- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
totoka2
tag
válasz
scansat #5026 üzenetére
A DSM minden a gépben lévő HDD elejére felmásolódik. Ha több HDD-t használsz, és egy tönkremegy, akkor csak csere, inicilizálás, és minden megy tovább (felszinkronizálja az új HDD elejére is a DSM-et). Ha csak 1 HDD van/volt benne, akkor újra kell telepíteni a kívánt verziót, és a programokat is. A régi penizéről indulhat, nem kell szerkeszteni (VID/PID ugyanaz a pendrivenak, ahogy kgymac is írja) csak le kell tölteni az esetedben DS3615xs telepítőt a synology-tól, és felrakni.
Azt valaki nálam hozzáértőbb tudja megmondani, hogy tudsz-e most konfigodról backupot csinálni, hogy az új rendszerre visszatöltsd, vagy 0-ról kell minden programot feltelepíteni/beállítani az új HDD-n. -
kgymac
őstag
válasz
scansat #5026 üzenetére
A pen csak a boot-hoz kell. De bootolhat hhd-ről is, de akkor el kell rejteni a DSM elől (pl. esxi, de proxmox alóli VM. Persze, a KVM egy csatolt virtuális pennek mindig ugyanazt a vid/pid értéket adja, ami jelenleg nem "közismert", kicsit guglizni kell érte).
Ha a vid/pid a pen-en lévő grubban van, akkor szerinted kell változtatni rajta, ha ugyanazt a pen-t használod a továbbiakban ? Help: a vid/pid nem változik. -
PpenoO
őstag
válasz
scansat #4888 üzenetére
Mi köze a torrentnek a külön mediaboxhoz? Attól, hogy a szerveren fut torrent, még nyugodtan játszható/nézhető a letöltött tartalom egy dedikált médialejátszóval (hacsak nem 40 éves hddken tárolja a filmeket vagy 10gbiten torrentezik több ezer megosztással). Nálam Gen8 + Rpi3 + 1gbit korlátlan torrent eléréssel simán fut a lejátszás akadásmentesen windows 10 (smb) OSel.
-
Fifi
őstag
válasz
scansat #4888 üzenetére
Nálam is van a Gen8-on torrent, bár a netflix óta egyre kevesebbszer van szűkség rá.
Viszont több TV is van a családban, így kézenfekvőbb volt mediaplayereket venni, melyek a Gen8-ról NFS-n húzzák le a tartalmat.Illetve én biztos nem raknám a 24 órában folyamatosan járó Gen8-at a TV mellé, nem hallgatnám a zúgását. Annak a lakóterektől szépen távol a helye.
Szerk: Igaz nálam a lakásban eleve ki van építve a gigabites hálózat UTP aljzatokkal a lakás elég sok pontján.
-
PpenoO
őstag
válasz
scansat #4885 üzenetére
Én biztos nem használnám a szervert filmlejátszáshoz. 6450/1030 árából inkább dedikált lejátszót vennék.
FullHDhez elég egy Rpi3 Libreeleccel/OSMCvel, tv távirányítóval (CEC) vagy mobilról (Yatse) kezelhető.
4khoz pedig egy amlogic 922x chipes lejátszót vennék amire Coreelecet telepítve vígan nézhető 4k60 és ugyanúgy kezelhető mint az Rpi3 plusz még netflix HDt is tud, bár gondolom azt a 4k tv alapból tudja.
-
válasz
scansat #4093 üzenetére
nekem geforce 1030GT van benne, passzív. 4k videokat is simán dekódolja. Bár valami gebasz van az nvidia driverekkel, mert néha random beszaggat újabban a videolejátszás, még 720p forrásnál is.
Már ha közvetlenül hdmi-vel kötöd TV-re (nálam így van). Transzkódolást ezzel nem próbáltam, elvileg ezzel is menni kellene.
-
szabolcs77
tag
válasz
scansat #4089 üzenetére
VGA: én ilyet tettem bele a GEN7be, ha érdekes lehet próbaképpen teszek Gen8ba egyet.
Radeon HD 8490 1GB GDDR3 64bit DX11. PCIe [link]
Nekem a DP volt a lényeg és hogy tudjon 2560 x 1600 felbontást. Relatív csendes eszköz, bár olyan helyen van ahol nem gond ha hangja van a gépnek. -
Bathalsar
aktív tag
válasz
scansat #3844 üzenetére
Tök egyszerű.
A legtöbb CPU ma már tartalmazza a videokártyát. Amelyik nem (bizonyos Xeon-ok, vagy pl. első generációs i7-ek némelyike), ott bizony külső videokártya kell, hogy képet kapj. Ilyenkor - elvileg - az alaplapon lévő kivezetések sem használhatók.
És akkor van a Microserver, amiben az alaplapra - akár van a CPU-ban, akár nincs GPU - integrálva van egy Matrox G200, ami adja majd a képet az alaplapi csatlakozókon keresztül. Ebből könnyen következtethető, hogy van van is a CPU-ban GPU, akkor az nem fogható munkára.
-
Fifi
őstag
válasz
scansat #3718 üzenetére
Szerintem hosszútávon jobb megoldás a média tartalmakat nfs-n vagy smb-n megosztani. Ehhez nem kell upgradelned a hardware-t a microserverben.
PC-n, notebookon, mobilon és tableten könnyű elérni, a TV-k mellé meg kell egy médialejátszó, ami nagyságrendekkel többet fog tudni, mint a TV beépített szoftvere.
-
deci
tag
válasz
scansat #3702 üzenetére
Szia!
Nekem egy E3-1265L v2 van benne, nekem is van plex, nagyon jól transzkódol ha kell.
Azt tudnod kell, hogy külső/belső videókártyát csak akkor fog használni kódolásra ha előfizető vagy az ingyenes verzióban csak a CPU-ra tudsz hagyatkozni.LG Tv-re van egy Xplay nevezetű lejátszó, ami kompatibilis a plex szerverrel, fizetős, de van 5 napos kipróbálási lehetőség és általában mindent direktben játszik de ha transzkódolni kell azt is kiirja piros (T) jelzéssel mondjuk a felirat miatt, ilyenkor ha kilövöd a feliratot akkor már nem traszkódol.
Ha több kérdésed van a plexről tényleg nézz át a plex-es topicba.
Üdv.
deci -
válasz
scansat #3704 üzenetére
Ha transzkódol, akkor ennek a procinak már 1 film streamelése is gond, mert gyenge. Ez van.
Tedd bele a hd5450-et, hátha tudja gyorsítani a transzkódolást, ha már letiltani nem lehet teljesen.
A filmlejátszás akadozása a TV-n lehet azért van mert gyenge hozzá a TV is, ezt meg az akadozós film prendrive-ra másolásával és közvetlenül a TV-be dugva tudod csak kipróbálni.Én innen tovább passzolok PLEX ügyben, más ötletem nincs. Viszont van itten egy PLEX-es topik, lehet ott többet tudnak segíteni.
-
válasz
scansat #3702 üzenetére
a kliensben keress a Quality alatt Video quality beállításokat, itt ha maximum-ra állítod, akkor nem transzkódol elvileg, ha a kliens egyébként le tudja játszani.
Esetleg "Direct play" nevű beállítást keress.Letiltani a transzkódolást google találatai alapján azt mondom hogy nem lehet.
Régen plexeztem már, most csak az androidos klienst tudtam megnézni5450-et érdemes beletenni, amíg a forrásaid h264-esek. Azt hogy a plex kezd-e valamit vele, jó kérdés
Én múlt héten dobtam ki a hd6450-et belőle (ugyanaz mint hd5450), nekem direktben van hdmi-vel a TV-re kötve. -
vikkboy
tag
válasz
scansat #3698 üzenetére
Nekem xeon van benne1230v2 vmware alatt fut a debian. Plexbe ritkán megy a direkt play attól fugg milyen a forrás állomány ha felirat van akkor biztosan transcodol, de valamikor csak a hangot. Ennek ellenére frankón tud 2-3 egyidejű lejatszast(full hd) , de akkor a load 10 felett van. Amúgy meg a plexben van dlna is akkor nem csinál semmit a vidikkel = 0 terhelese van a cpunak. Lg tv-n nem is nagyon megy direkt playban.
-
válasz
scansat #3698 üzenetére
nem tudom hogy a PLEX a videokártyát tudja-e használni, de ha transzkódolni akarsz, és még a 4k-t is, akkor egyrészt nincs olyan proci ebbe a gépbe ami elég lenne. Viszont elméletben egy geforce gtx 1050 tud encodeolni és decodeolni is h265-öt.
A TV-nek tuti kell a transzkódolás? mi történik ha letiltod a transzkódolást?
Mennyire messze van a TV-től a szerver, nem egyszerűbb beledobni egy hdmi-s videokártyát?
Az LG-k elég sok fájlformátumot ismernek. -
Mykroft
tag
válasz
scansat #3042 üzenetére
Nem tudom Te mit találtál, az enyémben ez van:
Intel(R) Celeron(R) CPU G1610T @ 2.30GHz
Ennek a leírása szerint FCLGA1155 foglalatú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest