vinyó leállítást leválasztáskor...
(#69681) dying_star: Valóban szerintem mennie kéne ennek a funkciójának és a caddy menet közbeni cserére van kitalálva valamelyest... csak itt W7-el nem megy. De nem lehet gyári Win AHCI-vel nyomni mert akkor kékhalálsorozat van...
-
-
-
Wolfskin
őstag
valószínűleg beszáradt a paszta és throttlingol, újra kell pasztázni. (Illetve lehet koszos a hűtő)
az lehet, mert mostanában alapból is elég forró a gép... pasztázni a komplett hűtőt kell, ugye? úgy értem CPU és VGA hűtő egyben... erre nincs valami leírás, tutorial, hogy hogyan, mivel stb.? egyébként alapjáraton neked is cicereg a cpu...?
a driverek elméletileg fenn vannak, a system update rak föl mindent. de lehet, újrahúzom most már a gépet is...
még egy új kérdés: a touchpad nála, full érzéketlen. ha feljebb veszem az egér érzékenységét, akkor az egér nem jó. először azt hittem, hogy hardveresen lett ilyen érzéketlen, feltettem rá egy bontott újat (aminek csak a kerete repedt), de azzal is... szinte használhatatlan.
donjohnson
próbáld a Windows billentyű + P gombbal a 'csak kivetítőt' választani.
igen, úgy működik tényleg... máshogy nem lehet? -
pinnacle
nagyúr
Köszi ivana, soldi3r! Korábban írtam, hogy 15"-s méretben kellene. Az a baj, hogy látta a Z50-70-et, olyanszerű kell neki, hiába mondtam, az a gép ha ránézek összetörik, illetve a laptop topicba írta tulaj, hogy kifolyik a szeme tőle. Azt nem tudom, hogy az FHD vagy a PWM miatt. Az is furcsa volt, hogy nagyon hamar levette a fényerőt talán 3-4 lépésben, E540, M5400-nál több fokozat volt.
-
katzy86
csendes tag
-
dauphin
aktív tag
Köszönöm a infókat! Segítettél ezzel, és megfogadom a tanácsodat, nézek mást. Most éppen egy kölcsön Thinkpad R400-ason koptatom a billentyűzetet. Erről a típusról mi a meglátásod? Igaz, nem "könnyű súlyú" játékos (több mint 2 és fél kiló), de nem fogja hordozni (max a lakásban)
, és nekem úgy tűnik, hogy eléggé egyben van
. Itt találtam is egyet.
-
-
btudos
nagyúr
-
scream
veterán
-
gti16v
őstag
hm...8gb ram...azért mert ennyit fogad max a P5E,meg sokat zabál a W7,meg mindig is 4 egyfoma tuning ramom volt,,,,
pont emiatt is ,lehet,olyan maradi vagyok ...nem tudom,lehet úgy hiányozna a nagy gép..a jó kis hatalmas házam (CM HAF X 922),ami csak úgy vonzza a port a 3 tonna venti miatt,,,
,nem tom mi legyen,értem a mondandódat...és logikus is....játszani sincs más időm amiért a nagy gépet annak idején fejlesztgettem...
első elgondolkodtató dolog,hogy...hova kötném azt a rengeteg vinyót amit rejt a CM 922...és a külső 3 db usb 3.0-ról nem is beszélve...
-
Francia91
veterán
Azt elhiszem, amikor semmi réz nincs a hűtésben, csak alumínium... Általában konzumer szaroknál a hűtésen spórolnak a legtöbbet. Unokanővérem Toshiba P300D-jénél is AMD Turion X2 + HD3650 páros van, sehogy sem tudom levinni a CPU-t 94 fok alá, a GPU-t meg 87 fok alá... Még plusz rézzel sem, mert eleve a hűtés kontsrukciója nem ér egy kalap szart
-
Köszi srácok!
Igen, AMD-set szeretne, csak ezt elfelejtettem írni. Cipelve nem nagyon lesz, otthoni felhasználásra lesz szánva. Vmi régi Acert váltana.
Minecraft, LoL menne majd rajta, youtube, film, skype. Keretben nagyjából ez a 155k lenne a max, mert még win is kell hozzá.
-
Dhampir
félisten
A Pointing/Touch Sensitivity (Light Touch<----->Heavy Touch) babrálása?
A Scrollingon belül az One Finger Scrolling/ Scrolling Region-nál növelheted és csökkentheted az érintés területét.
A Smart Check Settings/Scrolling region Filteringben kipipálod az Enable Scrolling Region Filteringet is.
Esetleg még a Starting Zone/ Enable starting zone kipipálása és a Zone size állítgatását is érdemes kipróbálni.
Egér-Tulajdonságok/ UltraNav-nál bejelölni a Use pointing device for scrolling and tap zones only-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged