- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
itanczos
senior tag
válasz
itanczos #4193 üzenetére
Végig próbáltam a letölthetőket és a 2.21.58-as a legfrissebb, amit enged frissíteni, amit frissítéskor 20.12.41-nek mond.
https://support.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?swItemId=MTX_ac61879e2bd446c793090e2a41De nem tettem fel!
Úgy néz ki, hogy a Gen8-ban csak 256K-s a NIC ROM, viszont az újabban már 512! Csak a 2.21.58-as telepítőben van utoljára 256-os! -
válasz
itanczos #4191 üzenetére
Most hogy így mondod, ránéztem én is, mert emlékeim szerint ezt nem frissítettem én sem, de teljes káosz az egész. Az ethtool nálam ezt mondja:
driver: tg3
version: 3.137
firmware-version: 5720-v1.39 NCSI v1.3.16.0Az előző hsz-emben levő linken linuxra a legfrissebb elérhető firmware (2.17.6
Sep 26, 2016) linkje ide visz:https://support.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?swItemId=MTX_379daccdc547448493fd2c5b17#tab-history
Na itt viszont már lehet lépdelni a revisionök között, van pár hónapos is. Letöltöttem, rpm2cpio-val kibontottam (mert szintén Proxmox/Debian). Azt mondta nem támogatja a kártyát. Oké, akkor letöltöttem azt amit eredetileg ajánlott a MS Gen8-as oldal (2.17.6).
E szerint pedig:
Found HP Ethernet 1Gb 2-port 332i Adapter MAC: XXXXXXXXXXXX
Do you want to update the following firmware on eno1 :
*** WARNING *** - Installed firmware is the same version as selected firmware.
nvm 17.4.41 to 17.4.41 - y/n/q (Default option is 'n' when you simply press enter):Hogy ez hogy viszonyul az ethtool által mondott verzióhoz, ÉS a 2.17.6 megjelöléshez, arról gőzőm sincs, szokásos HPE elmezavar. Amúgy a kettő közötti revisionöket végig lehetne próbálni egyesével, hátha valamelyik régebbi még jó ehhez a kártyához, de nem kisértem az ördögöt, ennek a nyavalyás gépnek lelke van, jobb a békesség
Meg hát igazából semmi gondja a NIC-eknek.
-
M3kk
őstag
válasz
itanczos #3634 üzenetére
Hat pedig nem, sot, meg direktben sem. Neked esetleg a smb 3.0 multichannel nek koszonhetoen ment tobbel, de az a mas dolog. Ha ket filet masolsz, akkor is tobb, 1 szalon 1 gigabit lesz a max. En is probaltam (nem egyszer, nem ketszer, nem egy , nem ket switchel), a link aggregation nem errol szol.
-
Zizi123
senior tag
válasz
itanczos #3344 üzenetére
Felraktam a Proxmox-ot, de egysszeruen arra nem jottem ra, hogy hogy lehet HDD-t hozzaadni. Tehat nagyon az elejen elakadtam
Vagy 2-3 oraig nezegettem a feluletet (IP Cim :8006), de semmrie nem jutottam.
Parancssorbol rengeteg leiras volt, hogy milyen linuxos parancsokat kell kiadni, de 2017-ben nem vagyok hajlando parancssorbol konfiguralgatni.
Ertem en, hogy a linux ilyen, de nem feherembernek valo, hogy tobb 100 parancsot jegyezzek meg a szinten tobb 100 fele parameterevel egyutt.
Az ESXi-ben ez par klikk.
Persze konnyen lehet, hogy csak en voltam bena. -
Kobak77
aktív tag
válasz
itanczos #3344 üzenetére
Az én eseteben meg pont fordítva volt, mint Zizi123-nál. Vállalhatatlan lassú volt az xpenology, a szintén VM Win10-re felcsatolva hálózati meghajtóként jó 800-900 kbps-el tudtam csak torrentezni. Azt is úgy, hogy 1-2 percenként megállt "meghajtó gyorsítótár megtelt" üzenettel. Az volt a fura, hogy más relációban, de szintén microserveren belül, simán ment elvárható sebességgel a másolás. Akár párhuzamosan is. Szóval én az xpenologyhoz kötöttem a tünetet. OMV másolás, torrentezés kapcsán hozza az elvárhatót. Ami nem oké, hogy OMV-ről hálózaton (a végpont már wifin van) openelecen lejátszva néha meg-meg akad a lejátszás.... de még nem vagyok benne biztos, hogy nem-e hálózati a probléma.
Mindenesetre fura, hogy nálam az xpenology a lassú, másnál meg az OMV, miközben műszakilag nincs rá magyarázat.
-
Zizi123
senior tag
válasz
itanczos #3339 üzenetére
ESXi Custom HP 6.5u1
16GB RAM
Xeon E3-1280 v2
Samsung 850 PRO 128GB SSD
4x WD 1TB RedW10: 4 CPU, fix 8GB RAM, SCSI Controller: vmware paravirtual
OMV: 2 CPU, 4GB RAM, SCSI Controller: vmware paravirtual, de volt LSI paralell is.Eloszor a B120i adta a Raid 10-et (4db WD 1Tb NAS HDD) ezen OMV, a W10 szinten a B120i-n csucsult Raid 0-ban SSD-n. Ekkor iszonyat lassu volt a kommunikacio az SSD, es a raid 10 HDD-k kozott. Sooot a W10 is iszonyat vontatott volt, nem olyan pattogos, mintha SSD-n futna.
Ezutan B120i raid kikapcsol, W10 SSD-re, az OMV pedig szoft raid 10-el OMV alol megcsinalva.
A W10 felgyorsult, ugy ahogy illik, a sebessege sokkal jobb lett, nyilvan mivel a +1 sata port csak sata2, igy nem tudta az SSD-t kihajtani, de teljesen hasznalhato. Kivulrol egesz jo sebessegeket produkalt mind 2 oprendszer de a 2 egymas kozott lassu, mint a dog.Ezutan tesztkent nativ W10 SSD-re HDD-k kulon raid nelkul minden rohadt gyors...
Mivel hetekota kuzdok tesztelgetek, iszonyat sokat olvasgattam kulfoldi forumakat, igy a tokom kezd kilenni, hogy nem tudom, hogy mitol van ez, hogy kivulrol tud gyors lenni a rendszer, de "hazon belul" ugyanazon raidvezerlon keresztul iszonyatosan tetu.
Ui: Volt meg 1 olyan verzio is, hogy meg ekkor nem volt SSD, es a B120i raid 10-re raktam W10-et. Ez is olyan tetu lassu volt, hogy a W10 bootolasa volt vagy 1-1.5 perc. Ertem en, hogy SSD-hez vagyok szokva, de a raid 10 elvileg 4x olvasasi, es 2x irasi sebesseget tud. Na ez szerintem lassabb volt, mintha 1 HDD-t hasznaltam volna csak.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
itanczos #3319 üzenetére
Hi Adrian
Ferrous filter is made to go directly on asurface where that is made of a ferrous metal and a magnet will adhere to. Non-ferrous filter is to go onto a plastic or aluminium surface where a magnet won’t stick. In that case we supply you with a ferrous peel and stick frame that is the exact same shape and size as the filter.
The filter you are interested in is designed to go on the inside of the front cover/door and is ferrous. See pic below. I can offer a 10% discount on the product itself for 10 or more filters but not on the shipping as that is what the shipping company charges us. -
Kobak77
aktív tag
válasz
itanczos #3188 üzenetére
Celeron, Pentium: 35W
XEON E3-1220L: 20W
XEON E3-1220Lv2: 17W
XEON E3-1260L: 45W
XEON E3-1265Lv2: 45WA hűtő elvileg 35W-ig jó, de még a HP is támogatja a két fenti 45W-os procit, szóval szerintem azért van pici tartalék a hűtőben. Amúgy a 1220Lv2 a tuti, ha nem hajtod ki a 4 mag, 8 szálat, de sajnos sokszor még a 1265Lv2-nél is drágább. Leginkább, mert alig lehet kapni.
-
Kiratheonly
tag
válasz
itanczos #3153 üzenetére
Ha Proxmox-ot rak fel, akkor hangos lesz a ventillátor, mert nem tudja kezelni a hp agent-et. De ha HP custom EXSi-vel próbálkozik, akkor igen.
Én így csinálnám:
1. Ha már megvan az ESXi, akkor kikapcsolnám az alaplapi RAID-et és virtualizálnék egy OMV-t file szervernek, nem kell neki sok erőforrás. Tud ZFS-t és megosztást is, így megvan oldva a NAS probléma.
2. virtualizálnék egy Win10-et és az megkapná az RDP sessionoket és felmountolnám neki az OMV által kezelt megosztást. -
Zizi123
senior tag
válasz
itanczos #3150 üzenetére
De az alaplapival. mivel mas nincs. Remenykedtem, hogy hatha valami csoda tortenik, es megis latni fogja.
Tehat mostmar hogy ez nem mukodik akkor abban kernek segitseget, hogy hogy tudnam azt megoldani, hogy a ceg filejai (szamlazo program, szervizprogram, ajanlatok, dokumentaciok, stb...) 1 RAID5, vagy RAID10-es tombben biztonsagban nyugodjanak, es mellette a Win10 RDP-vel kiszolgaljon vagy 3-5 klienst.
Koszonom.
-
Zizi123
senior tag
válasz
itanczos #3140 üzenetére
"Nekem van olyan xeon e3-as szerverem, amin 32GB ram-mal proxmox-szal fut 1 Linux fájl-domain szerver, 1 synology, 1 freepbx telefonközpont, 1 win10 kb 3-4 RDP klienssel, 1 win7 3-4 RDP klienssel. Mindez simán."
Ezta k.rva!!!!
Procitol nem felek en sem, hogy nem fogja birni, de ennel a MicroServer G8-nal max 16GB-ot lehet belepaszirozni, es az drasztikusan fogja gondolom csokkenteni a Win10 RDP kliensek szamat.
Ha jol sejtem, akkor max 4-nel tobbet mar nem igazan birna a 15GB RAM (ha 1Gb-ot adok a fileszervernek). -
Egon
nagyúr
válasz
itanczos #3109 üzenetére
Ez a Gen 10. Mivel közben javítottad: a 9. generációban nem készült microserver (erről volt szó korábban). Ha jól rémlik, az ML380 G9-et ajánlotta helyette a HP.
Vélhetőleg azért váltottak vissza AMD-re, mert olcsóbb. A fogyasztás meg le van ejtve (perf/watt értékben az AMD nem jeleskedik a Ryzen-t leszámítva), illetve lehet az is szempont volt, hogy adott fogyasztási keret mellett, ne nyújtson túl jó teljesítményt a vas (a többi Gen10-es szerverhez képest, azaz relatíve kisebb legyen az előrelépés), hogy ne kannibalizálja a feljebb pozícionált, nagyobb teljesítményű szerverek piacát. -
bzolika10
aktív tag
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
itanczos #3011 üzenetére
Nem túl bőbeszédű:
root@EWNNASHP:~# sensors
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Physical id 0: +42.0°C (high = +87.0°C, crit = +91.0°C)
Core 0: +42.0°C (high = +87.0°C, crit = +91.0°C)
Core 1: +41.0°C (high = +87.0°C, crit = +91.0°C)
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +8.3°C (crit = +31.3°C)
tg3-pci-0301
Adapter: PCI adapter
temp1: +71.0°C (high = +100.0°C, crit = +110.0°C)
power_meter-acpi-0
Adapter: ACPI interface
power1: 0.00 W (interval = 300.00 s)
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drón topik
- Filmvilág
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos tablet topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Gigabyte A520M K V2 + Ryzen 7 5700x + 32GB 3600MHZ Ram
- GAMER SZÁMÍTÓGÉPEK GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, AKCIÓS ÁRON!!! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- 6gen i3 pc i3-6100/8gb ddr4/120 gb SSD GTX 960-2 gb DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest