- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kelna91 #3035 üzenetére
Hírhedt táp...Jenci(JNC) is hallottam már emlegetni. Egy időben ez volt az egyik legolcsóbb táp még közvetlenül a Codegen éra előtt... De az ára jól tükrözte a minőségét. Olyan volt mint az egyszeri terrorista. Amikor úgy döntött elpusztul akkor vitt magával néhány alkatrészt is random módon... De ha becsapott a villám 10km-re akkor úgy megijedt, hogy rögtön belehalt. Szóval egy igazi szemétkupac volt de legalább olcsó... Aztán szerencsére a kihalás szélére került. Szerencsére manapság már nem látni a boltok kínálatában.
Emlékszem, hogy alig értették meg az emberek miért fontos jó tápot venni és ne csak 3000Ft legyen a keret erre a hardverre... -
Bathalsar
aktív tag
válasz
kelna91 #3030 üzenetére
Lehet "pazarló" a RAID10, de sebességben elég jó. Amúgy RAID5 felé hajlanék én is, még akár annak árán is, hogy fejlesszem az alaplapi vezérlőt. De sajnos HP bácsi, ennél a Microserver-nél, nem hagyott erre lehetőséget (512MB FBWC). Az egyetlen bővítő slot pedig nálam foglalt.
-
Imco
őstag
válasz
kelna91 #3029 üzenetére
Azért mert odaírtam, hogy túlzással és mert tettem egy smilet.
Túlzás nélkül: A vargáné tápok kora óta nem láttam olyat, hogy 2 HDD egyszerre hibásodott volna meg előjel nélkül. Persze, persze, érheti atom, 100000 volt direktbe, vagy épp kerülhet kohóba.
Viszont visszatérve az életbe hamar kiderül, hogy ennek az esélye igen kicsi.
Ugyanúgy ahogy annak is, hogy ami valakinek a valakijével már megtörtént egyszer az velem is megtörténjen egy emberöltőben.
Persze lehet készülni az ilyen hibákra is, de lássuk be hogy pl. 1:100000 előfordulási esélynél semmi értelme. Ráadásul még ezt is lehet csökkenteni tervszerűséggel, minőségi alkatrészek használatával.Szerintem...
-
Egon
nagyúr
válasz
kelna91 #3029 üzenetére
A Raid-nek (jelen esetben, otthonra) nem is annyira az adatbiztonság végett van jelentősége, hanem hogy egyben lássam a tárhelyet (a franc se akarja a Filmek könyvtárat darabolni).
Ha már biztonság, inkább egy mobilrack-ben (lehetőleg nem otthon tartott) vinyóra történő másolása a fontos fájloknak, kb. százszor biztonságosabb.
Ha valakinek fontos a Raid, mondjuk a folyamatos rendelkezésre állást növelvén, akkor még mindig építhet Raid6 tömböt, ami akár 2 diszk kiesését is tolerálja adatvesztés nélkül (más kérdés, hogy az jóval komolyabban terheli a vasat, és vélhetőleg nem fogja tudni kihajtani a gigabitet sem, az alap preocival legalábbis). -
wjoe
tag
válasz
kelna91 #3021 üzenetére
RAID5-höz 3 lemez a minimum.
Egy villlámcsapás egyszerre is kinyírhatja az összes lemezt. És ez egyre nagyobb kockázat lesz az időjárás egyre szélsőségessebbé válásával.
A fontos adataidról legyen online (felhős) és offline másolat is pl. egy külső házas wincsin, ami csak a rámásolás idejére van a géphez csatlakoztatva. -
itanczos
senior tag
válasz
kelna91 #3021 üzenetére
Na, nézzük csak:
Most veszel 3 disk-et.
Azt 2 év múlva bővíted egy újabbal.
Akkor lesz 3 régi és 1 új.
A RAID 5 tömb elvileg nem max 1 disk meghibásodását viseli el adatvesztés nélkül?
Mert az említett felállásban a 3 régi disk közül elég nagy a valószínűsége, hogy akár 2 is bemondja az unalmast. -
MrTwister
őstag
-
djgeg
őstag
válasz
kelna91 #2964 üzenetére
Vagy googlizol kb 10 percet és találsz még működő license-t neten
Persze senkit sem buzdítok erre...
Gen10 ben nem lesz iLO... míg a gen8 ban lévőt használhatod ettől még... Ahhoz kell a fizetős license, hogy értelmesebb funkciókat érj el vele (meg egy idegesítő kapcsolatbontási limitet) Ennyi. Mezei jóska pistának jó license nélkül is.
A Gen10 ezek mellet meg egy visszalépés a gen8 hoz képest. Persze frisebb és erősebb a vas, de látszik, hogy a HP tanúlt a "hibájából" és le kellet butítani az új microservert. Túl jó volt a gen8. -
jegesib
aktív tag
válasz
kelna91 #2950 üzenetére
meghát ugye költséghatékonyság is. Használok rajta OSX servert, amin non-stop fut néhány alkalmazásom, de igazából szőkőévente lépek be a rendszerre, vagy just in case van egy win server 2016-om, amire rendszertelen időközönként logolok be, illetve nekem is van rajta routerOS, néhány játszós rendszer teszteleésre, Suse SLES szintén tesztelni, ezekre dedikált vasat fenntartani totális csőd lenne.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
kelna91 #2944 üzenetére
Nálam egy Windows 10 Pro (letöltés, DLNA, fájlszerver), illetve kialakítás-konfigurálás alatt egy pfSsense és egy Shopos XG Firewall Home Edition. A Windows-nak később NVR feladatai is lesznek.
Jelenleg i3-3240 és 8 GB memória adott. Ebből a CPU biztosan szűkös lesz az NVR miatt (3 db HD kamera képét fogja rögzíteni). A Dynamic Memory funkció sokat segít (bár pfSense sajnos nem tudja használni), így a kevéske memória problémája ideiglenesen átlépve.
CPU esetén szóba jöhet egy Xeon E3-1260L vagy 1265L V2, de egyelőre nincs rá szükség. Illetve még a Hyper-V-vel is csodákat lehet művelni a processzor beállításokkal (pl. erőforrás elosztás).
Egyelőre Windows Server 2016 a hipervizor, de napokon belül lecserélem Hyper-V Server 2016-ra. Utóbbi esetén sikerült megoldani a Hyper-V távoli menedzselését.
-
Coyot
őstag
válasz
kelna91 #2944 üzenetére
Ahogy blokad is írta, nagyon egyszerű költöztetni őket. Tegnap procit cseréltem és behalt a hypervisor. újratelepítettem egy másik sd kártyára, beállítottam és két kattintással újra működtek a VM-ek. Namost ha előről be kellet volna konfigolni egy OMV-t egy winserver16 ot meg egy winserver12-t, egyik web VPN mindenkezelő server másik meg csak adatbázis nálam éppen.
-
Mykroft
tag
válasz
kelna91 #2944 üzenetére
Szia!
Nallam az alabbi gepek futnak: NAS (smb, ftp, download), win10 (rdp, mert neha kell egy gep, amit ipadrol elerhetek), winXP (egy halozat felugyeleti programnak).
A tobbi csak idoszakos, tesztelesre: kulonfele linuxok (probalgatni), mikrotik routerOS (eles router elott itt is kiprobalhatom az elgondolasaim).
Meg ugy nagyjabol barmi, ami csak eszembe jut, nem kell mindennek nativ vasat tartanom, ha csak 10percre kell egy gep. -
blokad
senior tag
válasz
kelna91 #2944 üzenetére
Nekem kettő van aktívan használatban. Egy webszerver, és egy win server 2016 (media,letöltés,file,print,stb.)
Van még pár, de azok csak játszani, hobbiprojekt stb.Könnyebben menthető, gyorsabban konfigurálható nekem a VM megoldás mindamellett a hypervisor nem hal meg túl sűrűn és így egy újraindítás, ha kell a VM-nek, akkor nem 15 perc, hanem ennek a töredéke. Bővíteni, konfigurálni is könnyebb így, ha arra kerülne sor, valamint, ha költöztetnem kell, csak fogom a vm-et és viszem magammal másik vasra.
-
Imco
őstag
válasz
kelna91 #2913 üzenetére
Ez ilyen népítéletes vélemény!
Nagyon küzdöttem, hogy építsek vagy vegyek egy ilyet.
Vagy 3 hónapig olvastam, kérdeztem, beszélgettem és végül erre szavaztam.
Nem bántam meg.
Nálam "csak" xpeno megy rajta, de nincs sok gond vele.
Ami van az is 99%-ban az én kísérletező kedvemből ered.Első körben döntsd el, hogy mire szeretnéd használni!
Home-kis irodai környezetben hibátlan ár-érték arányú gép.
Win és DSM is hibátlanul dolgozik rajta. / Régebben 2 évig win alól használtam egy G7-et./
Itt sokan használják több virtuális géppel is, évek óta, minden baj nélkül.Ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest