- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyb00
aktív tag
Nincs értelme egy épített NAS-t hasonlítgatni egy harverhez amihez szolgáltatát és supportot is eladnak, plusz fogyasztásban is takarékosabb. Sokan elkövetik a hibát, hogy csak a bekerülési árat nézik, nem a TCO-t, ami az eszköz vételárát és az üzemeltetési költségét takarja. Jelen rezsi szabályozások közepedte, igenis számolni érdemes a hosszútávú üzemeltetési költésgekkel. Microserver 3-5* többet fogyaszt, + mennyi időt vesz el a beüzemelése (pl. 1,5 napom ment rá mire lefrissítettem minden komponenst, de még tuti van valami driver hibám), konfigurálása, frissítése (a saját időd is "pénz"), sebezhetőségeket biztonsági hibákat ne is említsem.
Amúgy 1 hete vettem a Microservert és felesleges besértődni azon, hogy leírtam nekem mennyit ér, hiszen szubjektív! Az én elvárásaimhoz semmit sem ér a celeron, sokat fogyaszt és szar a teljesítménye. A német hirdetési áron már holnap tovább is adom, mert ilyen configot vettem.
amúgy érdemes figyelni ezeket a hirdetéseket, és megnézni, mennyi idő alatt kelnek el.
Nekem volt már épített és volt apliance is, most is inkább megvettem a Microservert, de!
Én nem vagyok megelégedve vele, mert magas az alap fogyasztása, 40+W terheletlenül, és 63W-ra is felmegy trhelten, miközben a legkissebb fogyasztású (17W) CPU 1SSD+2HDD van benne! Plusz nem tudom mitől, de nekem úgy tűnik időnként meg-meg akad a rendszer rajta.
Ui.: Van egy 1240L-el (20W) szerelt szerverem is otthon, az 12W-ot fogyaszt 30% terhelés melett is, ezért van a fenti elégedetlenkedésem, sajnos azt nem tudom erre is használni...Most még egy próbát teszek, kap egy Pico PSU-t és megnézem úgy, hogy alakul a fogyasztása, nem mellesleg így a táp helyére még be lehetne tenni, 4 db 2.5-ös lemezt is
na nem mintha szükségem lenne rá.
Amúgy az, hogy egy 200K-s NASt lenyom, az tényleg szégyen!
-
ArthurShelby
addikt
"Ismerek olyat, aki G7-es microservert is Windows-al használ fájlszervernek."
Akkor ott a win10 (vagy akár a win8.1), az is elég sokáig támogatott, ha fájlszervernek használja nem kellenek a plusz funkciók, csak a biztonsági frissítések."A Xpenology is elég népszerű ahhoz, hogy a vele kapcsolatos problémák fájjanak sokaknak."
Még mindig kivétel, és béta/tesztelés állapotban vannak a 6.2.4/7.0.1-es xpenology loaderek (RedPill). Egyszerűen nonszensz, hogy ezt is felhozod hibának.
Egyébként meg a g8 népszerű xpeno alany szóval idővel még az is lehet, hogy lesz rá támogatás, sőt hozzáértőbbeknek már van is: [link]."Tévedésben vagy. Nem a használt ára irreálisan magas, hanem az új ára volt irreálisan alacsony"
Szóval csomóan olcsón megvették újonnan, és még mindig jó áron tudják használtan eladni. És a mostani ára (kb 60-70ezer az alapmodell) akkor a reális? Mert akkor meg jól tartja az árát
Ha nem alapmodelled van (pimpelt), azok 110-130ezrekért mennek, ebben az esetben én eladnám a helyedben, és a pénzből építenék egy nas-t. -
dchard
veterán
"Nem a használt ára irreálisan magas, hanem az új ára volt irreálisan alacsony"
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a szir-szar NAS-ok ára túl magas ahoz a semmihez képest, ami be van éptíve, ennek tükérben pedig nem nehéz a mikroszerverért is sokkal többet kérni. Abban igazad van, hogy az új ára irreálisan alacsony volt, de a 240K ami jelenleg van, az meg irreálisan magas. Ha egyszer a G8-am bedöglik, biztosan építeni fogok magamnak. 120k körül kijön egy masina, és végre elfelejthetem majd a semmivel nem kompatibilis kidobható HP házakat... Vagy esetleg belefaragom az mITX lapot a régi G7 üres dobozába
-
Coyot
őstag
A gond az hogy 150ből állt meg a két gépem a nagy xeonnal meg 16 giga rammal. Nem pedig 300+ belépőnek egy darab gép amibe ilo sincs - én nem láttam sehol sem ilo-val a bemondott áron legalábbis.
Virutalizálva meg szerintem minden is fel fog rá menni továbbra is, ettől én nem tartok kicsit sem. -
ArthurShelby
addikt
Unfair vagy. A windows 11-et csak a kora miatt nem lehet föltenni rá (régi a procija és nincs benne tpm modul). De ez a hw-ek 90%-ára igaz. (És senki sem akar erre épésszel windows 11-et tenni, mert nem arra való).
Az új xpenology (6.2.4 illetve 7.0.1) szintén a kivételek közé tartozik, ráadásul hozzáértéssel fel is lehet rá tenni.
A gép egyetlen hibája, hogy nem fiatal, de elvileg ezt mindenki tudja...
Nekem egy felpimpelt xeon-os 16gb ecc ramos verzióm van 6.2.3-mas xpenology-val, és egyáltalán nem használom ki az erejét. Amit sajnálok, hogy korából adódóan nem a legenergiatakarékosabb.
Viszont nagyon kompakt, kis helyen is elfér, van benne 4+1 hdd/ssd-m.Használtan az ára még mindig irreálisan magasan van, ami valahol azért bizonyítja, hogy nem rossz gép.
-
A méret jogos (ezt el is felejtettem, mert engem nem érint nagyon szerencsére, de persze tudom, hogy sokakat igen). Ja, és a max 16GB ramot is felejtettem, a minap is laborozni akartam kicsit, aztán el kellett kezdeni sakkozni, hogy mely vm-eket kapcsoljam le.
Egyébként nem lenne itt semmi baj, ha a gen10 (nem a plus) értelmes alternatíva lenne, de ugye nem az. Vélhetően a topic 80%-nak már ilyenje lenne. De így most van egy lyuk a két széria között, és szerintem pont ez az az árkategória amire legtöbben lőnénk.
-
PpenoO
őstag
Szerintem ez a NASba meg ide oda való besorolások marketing. Inkább függ attól a dolog, hogy mire használja a HDDt a felhasználó. Például, ha én egész nap write módban használom, akkor inkább egy Purplet választok mint egy Redet, pláne ha fontos hogy ne parkoljon fél percenként. Redem van amúgy, azzal az a bajom, hogy 80mbvel ír maximum, nekem meg giganet mögé kell. Vettem nem olyan régen egy N300as Toshibat, ilyen hangos meghajtóm még nem volt viszont piszok gyors. Most a Gold és a Purple WDt nézegettem hátha mint arany középút, de akkor a Gold kiesik.
-
Azért ez attól függ. A Goldra van 5 év gari, 2.5 millió óra az MTBF, és gyarkorlatilag egy rebrandelt Hitachi Ultrastar, ami a BackBlaze meghibásodási statokban is az egyik legjobb disk (ezért is merték megadni a fenti garit, meg az mtbf értéket). Engem pl. nem zavar sem a hangja sem a melegedés, mert külön helyiségben van, és van megfelelő hűtés is.
Csak hát ez a foskazal b120i nem szereti
-
dchard
veterán
Az a gond, hogy még ha elég is ez a HW, sokadik évesek ezek a masinák. És látható, hogy az ILO flash egyre nagyobb számban döglik be. Nekem az N36L 8 év után lett kondi hibás, de nem ám egy sima elkó. Valahol a dél híd körül lehet kerámia kondi szar, de kitapintani nem tudom, hőkamerám meg nincs... Így az USB portok mind bizonytalanul működnek. Amennyibe meg egy Gen10 kerül, annyiból inkább építek... NIncs igazán alternatíva.
-
scream
veterán
Bocsánat - mindenkitől - nem néztem előtte utána, hogy pontosan mi az a tétel, ami rájön pluszban a co.uk-ról (és gondolom mostantól minden uk rendelés-re), csak láttam, hogy került rá még valami pluszban - így ez kiesik.
Gen8 mérete, HP az iLO miatt tetszik, ezt nem látom, hogy egy saját magam által épített home server-ben hogyan tudnám megugrani - akár a méret, akár az iLO kiváltása - de köszönöm szépen, minden tanácsot szívesen fogadok!
-
dchard
veterán
Nálam is tök üres volt az AHS log, csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ha valakinél degraded státusz áll elő, és használja az ILO által felkínált újraformázást, az számítson rá, hogy utána megint le kell tiltani az AHS-t.
Egyébként inkább el tudok képzelni olyan összefüggést, hogy üres és kikapcsolt AHS mellett ha bekövetkezik a flash hiba, nagyobb eséllyel tud a formázás segíteni, mivel a GC több területtel tud gazdálkozni a helyreállítás során.
-
dchard
veterán
Szívesen megpróbálnám ARM-mal. Ahogy a bejelentéseket látjuk, lehet hogy ez hamarosan valósággá válhat. Ami biztos, hogy nem vásárolom be magamat zárt rendszerbe. Ha egy Syno-ra tudok felrakni teljes értékű akármilyen linuxot és nem vagyok bezárva a szarukba, akkor elgondolkodok rajta. Ha nem, akkor viszont szóba nem jöhet.AZ ECC-s memóriáról viszont soft RAID-nél lemndani súlyos hiba, az ILO (vagy IPMI) meg baromi kényelmes.
-
dchard
veterán
-
kerdezelek
friss újonc
Annyit mondott, a lemezeket nem adja mert azon adatok vannak és kell neki.
A gépet kapnám és a gyárinál több memóriát, amit nem tudom még mennyi.
Hogy tudom a legegyszerűbben leellenőrizni, hogy jól működik?
Egyáltalán lemez nélkül ez sikerülhet?
Az ár jó mert 50000 ft-t mondott.
Köszönöm a segítséged! -
zsid
senior tag
Vettem egy ProLiant ML350 Gen6 szervert, merevlemezek nélkül, 1db Xeon E5620-szal és 30GB RAMmal.
A gondom az, hogy idleben, alapórajelen is elkezd emelkedni a ventilátorok fordulatszáma és meg sem áll 100%-ig, ami durván ~6400rpm és ez már brutálisan hangos.A neten találtam egy rakás esetet ahol ez megjelent a Gen6 Gen7-nél, de értelmes megoldást nem találtam a problémára. Egy alaplapi hűtöbordát leszámítva minden borda hideg, Hwinfo szerint nagyjából egyik szenzor sem mért ma 40 foknál magasabb értéket. POST után majdnem teljesen leállnak a ventik, de a
Nem volt itthon monitorkábel így bedobtam egy GTX1050-et ( mintha ebben a topicban olvastam volna valamelyik korábbi hszben hogy ilyenkor már emel a fordulatszámon ) illetve az egyik SAS rackbe kapott egy SATA-s 2,5"-os HDDt. ( az egyik külföldi HP-s fórumban erre is gyanakodtak már korábban)
ILO van, de ezt még nem próbálgattam.
"Munkaállomásnak" vettem a szervert, jelentéktelen összegért kapnék bele 2db magasabb TDP-s, gyorsabb, 6Magos Xeont ( X5670) és még némi memóriát, de ha már most üresjáratban elnyom egy felszállni készülő B747-et, akkor mi lesz 2 processzorral?
Valami ötlet, hogy merre kellene elindulnom?
-
ArthurShelby
addikt
A lényeg hogy 6.2.2-vel nem megy az alaplapi nic (bár talán extra.lmza-val igen), viszont 6.2.3-mal már igen (furcsa, de így van). A hp nc360t-vel azért működött, mert annak a drivere natív, vagyis benne van a dsm-ben.
Szóval csak szimplán frissítettem a webui vezérlőpultjából. Pontosabban először egy másik hdd-n kipróbáltam, illetve felfrissíteni is úgy frissítettem, hogy először csak az egyik hdd-t majd utána a többi 3-mat (mivel shr raidben vannak így ha az első nem sikerült volna, akkor letörlöm, és újra tudom építeni az eredeti régebbi fw-rel)."Update volt vagy tiszta telepítés?" Update, juns mod 1.03b 3617
szerk: Valójában túlságosan túllihegtem, simán egyszerűen kellett volna felfrissíteni (bár ezt xpenology-nál sosem lehet tudni), de túlbonyolítottam.
-
ArthurShelby
addikt
Nekem simán fölment egyből alaplapi nic-kel a 6.2.3 (míg a 6.2.2. nem), meg is lepődtem rajta (konkrétan nem hittem a szememnek). De szerintem ott az a lényeg, hogy a loaderben benne legyen a nic driver-e, az szerintem fw verziótól független (de lehet tévedek).
Nekem inkább az a problémám, hogy ha dsm alól futtatok virtuálisan windows-t, akkor a windows-ban egy fullhd videó lejátszásnál (pl vlc) izzad mint k*rva a templomban (szaggat is a kép). Pedig a hw nem gyenge (xeon 1230v2, 16gb ram ebből 8gb-ot kap most a vm, intel 520 ssd-ről fut). Sejtésem szerint a videókártyája gyenge. A Matrox G200eH alapvetően nem lehet túl erős, de azért ezzel boldogulnia kéne nem? (igaz távoli asztallal próbálom, de nem hinném, hogy az internet sebesség a gond, ha látom feladatkezelőben, hogy a cpu használat az egekben, internethasználat meg kb 0)
Xpenology bootloader segítségével futtatok dsm-et, amiben virtuális gépet. Windows eszközkezelőben csak egy általános microsoft videókártyát mutat. A dsm ha jól tudom wm ware-t használ (virtual machine manager). Szóval az lenne a kérdésem, hogy ez most hogy nézhet ki valójában, használja az én matrox-omat?szerk: youtube videónál is szaggat
-
Galopp
tag
Csak egy tipp, de boot alatt nincs megnyomható gomb, ami az ilo beállításaihoz visz? Igaz, nálam advanced van, de úgy rémlik, hogy a boot folyamat 2/3-nál valahol van valami lehetőség. (sajna nem otthon vagyok, és az iLo-t nem raktam ki a netre, így csak emlékezetből megy)
szerk.:
Ezen videó alapján F8 menet közben, mikor kéri. Ott nemlehet valami reset, vagy direkt jelszómegadás? (Sose próbáltam) -
Fifi
őstag
Szia!
A hponcfg parancs segítségével az itt leírtak alapján. hponcfg-t le lehet tölteni több oprendszerhez is a hp-tól.
Bye, Fifi
-
sanzi89
addikt
De ember, akkor hogyan teszed be a topik címében is szereplő szerver fiókjába? Láttál egyáltalán ilyen gépet? Vagy az az infó hiányzik, hogy a topik nevét is adó gépbe keresek beépítő keretet?
Az első link tökéletes alany lenne, csak itthoni beszerzés kellene. Szerinted azért ajánlotta azt, mert azt hozta fel elsőnek a Google, vagy veled ellentétben tudta is, hogy miről beszél?
-
sanzi89
addikt
Veled is csak többen vagyunk eggyel.
Ha egy ilyen sima fém keretbe rakom, szerinted hova fog esni a SATA csatlakozó? Középre, ami nagyon nem jó. Olyan beépítő keret kellene, amiben úgy lehet rögzíteni a 2.5-ös SATA meghajtót, hogy a csatlakozója pontosan oda essen, ahova a 3.5-ös meghajtónak is van.
Srácok, amúgy ha valaki feltesz egy kérdést ne érezzétek kötelezőnek, hogy válaszoljatok is rá. Elég akkor, ha valami építő jellegű információval rendelkeztek, ne terheljük feleslegesen a PH adatbázisát.
-
stickermajom
addikt
Ez így jobban hangzik, újonnan ennyiért láttam Microservert Opteronnal. Vagy valami szükséges komponenst nem számolok bele? Látszólag csak indítani kell.
24GB memória elég lenne, vagy inkább a 48? 4GB/szerverrel azért elketyeg a Windows, plusz az ESXi-nek 4-8GB. Csücskösen a 24-nek is elégnek kéne lennie.2,5-es HDD-ből mondjuk nem kell bevásárolni, mert WD Redből sajnos nincs, NAS-ba pedig az menne.
-
Faby
senior tag
Erről a linkről indultam, amit korábban és most is linkeltél.
Ennek ellenére nem megy.Bejelentkezek, a HP passporttal.
Lekérdezem a garanciát, országnak Cseh Köztársaságot adom meg, mert az Alza.hu egy cseh webáruház, onnan vettem. a szériaszám CZ******NS, a garancia aktív, létezik, de valszeg itt a gond:
Please note: This warranty is not available to link because the country of purchase provided is not accurate.
De ezt a hibaüzenetet kapom akár Magyarországot, akár Cseh Köztársaságot írom.
Nincs is előtte pipálható box.Azt hogy tudnám kideríteni, hogy milyen vásárlási országot kell beírnom?
A részletek lapon hozza a PN-t, azt, amit a dögcédulán is megkaptam.
Még arra tudok gondolni, hogy most céges proxy mögött vagyok, és USA látszik tartózkodási helynek, alapból azt is hozza fel a választási listában.
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Még mindig nem megy.
Másfelől megközelítve a regisztrációt, az alábbi hibaüzenetet adja:This product number is not associated with the serial number provided. Please review your records and make any necessary edits or uncheck the box to remove this item.
Ilyenkor mi van? Írjak a supportnak?
-
Egon
nagyúr
Komolyan mondom, szívesen megrugdosnám a HP weblap fejlesztőjét, de úgy izomból.
Regisztrálnám ezt a sz*rt, de nem bírom. Megadom a serial number-t az ILO kártyáról (2 betű, 7 szám és még 1 betű), a pn-t a setup poster hátuljáról (6 szám, kötőjel, 3 szám - próbáltam kötőjel nélkül is), beállítom Product location-nak Hungary-t (mással is próbáltam), Assign nickname üresen hagyva (elvileg nem kötelező, de ide is próbáltam már mindent megadni), Ownership type: single (itt is mindent végigpróbáltam), hatszor leellenőriztem az adatokat, de mindig ezt írja:There were errors. Please correct your entries below and click "Submit". Fields marked "*" are required.
This entitlement does not exist. Please review the entitlement identifier and make any necessary edits, or check the box to remove this item.Mi a t*k*m baja lehet?!?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Biztos hogy nem rendelés lemondása miatt írta azt. Nem képzeled, hogy percenként többezer rendelés között van idejük lemondani azokat.
Kezdésnél 130000 vásárló volt az oldalon egy időben.
Be van állítva mennyit szánnak az akcióra a teljes készletből és ezeket a számokat tudják állítgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- OLED TV topic
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged