- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
Köszi, kiindulásnak mindenképp jó a link!
Szóval azt mondod, hogy első körben elég lenne 1 db, mondjuk 8GB-os memóriát tenni bele (basszus csilliárdokért látok csak)? A prociból tartok tőle, hogy nem úszom meg a komolyabbat, mert combosabb a VM, amit futtatnék, valamint ha jól látom a VT-d funkcióban van különbség a procikban, amivel a hardvereket közvetlenül át lehet adni a virtuális gépeknek. Bár az igazat megvallva még nem teljesen tiszta, hogy ezt hogy tudom kihasználni...
-
Na megnéztem nektek
vmw ahci ÉS HP vsa driver gond:
I finally managed to get the driver "hpvsa-5.5.0-88" working on ESXi 6.5 by taking these steps (in maintenance mode):
[1] Remove the current driver:
[root@esxi01:/var/log/vmware] esxcli software vib remove -n scsi-hpvsa -f
Removal Result
Message: The update completed successfully, but the system needs to be rebooted for the changes to be effective.
Reboot Required: true
VIBs Installed:
VIBs Removed: HPE_bootbank_scsi-hpvsa_5.5.0.102-1OEM.550.0.0.1331820
VIBs Skipped:
[2] Install the hpvsa-5.5.0-88-driver instead:
[root@esxi01:/var/log/vmware] esxcli software vib install --viburl=/vmfs/volumes/datastore1/VIBs/scsi-hpvsa-5.5.0-88OEM.550.0.0.1331820.x86_64.vib
Installation Result
Message: The update completed successfully, but the system needs to be rebooted for the changes to be effective.
Reboot Required: true
VIBs Installed: Hewlett-Packard_bootbank_scsi-hpvsa_5.5.0-88OEM.550.0.0.1331820
VIBs Removed:
VIBs Skipped:
[3] Disable fallback on AHCI-driver:
[root@esxi01:/var/log/vmware] esxcli system module set --enabled=false --module=vmw_ahci
[4] Reboot and exit maintenance mode.
References:
http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/11872-esxi-65-b120i-hpvsa-hp-microserver-gen8-low-performance/#entry124634
http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/9602-esxi-notes/
Now provisioning a new VM with "salt-cloud" (SaltStack) has given me a speed-boost of app. 3x !! -
Coyot
őstag
Basszus énmeg ezzel szenvedek egy ideje. Gondoltam alapból 6.5öt rakok fel merthát az a legfrisebb ráasádul volt direkt HP gen8 verzió. Azóta is anyázom sokszor a hálózati sávszélt és nem éppen acélos az SSD-n levő tartalmak kezelése sem. Nem mondom hogy nagyon lassú, de hát ilyen 30-50 mega/sec az nudli a gigabites hálózaton.
Melyik image-t használod hozzá ha szabad kérdeznem? Lehet újrahúzom az egész kócerájt, mert ezért megéri. Úgyis ideje lenne mostmár bedobnom a Xeon 1265-t, akkor felhúzom ujra, szerencsére a VM-ek 6.0 kompatibilitásra készültek, mert nem tudtam ott sem miért szar a disk a performace - így csak próbálgattam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest