Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
vikkboy
tag
válasz
scansat
üzenetére
Nekem xeon van benne1230v2 vmware alatt fut a debian. Plexbe ritkán megy a direkt play attól fugg milyen a forrás állomány ha felirat van akkor biztosan transcodol, de valamikor csak a hangot. Ennek ellenére frankón tud 2-3 egyidejű lejatszast(full hd) , de akkor a load 10 felett van. Amúgy meg a plexben van dlna is akkor nem csinál semmit a vidikkel = 0 terhelese van a cpunak. Lg tv-n nem is nagyon megy direkt playban.
-
válasz
scansat
üzenetére
nem tudom hogy a PLEX a videokártyát tudja-e használni, de ha transzkódolni akarsz, és még a 4k-t is, akkor egyrészt nincs olyan proci ebbe a gépbe ami elég lenne. Viszont elméletben egy geforce gtx 1050 tud encodeolni és decodeolni is h265-öt.
A TV-nek tuti kell a transzkódolás? mi történik ha letiltod a transzkódolást?
Mennyire messze van a TV-től a szerver, nem egyszerűbb beledobni egy hdmi-s videokártyát?
Az LG-k elég sok fájlformátumot ismernek. -
scansat
tag
Köszi a válaszokat.
A hálózatom jó, gigabites FTP kábelezés...Ubiquiti router és AP...
--és tényleg, megnéztem a boot alatt és Intel Celeron G1610T 2,30 Ghz.
Akkor viszont a kérdésem az lenne, hogy milyen procit tegyek bele hogy erős legyen? Gondolom processzor csere esetében nem kell újra telepítsek semmit. Fizikailag cserélem és kész?
Valami erősebbet szeretnék, hogy a megnövekedett igényeket is bírja majdan (4K filmek) -
M3kk
őstag
válasz
lordjancso
üzenetére
2 x 8TB + 2 x 10TB Seagete Ironwolf, SHR ben (Raid5).
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
lordjancso
üzenetére
Intel SSD és 2x 3TB WD Red.
-
deci
tag
válasz
lordjancso
üzenetére
Szia!
Nekem 4db Seagate 4 terrás szerver HDD (ST4000NM0035) van benne raid5-ben, teljesen jól teszik a dolgukat.
Persze kicsivel drágább mint a WD, de szerintem időtállóbb is lesz.Üdv.
deci -
kgymac
őstag
válasz
lordjancso
üzenetére
4xToshiba 3TB-s alap. A nagyobb, nehezebb ház miatt kisebb a hangja, mint amikor ezek közül kettő a zyxel nsa320s-ben volt. Van 3TB-s toshibám 5950-es fordulattal egy külső raid házban, de az 25-30%-kal drágább volt, valamint lényegesen halkabb mint az alap (nsa320s-ben főleg másoláskor volt hangos, a fejeket elég vadul mozgatta, a gen7-ben és a gen8-ban pedig alig hallani). Dsm 6.1.7 alatt futnak, bár ha megjön a PERC H200-as kártyám, esxi a terv.
-
bugizozi
őstag
válasz
lordjancso
üzenetére
Nekem egy 2 TB-os WD RED pörög benne 5,5 éve hibátlanul 0-24-be (kopkopkop)
De mint ahogy írták, itt is ott is ki lehet fogni hibás darabot. (anno a lila még nem volt) -
RazoR
veterán
válasz
lordjancso
üzenetére
+1 a RED-nek, én a Purple-el megszívtam így nálam az tiltólistás lett.
-
itanczos
senior tag
válasz
lordjancso
üzenetére
Akkor talán a WD PURPLE lenne ideális. Azt 0-24-re tervezték.
-
Kiratheonly
tag
válasz
lordjancso
üzenetére
Alap Toshibát használok, a 2TB-osakat. Eddig semmi gond velük, már egy éve mennek. Talán a hangjukat tudnám felhozni mint hátrányt. Én is WD-t vennék legközelebb WD RED-et, mert az jó NAS-nak.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Ti milyen HDD-t tesztek a microserverbe? A WD-ket néztem, de melyik színű lenne az ideális?
0-24-ben megy a gép, torrent kliens, plex, stb...
Köszi! -
tegnap bekerült egy geforce GT 1030 a gépbe. Ugye a gigabyte féle passzív megoldás csak a borda hajtogatásával fér be, ezért az MSI kis passzív kártyáját vettem, ami ránézésre, és a megadott méretei alapján is befér.
Hát, épphogy. A borda és a tápcsatlakozó közt kellene 1,5mm. A tápcsatin lévő kis perem lefaragásával nyertem egy kis helyet, így csisszre befér (minimálisan feszül, de ez belefér szerintem). Alaplapi USB port persze nem használható így.
Venti fordulatot nem emelt a gép a hd6450-hez képest, és idle-ben, vagy videolejátszás közben ez a kártya sokkal hűvösebb is. -
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok! Gondolkozom egy kiegészítőben, amivel plusz HDD-t lehetne a Microserverbe építeni, 2,5 collos méretűeket. Van egy amerikai srác, aki gyártatott ilyen lemezeket, amivel plusz 2 vagy 4 HDD-t lehet beépíteni (vastagságtól függően). Itt van egy fórumtéma leírással. A rögzítő lemez a tápegység felőli oldalra kerül, a képek alapján elég igényes megoldásnak tűnik Plusz van rajta hely felfogatni egy mini ventilátort, amivel a bővítőkártyát lehet hűteni, ha szükséges.
A szállítás az USA-ból kissé megdrágítja a dolgot, mert 35 dollár a postaköltség. Ezért viszont 4 db-ot is tudna küldeni a srác. Lenne-e más valaki is, akit érdekelne egy ilyen? A tartó maga 15 USD, és 10 USD a plusz rögzítő fül, amivel 2 meghajtót lehet egymás fölé rögzíteni (bár ezt talán felesleges megvenni, egy ilyet könnyedén lehet vágni otthon is). Itt vannak az árak. Ha 4 érdeklődő lenne, akkor kb 25 USD-re jönne ki fejenként, ha csak a "beépítő keret"-et vesszük.
Ha esetleg valaki tud más hasonló, akár egyszerűbben elérhető megoldásról, az is érdekelne. -
Kobak77
aktív tag
Sziasztok! Próbálkozott már vki PCIe-es NVMe SSD-vel microserverben? ESXi-nek adnám oda. Ha jól sejtem, a Smart Array nem fogja látni, hanem majd csak az OS, ha van hozzá driver.
-
sparks
senior tag
Ide is leírom a történet végét (amire válaszok, abban voltak kérdéseim).
Vettem egy TP-LINK Archer MR200-at, beletettem a kártyát, bedugtam a szerverembe a második ethernet porton, találtam egy frankó bash scriptet, ami másodperceken belül átkapcsol a backup internetre, ha elmenne a UPC net és az okosotthon /riasztó kombóm nem maradhat net nélkül 1 percre sem.
Ez a script folyamatosan ellenőrzi nekem, hogy él-e a fő hálózat, ha nem, akkor átvált a backupra, ami a mobilnetem. Teszteltem ezerszer és tökéletesen működik, amint visszajön a UPC net, pár másodperc és már vissza is váltott rá, pont ilyet akartam. És nem kellett hozzá, csak az említett router.
Csináltam egy scriptet, ami 1 percenként ellenőrzi cronból, hogy fut-e a failover script, ha nem, akkor dob nekem egy emailt és újraindítja.
-
Zizi123
senior tag
Az ESXi 6.5u1-re sikeresen raraktam a 6.7-et.
Azota az eddig tokeletesen mukodo Xpenology tetu lassu lett.
(igazabol a Xpenologyt is frissitettem DSM 6.1.4-15217 -rol DSM 6.1.7-15284 -re, de nem tartom vloszinunek, hogy ez lenne a gond)A 2 VM kozott (W10 - Xpenology) eddig tudtam masolni 400-550MB/s-el, most pedig 5-20MB/s. Tehat jelentosnek mondhato a kulonbseg. Sajnos 1 nem VM, es Xpenology kozott kozott is ugyanez a helyzet.
Tehat mostmar mint file server igen korlatozottan hasznalhato.Mivel sajnos nem csinaltam Snapshot-ot, igy felve kerdezem meg, hogy vissza tudok downgrade-elni pl 6.5u2-re? Szerintem az LSI raidkartya kezelessel lesz a gond.... Szerintem.
Otlet?
Mas nem tapasztalt semmi hasonlot gen8-on 6.7-es ESXi-vel?
Lehet, hogy nem veleltlenul nincs feltuntetve, mint supportalt szerver? -
Galopp
tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Ha jól rémlik, az első telepítésemnél anno pendrive volt, meg mircoSD. F11 talán a boot menü, és ott mintha két külön usb-s eszközként jelent volna meg, de azonos névvel. Elsőre sikerült eltalálnom melyik a telepítő, így örültem...
Most meg -mint írtam- már iLo-nak mondom meg, melyik iso-t csatolja fel és bootoljon arról. Így picit könnyebb a dolog. Az iLO licenszet amúgy ebayről Mexikóból rendeltem vagy 3000Ft-ért... Ennyit mindenképp megért a kényelem (Mondjuk paráztam is, hogy valóban érvényes kódot kapok-e..)
Szerk.: Jut eszembe, megoldás lehet azt is, ha először csak a boot pendrive van feldugva, és mikor arról elindult, akkor nyomod be neki a kártyát, mert a valódi telepítés elején néz körbe, hogy van-e eszköz, amire települhet.. (de ez csak tipp)
-
Galopp
tag
válasz
Zizi123
üzenetére
A józan ész nekem azt diktálja, hogy igen, ha úgy csinálod, ahogy én.
Persze először én is másik pendrive-on akartam tesztelni, hogy a meglévő "jól működő" rendszer ne legyen kuka, de aztán rájöttem, hogy kb 1 beállításom van, amit újra be kell állítani új rendszernél, illetve a virtuális gépen kell majd a Tools-t frissíteni. Így a teljes gyalu mellett döntöttem u2-vel, majd arra a 6.7.
-
Zizi123
senior tag
Nekem is voltak HDD sebesseg problemaim a raidkartya driver miatt, de azt vegulis 1 hardveres raidkartyaval oldottam meg. Most a 2 VM kozott (W10 Samsung 850 Pro SSD-n es Xpenology 4db WD Red raid 5-ben ) kozott tartosan 450-500MB/s-el masol!
Na de nem is ezert irtam, hanem az volna a kerdesem, hogy ha 6.7-re szeretnek frissiteni, akkor a mostani 6.5u1-rol egybol megtudom tenni?
-
Galopp
tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Azt leszámítva, hogy a 6.5-nél korábban voltak sebességproblémáim a merevlemezeknél. (A korábban ide többször linkelt megoldásoktól mindig elhelálozott az ESXi rendszerem) Ennél nem tapasztaltam ilyen gondot.
Az új funciók felfedezéséhez pontosan ismernem kellene minden eddigit, így arról nem tudok nyilatkozni.
Egy félig elkefélt u1-es frissítés miatt kerestem aktuális telepítőt, így akadtam rá a 6.7-re. Gondoltam, haladok a akorral... :-)
-
Bélaaaa
őstag
Árulja el nekem valaki, legyen kedves, miért jó, ha ESXi van a szerveren, és az alatt fut mondjuk a WinServer 2016?
Nem találok róla magyar nyelvű magyarázatot. Gondolom, hogy nem véletlenül használjátok ti is.
Köszönöm!
-
Galopp
tag
válasz
Kobak77
üzenetére
Tegnap éjszaka volt egy kis időm...
Feltettem a 6.5U2-PreGen9-et (lecserélve a régi rendszert és nem frissítve), majd a 6.7-es iso-ról bootoltam és mikor telepítettem, az előző rendszer frissítését választottam.
Így most ezt látom:
Egyébként van 2.60-as iLO is. Mintha ezt még nem jelezte volna senki a topikban.
Egyébként bár itt van mellettem 3m-re a szerver, mégis az iLO Advancedet használom, és nem is álmodtam volna korábban, hogy ilyen egyszerű belökni bármit a virtuális meghajtói közé és arról bootolni. ..
-
JulWCZar
senior tag
Valamint rendeltem V1 1220L Xeont, kisebb fogyasztas, tobb szal, tobb tudas, tobb teljesitmeny mint az alap Celeron.
eBayen most 15.000 korul mennek, a V2 picit jobb de 25.000-nel indul.
-
JulWCZar
senior tag
Udv!
Sikerult a Microservert AirPlay hangfalla alakitani egy sima noname regi USB hangkartyaval. Eddig nem volt ilyen igenyem, de miert ne?
Mivel USB, ezert nem szorakozik az energiagazdalkodassal mint egy pcie kartya. A legolcsobb kis pocokre kell gondolni.
OpenMediaVault van a gepen, ezen kellett berugni az ALSA-t. Alenyeg, hogy
aplay -l-el meg kell nezni melyik kartya/device lett az adott USB portba dugott kartya, majd az ALSA konfigban ezt beallitani defaultra.Ezt lehet utana tesztelni terminalban.
Utana a "Shairplay" OpenMediaVault plugin gond nelkul megszolaltatja barmilyen Apple eszkozrol.
-
Galopp
tag
Jól látom, hogy a Gen8 kikerült a támogatott eszközök közül az ESXi esetében? A 6.5U2-höz mintha még lenne preGen9-es telepítő, de a 6.7-hez már nem látok.
Vajon jelent ez bármiféle problémát mondjuk egy friss 6.7es telepítésnél, vagy csak annyi, hogy nem garantálják a tökéletes működést?
Fórumon olvastam, hogy volt aki a meglévő 6.5-re frissített rá a 6.7-es csomaggal és megy szépen a dolog.Van valakinek ezirányú tapasztalata? Vagy inkább pudingozzak egyet? :-)
-
Tsory
tag
válasz
kiskakas
üzenetére
2.55(b):
HPE Integrated Lights-Out 4 (iLO 4)
Leszeded pl. az elsőt, kicsomagolod, és az ilo4_255.bin-t az ILO alól is tudod frissíteni.
-
Tsory
tag
Ha valaki esetleg régi ILO-t használ, az frissítsen:
-
CyberJedi
tag
Tudja valaki, hogy hogyan lehet a Xpeno-nál a Gen8-en (baremetal) elérni, hogy hiba esetén a buzzer (hangszóró) sípoljon, megszólaljon?
-
válasz
DreadZozzy
üzenetére
elvileg ez a C204-es chipset korlátja.
-
DreadZozzy
csendes tag
Sziasztok,
A G8nál ugye az van a specifikációknál, hogy 2 SATA3 és 2 SATA2 bay vár HDD-kre.
Kérdés, hogy ez a beépített kontrollernek a korlátoltsága, vagy már maga a bay-hátlapi nyák is csak ennyit tud?
Szeretnék egy P222 RAID controllerrel felokosítani a szerverem, ezért kérdem, hogy ennek beszerelésével ez a korlátozás megszűnik-e? -
arin
csendes tag
Sziasztok!
Használ esetleg valaki Gen8 hoz TPM modult? Ha igen le tudná írni a pontos HP-s cikkszámát?
Tapasztalatokat is szívesen várok, nehéz-e beüzemelni, stb.
Üdv,
Arin -
RazoR
veterán
Ezt megeszi szerintetek a Gen8? Unbuffered ECC
-
M3kk
őstag
válasz
itanczos
üzenetére
Hat pedig nem, sot, meg direktben sem. Neked esetleg a smb 3.0 multichannel nek koszonhetoen ment tobbel, de az a mas dolog. Ha ket filet masolsz, akkor is tobb, 1 szalon 1 gigabit lesz a max. En is probaltam (nem egyszer, nem ketszer, nem egy , nem ket switchel), a link aggregation nem errol szol.
-
djgeg
őstag
Nálam egy pfsense van az egyik microserveren, 2 wan megy be neki a két modemből és egy 4 es LAN kártyán megy ki 2-2 aggregálva 2 switch-be.
Pfsense-el meg kb bármit ki tudsz vitelezni még egy értelmes VPN-t is megfelelő vasal. Csak sok vele a maszatolás ha még nem ismered. -
sparks
senior tag
válasz
Pelican
üzenetére
Már tényleg nagyon off, de nem jutottam el a témában odáig, hogy Domoticzba integráljak ilyen modult. Annyira nem vagyok a téma mélyében, a backup meg pont azért kell, mert az elején írtam: UPC és a napi 24 órás internet szolgáltatás nagyon nem rokonok (legalábbis ahol lakunk). Rengeteg a net kimaradás, egyszerűen csak biztosítani akarom a folyamatos működést net kimaradás esetén is. Ezért van az egész rendszer alatt egy bazi nagy akkumulátoros inverteres UPS is, lehet kicsit eszelős lettem a témában, de valahogy maximalizálni akarom a rendszert... Bocs, nem offolok tovább.
(#3628) godomir Köszi, megnézem majd azt is.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Két kérdésem lenne:
1. Lehet-e még Gen8-at szerezni valahonnan számlával?
2. A két Gb-es csatlakozóját lehet-e Link Aggregationnel használni, hogy egy 2 Gb-es kapcsolata legyen? Vagy ha nem, akkor milyen bővítőkártyával lehetne elérni, hogy 1 Gbps fölötti sebességet tudjon? -
Pelican
őstag
Azért érdekes a kérdés, mert az okosotthon rendszeremben van egy riasztó rendszer is, aminél nem nagyon egészséges, ha nincs alatta internet és örülnék, ha lenne másodlagos net elérése is a szervernek.
Egy filléres gsm modullal (pl. SIM800L) gprs-en tudod küldeni a riasztási eseményt, vagy sms-t közvetlen a telefonodra.Vagy minek kell internet a riasztáskor?
-
sparks
senior tag
válasz
osztraksajt
üzenetére
Köszi!

Igen lehet ott csúszott el a gondolatmenetem, hogy alapból olyat kerestem, amibe konkrétan SIM kártyát is lehet rakni. Akkor futok egy kört ezekkel is, de még nem vetettem el ezt a 2 ETH-s történetet sem
-
osztraksajt
őstag
Asus RT-N18U már tudja ami kb 20k, a következő lépcső az RT-AC68U ami 40k-45K magassága (bár ez már egy tényleg komoly cucc sok tekintetben), ezek tudják a dupla WAN-t, pont most kellett a cégnél ilyen úgyhogy képben vagyok.
De a routerek közül nagyon sok tud már az USB portján 4g modemet kezelni mint másodlagos backup kapcsolat, az adott esetben szószerint csak párezer forintos beruházás főleg ha szolgáltatófüggő is megfelel, jóval olcsóbb lehet mintha elkezdesz a szerveren mókolni napokat hogy a megfelelő routolást összehozd és kitapasztald.
-
bugizozi
őstag
Létezik 40k alatt is

DrayTek Vigor 2912 Router
De ez már elég OFF itt.
-
sparks
senior tag
Már jártam ott korábban...
Igen, van is ilyen router 80-100 ezer jó magyar forint árfekvésben
Legalábbis , amit én találtam eddig, az kb. ennyi volt. Lehet van olcsóbb is, de gondoltam, ha már van 2 ethernet port, meg van olcsóbb mobilnetes router, hátha... -
Galopp
tag
A "Milyen routert vegyek" topikban mintha azt említették volna, hogy az új Asus-ok tudnak dual WAN-t. Ilyenkor az egyik LAN port válik WAN-ná. Érdemes átkukkantani, hátha lesz egyszerűbb megoldás, mint a pingelgetés.
-
sparks
senior tag
Hello!
Van egy Gen10-es szerverem, Ubuntu 16.04 fut rajta, minden faszás, szeretem is (NAS, Domoticz, FTP, stb.)
Kérdés: a UPC netem nem az igazi, sokszor elmegy és szeretném megoldani, hogy legyen backup net mellette. Először egy dual wan-os routerre gondoltam, de egyrészt horror az ára, másrészt meg ha meg lehetne valósítani, hogy az egyik ethernet portba a UPC menne a másikba pedig egy mobilinternetes router, akkor az ügy sokkal kellemesebb lenne (anyagilag is).Kérdés: megoldható ezen hardveren, hogy valamilyen program figyelje (mondjuk percenként pingelve egy külső hostot), hogy megy-e a net az első porton, ha nem kap netet mondjuk 2 percig, akkor jöjjön a második ethernet port és átáll mindaddig, ameddig az elsőről nem kap ismét jelet.
Látott már valaki ilyesmit? Megoldható lenne?
Azért érdekes a kérdés, mert az okosotthon rendszeremben van egy riasztó rendszer is, aminél nem nagyon egészséges, ha nincs alatta internet és örülnék, ha lenne másodlagos net elérése is a szervernek.
-
-
Galopp
tag
válasz
kiskakas
üzenetére
Igen, gondoltam arra is, átolvastam a fórumot, meg más helyeken is olvasgattam, és az ECC kezelés hiánya (mégiscsak szerverről van szó), a "csak" 2/4 mag, és a 10W-al magsabb TDP inkább a drágább irányba vitt el.
(#3614) RazoR - Írni akartam, hogy ja, már megnéztem, de ahogy most beletúrtam a kínálatba, látom, hogy ügyesebben kell keresnem. Egy 1270 rögtön szembejött kicsipénzért, de pont nem tudja a videóátkódolást hardvesesen segíteni. (Innen indult el a probléma ugyanis, ha megy a torrent ezerrel, és az emby szerverről sógorék filmet néznek neten keresztül, a kis sávszélük miatt a szerver átkódolja a tartalmat és az fájóan sokáig tart 100%-os prociterhelés mellett is)
-
Galopp
tag
Sziasztok!
Kicsit elfogyott a szerver alól a gyári G1610T proci. Gondoltam, frissítek egy E3-1265L v2-re.
Tudtok valami megbízható forrást, vagy csak az ebay-en vagy alin bökjek rá egy eladóra, és lesz, ami lesz?
Mondjuk ez: KLATTY -
llacee
őstag
Én ilyennel használtam , két db volt 4500Ft azthiszem Amazonról.
-
jeepatti
csendes tag
HP PROLIANT DL360E GEN8 (005656) szerverben segítenétek milyen win szerver mehet fel rá?
Hp támogatás oldalon találok rá drivert win 2016 szerverhez is raidhez de nem tudjuk feltelepíteni.Előre is köszi a segítséget!
-
Egon
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
De ember, akkor hogyan teszed be a topik címében is szereplő szerver fiókjába?
Nos, számomra nem volt egyértelmű, hogy G8-ba lesz berakva. Utólag elolvasva az eredeti hozzászólásod, végülis belelátható. Ugyanakkor kerestek már router-t hhd-s topicban ezen a fórumon, hogy csak egyetlen kiragadott példával éljek, úgyhogy nem feltétlen fogok a topicból kiindulni, ahol a kérdést felteszik.
Láttál egyáltalán ilyen gépet?
Köszönöm kérdésed, cca. 3 méterre légvonalban tőlem, szinte pontosan alattam duruzsol egy ilyen szerkezet, 3 db 6 TB-os HDD-vel. Ennyi elég? Csak hogy ne adjak egzakt választ egy eldöntendő kérdésre...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy az az infó hiányzik, hogy a topik nevét is adó gépbe keresek beépítő keretet?
Lásd fent.
Az első link tökéletes alany lenne, csak itthoni beszerzés kellene. Szerinted azért ajánlotta azt, mert azt hozta fel elsőnek a Google, vagy veled ellentétben tudta is, hogy miről beszél?
Azt nem néztem meg, amit a topictárs linkelt, csak a te linkedet.
Amúgy meg egy sima beépítő keret is 1.5K-tól indul, az általad linkelt cucc van máshol kicsit olcsóbban (lásd árgép), valamivel 3K felett. Nem gondolnám, hogy erre érdemes ennyi energiát elvesztegetni (ha erre sem telik egy cégnek/alapítványnak, akkor ott komoly gondok vannak).
Részemről a témát lezártam. Itt senki nem indított magas lóról, csak te. Az ilyennek segítsen az, akinek két anyja van.
-
sanzi89
addikt
De ember, akkor hogyan teszed be a topik címében is szereplő szerver fiókjába? Láttál egyáltalán ilyen gépet? Vagy az az infó hiányzik, hogy a topik nevét is adó gépbe keresek beépítő keretet?
Az első link tökéletes alany lenne, csak itthoni beszerzés kellene. Szerinted azért ajánlotta azt, mert azt hozta fel elsőnek a Google, vagy veled ellentétben tudta is, hogy miről beszél?
-
Egon
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
LOL, vicces fiú.
Olvasd már el az eredeti hozzászólásod, és mutass rá arra a részre, ami arra utal, hogy neked ilyen extra igényeid vannak ("a csatlakozója pontosan oda essen, ahova a 3.5-ös meghajtónak is van."). Nehéz lesz...
Gondolatolvasó továbbra sem vagyok (sem én, sem más): ha ilyen igényeid vannak, ajánlom az ezoterikus fórumokat... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy meg gugli a barátod, hajrá...
-
sanzi89
addikt
Veled is csak többen vagyunk eggyel.

Ha egy ilyen sima fém keretbe rakom, szerinted hova fog esni a SATA csatlakozó? Középre, ami nagyon nem jó. Olyan beépítő keret kellene, amiben úgy lehet rögzíteni a 2.5-ös SATA meghajtót, hogy a csatlakozója pontosan oda essen, ahova a 3.5-ös meghajtónak is van.
Srácok, amúgy ha valaki feltesz egy kérdést ne érezzétek kötelezőnek, hogy válaszoljatok is rá. Elég akkor, ha valami építő jellegű információval rendelkeztek, ne terheljük feleslegesen a PH adatbázisát.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Pánik a memóriapiacon
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- További aktív témák...
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
--és tényleg, megnéztem a boot alatt és Intel Celeron G1610T 2,30 Ghz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gondolatolvasó továbbra sem vagyok (sem én, sem más): ha ilyen igényeid vannak, ajánlom az ezoterikus fórumokat...