- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
Zizi123 #5404 üzenetére
Nekem ilyen van(PCIe 3.0x4), slotokat cserélve jobb/rosszabb sebesség- eredményeket ad:2.220-3.600-ig. Nekem az egyik 16-szorosban volt a legjobb, de ennek semmi logikája nincs mert csak 4 csatornát használ. Az is lehet, hogy valamelyik másik PCIe slottal osztozik a csatornákon, nem volt időm megkeresni a jó választ ebből a két legvalószínűbb esetből a sok többi mellett.
ML350p G8 => LEXAR NM620 SSD ...Boot-olósnak vettem, de egyszerűen nem tudtam beállítani, addig amíg meg lesz a megoldás, egy polcról levett 256-os Samun megy a W11 tesztelés.
Érdekelne a megoldás, mert a Samu 250MBps helyett 3.000+ MBps lenne a szívem jobbik csücske...
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Zizi123 #5339 üzenetére
Az a helyzet, hogy még csak nem is RAID-ban használom a lemezeket, hanem különálló lemezekként vannak beállítva (azt hiszem RAID0).
Meg tudom valahogy oldani adatvesztés nélkül? Ha veszek egy másik ilyen RAID kártyát, elvesznek az adatok?
Mivel nem használom a RAID-et amire való, szerintem az AHCI is bőven elég lenne nekem. Gondolom nem nagyon változtathatok most rajta, mert elvesznek az adataim?
köszi a tippeket
-
válasz
Zizi123 #5183 üzenetére
"Igazabol nem is ertem, hogy ez miert nem egyertelmu"
Akkor már ketten vagyunk."Az emlitett 200eFt-bol marpedig sokkal jobb szervert lehet venni hasznaltan akar itt a hardverapron-n is"
De akkor miért nem veszed meg a linkelt DL380 Gen8-at zúgatni otthonra 130 kHUF-ból? Olcsó, mert százassával vették a cégek, és mostanság dobálják ki őket. Körbe is futja kétszer a Gen8 Microservert.
Ja hogy nagy, zajos, és sokat fogyaszt, így nem otthonra való.És ezért drága a Microserver. Mert pici, server-grade, könnyen szerelhető, és nincs belőle túlkínálat.
Valóban nem értem, miért fogja magát valaki, és összehasonlítja az elsősorban nem szerverszobába hanem SOHO környezetbe szánt Microservert a középkategóriás rackmount szerverrel.Mintha azért kellene olcsónak lennie a Ferrari 250 GTO-nak, mert ugyanúgy négy kereke van mint a Suzuki Swiftnek. Sőt! Utóbbival lehet menni bevásárolni is, ergo az a jobb ...
Amúgy, 130 kHUF-ért ezt a DL380 nagyon erős. Jövő év végére _SELEJTEZNI_ fogunk 1000+ darab Gen8-at (megszűnik a support, így éles rendszerből kikerülnek).
-
válasz
Zizi123 #5175 üzenetére
Így van. Szerinted.
200 kHUF-ért nem teszel össze semmit továbbra sem ekkora form factorban ECC-s RAM-mal és IPMI funkcionalitással.
Persze, mondhatod ezekre nincs is szükséged. Kérdés: akkor miért veszel / vennél olyan terméket ami számodra felesleges, server grade funkciókkal van megtömve?
-
lakisoft
veterán
válasz
Zizi123 #5113 üzenetére
Próbálj itt utánanézni. (kékhalált eddig nálam driver probléma okozott, és hardveres probléma is de ez sokkal ritkábban fordult elő.)
https://homeservershow.com/forums/topic/9968-help-installing-windows-10-on-hp-microserver-gen8/
Támogatott OS-ek listája itt:
[link]egyszerűség kedvéért:
Microsoft Windows Server
Red Hat Enterprise Linux (RHEL)
SUSE Linux Enterprise Server (SLES)
VMwareBiztos vagyok benne hogy mókuskodással rá lehet venni hogy felmenjen a windows asztali verziója is, de ez külön utánaolvasást igényel.
Majd jönnek a tőlem sokkal okosabb windowsos emberkék és ők többet tudnak segíteni. Én linuxhoz értek inkább nekem a microserveren eddig csak linux volt, ha ilyen jellegű kérdésed lesz szivesen segítek ha tudok. -
djgeg
őstag
válasz
Zizi123 #4277 üzenetére
Én személy szerint nem upgradelek. Pont azért amit írsz, működik hát minek hozzányúlni, főleg egy otthoni használat mellett (nálam még le is van véve a netről külön vlanon vannak stb, szóval, nagyon nem is érheti "behatás"). Persze tervben volt nálam is, de szerintem most max szerver cserekor fogok majd feljebb menni.
Ha érdekel és kisérletezni akarsz vele akkor hajrá akár egy külön USB-re csak megnézni milyen, de ha csak arra kell, hogy fusson rajta az a pár VM-ed amid van akkor szerintem sokat nem nyerhetsz egy upgradel.
ps.: (talán annyi, hogy a webgui javult és normálisabb, de ha azt se nyomkodod napi szinten annak se sok hasznát látod) -
djgeg
őstag
válasz
Zizi123 #4271 üzenetére
Én is nézegettem most 6.7 felmegy elvileg itt többen is a HP custom image-et használták upgrade-el. Viszont páran megint panaszkodtak a b120 al a hdd-ssd sebességre
https://homeservershow.com/forums/topic/16258-esxi-67-on-hp-microserver-gen8/
Egy próbát megérhet, esetleg egy külön USB-vel. Van egy két tool amivel klonozhatod a mostani boot USB det és kipróbálhatod arra az upgradet. -
Fifi
őstag
válasz
Zizi123 #4106 üzenetére
Csak iLO frissítéshez nem kell újraindítani. Az iLO szolgáltatás automatikusan újraindul, de azonkívül, hogy kidob az iLO a gépen futó oprendszert és azok szolgáltatásait nem érinti, lehet menet közben frissíteni.
BIOS frissítéshez természetesen újra kell indítanod a szervert. Amíg nem indul újra, addig a régi BIOS "van érvényben".
-
jegesib
aktív tag
válasz
Zizi123 #3821 üzenetére
Íme: esxi upgrade guide
-
kgymac
őstag
válasz
Zizi123 #3821 üzenetére
Csatlakozom, dell perc h200-zal sincs probléma, mind az alaplapi sas esxi alól, mind a vm a h200-ról xpenologyval le tudja kérni a hdd smart adatokat.
Esxi alól a nut kliens is megy, lekapcsolja a hostot, ha elmegy az áram. Az xpenology vm magától (nut szerver), a többi vm a vmtools-szal kapcsolódik le.Aki külön raid kártyát használ, xpenology vm-mel, ott is felborul az eredeti hdd sorrend?
-
blokad
senior tag
válasz
Zizi123 #3807 üzenetére
6.5-re van hp customized image, de nekem azzal az io speed borzalmas volt.
Van aki feltette a 6.7-et is.
-
Galopp
tag
válasz
Zizi123 #3668 üzenetére
Ha jól rémlik, az első telepítésemnél anno pendrive volt, meg mircoSD. F11 talán a boot menü, és ott mintha két külön usb-s eszközként jelent volna meg, de azonos névvel. Elsőre sikerült eltalálnom melyik a telepítő, így örültem...
Most meg -mint írtam- már iLo-nak mondom meg, melyik iso-t csatolja fel és bootoljon arról. Így picit könnyebb a dolog. Az iLO licenszet amúgy ebayről Mexikóból rendeltem vagy 3000Ft-ért... Ennyit mindenképp megért a kényelem (Mondjuk paráztam is, hogy valóban érvényes kódot kapok-e..)
Szerk.: Jut eszembe, megoldás lehet azt is, ha először csak a boot pendrive van feldugva, és mikor arról elindult, akkor nyomod be neki a kártyát, mert a valódi telepítés elején néz körbe, hogy van-e eszköz, amire települhet.. (de ez csak tipp)
-
Galopp
tag
válasz
Zizi123 #3664 üzenetére
A józan ész nekem azt diktálja, hogy igen, ha úgy csinálod, ahogy én.
Persze először én is másik pendrive-on akartam tesztelni, hogy a meglévő "jól működő" rendszer ne legyen kuka, de aztán rájöttem, hogy kb 1 beállításom van, amit újra be kell állítani új rendszernél, illetve a virtuális gépen kell majd a Tools-t frissíteni. Így a teljes gyalu mellett döntöttem u2-vel, majd arra a 6.7.
-
Galopp
tag
válasz
Zizi123 #3658 üzenetére
Azt leszámítva, hogy a 6.5-nél korábban voltak sebességproblémáim a merevlemezeknél. (A korábban ide többször linkelt megoldásoktól mindig elhelálozott az ESXi rendszerem) Ennél nem tapasztaltam ilyen gondot.
Az új funciók felfedezéséhez pontosan ismernem kellene minden eddigit, így arról nem tudok nyilatkozni.
Egy félig elkefélt u1-es frissítés miatt kerestem aktuális telepítőt, így akadtam rá a 6.7-re. Gondoltam, haladok a akorral... :-)
-
itanczos
senior tag
válasz
Zizi123 #3341 üzenetére
Bár még nem végeztem az egész topic át olvasásával, de már többször is elhangzott, hogy a HP féle esxi lassú hdd teljesítményt hoz! Próbáltad sima eredeti esxi-vel?
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak Proxmox-szal virtualizációs környezetben.
Sok cégnél használom, már csak úgy telepítek szervert, ha proxmox alatt fut. -
djgeg
őstag
válasz
Zizi123 #3341 üzenetére
"Ui: Volt meg 1 olyan verzio is, hogy meg ekkor nem volt SSD, es a B120i raid 10-re raktam W10-et. Ez is olyan tetu lassu volt, hogy a W10 bootolasa volt vagy 1-1.5 perc. Ertem en, hogy SSD-hez vagyok szokva, de a raid 10 elvileg 4x olvasasi, es 2x irasi sebesseget tud. Na ez szerintem lassabb volt, mintha 1 HDD-t hasznaltam volna csak."
Lehet az elvárás túl magas
Én örülök, ha 2-5 sec alatt bootol a windows.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Zizi123 #3334 üzenetére
Nekem VMware 6.5 update 1-en fut Xpenology, viszont egyrészt régen raktam fel, másrészt csak 5.2-es. 2-3 napot szívtam a 6.0-ra frissítéssel majd abbahagytam, szóval nem hinném, hogy ugyanaz lenne a kettő.
Másrészt pedig vmiért nagyon lassú volt nálam az xpenology, így dobtam is. Fent van még a gépen, de használatban már nincs.
-
Zizi123
senior tag
-
válasz
Zizi123 #3261 üzenetére
"Tehat szerintem a HP tokonszurta magat a gen8-al, es azert ter vissza az AMD-re."
Igen, "túlságosan jó" lett a Gen8-as microserver.
Cserébe elcseszték a Gen10-et is.Ami nekem kéne:
- ILO (vagy azzal funkcióban azonos) menedzsment
- Olcsó
- 100% BSD kompatibilis
- 4 LFF bay (hotswap nem igény)
- mérsékelt / alacsony fogyasztás
- kompakt, standalone formátumHP-ból szinte kizárólagos alapon marad a Gen7 + iLO | Gen8.
Árkülönbözeti preferencia miatt meg inkább a Gen7 + iLO. -
Kiratheonly
tag
-
Zizi123
senior tag
válasz
Zizi123 #3241 üzenetére
Nem volt egyertelmu a frisstesre valo kerdesem.
Tehat a kerdes az volna, hogy ha 1 HP MicroServer Gen8 -on ESXi 6.5u1 van, akkor ha kijott a frissebb HP Custom Esxi, akkor hogy fogom tudni frissiteni anelkul, hogy ujra kelljen telepitenem.
Ez az uj:
VMware-ESXi-6.5.0-Update1-6765664-HPE-650.U1.10.1.5.26-Oct2017.iso
Release Date: 2017-11-03Van ra megoldas, vagy csak az ujratelepites mukodik?
Koszonom.
-
tacsk0
aktív tag
válasz
Zizi123 #3231 üzenetére
koszi a valaszt ez egy reggeli gyors teszt igazabol csak azert hogy latszodjon az ecc off resz.
a memetest 12 oran at ment vegig pass volt. de nekialok egy 24 orasnak.kozben egy forumtars jelezte hogy neki is ugyan ez a bejegyzes lathato esxi 6.5 alatt es hiba nelkul uzemel a rendszere. -
Fifi
őstag
válasz
Zizi123 #3195 üzenetére
Telepítsd fel és 'man hp-health' parancs kimenetében megtudod
Elég hosszú a leírás és további man oldalakra is hivatkozik.Röviden:
Description: hp System Health Application and Command line Utility Package
This package contains the System Health Monitor for all hp Proliant systems
with ASM, ILO, & ILO2 embedded management asics.Pl. lekérdezhető vele a hőmérsékletadat és a venti konzolon, nem kell a webes felületet:
fifi@silent:~$ date; sudo hpasmcli -s "show fan; show temp"
Mon Oct 23 08:20:47 CEST 2017
Fan Location Present Speed of max Redundant Partner Hot-pluggable
--- -------- ------- ----- ------ --------- ------- -------------
#1 SYSTEM Yes NORMAL 12% N/A N/A No
Sensor Location Temp Threshold
------ -------- ---- ---------
#1 AMBIENT 22C/71F 42C/107F
#2 PROCESSOR_ZONE 40C/104F 70C/158F
#3 MEMORY_BD 33C/91F 87C/188F
#4 SYSTEM_BD - -
#5 SYSTEM_BD 61C/141F 105C/221F
#6 SYSTEM_BD 44C/111F 68C/154F
#7 SYSTEM_BD 42C/107F 88C/190F
#8 SYSTEM_BD - -
#9 SYSTEM_BD 45C/113F 72C/161F
#10 I/O_ZONE - -
#11 I/O_ZONE 40C/104F 64C/147F
#12 CHASSIS_ZONE 41C/105F 68C/154F
#13 SYSTEM_BD - - -
Kobak77
aktív tag
válasz
Zizi123 #3184 üzenetére
Szia! RAID-hez nem tudok hozzászólni, viszont prociból én ilyet vettem: [XEON E3-1265L] Eddig meg vagyok vele elégedve
.
-
válasz
Zizi123 #3148 üzenetére
"Na vegre nekialltam telepiteni a Gen8-ra az ESXi 6.5.0-t, es sejtesem beigazolodott, hogy ez nem annyira tud mit kezdeni a probakeppen belerakott RAID1 -ben hajtott 2 vinyoval
"
Mert nem a HP custom ISO-t használtad. Abban van driver a B120i-hez (mondjuk így is szoft-raid)
A HPE 6.5 custom image helyén mondjuk ez van most
"Note: This image has been removed due to a critical issue which will be fixed and the new images will be re-uploaded by 06-Oct-2017."
-
Mykroft
tag
-
itanczos
senior tag
válasz
Zizi123 #3139 üzenetére
Az alap celeron procival is mehetne, bár lehetnek sebesség problémák.
Egy xeon vagy i7 bőven elég erre!Nekem van olyan xeon e3-as szerverem, amin 32GB ram-mal proxmox-szal fut 1 Linux fájl-domain szerver, 1 synology, 1 freepbx telefonközpont, 1 win10 kb 3-4 RDP klienssel, 1 win7 3-4 RDP klienssel. Mindez simán.
-
Kiratheonly
tag
válasz
Zizi123 #3127 üzenetére
Én ilyen procit tervezek bele: Xeon E3-1260L, ami 4 mag 8 szál és 45W TDP, ennek van egy nagy testvére, ami Xeon E3-1265L V2, 4 mag és 8 szál, 45W csak majd másfélszer erősebb (9000 pont átlag CPU markban mérve). Amúgy pedig itt egy link, hogy miket teszteltek már ebben a vasban: link. Itt szemezgess, a 45W-nál nagyobbakat érdemes 4 cm-es hűtővel hűteni.
Másik dolog: OMV-t használok ESXI-vel virtualizálva, szoftveres RAID5-tel 3 disken. A performancia hibátlan, kihajtja a gigabites helyi LAN-t a másolás. A napi processzor terhelés nem éri el a 20%-os és az 1 GB-RAM-ot, pedig csak 1 magot adtam neki.
Ha Server2012-t tervezel (volt ilyen N40L-es szerverem), akkor kell oda a minimum 8GB RAM a napi teendőkhöz. illetve tisztán telepísd, ne virtualizálva, lehetőleg SSD-re. Ebben az esetben marad a hardveres RAID lehetőség RAID1-el, max, ha nem veszel bele külön RAID kártyát.
-
Mykroft
tag
válasz
Zizi123 #3127 üzenetére
Szia!
Ha van időd játszani, teszteld magad, mit muzsikál jelenleg. Windows nálam sosem volt rajta, erre mások válaszolnak majd. 2ssd, 2hdd tükröknen sebességed és területed lesz.
Sylonogyra van ott is fórum, ajánlott olvasmány.
Egyéb nas oprendszer: openmediavault, nas4free, freeNas. Valamelyik free csak olyan fájlrendszere támogatott, aminek terránként 1GB ram kell, a megfelelő sebesség és biztonsághoz. Ha még több időd van, telepíts egy debian vagy ubuntu szervert, és komponensekből összeszeded a többit. -
Mykroft
tag
válasz
Zizi123 #3125 üzenetére
Szia!
Amíg te sem tudod mire akarod használni, más honnan tudja, milyen proci kell hozzá?
Saját konfigom: alap celeron proci, 12GB ecc ram, 2x1TB soft raid1, 2TB, 3TB hdd, 120GB ssd, xGB mikrosd.
Rendszer ESXi, benne fixen 3rendszer, es időszakosan plusz 1-2.Nasnak elég a celeron, számlázót online-t használok. 8fős cég is lehet olyan aki csak napi 3 A4-es word doksit nyit meg, de olyan is aki folyamatosan team munkában fHD filmet vág, nem mindegy.
Ha céges felhasználast tervezed, a synology-t legalitása miatt felejtsd el, de vigasztaljon, hogy sok más nas oprendszer van még, ami vígan fut natívan ezen a vason.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged