Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
makro
senior tag
Sziasztok,
szeretnék a gen8-ba videókártyát venni, amit egy virtuális gép kapna meg. Eddig tiszta, viszont azt tudja e valaki, hogyha mondjuk az a virtuális gép éppen nem fut, akkor van e a kártyának jelentős energiafelvétele?
Médialejátszáshoz szeretném használni, és jó lenne ha nem pörgetné a villanyórát amikor nem is használom

-
Sárpac
nagyúr
Mik a legújabb biosok ILO gen8-hoz? Frissíteni szeretném már 4 éves ami rajta van!

Van valami amire figyelni kell esetleg? Nem szeretném elcseszni!
-
kammler
senior tag
Egyébként ami miatt nem stimmelt a dolog az az volt, hogy hogyha megnézed egy ilyenen, a címkét, akkor az AFBXXXXXX jelöléstől jobbra le van egy -XXX jelölés. Nem tudom mi volt a gyárin, de amit vettem azon -SF2 volt. Maga a fő típus stimmelt. Na ez elég volt hogy nem lett úgy simán beépítve jó.
-
kammler
senior tag
válasz
lordjancso
üzenetére
A hátsó nagyventinél csináltam egy huszárvágást. Vettem ebay-en három ugyanekorra ventit (ha a nagyról van szó) kb. 5000ft-ért. Ugyanaz a gyártó, kábelkiosztás stb. Csakhát egy betű eltérés volt a típus jelölésben.. Beraktam, fullon pörgött nem szabályzott. Fogtam magam, seeger gyűrű ki az új ventiből, a régiből is, aztán simán átrakod a csapágyakat. Tádááám. A gyári ventillátort 15 ezerért akarták adni. Kis tápba valót simán vettem. Az nem szabályzott ahogy néztem. A gyáriban lévő csapágyak kicsit mintha sípoltak volna. Jó a fülem. Ezek egy éve mennek, az újból átrakott csapágyak. Nem érdemes mókolni, így még forrasztani sem kell. Ameddig jó az állórész cseréled a csapágyat. Na. Típus: DELTA AFB1212SH. Erre keress rá. Ilyenből került át a csapágy. Ebay. Tápba való: DELTA EFB0412HHD. Simán két drótos a gyári, ez három, de ez mindegy. ennél +- táp kell. Ha szabályozva is van akkor DC szabályzott.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lordjancso
üzenetére
Itt van pár leírás róla:
Using a Standard 4-Pin PWM Fan in the HP Microserver Gen8
Vagy ezen a Homserver fórumon elég alaposan kielemzik az iLO kontra HDD kontroller kontra oprendszer kontra ventilátor sebesség témakört... -
sanzi89
addikt
válasz
lordjancso
üzenetére
Olvass vissza, volt róla szó. Szerintem házi barkács lesz a dologból, mert nem láttam gyári átalakító megoldást - nem véletlenül.

-
sanzi89
addikt
válasz
lordjancso
üzenetére
A csatlakozóra figyelj, nem szabvány.
-
llacee
őstag
válasz
lordjancso
üzenetére
Noctua
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy kicserélném a 12cm-es gyári ventillátort egy jobb teljesítményű és halkabb ventillátorra.
Tudnátok ajánlani egy megfelelőt?
Előre is köszönöm! -
llacee
őstag
Sziasztok!
ESXI HP verziót telepíteném microsd-re, de a 4GB corsair pendriveról a telepítő az istennek nem indul.
Boot sorrend jó, AHCI jelenleg.Más gépben indul róla, usb2 hátlapi porton próbálom.
Mit rontok el? Help me, mindjárt felrobbanok. -
Bélaaaa
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
nincs hozzá?
-
Bélaaaa
őstag
Megjött a Gen10! Szerintem nagyon jó kis cucc. Megnéztem az ILO5-öt hozzá, csak jó drága.

-
llacee
őstag
Sziasztok.Gen8 b120i mennyire szereti az ssdket?Trim mukodik nem HP ssdnel raid modban?Pl raid0 single drivekent?Egy ssd mar megadta magat nekem a bay5ben.Most kettot tennek az1,2be.
-
Bélaaaa
őstag
Na, megrendeltem egy Gen10-et. Nemsoká megjön.
Van olyan ajánlott alkalmazás, amit érdemes feltenni? Leginkább NAS szerepköre lenne. -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Lassan egy éve vettem egy Gen8-at, tegnap szétszedtem, kitakarítottam, de nem volt igazán vészesen poros.
Ez volt az első takarítás és azért kezdtem neki, mert kezdett hangos lenni a szerver. Alapvetően nem a benne lévő 2 HDD-t gondoltam hangosnak, hanem talán a ventillátort, nem vagyok biztos benne, de az egész alapzaj egy kicsit felerősödött.
Ez természetes jelenség lenne és nem lehet ellene tenni, vagy van valami módszer, hogy halkabb legyen? Vagy simán csak zárjam be valahova (jelenleg az egyik szekrény polcán pihen)?
Köszönöm a tippeket előre is! -
Bathalsar
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ez jó, ilyen van nekem is. Intel SSD-vel hónapok óta szépen működik.
-
llacee
őstag
Köszönöm, azért az áprilisi shipping elég durva

-
llacee
őstag
Kapható most valami olcsó átalakító 2,5"-ról gen8 fiókra?
-
bambano
titán
rakott már gen10-re valaki debian stretch-et? működött?
-
bambano
titán
gen10-es kérdést itt vagy máshol szabad?
tia -
Egon
nagyúr
válasz
Bélaaaa
üzenetére
A Zyxelnek valóban korlátozott a rendszere, bár némi barkácsolással tovább okosítható - ugyanakkor az egy kész, out-of-the-box megoldás, míg a microserverre el kell döntenéd, milyen oprendszert raksz, azt telepíteni, beállítani stb.
De pár kérdésre nem válaszoltál, így lassan fogunk haladni...
-
Bélaaaa
őstag
Szerintetek egy Gen10zel érdemes kiváltani egy NASt?
-
Adamo_sx
aktív tag
Egy kérdés azokhoz, akik használnak P410-es RAID kártyát a Gen8-ban: a ventilátor mennyivel pörög gyorsabban, mint egyébként? Ugye, ha a gyári RAID vezérlő megy RAID módban és olyan oprendszer van telepítve, ami támogatja a HP specifikus dolgokat és a csillagok is úgy állnak, akkor alapból 6%-on megy a venti. A P410-zel ez hogy változik?
-
sanzi89
addikt
válasz
feel2006
üzenetére
Szabvány 3.5-ös lemezek nem férnek be, de nekem egy slim 3.5 500GB-os HP disk éppen, hogy befért. Vannak olyan kisebb kapacitású HDD-k amik vékonyabbak, mint a normál 3.5-ös lemezek, azzal lehet tenni egy próbát.
Én pl. egy Seagate ST3500418AS HDD-t raktam be az ODD helyére. -
feel2006
tag
Sziasztok,
az ODD helyére gen8-ba fizikailag nem fér be egy 3,5-es HDD vagy csak mindenki 2,5-es HDD-t szeret oda szerelni, de bemenne még egy 3,5 is akár?
bármelyik is legyen, van hozzá kiszerelés vagy kell hozzá valami beépítőkeret?Köszönöm.

-
RazoR
veterán
Tud valaki adni egy linket Gen8 hálókártya driverhez?

-
GoZoL
senior tag
Üdv!
Ha xpenologyt használom és fut, közben ILO managerrel vagy valami hasonló alkalmazással megtalálom a hálózaton az eszközt? DNS name van az eszköz hátulján. Ez azért kelhet?
Köszi!
-
makro
senior tag
Sziasztok,
BIOS update témakörben tudnátok segíteni egy kicsit? Na jó, nem biztos hogy csak kicsit kell

Úgy 1,5 éve használok már egy Gen8-at (+ esxi + xpeno ), és most úgy döntöttem frissítek amit lehet.
ILO-n keresztül próbálkoztam, de nem jutottam beljebb. Erről van esetleg valami jó leírásotok?
Jelenleg így állok:
License Type iLO Standard
iLO Firmware Version 2.44 Jul 19 2016
System ROM J06 11/02/2015
System ROM Date 11/02/2015
Backup System ROM J06 11/02/2015HP garancia már nincs, akkor így nem is vagyok jogosult az újabb frissítésekre?
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Még nem terjesztettük ki a garanciát. Ha elindul ez a szál is, akkor biztosan a hpe.com-on kezdenék. Ha más nem, nyitok rá egy ticketet.
Vagy esetleg: hpshop.hu -
envagyok
veterán
Xpenologyn megy a microserverrel az időzített ki- és bekapcsolás?
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nálam rendszertelen kikapcsolás és hálózati kártya hibák voltak. A csere után minden szép és jó. Kopp-kopp.
-
Fifi
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Az enyém nem döglött meg.
A csere azért volt, mert egy bővítőkártya nem ment a HP-ban, míg más PC-ben kipróbálva nem volt gond. A technikusokkal együtt arra jutottunk, hogy alaplap hiba, ezért cseréltük. Sajnos nem oldotta meg a problémát, tehát az új alaplapban sem muzsikált -> inkompatibilis a kártya a HP microserverrel hibajeggyel zárult a dolog.
(#3424) Bathalsar: "Hm, ez mesébe illő. Ne értsd félre, nem benned kételkedem, csak annyira nem megszokott az ilyen support."

-
adriankoooo
senior tag
Azért az elég gáz, hogy ennyi alaplap megdöglik?
-
Bathalsar
aktív tag
Nálam is megvolt az első garanciális eset. Bámulatosan könnyen és gyorsan ment minden!
1.) Első nap reggelén leadtam a hpe.com-on egy hibajegyet.
2.) Rá két órára kaptam egy e-mailt és egy telefont magyarul, hogy az elmúlt 5 nap ILO logját töltsem fel ftp-re.
3.) Pár órára rá két opciót kaptam: második nap hozza a futár a csere alaplapot, vagy plusz egy munkanappal később érkezik a technikus kolléga, aki megcsinál mindent.
Végül én szereltem ki az alaplapot, a másnapra ígért csere alaplap meg is érkezett, a futár elvitte a rosszat. Néhány érdekesség:
- A csere alaplap mellett volt a borda és a processzor tisztításához alkoholos kendő és két adag hővezető paszta.
- Az új alaplap BIOS-ában át kell írni az új szériaszámokat a régi alaplapéra.
- Garancia kiterjesztés könnyen működik: pár nap ILO log vagy technikus helyszíni felmérése szükséges hozzá.
- A garancia kiterjesztés - a fenti feltételek mellett - kérhető olyan gépre is, amihez már nem érvényes a garancia.Le a kalappal a HP előtt!

-
itanczos
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett az E3-1220L V2 proci és beszereltem a gen8-ba.
Beraktam az NVIDIA videó kártyát is.
ESXi elindít, managed módban megnézem a passthrough lehetőségét és ez van...

Miért nem lehet magát a másodlagos videó kártyát kiválasztani?
Természetesen az elsődleges videó kártya az alaplapi és azon is jelenik meg az ESXi konzolja. -
-
megema
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
FSP-ből 15 körül láttam újat, boltban.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Gyárilag 15 cm hosszú flex ATX van benne. Asszem befér a 19 cm-es is. Aprón néha feltűnik egy-egy Seasonic.
-
djgeg
őstag
válasz
kiskakas
üzenetére
Hát nem tudom engem anno az Emag a gyártóhoz küldött, az meg egy szervízhez az meg az Emaghoz. Bár lehet én nem voltam elég kitartó és pont lejáróban volt a gari. ( én meg akkor épp kiküldetésen ). Te közbetlenűl az Emag-al gariztattál vagy az átirányított egy szervízhez?
(#3414) adriankoooo
Érdeklődés volt, csak leszervező nem akadt

ui.: Amúgy hogy áll most a vmware hp custom image gen 10 re és még mindig nincs vmware HCL-en?
(alapból felmegy rá azt tudom de nem ártana már ha támogatná) -
adriankoooo
senior tag
Erről jut eszembe, a csoportos porszűrő beszerző projekt elhalálozott vagy valaki nekiveselkedett?
Érdeklődés, pontosabban a szervezés hiánya miatt elhalálozott.
-
llacee
őstag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Bocsánat valamit benéztem a 16GB 4321-et hozta a telefonom 69-ért.
-
Bathalsar
aktív tag
Ez pontosan hogy ment? Azért vagyok kíváncsi, mert néha teljesen kikapcsol a Gen8, nem lehet újraindítani. Csak úgy, ha fel perce kihúzom a konnektorból. Tápra vagy alaplapra gyanakszom.
-
godomir
csendes tag
-
Kiratheonly
tag
Én CHS-en láttam, ahol gyaníthatóan nettó árakat közölnek és nem igazán tetszett (~150k).
-
Adamo_sx
aktív tag
A ventilátor nem szabványos. Ki lehet cserélni, de kell barkácsolni a bekötéssel. Én még nem próbáltam, csak a neten találtam leírásokat, yt videot. Azért, ha nem az alap 6%-on megy, akkor van hangja. Nálam a WC-ben van a szerverszoba (nem röhög!
), ott nem zavar, de olyan szobába nem tenném, ahol sokat vagyunk, vagy pláne alszunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Crimson Desert
- Eredeti játékok OFF topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy esetleg: